MUDr. Martin Král z GYN-FEM, máte zkušenost?

pokyska
24. kvě 2016

Zdravím, je tu prosím někdo kdo má jakoukoliv zkušenost s doktorem Králem z GYNFEMU Praha 10? chodím k němu od září a začínám být silně znepokojená. mám podezření že mi zanedbal celkem závažnou věc. tak by mě zajímalo, jak jsou spokojení ostatní s jeho péčí. Děkuji.

lrg
24. kvě 2016

Zažila jsem ho v porodnici před třemi lety. To že byl nepříjemný a celkem arogantní bych přešla, to mi v tu chvíli bylo celkem jedno 🙂 Udělal mi obrovský (podle mé gyn zcela zbytečný) nástřih, který nechal zašít sestru, která to údajně dělala poprvé. Stěžovala jsem si na velké bolesti hráze ale myslel si asi, že jsem hysterka a odbil mě, že je to normální. Po týdnu doma mi praskly stehy a rupla i céva pod nimi, takže jsem začala šíleně krvácet. Manžel mě odvez na pohotovost, kde zrovna sloužil zase on. Byla zima a mě z nohavic kapaly kaluže krve. On byl hrozně zpruzelý, nechal mě hrozně dlouho čekat, než si doťukal něco v počítači. Když už jsem začala v čekárně kolabovat, manžel už udělal scénu. Když doktor viděl, že to není jen nějaká prkotina, tak trochu zpanikařil a vzal mě hned na sál. Pak už se to naštěstí neopakovalo ale jizva mě bolela ještě rok po porodu. Těžko říct, do jaké míry to byla jeho vina, že šití prasklo, neodkázal mi to vysvětlit. Každopádně jeho přístup k lidem a rodičkám obvzlášt je otřesný a jsem ráda, že podruhé už jsem na něj nenarazila.

cherris
24. kvě 2016

Pokud doktorovi nedůvěřijete, nebo z něj máte špatný pocit, tak od něj odejděte, je to Vaše právo. Obzvlášť pokud se jedná o gynekologa, tam se nikdo necítí zrovna nejlíp a pokud jste navíc znepokojená přístupem, tak Vám nemusí zabrat třeba ani správně nasazená léčba právě kvůli psychice. Já jsem od doktora, kterému jsem moc nevěřila přešla bohužel až po potratu, kdy mi mediagnostikoval placentu praeviu, nejspíš by to dopadlo špatně i kdyby se na to přišlo dřív, ale já už budu mít na věky v hlavě ta svoje kdyby :( (Doplňuji, že to není jmenovaný Mudr.)

pokyska
autor
25. kvě 2016

@lrg probůh to je šílený přístup! já ho znám jen ze své gynekologie jako řadového gynekologa, byl mi přidělen v září, moje doktorka odešla do důchodu a ze začátku působil celkem mile, ovšem čím dál více návštěv u něj mě utrvrzuje že má pokaždé ten samý laxní výraz, když něco vysvětluje tak šeptá že nevím o čem mluví, nic mi pořádně nevysvětlí. zatím ho nemůžu nařknout že něco zanedbal ale mám vážné podezření, protože jsem na podzim musela jít kvůli špatné genetice na potrat, zkontroloval mě hned po zákroku a pak už jako nic? po 6ti nedělí mě nechtěl vidět? tak jsem se mu tam doslova vecpala a on na mě koukal a co že mi jako má tedy kontrolovat? připadala jsem si jak blbec a tak mu říkám že chci vědět zda je uvnitř po zákroku vše ok, že se znovu budeme snažit jak to půjde o miminko, tak mě tedy celý otrávený zkontroloval a hle našel mi myom a pak mluvil o cystě a že je to obojí v pořádku at příjdu znovu na kontrolu v dubnu a to jsem tam byla začátkem prosince! podle mě si mě měl pozvat dřív, já přišla v dubnu už těhotná s tím, že tam ta cysta stále je a že se zvětšila... ale že prý pohoda nic se neděje, těhotenství to nebrání, říkám si tak je to doktor, ví co říká... pak jsem si vyžádala screening u mudr. Břešťáka a ten se nad útvarem vedle dělohy zhrozil a že jestli prý o tom vím, říkám pane doktore vím, můj gynekolog mi říkal že je to v pořádku, kdybyste viděli ten obličej... prý no mě se to nelíbí a poslal mě urgentně hned druhý den k Apolináři ke specialistce aby se na to podívala... ta útvar 6*7 cm nazvala multicystickým tumorem, který pokud bude nevyhnutelný bude chtít operovat v těhotenství, pokud by to bylo v pořádku tak až po porodu... mě tohle celé nepřijde moc ok, ale když jsem donesla zprávy panu Královi, tvářil se na to jakože zase se nic neděje! zprávy si ani nechtěl založit... absolutní nezájem.. nevím co si o tom celém myslet a uvidím co mi řeknou teď na kontrole v Apolináři.

laisobel
17. črc 2016

Jeho neznam ale v mam v tehle ordinaci doktorku Indrovou, odesla tam odjinud a tu muzu vrele doporucit!
Jinak kdyz neni absolutni duvera v doktora, honem pryc. Duvera mezi lekarem a pacientem je zaklad. A dneska kdyz si muzem vybrat.....

nickname15
3. únor 2017

Martin Kral GYN-FEM
Moje skusenost? Priserna!!! Uzivam hak, pred rokem jsem jsem zacala krvacet mimo cyklus, (pan) doktor navrhol zmenu hak, pockali sme 3 mesice, krvaceni pokracovalo, zmenili sme znova prasky, cekali 6 mesicu, ale krvaceni neprestalo. Samozrejme jsem zacala patrat po internetu co muze zapricinovat moje uz rok trvajici krvaceni, ktore je uz psychicky aj fyzicky vycerpavajici. Ked si 24 leta holka precte same vysledky ohledne rakoviny a nadoru tak bohuzel trosku prepadne panice. Hned jsem se objednala k doktorovi na nejblizsi volny termin a kdyz mi s jeho arogatnim pristupem rekl no tak se odlozte a ja jsem s malinkou dusickou rekla ze teda porad krvacim jestli to nebude vadit, tak mi rekl ze mne preobjedna, ale ja krvacim porad! Nasledovalo vysetreni, ktere opravdu nebylo prijemne plus sono. Doktor rekl ze pockame na vysledky a budeme pokracovat dal. Z ordinace jsem odchazela se slzami v ocich po celkovej atmosfere pri vysetrovani. Kdyz jsem se dovolila zeptat, zda to nebude mit do bodoucna vpliv na otehotneni, mrmlavim stylem a slovami NE me zas jenom utvrdil v jeho ludskom pristupe k zene rozkrocenej na koze. Po tomhle vysetreni si pan doktor napisal poznamku do moji karty: obtizna domluva s pacientkou
Coze?! Vysledky byly negativni. Prisla jsem znova do ordinace, doktor mi udelal dalsi odber a sono. Vysledky zas negativne. Porad zadne reseni, nebo aspon nazor co to muze byt. A tak jsem si rekla dost! Jeste v ten den jsem navsitivila moji novou gynekologicku a ta mi nasla 23 mm cystu. To je pravdepodobne pricina mojich potizich. Tak nevim jestli zato muze moje "obtizna domluva" nebo trochu levy doktor ktery dva krat po sobe nevidi na sonu cystu 21 mm? Takovy clovek urcite nepratri do takehoto intimneho oboru. Obzvlast ne s jeho pristupem k zenam a stylem vystupovani

pokyska
autor
3. únor 2017

@nickname15 Ahoj jsem ráda že nemám jediná pocit že ten doktor se nějak minul povoláním.... ze začátku se mi jevil sympatický, ale po tom co mi na můj popud našel cystu a ignoroval to a řekl že to je "v pohodě" jsem za 4 měsíce přišla těhotná a cysta se markantně zvětšila... jenže já už těhu, prý to na těhu nebude mít vliv.... pak jsem se dostala na screening k panu doktoru Břešťákovi v hloubětíně (můžu ho vřele doporučit, dělá screeningy), a ten se zhrozil co to tam probůh mám a ihned druhý den mě objednal ke specialistce u apolináře, tý se to tak zanedbatelný tedy nezdálo a v těhu mě sledovala. normálně jsem odrodila a ted mě stále sledují... mám multicystický tumor o velikosti 8*5 cm... naštěstí prý nezhoubný a bude se sledovat dokud nedokojím... ale nebýt mě a nedonutit doktora aby mi po 6tinedělí po prodělaném potratu udělal vnitřní ultrazvuk ( a to ještě když jsem k němu přišla po tom 6ti nedělí tak na mě koukal a říkal a co vám mám jako vyšetřovat!!!! probůh. já mu mám ještě říkat co má dělat!). podle mě je to naprostý debil! a to jsem v těhu tam na gynfemu byla u jedné doktorky, nevím jméno, můj mudr tam nebyl a já měla bolesti, ta doktorka mě prohlídla a s klidným svědomím mě poslala domů že prý to nic není že se mi rozpíná děloha"! já měla křeče a ona že vše je ok, večer mě manžel odvezl k apolináři a tam si mě nechali na rizikáči pro předčasný porod!!! naštěstí to dobře dopadlo a předčasně jsem neporodila ale bůh ví jak by to dopadlo kdyby jsme nakonec do nemocnice nejeli. je to tam banda blbů!

felisa
12. bře 2019

Zdravím děvčata, chci přidat svou osobní zkušenost s panem doktorem. Pokud se tedy jedna o tutéž osobu, kterou popisujete vy. Léta chodím na gynekologii do Gym-fem, když jsem otěhotněla před 2 lety, přeřadili mě právě k tomuto lékaři. Na první dojem a setkání jsem nevěděla, co si o něm myslet. Hledala jsem k jeho osobě na internetu a našla vaši diskuzi, která mě nepotěšila. Každopadně po celé těhotenství, podotýkám bezproblémové, jsem s ním neměla problém. Kdykoliv jsem se zeptala na něco k průběhu těhu, dostala jsem odpověd´, případně mi i poradil. Prohlídky de domnívám probíhaly standardně a neměla jsem pocit, že jsem nevítaným pacientem a jak víte, zrovna v těhotenství se člověk s doktorem vídá dost často. Ke konci šestinedělí po náročném porodu jsem měla problémy se šitím, objednala jsem se do ordinace, pan doktor mě vyšetřil, odstranil, co způsobovalo bolest, provedl klasické vyšetření po šestinedělí, vše opět v klidu a bez negativních emocí. Na preventivní prohlídce po roce, proběhlo též vše bez problému. Jediné s čím souhlasím je jeho projev řeči. Často člověk neslyší/ nerozumí, co mu je řečeno, jelikož pan doktor mluví potichu. Má zkušenost se zakládá na v podstatě rutinních zákrocích, nemohu posoudit, jak by to bylo v opačném případě.

mona2424
30. bře 2023

Nejvetsi idiot v gynekologicke sfere, arogatni vyhorely debil, co s vami jedna jako s idiotem kdyz se intimne sverujete a neni to pro Vas zrovna jednoduche, nikdy nevidi zadny problem, nikdy nic nenajde. Nejhorsi zkusenost jak po lidske strance, tak po profesionalni, v zivote nedoporucuji - jestli chcete mluvit s namyslenym (jeste nevim na co? je vizualne odorny - vypada jak rozjete lejno a mluvi jako s onemocnenim hlasivek, pritom se sestrami mluvi normalne/ nechapu ) tak Kral v GynFemu jasna volba. Beru slozku a odchazim navzdy pryc ! Shor v pekle ty sracko, doufam ze to budes cist !

mona2424
30. bře 2023

gynekologicka nocni mura !

lostrhytm
1. dub 2024

Král leda tak idiotů. Je to velmi arogantní člověk,
obzvláště na mladší holky. Za panem doktorem jsem přišla před rokem kvůli rozházenému cyklu a s nepříjemným výtokem. Pan doktor mi po prohlídce řekl, že mi tedy udělá výtěr, ale ať nečekám, že něco objeví. Nic prý nenašel, dle jeho slov ,,některé pacientky si mají tendenci vymýšlet obtíže, které neexistují". Dal mi leták na mýdlo, abych se myla (podal to tak, jako kdybych byla nějaká špindíra a neměla doma vodu) a na nepravidelný cyklus mi neřekl nic (prý mám začít jíst pravidelně). Moje problémy přetrvávaly. Na další návštěvě mi naznačil, že bych mohla mít pohlavní nemoc a ať si sepíšu seznam partnerů, se kterými jsem spala. To mě opravdu zarazilo. Naprosto neprofesionální, nic o mě nevěděl, žádné výsledky tomu nenasvědčovaly a on mě označil za běhnu. Dokonce mi i podal list papíru abych si je rozřadila do kolonek podle rizika. To, že jsem měla v životě jediného partnera, se kterým jsem do teď mi vůbec nevěřil a trval na tom, abych udělala výzkum. Odešla jsem téměř s pláčem. O týden později mi zavolal, že výsledky prokázaly infekci chlamydiemi a dostala jsem ATB. Nechápala jsem, kde jsem k tomu přišla a kvůli tomu jsem měla i nepříjemnou potyčku s partnerem. Nakonec to ale bylo vše jinak. Na kontrolní výtěry po dobrání léků mě nepozval. Objednala jsem se tedy k jinému gynekologovi a ten mi řekl, že podle výskledků jsem měla úplně běžnou kvasinkovou infekci, která se dala zaléčit hned ze začátku. Bohužel mi pan doktor Král předepsal léky na chlamydiovou infekci, tudíž léčba nebyla účinná a způsobilo mi to chronický zánět, který se přesunul na vaječníky. Díky tomu je mám zjizvené a v budoucnu budu mít problémy s otěhotněním. Navíc jsem kvůli jeho pochybení obviňovala partnera z nevěry. Naprosto otřesný přístup. Nechápu jak toto mohlo vystudovat 6 let medicínu a dalších nevím kolik let atestací. Tento člověk by neměl ordinovat. Doufám, že ho brzy někdo zažaluje.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru