Já rodila obě děti v Pard.porodnici a nepoštěstilo se mi to ani jednou. ☹
Já Apolínář dvakrát. První nedali a u druhého ano.
Brno - Bohunice, dali, ale pak malého odnesli, k prsu ho nechali přisát sotva na pět minut.
Vyškov - na břicho nedali, ale zato u prsu ho nechali sát celou 1,5h! Takže se to vyrovnalo 😉
Hradec Králové - dcerku mi dali na břicho okamžitě po vykouknutí na svět 😵 Pak následovalo ošetření, zvážení, změření malé, vše v přítomnosti partnera. Pak se vrátili ke mě, dali mi dcerku přisát a krásný dvě hodiny jsme odpočívali všichni tři 😵 😵 😵
Most a me mimco na bricho hned nedali. Hned ho vzaly zvazily a umyly a pak za 10minut mi ho prinesly oblecenyho ☹
Pardubice, akutní sekce, takže až po probrání z narkózy... první přisátí až 24hodin po porodu.. ☹
Apolinář - jako ostatní shora psali, po porodu ukázali, odnesli ošetřit, omýt, zvážit, označit - vše za účasti manžela. Ten mi také hned malou donesl již zabalenou. Mně osobně se to líbilo, vidět jak je pyšný. Dodnes na to vzpomíná, jak mi jí mohl přinést a dát mi jí do náruče. PA mi přišla pomoct s přiložením do pár minut, nevím..určitě to byla chvilka. Rodila jsem v 8:33 a určitě hned dopoledne mi malou dali (zeptali se mě, jestli se na to cítím jí mít hned u sebe, nebo jestli si chci odpočinout) a od té doby byla se mnou. Mně osobně to takto vyhovovalo 😉
Apolinar - po porode mi dali malu do ruk, ale po ca. 1-2 minutach ju uz brali v pritomnosti tatinka osetrit. Doniesli ju pochvili (neviem, ako dlho to trvalo, lebo zatial som rodila placentu) zabalenu a sestricka (z neonatologie) jej pomohla prisat sa. Potom ju zobrali (okolo 23:30), ja som sa osprchovala a sla na oddelenie sestonedelia. Tam sme ju este raz mohli vidiet v inkubatore. Doniesli mi ju rano okolo 8:30 a odvtedy sme boli spolu... Bolo to skvele 🙂 . A este musim dodat - skvela gynekologicka MUDr. Germanova....
Prvni Bohunice, mladeho mi dali na bricho, ale nejak mi zapomneli rict u prijmu, ze si mam sundat tricko, takze kontakt kuze na kuzi se bohuzel nekonal ☹ Za 5min ho odnesli, zvazili, zmerili, zabalili a pak vratili uz jako zabalenou housenku.
Druhy porod doma, PA mi maleho dala do naruce hnedka, nikam ho neodnasela 😀 Maly byl nahy (az na plenku) asi 3 dny, takze tuleni kuze na kuzi bylo prakticky 24h denne 😵
Zlín a hned mi malého dali a na to nikdy nezapomenu 🙂
Podolí, sekce a na pár vteřinek dali jednoho po druhém ke mě, abych jim mohla dát první pohlazení a pusu 😵
Motol, nedali. Ale abych byla upřímná, byla jsem ze všeho tak mimo, že si ani nepamatuju, jestli křičela, jestli mi ji ukázali... Vybavuju si, až když mi ji manžel přinesl zabalenou k prvnímu přiložení, asi 10 minut po porodu🙂
Ja rodila letos v KROMĚŘÍŽI a malou mi dali 😉 .Ptali se mě jestli chci BONDING, a já řekla samozřejmě ano 🙂 .
Ale loni to tady ještě nedělali..segra rodila loni v lednu a malou ji nedali....
Zlín porod cs,spinální anestezie,malého mi dali na oňufání,přitulili ho ke mě a mohla jsem mu dát pusu 😵 😵 😵
Vyškov - dali, ale jen na chvilku, protože malá už už spěchala se nadechnout a řádně si nasála plodovku, špatně se jí dýchalo, začla měnit barvu a museli jí tu plodovku odsát a dát k nosíku trochu kyslíku. Pak ji zkontroloval pediatr, celou dobu byl s malou manžel, hned potom mi ji přinesl a dvě hodiny jsme se na sále tulily tělo na tělo a manźel s námi (kdyby nebylo třeba to odsávání, tak by kontrola byla až po těch 2h).
1. porod v Olomouci - syna mi dali na břicho ještě s nepřestřiženou pupeční šňůrou a bylo to nádherný! Po ošetření jsem ho u sebe na lůžku měla celý 2 hodiny.
2. porod v Motole - dceru mi na břicho položili s přestřiženou pupeční šňůrou. Po ošetření mi ji na chvilku přiložili k prsu, pak ji dali na hodinku do inkubátoru vedle lůžka a potom mi ji odvezli pryč a já byla na porodním boxu jen s přítelem.
Já rodila v Neratovicích. Malého mi dali na bříško ještě s pupeční šnůrou, nechali jí dotepat a tatínek stříhal, poté ho odnesli na ošetření a hned na to mi ho zas přinesli abych ho přiložila k prsu. Byl unavený a lehce modrý tak ho dali na vyhřání do inkubátoru. Jen co jsem se vrátila na pokoj, přivezli ho ke mě a byl se mnou už po celou dobu. Měla jsem porodní plán a ve všechno možných a dostupných bodech ho akceptovali 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Praha- Krč.Malého jsem dostala na břicho.