Je registrace do dvou porodnic možná?

lastovenka
8. led 2019

Ahoj holky, jsem registrovaná k porodu do FTN nicméně protože dost cestujeme, tak je velká pravděpodobnost, že nakonec bych musela rodit jinde (např. Benešov nebo Příbram). Nevíte, jak je to s registrací? Můžu být registrovaná ve dvou porodnicích současně nebo ne? děkuju

gruyerre
8. led 2019

Nevím, jestli je možná registrace do dvou porodnic, každopádně ve spoustě porodnic registraci nepotřebuješ (myslím, že např.v tebou zmiňované Příbrami a spoustě dalších) . Takže když tam přijedeš, můžeš tam rodit. Ale nejdřív si samozřejmě zjistí, jak to v které porodnici, kterou zvažuješ, chodí.

blackhole
8. led 2019

Tak v průkazce je místo stejně jen pro jednu, nebo ne?

lastovenka
autor
8. led 2019

@blackhole Jo to je pravda, to mě nenapadlo. Tam je místo jen pro jednu. Mně jde prostě hlavně o to, jestli mě v klidu přijmou třeba i jinde no....

blackhole
8. led 2019

Asi si to stačí předem zjistit, jak psala @gruyerre. Ve všech pražských porodnicích je registrace nutná, ale myslím, že ty menší kolem Prahy to nevyžadují.

merope
8. led 2019

@lastovenka Tak někam chodíš potom na ty prohlídky poté, co tě tam převede gynekolog/žka. Ale kdyby se stalo, že bys v okamžiku porodu byla někde daleko od "své" porodnice, tak i kdybys volala sanitku, nejspíše tě převezou do bližší a nepovezou tě přes celou republiku. Jen asi než bys tam jela, bylo by vhodné zavolat a určitě s sebou mít veškeré papíry + vybavení nachystané v nejšírší variantě, kdybys nakonec jela někam úplně jinam.

ml0
8. led 2019

Ano jde to. Měla jsem dvě porodnice. Jednu pro případ císaře a druhou pro přirozený porod. Dívali se na mě sice trochu divně, ale problém to nebyl. Jen se musíš domluvit na obou místech a na kontroly chodit pokud možno jen do jedné. Můžeš na kontroly i do obou, ale ne v jednom týdnu, kvůli pojišťovně.

zavodnice
8. led 2019

Ja jsem registrovaná v Praze, ale rodit chci jinde a tam chodím taky na kontroly. Problém s tím nemají, zdá se.

jednaholkaa
9. led 2019

V Pribrami registraci nepotrebujes.. Ja jsem registrovana asi ve dvou porodnicich a chci rodit ve treti.. prave v te Pribrami 🙂)

6miska4
9. led 2019

V Benešově taky registraci nepotřebuješ ;)

eldrag
9. led 2019

:D a jako uvědomujete si, že tam kde se dělají registrace většinou maji omezeny pocet rodiček tudíž zbytečně zabíráte místo někomu, kdo tam rodit opravdu chce? :D

vineta
9. led 2019

@eldrag Taky jsem si říkala... vzhledem k tomu, jakej je to boj o místa...

lastovenka
autor
9. led 2019

@eldrag Jo to si uvědomuju, ale jak říkám, musíme cestovat za rodiči a den porodu si človek sám neurčí, že. Takže pokud to na mě přijde zrovna když budu u nich, tak do FTN nepojedu. Pojedu tam, kde je to nejblíž, a pokud tím někomu blokuju místo ve VFN, tak je mi to líto. A na druhou stranu, to že jsem v FTN registrovaná neznamená, že mě vezmou. Když budou mít ten den porodů hodně, tak mě můžou odmítnout a poslat jinam, a já rozhodně žádnou rodičku nebudu vinit z toho, že mi tam zabrala místo i když jsem tam byla registrovaná. To mi přijde trochu ujetý.

lastovenka
autor
9. led 2019

@6miska4 určitě? na jejich stránkách čtu, že ano....

ml0
10. led 2019

@eldrag A já mám ve 14 tt vědět, že bude dítě KP jak? Nebo mi chcete tvrdit, že když se změní okolnosti, tak už nemám nárok přehodnotit volbu porodnice?

eldrag
10. led 2019

@lastovenka ono nejde jen o porod ale hlavne o ty kontroly kam se chodi atd... prijit to na tebe muzu i na vylete v draždanech, akutni porod vezmou vsude.

@ml0 To přeci nikdo netvrdi, pokud přeci na kontrole neco zjisti doporuči do větši specializovane porodnice a nikdo neresi registraci..

merope
10. led 2019

@eldrag Tak otázkou je, zda zrovna porod KP budou brát jako indikaci větší porodnice - to by ta původní musela odmítnout tento typ porodu (např. císaře vůbec nedělat). A ty počty registrací stejně mají dělané odhadem a zkušeností - tím, že tuší, že nějaké holky porodí akutně jinde, ve 14tt nějaké ještě půjdou na potrat kvůli VVV a podobně. Je fajn té porodnici nahlásit, jak se to má, ale s těmi statistikami toho tolik nenadělají. Vím, že kamarádka se v Praze prostě nevešla, tak ji zaregistrovala spádová porodnice bez problémů. Stejně pokud je plno, pošlou jinam - takže vlastně nikdo nikdy neví, kde bude nakonec rodit.

eldrag
10. led 2019

@merope ano, ale jak pisu, primarne se preci registruji tam kam chci chodit na kontroly. Registrovala jsem se v podoli a podruhe v motole, V podoli se lidi malem prali o misto, ja tam cekala od pul 7 abych se vešla do počtu 10 lidi. Motol byl lepší, ale stejne za dve hodiny od zapisu bylo plno.

merope
10. led 2019

@eldrag Mě bylo řečeno, že do Podolí se dá registrovat přes web. Apolinář je přes web určitě, tam jsem se dívala (měla jsem ho v užším výběru). Jenom do Motola se musí osobně - a mají na to 2 hodiny tuším 2x týdně 🙂. Takže do 2 hodin asi mají plno. Já se registrovala na Bulovku, nevím, kolikátá jsem byla, ale bez problémů na první pokus (pravda, registrovala jsem se po půlnoci první den lhůty). Tipuji, že Motol, Podolí a Apolinář jsou pražské porodnice, kde je největší nával a že zbylé budou víceméně v pohodě (stran registrací, pokud tam člověk chce). Dost porodnic ani tu registraci předem nechce.

eldrag
10. led 2019

@merope No jasne, tak ja se registrovala pred 6.5 lety do podoli to jeste online nebyla :D jen reaguji na to, ze v tech prazských velkých jsou ta mista omezena. Kdyz si představim, že s druhym ditetem k vůli tomu, že se na me nedostalo misto, dojiždim někam za prahu by me asi nepotesila

merope
10. led 2019

@eldrag Jak jsem už psala - pokud se nikam v Praze nedostaneš, tak tě zaregistruje spádová porodnice / nějaké místo seženeš. Může to být troška starání, ale místo prostě je vždy - narvané jsou prostě ty 3 "cool" (a ty si nechávají i rezervu, protože k nim pro změnu cpe celá republika problematické rodičky).

ml0
10. led 2019

Ale já jsem právě zabírala místo v Podolí. Nakonec jsem se rozhodla rodit jinde, protože tam nemají dostatek zkušeností s porody KP, když automaticky doporučují sekci. Ale kdyby bylo dítě třeba velké nebo ve špatné poloze, tak by ta sekce byla nutná a rodila bych v Podolí. Až když bylo jisté, že přirozenému porodu nic nebrání, tak jsem přešla do jiné porodnice. Takže někdy v 38 tt. V Podolí samozrějmě potom už věděli, že tam rodit nebudu. Nepřijde mi, že bych udělala něco špatného ať už z právního, nebo morálního hlediska.

vineta
10. led 2019

@ml0 Tak je jasný, že jsou pro to někdy pochopitelný důvody, nijak plošně to nezavrhuju. Jen mi přijde fajn, aby si to každá, kdo to chce udělat, promyslela, toť vše... To, že začnu rodit, když budu jinde než v dojezdový vzdálenosti od “svojí” porodnice, se holt nedá příliš ovlivnit (pokud nepočítám omezení cestování v době předpokládaného porodu, a stejně, může se rozjet dřív), jen nechápu, proč k tomu registraci, akutní porod přece přijmou...

zavodnice
10. led 2019

Já zase nechápu ty registrace, proč bych se ve 14tt měla rozhodovat, kde budu rodit, když nevím, co bude. Kdyby byla registrace v 36tt, tak by se registrovali jen ti, co mají skutečný zájem. To můj gynekolog na mě pořad tlačil, hlavně, ať se registruju a já v tom neměla jasno. Do Podoli to vyšlo na třetí pokus, první den jsem zapomněla, druhy na mě nevyšlo místo a třetí den jsem se registrovala na úplně jiný termín, protože je to plus minus tyden a místa se průběžně uvolňuji. Registrace stejně není záruka toho, že by mě vzali.

eldrag
10. led 2019

@zavodnice Ale ono jde primarne o tu predporodni peci nez o samotny porod, ten se opravdu muze rozjet kdekoliv a kdykoliv 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru