Pardubice x Hradec Králové - kterou porodnici vybrat?

kkonikk
10. říj 2021

Ahoj, přemýšlím kterou porodnici vybrat. Našla jsem spoustu diskuzí, ale jsou tak 10 let staré, to se mohlo mnohé změnit. Proto, prosím, pokud máte některá aktuální zkušenosti nebo třeba odkaz na "mladší" diskuzi, kterou jsem přehlédla, budu ráda. Jde mi především o přístup lidí a odbornost. Díky

mdch91
10. říj 2021

Rodila jsem v Pce 2019 s tim, ze chci hned po porodi domu. Ovsem po prijezdu do porodnice blby monitor, teplota, zvysene crp. Cely porod na monitoru, atb do zily, tak jsem zustala dva dny. S porodem nejsem spokojena, jde o to, jestli by v teto situaci probihal jinak jinde. Oddeleni sestinedeli super. Nikdo me s nicim neotravoval, byla jsem na nadstandardu, jen sestry proste byly pripravene pomoci, kdybych tu pomoc potrebovala.
Hradec se zlepsil oproti drivejsku, zrovna nedavno jsem to konzultovala s dulou, zmenil se tam primar na pediatrii. HK je zrejme o neco lepsi porodnice, mluvim teda o tom, ze vis, co chces, respektovani prirozeneho porodu. Netusim, jaky je, kdyz tam prijede nekdo stylem "odrodte me", ale podle duly stale nefunguje bonding, jak ma a jeste dost nedavno tam byl problem dostat k sobe dite po porodu. Meli nejakou dobu 6 hodin, kdy bylo dite na sesterne, absurdistan. Bonding a vse po nem je pro me klicovy, takze v HK bych nerodila. Alternativa je jeste Nachod.
Ale strasne zalezi, co od porodu ocekavas.. pokud ti jde vic o odbornost nez o odlouceni od ditete, tak je Hradec jasna volba. Jsou nejlip vybaveni, kdyby se neco stalo.

eviicka
10. říj 2021

Dříve měl lepší pověst Hradec, teď si myslím, že je to tak nastejno. Pověst Pardubic se hodně zlepšila, kamarádky tam byly spokojené (zejména ty s porodním plánem). Já mám dojezdově obě nastejno, volila jsem HK, protože jsem zkrátka srdcem Hradečák a znala jsem prostředí (poslední porod 2020). Další volba, že nemusím mít vlastní některé věci (tuším ručníky, látkové pleny). Pardubice by zase měly mít větší šance na nadstandard. Jsou to všechno maličkosti... Obě to jsou velké nemocnice, u personálu záleží na štěstí a celkově i na tvých očekáváních.

eviicka
10. říj 2021

@kkonikk jinak jsou tu skupinky porodnice HK, porodnice Pardubice, ale moc nežijí. V HK jsem byla s personálem spokojená (zvláště u porodu super), ale je fakt, že mně nějak nevadily "zastaralé tradiční postupy".

martulka88
10. říj 2021

@kkonikk Je to čistě subjektivní. Chodila jsem do rizikové poradny v HK. Když jsem necítila pohyby, tak jsem jela do HK. Tam mi bohužel oznámili, že syn už nežije. Ikdyž jsem byla covid+, tak muž semnou mohl být u porodu celý den. Doktor Štěpán, co mne přijímal, tak mne i druhý den odrodil na vyvolání a neskutečný sympaťák. Střídaly se u mne sestřičky a všechny hrozně milé. Nakonec byl přivolán i dr.Kestřánek a ten taky v pohodě. Nakonec jsem musela pod narkozu. Na šestinedělí mě naštěstí nedali, ale byla jsem na gynekologii. Na šestinedělí je prý nepříjemná jen jedna sestra (ségra rodila před 3 a 6lety). Má známá má kamarádku, co rodila v PCE a dcera je nemocná (bylo to v TV, jak si rodičku posílali RK nedělá předčasné, HK bylo plné a v PCe jí neudělali včas stěr na streptokoka). Je to vždy o personálu, na který narazíš a zaměřila se, co je pro tebe důležité. Já se oddala do rukou odborníků a neměnila bych.

areh
10. říj 2021

@kkonikk rodila jsem 2x v Pardubicích. 2017 a 2020. Vždycky naprosto bez problémů. I maminky kolem mě, co tam rodily byly spokojené. Já jsem teda u druhého porodu narazila na protivnou PA, ale zato doktorka byla zlatá! Je to všechno o lidech na koho zrovna narazíš. Jinak do Pardubic doporučuju svoje jídlo. Za mě hlavně ovoce a zeleninu, tu tam nedávají 🙄

emillyhk
10. říj 2021

@kkonikk Rodila jsem v HK v lednu - na porodním boxu hrozný.. PA nekomunikovala, při vyšetřeních přístup "drž a mlč". Několikrát jsme zvonili, že cítím hlavičku a nikde nikdo, dokud pro ně manžel nedoběhl. Doktorka, co mě rodila, byla fajn. Sestra, co mě převážela na šestinedělí byla protivná, až bych řekla zlá. Na šestinedělí moc fajn, dětské sestry půl na půl.

klokanka31
10. říj 2021

@mdch91 No Náchod taky nic moc, nevím teda jak u jiných rodiček, ale naší malou taky měli na sesterně a musela jsem si říct jako kde je aby mi jí přinesli. Ale i tak mi ji zas pak hned vzali, ještě že jsme šly po pár hodinách od porodu domů.

mamikry
10. říj 2021

@kkonikk Rodila jsem v Hradci ctyrikrat, kdyz pocitam vyvolany potrat. Od prvniho a posledniho porodu odstup sest let. Za tu dobu musim rict, ze jak pri porodu, tak na sestinedeli vyrazny posun. Porodila jsem uplne prirozene, bez zasahu, dokonce ani preventivni nastrih nebyl (u prvniho ano, dalsi byl sekci). Maleho mi dali ihned na bricho a nechali dotepat pupecnik. Tatinek mohl strihat pupecnik. To vse udelali sami, bez toho, abych je zadala. Jak doktor, tak porodni asistentka byli mili, usmevavi a o vsem me informovali. Na sestinedeli sestry mile, ochotne. Ja nemela problem, ale holkam prvorodickam, co byly se mnou a bojovaly s laktaci, ochotne se vsim radily. Pediatri byli mladi doktori nebo doktorky a taky moc mili. Jedine, co bych vytkla, je jidlo a obleceni pro miminka, to by se melo zlepsit. Navic pro me je velky benefit to, ze kdyby porod neprobihal uplne dobre, tak jsou na to v HK pripraveni. Je pravda, ze nejsem narocna rodicka, ale proste jsem byla spokojena. Rodila jsem v kvetnu.

katule1990
10. říj 2021

@klokanka31 Přesně. Mně syna po císaři vůbec nevozili. Slíbili, že s ním přijedou v 5 ráno a ještě ani v 10 dopoledne nepřijeli. Byla jsem totálně zoufalá a bezmocná, protože jsem nemohla vstát a dojít si pro něj o parto výš. Když jsem se ptala, kde jsou, tak mě jen odpálkovali, že tam nejsem jendiná a mají plno práce. Hrůza.

mdch91
10. říj 2021

@klokanka31 no, jako souhlasim. Ja jsem dosla k zaveru, ze tu v kraji neni kde dustojne porodit a stravit dustojne poporodni dny... Jako abys jela na jistotu. Ale to podle me neni nikde. Kamaradka rodila v Rakovniku, slavnej Rakovnik a taky spokojena nebyla. Vzdycky je to o tom, jakej zrovna chytis personal (jako kdyz se mnou doktorka v Pce prisla konzultovat postup a posadila se prede mnou na stul). Rychnov jeste byl dobry, ale kdo vi, jak je to tam ted.

Jinak ten Nachod jsem dostala doporuceny proto, ze porodnice OK a zadny problem s ambulantnim porodem, tedy jako Pce, tam ale uz nechci.

lachtanice86
10. říj 2021

Tak ja mam zkušenost asi nejaktuálnější. Porod 7/2021, nakonec tedy akutní císař v 19hodin, velmi rychle se mi zhoršil zdravotní stav. Probudila jsem se až na jip, jak se ukázalo pri císaři řešili i nějaké další gyn problémy o kterých jsem ani nevěděla. Ve 2rano uz mi malou přivezli, pak zase v 5rano, pak mě převezli na 6nedeli. Všude naprosto super přístup. Nikdo nebyl protivný, se vším pomohly, poradily. Rodila jsem tu také v roce 2018, tam byl také muj velký zdravotní problém a zachranili mě. Ted jsem mela termín v době malování a ja osobně doufala a modlila se, aby to byl HK a ne Pardubice. Ja osobně bych jinam nejela.

makkyv
10. říj 2021

@kkonikk Jezdila jsem na kontroly do Hradce ke konci těhu, protože můj doktor byl pryč, byla jsem přímo u primáře a když jsem mu říkala, že bych ráda rodila v Hradci, že jsem slyšela, že je to nejlepší porodnice cituji co mi přesně řekl: “I když se mi to nelehko říká, protože Hradecká porodnice a Pardubická je jako hokej Hradec a Pardubice, tak Vám doporučím rodit v Pardubicích, dostali se velmi vysoko a jsou tam dobří a už je to úplně něco jiného než dřív, Hradec je jedná velká dojírna, přijdete - porodite, jdete a další, co se týče císaře, raději chceme zkoušet přirozeně, ale Pardubice s tím problém nemají. “
Rodila jsem v Pardubicích a nemohu si to absolutně vynachválit, jak porod a to jsem rodila 2 dny, tak pak péči o malou a mě. Za mě doporučuji Pardubice. Dokonce i přes covid, jsem mohla být celou dobu bez roušky, nedokážu si představit tlačit s rouskou. Hradec je určitě také skvělý, ale pokud to máš blíž do Pardubic, tak si zůstaň tady. 🙂 Jsou tu opravdu dobří, jako v Hradci.
Ale 100 lidi/100 chuti. Někdo si stezuje na to a to, druhy zase ne. 🙂

mamikry
10. říj 2021

@makkyv S tim cisarem to je pravda. Druhy syn byl polohou KP a ja jsem ho nechtela rodit prirozene. Sekci jsem si musela fakt vybojovat, nechteli mi ho povolit. Ale co se rousek tyka, tak tu jsem u porodu mit nemusela. Jen manzel. Mela jsem ji v podstate jen pri vizite (a to taky ne vzdy) a kdyz jsem sla po chodbe pro caj. Jinak ne. Jinak pruchodak to je, ke to velka nemocnice, tak se tam ti lide proste toci.

makkyv
10. říj 2021

@mamikry S tou rouskou jsem to měla stejně 😊 ale slyšela jsem, ze prave někdo ji musel mít. Moje známa rodila a musela ji mít, tak jsem byla rada, ze mám klid… 😍

klokanka31
10. říj 2021

@mdch91 Já právě jela do Náchoda taky kvůli tomu že tam ambulantní porod víceméně není problém. Personál byl tak nějak napůl, porodní asistentka, primář gyndy a doktor co mě odrodil byli skvělí, ale asi sestry nebo co to bylo, doktorka a primářka z dětskýho, hrůza 😣

evaii
10. říj 2021

Tak ja mam zkušenost s oběma porodnicema.Rok 2012 první dite v HK a rok 2017 druhé dite Pardubice.Lépe mi bylo v Pcich.A kdybych v roce 2012 prvního rodila také v Pcich,tak se na dost závaznou vrozenou vadu prislo dříve a mohlo se s ni něco dělat.Ted už se musim jen smířit s tím,ze moje dite bude do konce života mít funkcni jen jednu ledvinu.Ale co člověk to názor a zkušenost.Rozhoden HK má lepsi péči pro dříve narozena miminka.

mamadvoudeti
10. říj 2021

31.9.2021 jsem rodila v Pardubicích . Zrovna v tu noc jsme tam rodili asi 4 nebo 5 žen. Za mě super. Sestřičky příjemné . Měla jsem komplikace a i ochota paní doktorky (která mě rodila) byla opravdu neskutečná. Pořád se vyptávala co a jak a jestli něco nepotřebuji. Já jsem tam nenarazila na nepříjemnou sestřičku a to jsem tam stihla i druhou směnu na porodnici.
Škoda že jsem nerodila první dítko tam také.
Opravdu úžasné za mě ❤️

berta3
10. říj 2021

@kkonikk rodila jsem v Pardubicích 2004,2009 a 2021 a vždycky spokojená 🍀 všechny tři děti kojene

kkonikk
autor
10. říj 2021

Holky, moc díky, tak se začínám přiklánět k Pardubicím, pokud byste ještě měly nějakou zkušenost, budu ráda

mamadvoudeti
11. říj 2021

@kkonikk pokud by jste měla nějaký dotaz ohledně PArdubic stačí napsat do SZ

cherie24
11. říj 2021

@kkonikk já jsem třeba neslyšela žádné pozitivní zkušenost na HK. Cestou nejmenšího zla jsem zvolila Pardubice. Jsem po císaři, ale rodila jsem před tím v Olomouckém kraji. Nejvíce mě od HK odrazuje to, že neumožňuje bondovaní tatínků po císaři. Kdyby náhodou opět dopadl porod císařem, nedej bože akutně s celkovou narkózou, tak vážně nechci, aby malá byla někde 3/4 dne sama na sesterně, než mě proberou a zvednou a otce k dětem nepouští. Celkově prý to bondovaní tam není moc podpořené ani po normálním porodu. Řešila jsem i s dulou, kterou nejspíše budu mít u porodu a ta sama mě od HK spíš odrazovala a to je mimochodem z HK a má to do porodnice 10 minut z domu. Někde už i nechávají po císaři bondovat maminku při šití, ovšem o tom si v našem kraji můžeme leda tak nechat zdát 😏

michaela666
11. říj 2021

Fb skupina Recenze porodnic - určitě budou aktuální příspěvky. 😉

kkonikk
autor
11. říj 2021

@mamadvoudeti moc děkuji, kdyby mě něco napadlo, ráda se ozvu. Zatím neřeším nic konkrétního, spíš obecně zvažuji, kam bych vlastně raději (jsem na půli cesty)

kkonikk
autor
11. říj 2021

@michaela666 mrknu, díky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru