icon

Motol - dodržení porodního plánu, máte zkušenost?

bluecate85
5. lis 2015

Ahojte holky,

mám jeden dotaz ohledně Motola - nejsem žádná alternativní biomatka, ale nějaké věci bych ráda měla pod vlastní kontrolou, a to včetně porodu... Myslím, že nechci žádné extra buřty, v zásadě nechci, aby to bylo vynucené, třeba proto, že jednomu lékaři končí směna a chce to dodělat...
Nemáte nějaká zkušenost s dodržováním porodního plánu v Motolu? Jedná se mi hlavně o:
- možnost rodit jinak než vleže (konkrétně na té stoličce, aby pracovala i gravitace v můj prospěch🙂
- nechci žádné epiduraly a oxytociny, je možnost rajského plynu nebo něčeho do žíly? (nedělám si iluzi, hrdinka nejsem, ale nechat si píchat něco do zad mi přijde děs)
- neurychlení porodu, prostě přirozený průběh (žádné naléhání na břicho, atd.)
- nenástřih
- dotepání pupečníku
- bonding hned po porodu
- samovolný porod placenty, žádné násilné vyndavání

Díky moc za vaše komentáře!!!

Strana
z2
bluecate85
autor
19. led 2021

@ronja007 díky, já už od založení diskuse mám doma dvě děti, nakonec první byla plánovaný cs a druhý šel normálně. moc jsem s tím nepočítala, takže jsem si nic nepřipravovala a vše šlo v pohodě, nic mi nenutili, nenabízeli žádné drogy, miminko mi dali hned na sebe, jen teda nástrih byl, ale teda sama jsem si myslela, že by se to tam roztrhlo, bylo to napnuté a dost to bolelo... ale mladšímu jsou už 2,5 roku a další už nejspíš neplánuju🙂 at se ti s mimi daří🙂

Strana
z2