Krčská porodnice nebo Benešovská?

andysk
4. čer 2013

Prosím prosím o názor. Mám rodit za dva měsíce. Jsem registrovaná v krčské porodnici, ale četla jsem na ně dost slabé recenze. A ten přístup doktorů plus sester....Hodně maminek si dost ztěžovalo. Díky tomu, že máme blízko i benešovskou porodnici, vahám zda se neregistrovat tam. Hodně maminek si to tam strašně chválilo.
Má někdo zkušenosti s těmito porodnicemi? A co mi raději doporučujete?

romcovaklarka
4. čer 2013

@andysk Ahoj, prvního jsem rodila v BN a moje pocity jsou smíšené. Z přístupu jsem byla nadšená, všichni milí, na sále i na 6N, tohle bylo super. Na druhou stranu si zpětně myslím, že akutní sekce, která mi byla provedena, byla nebo mohla být způsobena zásahy s cílem porod urychlit, a že byly možná zbytečné. Po odborné stránce, asi mimo pana primáře, bych se za BN porodnici nechtěla zaručovat. Ale je to jen můj názor.

pppxx
4. čer 2013

Rodila jsem v Krci a nemela jsem jediny problem.
Ale zalezi jakou smenu vychytas, ja mela bajecnou pani doktorku i sestry na oddeleni byly fajn.
Na poradne byly neprijemne mlade doktorky, ale jinak vse bez problemu.

pppxx
4. čer 2013

Jinak jeste doplnim - nevim jak Benesov, ale v Krci maji novorozenecky JIP a i to byl pro me jeden z faktoru pri vyberu

romcovaklarka
4. čer 2013

@andysk @pppxx V Benešově novorozeneckou JIP nemají.

martinakl
4. čer 2013

Já jsem dvakrát ležela v Krči na gyndě, byla jsem spokojená, tak jsem chtěla rodit tam. Ale akorát v mym TP dělali rekonstrukci. Tak jsem jela do Benešova. Tam jsem byla moc spokojená. Jen jedna PA byla protiva, ale naštěstí u mého porodu pak nebyla. Zpětně mi jen bylo líto, že mi vyvolali porod už 7 dní po TP, i když to nebylo nutné. Ale to jsem si měla včas vyhádat. Jinak super. Ale myslím, že Krč je taky v pohodě, i když v porodnici přímo jsem nebyla.

andysk
autor
4. čer 2013

@martinakl No já zas četla že v Krči to vyvolávají až hodně pozdě ....

andysk
autor
4. čer 2013

Každý si někde neco najde .. je mi jasné že vsude budou psané negativa. Otazkou je, jaké množství těch negativ je. Pro mě je i hodně duůležitý personál na oddělení nemám ráda lidi co se blbě vyspí a jsou protivní na všechny ostatní kolem... většinou to přenesou i na mě 😒 Tak vám holky nevíííím 😕

petulka26
4. čer 2013

@andysk Já jsem rodila v Krči, a musím říct že spokojenost. Ležela jsem tam už 14 dnů před porodem, a pak další 4 týdny po porodu (rodila jsem dvojčata a předčasně, proto jsem tam byla tak dlouho, aby ses neděsila) 🙂 Sestry v pohodě, doktoři také až na jednoho který se zaučoval, byl takový trošku zmatený, ale vždycky na něj někdo dohlížel, takže v dobrý. Teď jsem tam registrovaná znovu, tak uvidíme 🙂

andysk
autor
4. čer 2013

@petulka26 Já stále váhááám ... mě se tam i nelibí moc to prostředí.

petulka26
4. čer 2013

@andysk No pokoje mají starší vybavení, ale tak jdeš tam na 3-4 dny, tak se to dá. Jinak porodní sály mají nový moderní. Ale samozřejmě tě nějak nepřesvědčuju 🙂 Pro mě je taky dost rozhodující že je to blízko, ať už kvůli kontrolám, nebo pak kvůli návštěvám, ale jak říkám já tam ležela opravdu dlouho, tak bylo super že zamnou mohl skoro každý den někdo přijet 🙂

martinakl
4. čer 2013

J8 jsem teda v Benešově hodně ocenila i to prostředí a pokoje. Sice je to jen na 3-4 dny, ale jsou to hodně důležitý dny. První den jsem dokonce byla na pokoji sama (neměla jsem nadstandard, to je tam celkem zbytečný). Je tam "buňkový" systém. Dva pokoje dvloulůžáky a mají společný záchod, sprchu, přebalovák... Ale zase na sále jsou dva porodní boxy oddělené jen zástěnou, takže jsem slyšela, jak pani vedle rodí. Musela jsem "zdrhnout" 🙂 A taky jsem se s tou paní střídala ve sprše a na míči, což mi nepřišlo moc hygienický, ale to jsem v tu chvíli moc neřešila... A myslim, že si tam můžeš za pár stovek na první dobu porodní pronajmout soukromý box, kde je i velká vana. Příště to asi využiju 🙂
Manžel teda měl dost strach, že to nestihnem (i když to máme 30 minut), tak mě pár dní před TP raději odvezl k mamce, která v Bene bydlí 🙂

andysk
autor
4. čer 2013

chápuu 🙂 noo mas pravdu je to preci jen na par dnu.... tak uvidime ;) kazdopadne dekuji za nazor 🙂

berticka
4. čer 2013

@andysk Rozhodovala jsem se úplně stejně, nakonec vyhrála Krč a to kvůli novorozenecké JIP (v Benešově děti transportují vrtulníkem do Prahy). Péče v Krči byla suprová, není nic, co by se mi nelíbilo. Staré vybavení mi bylo úplně fuk, to bylo opravdu to poslední, co mě po porodu zajímalo. Podle mě naopak na Krč převažují dobré recenze, už podle diskuze tady na MK, na druhou stranu ale v Benešově rodily dvě kamarádky a taky byly spokojené. Určitě zvaž, že ke konci budeš muset do poradny do nemocnice jezdit třeba i 2x týdně a pokud jsi z Prahy, zase tak blízko Benešov není resp. ke konci už je cesta autem nebo MHD spíš na obtíž a čím kratší, tím lepší.

mamba79
4. čer 2013

za mě rozhodně Benešov. Rodila jsem skoro poslední z kamarádek, každá rodila na jiném místě a podle vyprávění neznám lepší a sama jsem si to zkusila. Chtěla jsem původně svůj pokoj, ale ten nebyl. Rodila jsem poměrně narychlo a hlavně týden před tím byly bouřky, takže bylo narváno 😀 Byla jsem na dvojlůžkovém pokoji s moc příjemnou paní i když jsem samotář. Po porodu takové věci neřešíš, kolik je lidí na pokoji. Usneš i když tam řvou miminka, nevnímáš cizí návštěvy, protože si všímáš svého miminka a své návštěvy. A těch pár dní je brnkačka. A navíc víc hlav víc ví a třeba se něco člověk dozví. Bezvadnej personál, bezvadnej přístup. A ohledně kilometrů jsme napůl cesty mezi Prahou a Benešovem. Do Benešova nikdy nejsou zácpy, do Prahy skoro vždycky. Je to klidné město a ty lidi jsou tam klidní. Prostě neznám lepšího místa. byla jsem moc spokojená a rozhodně každé další dítě, které budu chtít přivést na svět bude jen v benešovské porodnici.

romcovaklarka
4. čer 2013

@andysk Tak pokud jde o personál, tak ten je v BN super extra speciál příjemnej a milej, u mě teda všichni od doktorů přes sestry a sanitáře až po uklízečky. Všichni jak sluníčka, ani jsem si nepřipadala jak v nemocnici. Jako pro fyziologickej porod skvělá volba. Na druhou stranu nikdy nevíš. Já jsem pro druhý porod hodně zvažovala možnost rodit opět v BN a "nějak" se domluvit na porod přímo s primářem, to by mi přišlo jako nejlepší varianta (nakonec to u mě konkrétně ztroskotalo na tom, že se tam moc netvářili na vaginální porod 20 měsíců po sekci a rozhodla jsem se tedy pro Podolí - a nelitovala - ale to už sem nepatří 😉).

kammka
4. čer 2013

Benešov!!
v červenci jsem s kontrakcema vyrazila v noci do porodky do Bene.. tam uzávěra, takže mně na 1cm otevřenou poslali do Krče..tam mi píchli NO SPA, a za dva dny jsem šla dom celá.. porod se konal až skoro za tři týdny v nově vymalované benešovské nemocnici. mohu-li porovnat, personál byl fajn v obou případech, ale v Krči snad každýho půl dne jinej doktor, sprchy na chodbě společný, to samý wc..na porodní sál vodily sestry rodičky po schodišti bolesti nebolesti.. jídlo děs.
jak bylo psáno výše, v Benešově jedno sluníčko vedle druhýho, krásný prostředí, na každým pokoji koupelna...a hlavně: kontroly před porodem, na které jsem jezdila i dvakrát do týdne byly bez dlouhého čekání, většinou jsem byla zpět doma tak do hodiny a půl od odjezdu, vyjímkou byla kontrola, kdy se jim cosi nezdálo, to jsem pravda čekala dýl na uvolnění podrobnějšího utz.

kammka
4. čer 2013

@andysk máš čas, do Bene jim stačí registrace v 36.tt..a výhodou je to minimální čekání při kontrolách, kamarádka, co rodila v Krči taky loni v létě, tam pokaždý strávila půl dne..navíc, jak je tam mnohem klidnější provoz, tak si personál maminky pamatuje 🙂 není to tak anonymní

andysk
autor
4. čer 2013

Holky díky za Vaše názory 🙂 Určitě se vzdycky nekde neco najde. Bydlím blíže ke krči ale do bene. to nemáme extra daleko do 20 minut jsem tam. Asi zkusím Benešov a uvidíme jaký budu mít názor po porordu.

berticka
5. čer 2013

@romcovaklarka Takže v Podolí s VBAC neměli problém? To mě docela zajímá, taky jsem po sekci a podruhé chci rodit přirozeně.

romcovaklarka
5. čer 2013

@berticka Ani ne. Poslali mě ke konci těhotenství na UTZ kvůli váhovému odhadu, který musel být do 4kg, a kvůli změření tloušťky jizvy, která musela být - už si nepamatuju, snad 3mm? No taky nějaká hodnota prostě. A pokud toto bylo v pořádku a subjektivně taky (jizva nebolela), tak s tím problém neměli. Samotnou mě to překvapilo, nikdo mě nepřemlouval, naopak ta Dr., co se mnou velda tu indikační poradnu (= jak budu rodit) se tvážila dost povzbudivě na ten vaginální porod. Jedině od příchodu na box už jsem musela být pořád na monitoru, ale on měl celkem dlouhý kabely, mohla jsem s tím na pár kroků, sednout na balón a tak podobně, tak mě to až tak neomezovalo. A když jsem chtěla na wc, tak mi to sundali.

berticka
5. čer 2013

@romcovaklarka Aha, tak to je super, dodatečně k VBAC gratuluju! A registrace proběhla bez problémů resp. musela jsem vystát fronut nebo tak?

romcovaklarka
5. čer 2013

@berticka Děkuju moc, jsem šťastná jak blecha 😵 Registraci jsme měli ještě osobně, takže ano byla jsem tam po sedmé a v deset otevírali. A poradny byly na hodně dlouho, půl dne počítej. Ale já stihla jen dvě a už jsem rodila 😀 tak se to dalo vydržet. A jinak byli všichni v zásadě milí, vstřícní, asi jsem si to malovala moc černě, tak jsem byla příjemně překvapená.

berticka
5. čer 2013

@romcovaklarka Je fakt, že v různých porodnicích se na VBAC dívají různě a člověk tam nemůže jen tak přijít a zeptat se, jestli a za jakých okolností by mě po sekci nechali zrovna oni rodit přirozeně a podle toho se registrovat nebo ne, takže musím shánět informace, jak se dá. Třeba u Apolináře prý VBAC nemají rádi vůbec...Takže díky moc, naprosto chápu, že jsi šťastná, že jsi porodila přirozeně 🙂

andysk
autor
5. čer 2013

Porod matky by měl být co nejpřirozenější a pokud si to maminka opravdu přeje tak nevidim důvod proč se na to lékaři dívají skrz prsty a jsou s tím problémy. Dnešní zdravotnictvííí .... člověk se občas nestačí divit.
😒

romcovaklarka
5. čer 2013

@andysk No tak důvodů mě napadá hned několik... dostanou za sekci od pojišťovny určitě víc peněz, můžou si naplánovat datum a čas podle rozvrhu práce, je to asi pro ně takové předvídatelnější. Z hlediska rodičky povedený VBAC je určitě lepší, než plánovaná sekce, na druhou stranu "nepovedený" VBAC a potažmo akutní sekce, neřku-li ruptura dělohy je určitě proti plánované sekci mnohem horší pro matku, dítě a nakonec i ty doktory. Takže na jednu stranu je chápu, že se do toho až tak neženou. Na druhou stranu mě potěšil přístup právě v Podolí, kde to nezavrhují šmahem, ale mají pro to nějaká kriteria, aby řekněme eliminovali rizikovější případy.

copa
26. čer 2013

já mám zkušenost jen s Benešovem, ale nemůžu si stěžovat; víc než zastaralé vybavení záleží podle mě na lidech, všude můžeš narazit na nějaký protivy apod., taky tam jedna sestřička z novorozenců byla na ránu 😒
rodila jsem tam dvakrát, Benešov mám nejblíž, prvně konec pánevní a dali mi vybrat jestli sekci nebo spontánně, vybrala jsme si spontánně, protože už jsme přijela na 8cm otevřená a napodruhé jsme přijeli v 6:50 a v 8:00 bylo mimčo na světě, takže ještě že jsme zvolili nejbližší porodnici

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru