Porod a pojišťovna
Zdravím, řeším teď takovou situaci.
Chci se zeptat, zažila z vás některá, že ve vámi zvolené nemocnici(porodnici) neměli smlouvu s vaší pojišťovnou, porod v nedohlednu a jiná porodnice daleko?? Jak jste řešily situaci vy, platily jste si porod sami? Na kolik vás vyšel, mam z toho hrůzu, asi mi nezbyde nic jiného než změnit pojišťovnu(jestli to ještě jde) děkuji za jakékoliv info.
@kuttu ajee, a ja doufala ze to pujde do konce tohoto mesice 😠😱😱 vim to jistě, na zacatku těhotenství jsem se tam chtěla přihlásit na gyndu aby me zkontrolovali(pristehovali jsme se a ja nemela sveho gyndare) no a na infostanku mi paní řekla že bohužel, že s mojí pojišťovnou me neprijmou,leda že bych si to zaplatila. tak jsem si nasla 15km gyndarku kde moji pojistovnu ma.
Mám 209 ( toje Škodovácká pojišťovna, pocházím z Mladé Boleslavi, ale momentálně žiju na Kladně.
@luciichell A kde ses ptala? V Kladně jsem neměla s pojišťovnou škodovky problém a rakovnická porodnice jí má také nasmlouvanou...
Tyjo, jakmile to zase půjde, tak bych změnila pojišťovnu. Nesmluvních zdr. zařízení tam budeš mít hodně. Jak daleko máš nejbližší smluvní? V Praze? Popřípadě bych se informovala na tvojí pojišťovně, jak by to bylo, když by tě odvezla sanitka do Kladna.
Mě nekomplikovaný porod vyšel na 11 000 Kč a ošetření syna v porodnici na 5 000 Kč. Dítě má pojišťovnu po tobě. Když budou komplikace, tak se nedoplatíš...
@werumka v Kladenské nemocnici, mi to paní na info řekla. Jinak jsem se dívala i na stránky nemocnice a jen moje pojišťovna nikde 😔 vím, že teda ve Slaném co jsem koukala, 209ku mají ale tamto vůbec neznám 😔proto jsem chtěla vědět, na kolik to tak vyjde, ale nic jiného mi asi nezbyde
@areh moc času nemám 😔 termín mám 21.12 takže skoro za dveřmi
Nedejboze se neco posere,pujdes cisarem a nedoplatis se.Ja mam slovenskou pojistovnu(pracovala jsem tam 4 roky) a chtela jsem rodit v CR a doktor me nastesti ukecal at jedu do nejblizsiho slovenskeho mesta.Rekl mi ze cisar 50 tisic plus kazdy den v inkubatoru miminka 140 tisic....a dohaduj se se svou pojistovnou aby ti to proplatili....
Ja myslim, ze dle vypisu z pojistovny porod vysel kolem 13000. Bez komplikaci. To ani nevim, na kolik by vysla jakakoliv dalsi komplikace. Asi masakr...
Tak jed rodit do Slaného nebo do Rakovníka, dle mého jsou na tyto dvě porodnice i lepší ohlasy než na Kladno. Zavolej tam a informuj se jestli berou i tvou pojišťovnu a nemusíš nikde nic platit. V případě komplikací by ses nedoplatila. Z Kladna jsou obě porodnice kolem 20km to je úplně v pohodě, tam seš za chvilku 😉 .
@luciichell Oni to udělat umeji, i když není jejich smluvní. Vždycky lékaři rekli, ze je to v pohodě, ze na to mají nějaký postupy, sice víc papirovani, ale jde to. Napis mail přímo na porodnici a zkus se domluvit přímo s nimi, paní na infu tyhle informace nemají.
@werumka zkusila jsem napsat ten email, uvidíme. Raději bych rodila tam, kde už to nějak znám, posilala me tam dr na screeningy.
@luciichell určitě doporučuji vyhledat nasmlouvanou nemocnici. Já jsem nečekaně rodila předčasně, syn měl nějaké komplikace a v nemocnici byl necelý měsíc a když jsem se teď dívala na výpis pojišťovny, tak je tam částka kolem 250.000. na sebe už jsem se raději nedívala.
@luciichell Podle mě se domluvíte ;) my měli tuhle pojišťovnu rok, než jsme přešli a vždycky nás tam bez problému odbavili. Stejně tak dětská dr., která smlouvu se zpš taky nemá. Ale podejte přihlášku jinam, ať už můžete říct, ze to přehlašování je v běhu... sice to teď bude taky trvat ten rok, ale lepší než nic 🙂
@luciichell pak ma pocit ze to jde zase do konce března změnit pojišťovnu...ja sla ted pod VZP,maji vice příspěvků pro děti a proplaci celou davku očkování proti pneumokokovi.. je to racha,jedna vakcina 2700
@evka_slovenska @luciichell mne cs podle výpisu pojišťovny se všemi léky a s delší hospitalizaci kvůli preeklampsii vyšel na 23 000.
Jinak bych se na Kladně ještě preptala někoho jiného. Jsem taky z Kladna a občas tak jsou dezinformace..
zašla bych na pojišťovnu, nebo tam zavolala a zeptala se, jak se postupuje. podle mě není možné, aby tě v případě komplikací zavezli do nejbližší porodnice a pak to po tobě chtěli platit. Pojištění si platíš a určitě nejsi první, kdo by nerodil v nejbližší porodnici, tak na to budou mít nějaký postup.
Neřešila jsem, ale určitě bych na tvém místě jednala co nejdříve, což už jsi měla... každopádně bych nespoléhala na to, že "ono se to potom nějak udělá" a že porod proběhne bez komplikací. Racionální stránku věci bych upřednostnila nad tím, že porodnici už znáš. Taky by ses nemusela doplatit ☹
Já zrovna dneska koukala na vyúčtování mého porodu a stal mě 34000,- a to jsem měla přirozeny porod během pár hodin s jednou kapackou...
Je Teda fakt že jsem tohle ještě neslyšela, aby nemocnice neměli smlouvu ale každopádně to změn protože to je fakt raketa a nikdy nevíš co se může pokazit nebo spíš kolik jaká sranda stojí. Jen za dva stehy na hrázi mám účet za 980,-...
Slaný a Rakovník znám a musím říct že v pohodě.... Takže pokud by Kladno nevyšlo tak bych se toho nebála...
Ahoj, možná blbá otázka, ale jestli jsi tam byla už na screeningy, kdo je platil? Zdá se mi to divný. Každopádně první císař akutní po 26ti hodinovém porodu v Neratovicích cca 55 000 (a to nevím kolik stála dcera) a plánovaný císař dvojčat u Apolináře také okolo 50 000 včetně pobytu na JIP a všeho. Pracovala jsem a bydlela na Kladně 9 let a dost maminek jezdilo i z Kladna do Rakovníka. Každopádně si nejsem jistá, jestli v akutních případech to pojišťovně neukládá zákon uhradit urgent na nejbližším pracovišti, ale jestli je tohle urgent a co máš dělat bych se buď informovala na pojišťovně, nebo rodila jinde.
@werumka tak dnes jsem dostala odpověď, jak z mé pojišťovny tak i z porodnice,kam jsem včera psala, že jsou spolu ve smluvním vztahu, takže diky bohu🙄🤦♀️
@luciichell Tak vidíš, ze se to vyřešilo! 🙂 můžeš byt klidná 🙂

@luciichell Zmenit pojistovnu slo do 30.9...a ty vis urcite ze nemocnice nema smlouvu s tvoji pojistovnou???A co mas za pojišťovnu??