Porodnice Podolí, 2020. Zkušenosti? Spokojenost?

phantomek
31. srp 2020

Ahoj,
jaké máte nejnovější zkušenosti z Podolí? 🙂
Pokoje jsou prý všechny po rekonstrukci a jsou po dvou, společně s koupelnou. Celkové prý je to lepší než roky předtím.

Podělme se, jaké to bylo? Byly jste spokojené, jak s vedením porodu, tak následným šestinedělím? Za jak dlouho jste šly domu? 🙂

anet_98
31. srp 2020

Já se tu s dovolením připíchnu. 📌 Jdu tam rodit koncem října, tak se ráda dozvím novinky 😁

malenka3
31. srp 2020

11/2019 bylo P1 a P2 zrekonstruované, takže dva pokoje propojené jedním sociálním zařízením. Zažila jsem tedy P1 před rekonstrukcí a po rekonstrukci a je to nebe a dudy. Navíc jsem měla v listopadu štěstí, že jsem byla půlku pobytu na pokoji sama a proti nám byl ten druhý pokoj jednolůžkový, navíc půlku pobytu prázdný, takže jsem měla fakt nadstandard zadarmo. Každopádně P4 oddělení zrekonstruované ještě nejspíš není, v listopadu mi tam hrozil přesun na šestilůžák 🙈
Jinak spokojenost stejná 2016 i 2019, jsou tam profíci, domů jsem šla čtyři dny po cs.

petulkadodo
31. srp 2020

Mám teď čerstvou zkušenost z července. Tu dobu bylo v Podolí spousta studentek. Jednu jsem měla i u porodu a nemůžu si to vynachválit. Narozdíl od PA, která měla na starosti víc rodiček a neměla tolik času se mi věnovat, trávila se mnou hodně času a snažila se mi pomáhat všemi způsoby, nabízela míč, masáž, obklady... Porod tedy nakonec skončil akutním císařem, operoval pan primář. Ráno po porodu chodí fyzioterapeutka, ukazuje cvičení a vstávání z postele a laktační. Šestinedělí bylo skvělé, standardní pokoj je krásný velký dvoulůžák s vlastní koupelnou a s terasou s výhledem na Vltavu. Personál byl všude hrozně milý a ochotný, jídlo také dobré, nemůžu si stěžovat. Rodila jsem ve středu a šla domů v pondělí. Na JIP jsem po císaři byla jen 10 hodin.

qistyna
31. srp 2020

@phantomek 5/2020
Pokoj na P2, dostala jsem jednoluzak s obrovskou terasou. Vubec jsem nechapala, bylo to jak mit nadstandart. Ale je to o stesti. Maji max triluzaky, odtamtud ted sla kamaradka, co chtela nadstandart a ty byly plne a chytla 3luzak. Ale pry byl taky krasny. Maji propojene koupelny s druhym pokojem (ale vchod je z pokoje). Vubec nicemu to nevadilo, da se zamknout zevnitr a poznalo se to i podle svetla zda tam nekdo je. Takze sestinedeli a I porodni box za me perfektni. O pristupu u porodu psat nebudu, ale byla doba korony, malo personalu atd., takze ted uz i toto jiste bude skvele 🌸

agnes_123
31. srp 2020

V době choroby bez návštěv to byl totální luxus - krásné pokoje, fajn lidi a nikde žádné návštěvy. Pecka 😊 nikdo neotravoval 😆 ušetřila jsem za nadstandard. 72 hodin a šup domů. Jen teda jestli jsi prvorodicka, zarid si laktační poradkyni. S kojením moc pomoc nečekej.

lennus
31. srp 2020

Rodila jsem tam tedy 11/2016 cs a 4/2018 vag, zkušenosti dobré a moc doporučuji dulu Moniku, kterou tam i znají, chodí tam už přes deset let

jaamartina
1. říj 2020

Ahoj,
Já rodila 5/2020 akutní císař. Musím říct,že jsem byla nad míru spokojena. Pokoje čisté, nové, krásný výhled. Byly jsme jen 2 na pokoji s vlastní koupelnou. Denně uklízí. Na chodbě stále připravený caj, možnost si uvařit svůj vlastní. Péče sester perfektní. Laktacni vše ukázala, vysvětlila. Pujcuji i el odsavacku zdarma po dobu pobytu v nemocnici. Samotný porod byl fofr a vše také na jedničku. Jídlo občas pokulhavalo,ale dalo se to vydržet. Byl to můj první porod a vzpomínám na něj jen v dobrém. Bylo to v době corona viru a také to bylo bez návštěv, ale vůbec to nevadilo.

lula86
25. říj 2020

@phantomek sice jsem rodila minulý rok 19 v říjnu ale už jsem byla na nově rekonstruované pokoji. Pokoje jsou co vím 2 nebo 3 lůžky spojené koupelnou a wc. Porod naprosto na výbornou, na šestinedělí pozor na to abys měla v nočním stolku teploměr na měření teploty... pokud ne tak to určitě nahlásit. My jsme s druhou maminkou měly kvůli tomu u propouštění problém. Za 1) nám nikdo o měření teploty neřekl a za 2) ani jsme teploměr nedostaly ☹ takže to potom vysvětlovat že jsi nic neukradla není příjemný. Jinak je personál skvělý na šestinedělí i pa doktoři. Na šestinedělí jsou některé sestry přísnější a některé úplně miliónové. Co se týká kojení poradí ale raději si zavolej na pomoc kaktacni poradkyní přímo jejich ty mají víc času. Ha jsem letos jinak znovu registrována zase do podolí protože jsem byla spokojená.

kristyna_bar
12. led 2021

Já rodila v Podolí 30.7. 2019 plánovaným cs. To se ještě rekonstruovalo, bylo vedro a zrovna přetlak... Takže to mělo celou řadu následků - na příjem na hospitalizaci jsme čekali na pokoj asi přes tři hodiny na chodbě, bohužel v těch vedrech. před zákrokem jedna noc na rizikovém oddělení, to bylo takové trochu nepříjemné, když má člověk sám obavy, ale vlastně proti holkám, co bojují o udržení mimika do nějaké rozumné doby, si nemáte co stěžovat - chudinky tam leží týdny a vy si přijdete na jednu noc a hotovo, vše ok, tak jsem se cítila tak všelijak. Plus s námi na pokoji byla i maminka, která na to byla asi špatně, bylo mi jí moc líto a člověku to nepřidá.
Samotný zákrok (měla jsem strach, nikdy mi předtím ani netrhali mandle) - ráno od 6h musel být člověk připraven (andělíček, punčochy, kanyla od večera) a pak se to kvůli akutním případům hýbalo, takže jsem ještě před 10 psala domů, že netuším, kdy půjdu na řadu a v půl 11 byla malá na světě. V 10 přišli, že jdu na řadu a po tom čekání to byl strašný fofr :D Na sále se mi udělalo po anestezii zle (měla jsem pocit, že to nezabírá) a paní anestezioložka byla úplně úžasná, pohladila mě po tváři, řekla "nebojte, nebudeme Vás řezat za živa" a najednou už to jelo. Líbilo se mi, jak paní doktorka na miminko po narození mluvila. Bohužel, aby miminko nenastydlo, tak mi ho jen ukázali a pak mi ji vozili na chvilinku až na JIP. Tam jsem měla štěstí na jednolůžák. Bylo ale tak narváno, že už nemohli brát další na sály, muselo se čekat, než se uvolní pokoje na JIP.
Díky návalu jsem skončila na P4 na šestilůžáku. No.. šest novorozeňat na pokoji znamená velmi častý pláč, takže první noc jsem byla ráda za prášek na spaní. Koupelna jedna na chodbě, spojená s wc, takže jsme se museli domlouvat a návštěvy na chodbě... courat při potřebě očisty několikrát za den a po císaři přes chodbu s návštěvama nic moc. Pak jsme chodily i na jiné oddělení do sprchy. Vážit a zapisovat po kojení jsme musely, s kojením mi nejdřív moc neporadily, jen že mám špatnou bradavku, ať zkusím klobouček. Pak se vyměnily sestry a jedna zkušená si se mnou sedla asi na pul hodiny a fakt nám pomohla - více méně malou jak hada na prso nacpala (šetrně) a pak už to šlo, byla jsem ji vděčná. Laktační poradkyni jsem nezahlídla, fyzio ano, ukázala nám jak cvičit a masírovat jizvu. Sestry nebyly protivný, dalo se s nimi vyjít, ale měly toho také hodně, měly tam spoustu dětí, byly tedy trochu ráznější.

adela58n
5. bře 2021

Rodila jsem v Podoli 11/2019. Byla jsem naprosto spokojena, PA super, prijemna. Sestinedeli taky vse na jednicku. Pokoje hezke, zrekonstruovane. Byly jsme tam ve 2. Nemela jsem problem ani s jidlem, na me teda byly pomerne velke porce 😄. Co se tyce kojeni, tak mi tam hodne pomahaly sestricky i laktacni poradkyne. Malej mel po porodu infekci a byl v inkubatoru na antibiotikach, takze to bylo stizene, ale i tak jsem se skvele rozkojila. 🙂 Jsem rada ze jsem rodila prave tam. Pokud budu nekdy rodit znovu, vyberu si opet Podoli. Za me naprosta spokojenost. 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru