Plánovaná sekce - Plzeň, v Lochotíně mi ji nechtějí udělat, můj gynekolog ji doporučuje
Dobrý den maminky,
mám za sebou v roce 2017 akutní sekci-nepoměr a nepostupujici porod (malej měl 4150g 53cm).
V srpnu čekáme další přírůstek, cca od 13tt jsem měla komplikace s vitři jizvou, stahla mi hrdlo do pismene L a dle meho gynekologa pracuje vic než by měla a doporučil mi druhy cisař, s cim jsem souhlasila a přijala to za uzavřenou věc, přece jen doktor který mě má cele těhotenství v péči bude vědět nejlip co je nejlepší. Jelikož první císař byl proveden ve FN Lochotín měla jsem tam ještě donedávna naplanovano vyrazit i s druhým "porodem" jenže se oběvil háček.
Bolesti a tlak do podbřišku-panve a stehen mě donutil navštívit místní "pohotovost"
Ve finale se předčasny porod nepotvrdil a vše je v pořadku ovšem zeptala jsem se dr kdy se u nich planuje cisař, at mam nejak představu a on mě uzemnil větou. Nevidím duvod proč by jste měla jit na druhy cisař, ten připada v uvahu pouze pokud neporodite do ukončeneho 41.tydne jinak Vas nechame rodit normalně.
Mnoho maminek a žen by byly za tento nazor rady, ale ja jsem od včera vyděšena, s tím jake mam cele těhu problemy mam panickou hruzu z klasickeho porodu, že se něco stane-praskne jizva-bude to probihat stejně jak s prvním a ve finale to ukonči akutním cs.
Znám maminku která to měla podobě a jelikož ji Lochotin take odmitl udělat druhy CS i když byla na tom podobně tak nakonec na doporučeni lekaře šla na kozultaci do Mulačovky a tam po konzultaci s doktorem se přiklonili k CS a byl ji proveden. Jenže u mě je ten problem že jsem chtěla byt i podruhe na Lochotině.
Jdu za Vámi tedy pro radu zda je v Plzní nějaky klub-společnost maminek které by mi nějak pomohly se s tím nějak vnitřně smířit, vyrovnat, řekly mi k tomu své zkušenosti. Připadně osobni zkušenosti s cisařem provaděnem v Muačově nemocnic, jak akutnim tak planovaném, mam mnoho otazek jako je napřiklad:
Kdy jste byly na konzultaci?(tt)
Kdy vam cisaře naplanovali? (take tt)
Byli jste pak na JIP?
Kdy vam dovezli miminko?
Jaky byl přistup personalu?
Omlouvám se moc za sloh a děkuji za odpovědi.
Klára
@jmol Moc děkuji, dnes jsem to řešila s gynekologem a řekla jsem mu jak to je že mě ta jizva občas tahe ale to spolu řešime už od 13tt cca no a taky jsem mu řekla narovinu že mam strach, strach z komplikaci pravě po prvnim cs při klasickem porodu, narovinu mi řekl že jakoby zatim k uplně planovane sekci tam nei ovšem malej šel poprve kvuli nepoměru a ten se pry dost často geneticky opakuje, doporučil mi vybrat si Mulače pravě proto že tam sam každe utery operuje a doktory zna a da se s nimi domluvit. Takže mam asi rozhodnuto a budu rodit na Mulačovce pokud vše pujde jak ma a nebude hrozit předčasny,což zatim nehrozi 🙂 jen pišete "rodila jsem v 21" čislovkou je myšlen vaš věk, tt nebo čas? pardon za hloupy dotaz
@klarusse Já spinál měla, ale bylo to ráno a to je tam dostatek anesteziolugů. Večer tam tolik doktorů není. Ne všichni jsou si spinálem jistí.
Mně jej napichovala doktorka a trefila se asi až na 7. pokus. Ale já v té době měla zádové svaly velmi stažené a neuvolněné (taháním mladšího syna, velké břicho apod.) A jehly mě nevadí, kontrakce jsem měla ale skoro necítila a trpělivě hrbila záda a uklidňovala doktorku, ať se snaží, že jsem ok.
Pri akutním císaři se vetsinou volí celkova anestezie,je to mnohem rychlejší.
@podestatka já měla akutní v 2017 FN a udělali mi částečnou....sami mi ji doporučili a při plánovaném bych také určitě částečnou ...
Pracuju ve FN Plzeň a opravdu se častěji přikloní k celkove anestezii....Hodně záleží take na tom kolik je volných anesteziologu.
Planovany císař je samozřejmě jiná situace....
@podestatka tak to mě tedy překvapilo rozhodnutí primáře kdy za mnou přišel s informací že provedeme akutni CS a zda chci celkovou nebo částečnou ale že doporučuje částečnou, ale ono asi i záleží za důvod proč a jak rychle se musí CS provést....🙂

Já měla první akutní sekci 2010 (FN- dcera nedonošená)...druhé 2016 (takže relativně po dlouhé době-nebyl důvod k sekci)...Můj gynekolog právě působí i u Mulačů, nedoporučil mi spont.porod (měla jsem spoustu gyn problémů a 3 x jsme o miminko přišli)...ptal se zda by mi vadil porod u Mulačů...řekla jsem , že ne, když nebudu potřebovat Neonatol....porod tam plánují na 38 tt (dřív ne). Nikdo kdo mi vyšetřoval mě netlačil do spont.porodu. Tyden před porodem mi lehce začala táhnout jizva. Nakonec jsem jela akutně kvůli opět se rozjíždějící preeklampsii, chtla jsem jiného dr. na příjmu, vyšetřil a neměl problém se sekcí. Zkontroloval jizvu a do 2 hod. bylo po všem. Přístup za mě super. Byla jsem maximálně spokojená...se vším. Komplet. Rodila jsem v 21, takže jsem šla do celkovky, malou mi donesli hned jak to bylo možné a JIP tam nemají...takže normální pokoj.