Novorozenec plný plodové vody

balet
26. kvě 2019

Pěkné odpoledne. Lezi tu vedle me 36 hodin stary syn a od porodu se mu nadavuje a blinka plodovku. Uz se prisal, ale staci mu pit tak po sesti hodinách, vůbec se na jidlo nebudi a nema zajem o sati.Uz bych potrebovala aby zacal sat. Kdo mel podobny problém, za jak dlouho po porodu vase miminka projevila zajem o kojeni? A prip. ma smysl odsavat mlezivo, kdyz uz zacinam mit horke prsy? Nebo je to jen projev nalevani prsou? Dekuji!

zlutykonik
26. kvě 2019

Neměla byste rychlejší pořešit to s někým v porodnici? Jinak u mě obě miminka měla zájem o kojení hned a chtěla pít hodně často a dlouho. A při velkém nalévání prsů jsem vždycky trochu mlíka odstříkala, jen do úlevy, ať se nezanítí.

anita003
26. kvě 2019

Taky bych to v porodnici určitě řešila... Mně teda řekli, ať budím po 3 hodinách a vždycky měla zájem sát... Plodovku vyblila během 1 dne a pak už byla v pohodě... Takhle mi to nepřijde ok...

biedronka10
26. kvě 2019

V porodnici byla na pokoji se mnou maminka se stejnym problemem. Holcicka jen blinkala a nejedla. Byla pod vyssim dozorem lekaru, hodne zhubla, ale nemela zajem jist. Ovsem nic jineho, nez cekat nemohli. Pit zacla az po trech dnech. Jeste ji udelali nejaka vysetreni. Proto, hlavne to reste s personalem nemocnice.

pe_tu_ss_ka
26. kvě 2019

@balet a odchází malému smolka? Malý měl problém se zúžením z dvanáctníku do tenkého střeva, a musel být kvůli tomu operovaný.. Jsou různé druhy Atrézie.. A děti pak blinkají zbytky plodové vody, které nemohly projít trávicím traktem.. Takže pokud zvrací hodně a opravdu nepije, už bych to řešila.. Jsou prý i případy, že děti klasický trochu pijí, a dokonce i kadí (případ našeho, kdy měl jen zúžení a ne přerušení), a normálně je pustí domů, ale vrací se zpět, když děti nepřibírají a blinkají dál.. Držím palce, ať to není vás případ, ale určitě bych chtěla vyšetření miminka.. Držím pěsti..

balet
autor
26. kvě 2019

Tady mi vsichni tvrdi, ze se to stava a trva to tak dva dny, nez zacnou mit zajem, pry jim je proste blbe a davi se, tak proste nechteji. On si do toho sem tam prso da, ale hned se zase zacne davit. Spis me jen zajimalo, jestli tem, co se to take stalo to po tech dvou dnech opravdu preslo nebo ne...

balet
autor
26. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka jj kakal uz chvili po porodu a dnesni noc snad asi desetkrat. Cural uz take nekolikrat...🤷‍♀️

balet
autor
26. kvě 2019

@anita003 on to prave jakoby vydavi do pusy a hned zase mocne polyka, takze z pusy mu kde jen par bublin a vse si zase vraci zpet.🙄

pe_tu_ss_ka
26. kvě 2019

@balet tak to je dobře 🙂 ať je brzy dobře ❤️

anita003
26. kvě 2019

@balet aha, tak to je blbé, kdyby se normálně vyblil, tak už je mu dobře 🙂 ale tak hlavně, že jste pod kontrolou v porodnici, věřím, že oni se s tím už setkali a určitě nic nezanedbají ;)

evakaspar
26. kvě 2019

Maly bude cajk, ale vy pokzd uz mate červene bojave prsa ihned odsavejte nebo zazijete peklo se zanetem. Me sami rekly ze musim odsavat, protoze se mi u druhorozeneho delalo strasne moc mlika. Vzdy rikali odsat do ulevy treba i jen ve sprse pod teplou vodou rozmasirovat a odmackat.

cuuza
26. kvě 2019

S vodou se musí poprat, ale to určitě zvládne. Určitě pravidelně odsavej do úlevy, jinak hrozí zánět, navíc podpoříš laktaci.

merope
26. kvě 2019

Poptej se v nemocnici, nemáš-li vlastní - mohli by tam mít i odsávačku.

veronikaveronikaveronika
26. kvě 2019

Mě to dcera teď dělala jen první den. Nejdřív sála a pak odpoledne se šíleně pozvracela. Bylo to tmavé. Zadusila se mi. Sestry si ji nechali chvíli u sebe. Říkali že ji něco odsají. Odpoledne občas ublinkavala něco jako hleny. A pusu měla zatnutou a absolutně nechtěla nic. Myslela jsem, že je po kojení. A v noci už začala hamat a cpala se jak blázen. Jenže nebylo co, jak neměla zájem. Takže jsem se pak ptala sestřiček. Aby ji něco dali jenže nechtěla 😀🙄 a druhý den ráno už to bylo ok😉🙂 Každopádně bych se asi taky ptala tam. 36hodin je podle mě dost. Ale nevím sestřičky musí vědět. Mě říkali ať se nebojím, že má z čeho brát ten den. Určitě 😉

balet
autor
26. kvě 2019

Holky vsem moc dekuji za rady. Kolem pate se konečně sam rozpapal. Nahoru mu jeste sem tam neco jde, ale to neni tak casto. Uz se trikrat sam prihlasil o prso a krasne se prisava. Vycural silene hnede curani a od te doby je klid. Neco se zlomilo pac zacal i pekne prdet a nekrouti se. Dekuji! 🙏👍😉💙

adinka19
29. kvě 2019

@balet ahoj, to by nas pripad. Malou jsem prvni dva dny kvuli blinkani skoro nekojila. Kojit jsem zacala po troskach az treti den, coz bylo spatne..., mala mela hlad a ja mohla nabidnout pouze mlezivo. Zpetne bych urcite odsavala, abych pro ni , az bude dcera pripravena mela mleko a mohla se zasytit. Kvuli mlezivu jsem ji musela uz v porodnici prikrmovat ☹.

adinka19
29. kvě 2019

@balet taky jsme to tak mely a treti den zacala mit mala o prisati sama zajem 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru