Mám možnost volby porodní polohy ve FN Lochotín Plzeň?

kacorra
26. lis 2013

Už delší dobu mě trápí jeden dotaz a moc se mi na něho nedaří najít odpověď. Na stránkách FN Lochotín v Plzni je v porodním plánu uvedena možnost volby porodní polohy. Proto by mě zajímalo, jestli tomu tak opravdu je. A hlavně pokud tomu tak není, kdo mě na tu kozu (neříkám, že na ni nakonec dobrovolně nevlezu) dostane, když nebudu chtít. Je přece tolik možností, tak proč u nás v ČR pořád přetrvává tento zažitý zvyk? A to ještě pevně doufám, že když už vás na tu kozu dostanou, tak vám aspoň nekurtují nohy. Proč, když není nic akutního, to prostě nenechají na ženě? Vždyť je snad i v zájmu personálu, aby žena rodila v poloze, která je jí nejpohodlnější (což předpokládám dopředu nelze říci nikdy) a tím i sami sobě ušetřili práci. Když ženě nejde porodit v polosedě s nohama někde v nebesích, tak ať ji nechají porodit třeba ve stoje, když tak jí to půjde. Jsem mírně rozpačitá z našich porodnic. Narvou vás různýma práškama na spuštění porodu, na zesílení kontrakcí, řeknou vám kdy máte a nemáte tlačit, určí vám polohu. To jako na té přírodě nenechají vůbec nic? Tak tu doufám v nějaké kladné a povzbudivé zprávy nebo půjdu rodit nevím kam 🙂

l.u.c.i.e
27. lis 2013

Při prvním porodu v roce 2010 jsem měla komplikace, tak jsem ležela klasicky na křesle i s přikurtovanýma nohama. Naštěstí dítě dostali včas ven. Respektivě mi ho už pak vytlačili. Měla jsem i oxytocín na urychlení konteakcí. Rodila mě doktorka a porodní asistentka.
Při druhým porodu před necelým měsíce, tak jsem si tempo i polohu určila sama. Vše bylo rychlé a miminko se dostalo ven na druhé zatlačení. Rodila jsem v polosedu a nohy jsem měla volně pokrčené, jak jsem potřebovala já. Bez jakýkoliv léků. Jen mě píchli plodovou vodu. Rodila mě jen porodní asistentka.

klouzek
27. lis 2013

Kamarádka rodila na Lochotíně a mohla si vybrat jakou polohu chce mít,aby se jí rodilo dobře,vyhověli jí

romantika
27. lis 2013

jojo v tom leze je to zahul, poprvé i podruhe to tak bohužel dopadlo, a podruhe neboť mne rekli pozde at skocim na kozu jsem si nestacila pritahnout nohy a prcek zajel nad stydkou kost a musel se vytlačovat a asistoval při tom kde kdo vcetne manžela.. Cili v leze mam pocit je to zahul pro oba. Ja si myslim, ze se v jinych polohách nerodi, protože to proste neumi a nejsou na to pripraveni. Popravde ale ani ja, protože sama netusim jakou polohu zaujmout, aby se mi dobře rodilo a kde v tech porodnich boxech bych rodila v klece a jak by prdolku chytali nad podlahou. Ale to uz nikdy nepoznam, jsem ten pripad oba porody vyvolavane, na prirode se nenechalo vůbec ani jednou zadne rozhodovani. Uz i cisar je dle mne pro dite citlivejsi nez vyvolavani. Ale mam pocit ze v ceskem porodnictvi je to totalni hit, staci sebemensi problém a bud okamzite chemie nebo cisar.

schnek
27. lis 2013

rodila jsem tam v roce 2009, polohy mi nenabízeli, vydupala jsem si napolohování křesla do sedu (po předešlé zkušenosti jsem neměla úplně dobrý pocit z toho, že bych si měla lehnout a napolohuje se to pak) a vůbec jsem byla taková "nepřizpůsobivá systému", jako nemůžu říct, že to bylo zlý, na český standart velmi slušný, ale přesto se mi do vzpomínek vkrádá pocit hořkosti, že to mohlo být ještě lepší, stačilo jen nefrčet v kolejích. Ale měla jsem s sebou soukromou PA jako doprovod, trefila jsem prý výbornou směnu, přijela jsem na samotný závěr, všechno bylo ok a doktor, jak se objevil, tak i zmizel (a i za tu chviličku mě stihnul pěkně otrávit), takže těžko soudit. Ono i celkově těžko říct, co vyhovuje jednomu, druhému nesedí, že jo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru