Mělník porodnice - zhodnocení

pampelina18
15. pro 2023

Ahoj všem,
Ráda bych přidala recenzí na Porodnice Mělník .
Zatím anonymně, mám tu přátelé a nechci aby věděli, že už jsem porodila.

Plánovaný CS

Příjem 9/10
Rychlý příjem, sestřička velmi milá a ochotná.
Díky rekonstrukci neměli volný pokoj, ale během 2 hodin jsem již měla svůj pokoj. Byl mi nabízeny nadstandardní, ale ten jsme odmítli.
Pořád všichni s úsměvem.

Operace 5/10

No vyloženě nevím jak to hodnotit, pro mě to bylo vše pozitivní a úžasný, sestřička co mě připravovala na CS, byla milá ochotná, velmi šetrná. Vše do té doby bylo velmi v pořádku a pak nastal ten zlom. Od anesteziologa u kterého jsem byla předtím mi řekl a jasně doporučil, že jedině celkovou ( že zdravotních důvodu) Na tom jsme se shodli, ještě mě několikráte upozornil na to, že si to nemám nechat rozmluvit a že doufá, že ten anesteziolog co tam bude si to přečte a nebude mě jak idiot nutit do spinální.
Bohužel došlo na jeho slova, ukrajinský anesteziolog mi začal nutit spinální anestezie místo celkové.
Přesto, že jsem v anamnéze měla, že mám mít celkovou.
Hrozně mi vadilo, že mu pořádně nerozumím, začal mi tam mlít něco o jeho ženě a že on by své ženě udělal jedině spinální. Neustále jsem mu říkala, že ne, že mám mít celkovou, že to mám ze zdravotních důvodu. On začal, že přece je pro mě přednější dítě, než já a pro dítě bych měla jít do poloviční. Byla jsem z toho tak vyděšená, že jsem jim chtěla sléz z lehátka a odejít.
Naštěstí tam byla úžasná sestra, která se mě zastala a poslala anesteziologa lehce do háje, ale pro mě už to bylo dost stresující, nechtěla jsem a narostl ve mě strach. Sestra se mě tam snažila uklidnit, ale už to nešlo. A díky tomu všemu i mě probuzení z narkózy bylo dost náročné.

Děkuji úžasné doktorce, která se nebála celkové a prcka že mě vyndala a snažila se mě uklidnit i když viděla jak se celá třesu. A toho anesteziologa bych vyhodila...

Péče JiP 100/10

JIP je kvůli rekonstrukci teď spojená se šestinedělím, péče tam byla naprosto úžasná, všechny sestry i doktoři neustále s úsměvem, kdykoliv jsme si mohly zazvonit, sestry úplně milé, přinesly všechno co jsme chtěli. Pomáhaly, pouštěly za námi partnery a bylo jedno zda je ráno, odpoledne nebo večer.
Jestli se někdo boji, toho, že dítě uvidíte na 10 minut jen na kojení tak to není pravda. Malé jsme měli u sebe klidné 2 hodiny. Dokud jsem se na to cítila a měla sílu, mohla jsem ho mít u sebe, nikomu to nevadilo. Naopak sestry ochotně nosily, dávaly pomáhaly přikládat. Opravdu to hodnotím úžasné, obzvláště jednu sestřičku, bohužel nevím její jméno, ale měla hnědé vlasy a brýle. Na vše bylo čas, když nás zvedaly z postele tak trpělivě a pomalu, žádný rychle honem. Ale krůček po krůčku. Ráno jedna z úžasných sester mi dokonce přinesla hned tu jejich kávu 🥰.

Šestinedělí 1000/10.

Od prvního dne co jsem ležela, tak sestry, doktoři, sanitarky měli úžasný přístup. Všichni s úsměvem, ochotni, nikomu nevadí, že zvonite nebo je otravujete naopak. Na dětským jsou dvě skvělé sestřičky jedna taková blondýna na krátko střižená, která mi na noc vzala ještě prcka k sobě, abych se mohla vyspat. A druhá sestřička, potetovana, ta vše poctivě vysvětluje, pomáhá Vám, rádi a vždy s úsměvem. Nakonec si s ní i popovídáte o věcech okolo. To jsou sestry na svém místě a měli by za to vše dostat medaily. Protože takový přístup jako mají tyto dva andělé se jen tak nevidí. Nikdo po Vás nechce vážení miminka, zapisování do tabulek. Přinesou Vám veškeré potřebného věci, takže kdybych si nic pro malého nepřinesla tak to nevadí, protože mi vše oni dali a své věci jsem vůbec nevyužila. A když něco došlo, tak hned přinesly nové.

A sestry pro maminky? No nemám co vytknout, usměvavé, přijdou Vás zkontrolovat i když nic nepotřebujete, pomáhají. Ptají se, zajímají se. Nabízejí nějaké alternativy. Jsou ochotní i mimo snídani, oběd a večeří donést jídlo, pití, kafe za to jsem byla vděčná. Jsem na něm ujeta a to, že jsem si kdykoliv mohla říct o kávu a sanitarky ochotně přinesly. Zaslouží si víc než jen bonboniéru.

A to nejlepší nakonec? Přesto, že jsem neměla zaplacený nadstandardní pokoj a odděleni bylo plné, udělali sestry a doktoři vše pro to, abych měla pokoj sama pro sebe.

Děkuji tímto veškerému personálu (krom UA anesteziologa) za úžasnou péči, podporu, ochotu apod.

Jsou to andělé na svém místě.

fandysek_1
15. pro 2023

@pampelina18 tak vidím, že na sobě zapracovali. Rodila jsem tam 3x a vždy jsem měla nějaké výtky, ale můj manžel to vždy zhodnotil, že jsou profíci. I čtvrté bych tam rodila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru