Porod konec pánevní - FN Plzeň. Máte zkušenost?

007renda
23. kvě 2024

Ahoj maminky, máte některá zkušenost s porodem konec pánevní?
Jsem ve 36tt a mimi se zatím neotočilo hlavičkou dolů a možná se už ani neotoči. :nevim: Ráda bych zkusila rodit vaginálně. Budu rodit ve FN Plzeň.
Zajímaly by mne vaše zkušenosti. :andel:

eressiel1020
23. kvě 2024

@007renda Zkušenosti s porodem koncem panevním mám. Co by jste chtěla vědět ?

exbordelar
23. kvě 2024

Ja osobne bych dobrovolne rodit KP nesla. Je tam riziko fatalnich komplikaci. Ale to urcite vis a rozhodnuti je tedy ciste na tobe. Jsou samozrejme i stastne pribehy. Otazka je, jak se na to citis. Je nejvyssi cas se rozhodnout. Drzim palce, at tvuj porod probehne v poradku, at se rozhodnes jakkoliv 🍀❤️

blondynka400
23. kvě 2024

@007renda první dcera byla KP a porod proběhl vaginálne a vše ok. Za mne jsou důležité 2 věci, tedy vlastně 3. Doktor, který to umí a věříš mu, ty sama si musíš věřit a pak poloha KP a případná velikost miminka a ty a tvé rozměry (pánev, výška)

blondynka400
23. kvě 2024

@exbordelar riziko fatálních komplikací máš u každého porodu. Tuto až skoro fobii kolem KP asi nikdy nepochopím. Pořád je ty fyziologicka poloha, jen méně častá. Určitě je to ale pro matku a dítě lepší volba, než CS.

exbordelar
23. kvě 2024

@blondynka400 vicemene souhlasim, hlavne na tech parametrech, co jsi popsala. Ja bych vsak mela strach a nesla bych do toho. Mozna i proto, ze jsem zdravotnik a ty fatalni pripady ke me behem skolnich let a pak i v profesnim zivote prichazeji v koncentrovanejsi podobe. Kdyz bych mela moznost volby, tak bych sla do jistoty cisarskeho rezu (i kdyz samozrejme, i ten se muze zkomplikovat - jako vsechno).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru