Porod v Motole. Zkušenosti?

nika110818
6. pro 2020

Ahoj, mohla bych poprosit nejake maminky se zkusenosti s porodem v Motole i info? Jsou pri porodu jen porodni boxy nebo samostatne porodni pokoje? Byly jste spokojene s peci a pristupem lekaru? Predem dekuji.

pe_tu_ss_ka
6. pro 2020

@nika110818 rodila jsem tam téměř před 2 lety. Maji samostatné porodní pokoje. Rodila jsem tedy předčasně, ale chovali se všichni super. Byli se mi představit jak doktor z chirurgie pro malého, tak z neonatologie i doktor,k tedy měl vest porod. Jak to chodí pak na šestinedělí nevím, mě pak po porodu přeložili na rizikové, protože malý už byl přijatý na detske chirurgii.

nika110818
autor
6. pro 2020

@pe_tu_ss_ka dekuji.

mimi1004
6. pro 2020

Já tam rodila předčasně v říjnu 2014. Všichni byli na porodnici milí a empatičtí. Mají porodní pokoje, kde máš své soukromí 🙂

jaja01k
6. pro 2020

@nika110818 Rodila jsem v Motole dvakrát a byla jsem spokojená. Jsou tam samostatné porodní pokoje. Já jsem jim hlavně vděčná, že mě ušetřili císaře a nechali mě rodit přirozeně, i když šlo miminko zadečkem napřed.

madbetka
6. pro 2020

Rodila jsem v Motole už před třemi lety, ale byla jsem spokojená. Od příjmu až po propuštění, jak porodnice tak šestinedělí za mě opravdu moc fajn. Ač velká porodnice, paradoxně jsem tam byla s přístupem mnohem spokojenější, než u dalších dvou porodů, které byly v malé porodnici (kde jsem čekala asi víc osobní přístup apod.).

rejalin
6. pro 2020

Rodila jsem tam tohle léto. Prošla jsem tam rukama třem PA ( rodila jsem dlouho) a všechny hrozně milé, snažily se mi vyjít vstříc. Na šestinedělí - dětské sestry jsou úžasné, milé empatické, sestry pro maminky trochu od rány, ale také ochotné, doktoři super. Jediné co, tak že mi přišlo, že každá sestra radila něco jiného na problémy s rozkojenim, takže je podle mě dobré si o tom přečíst něco předem a pak se toho držet, ptz dohromady ty rady moc nefungují 😁

nika110818
autor
6. pro 2020

@rejalin moc dekuji. Jestli se muzu zeptat, meli jste samostatny porodni pokoj po celou dobu porodu, kde mohl by pritomen i manzel? Dekuji

zoyee
6. pro 2020

Rodila jsem červenec 2017 a v květnu půjdu zase. Za mě super, nejdřív jsem byla na rizikovém, vyvolávali mi porod 3 dny. Vsichni byli moc příjemní, prošla jsem snad vsema doktorama 🙂 Manžela jsem měla celou dobu od začátku porodu, ale rodila jsem rychle, 3 hodiny. Kdyby se rozjizdel pomaleji, je tam společný cekatelsky pokoj, kam partner nemůže. Na porodním pokoji je koupelna, porodní lůžko i připravené vše pro mimčo, po porodu jsi tam ještě 2 hodiny. Na 6N taky fajn, dětský sestry super, ženský sestry, jak už někdo psal, jak která, ale žádná nebyla vyloženě nepříjemná.

nika110818
autor
6. pro 2020

@zoyee moc dekuji, zvazuju Podoli, Apolinar nebo Motol a zacinam byt celkem naklonena Motolu, jak to ctu, protoze v Podoli maji dva tydny pred mym terminem zavreno kvuli malovani. 🙂

adela1399
6. pro 2020

@nika110818 Já jsem všemi 10-ti pro Apolináře😊

nika110818
autor
6. pro 2020

@adela1399 a muzu poprosit o info proc? Mne v podstate odrazuji jenom ty porodni boxy? Jak to, prosim, probiha? Kdyz rodis 16 hodin, tak jsi 16 hodin na porodnim boxu oddelenem od ostatnich jen zidkou? 🙂

adela1399
6. pro 2020

@nika110818 Od ambulance,přes poradny až k porodu jsem byla naprosto spokojená. Ani jednou za celou dobu co jsem docházela jsem nenarazila na nikoho neochotného nebo nepříjemného. Byla jsem 3x před porodem na falešným poplachu🙊😂(prvorodička) a často mi tvrdlo břicho,ale nikdy i když jsem přijela pozdě v noci vždycky byli všichni ochotní a milí. V den porodu se tam sešlo asi 6 maminek ve stejnou chvíli😀takže jsme na příjmu byly v hojném počtu. Ale užívala jsem si to...měla jsem tu nejvíc nejlepší PA,dokonce jsem na ni měla štěstí i 2x při falešném. Doktor taky super. Ja nevím bohužel jak je to s takhle dlouhými porody,nicméně ty boxy jsou v pohodě...máš soukromí. Není to tak,že by se tam procházeli a koukali na tebe. Když jsem šla na porodní box tak od začátku do konce mohl být doprovod jsou tam stěny a taky takové ty šoupaci dveře a ty máš zavrené. Chodí tě kontrolovat a fakt jsou strašně milý. Já jsě strávila na porodnim boxu dohromady hodinu🙈😀A i když jsem trošku paní vedle slysela,vůbec mně to neznervózňovalo..vlastně jsem to vůbec nevnímala a bylo mi to fuk.😊
Co se týče oddeleni 6-ti nedělí...byla jsem na nadstandartu a super až na jídlo🙄Ale staraly se o nás moc pěkně,byly jsme na pokoji dvě a fakt moc milý sestřičky a i dětské byly úžasné. S čímkoliv poradily pomohly..v jakoukoliv hodinu prostě ochota 100%. Cena za noc 1000kč. A pokud chceš nadstandart tak při příjmu hlásit. Já měla kliku že bylo volno páč jsem si to zamluvila až po porodu😂Zajímá tě ještě něco?😊

adela1399
6. pro 2020

Teď přemýšlím..pokud zatím nerodíš ale rozjíždí se ti to,tak jsi na čekatelském pokoji😊

nika110818
autor
6. pro 2020

@adela1399 moc moc dekuji za podrobne a povzbudive info. 🙂 a na cekatelskem pokoji jsi sama s doprovodem a na box jedes az v zaveru? A prosim, na nadstandardu jsou 2 holky na pokoji a maji vlastni koupelnu?

rejalin
6. pro 2020

@nika110818 než jsem se otevřela alespoň na 6cm, tak jsem ležela na hekárně a manžela poslali domů. Jakmile jsem byla otevřena, tak mě přemístili na samostatný pokoj, já volala manželovi a než proběhl klystýr atd, tak dorazil 🙂
Ale já to měla, že mi praskla voda a pak se nic nedělo, takže vyvolávali 😉

madbetka
6. pro 2020

@nika110818 Já jsem byla v Motole od začátku s manželem na porodním pokoji, krom příjmu probíhalo všechno tam a byl se mnou celou dobu. Přijela jsem na 3cm, s kontrakcemi. Celkem jsem tam byla 8 hodin (+2 po porodu).

adela1399
6. pro 2020

@nika110818 Ano na čekací pokoj nepouští doprovod,ten smí až na porodní box. Nicméně já to měla opravdu rychlé. Přijela jsem v 8 a malá v 11:28 na světě.😊Na nadstandartu jste na pokoji 2 a přesně tak máš vlastní koupelnu a záchod plus TV ale tu určitě nevyužiješ😂😂já si ji všimla až poslední den🙈. Nevím jak je to jinde nebo na normálním 6-ti nedělí ale poporodní vložky zdarma kolik spotřebuješ plus košile měnit kdykoliv jejich.

dominikapraha
7. pro 2020

Rodila jsem tam lonske zari. Byla jsem na cekatelskem pokoji s dalsimi 3 rodickami. Jen jedna koupelna. Ty nejvetsi bolesti jsem zazivala tam, moc by mi pomohlo mit manzela u sebe a mit zachod, sprchu ci vanu jen pro sebe a neohlizet na ostatni. Mela jsem kontrakce do stehen a bolesti zad. Manzela jsem mohla zavolat az kdyz jsem sla na box. Cestou tam uz jsem tlacila. Takze manzel byl semnou jen 20 min.

prezdivka
11. pro 2020

Rodila jsem v Motole 1/2016 a 3/2020. Naprostá spokojenost. První porod nejdřív přípravný pokoj, i přes noc, bylo to dlouhý. Jakmile se začal porod rozjíždět, přesun na porodní pokoj, tam celou dobu s partnerem. Přístup personálu skvělej. Druhej porod bez partnera (covid omezení), nástup na vyvolání nejdřív na “rozjezd” na pooperační gyndě (všichni moc milí). Jakmile se porod začal rozjíždět, přesun na porodní pokoj. Bohužel se v průběhu vyskytly komplikace, takže akutní císař. Doktorka odhadla situaci velmi dobře, malá byla venku do 12 min. od zjištění komplikací (operační sál je hned vedle). Zachránili nám život. Následná péče o dceru i o mě perfektní.

prezdivka
11. pro 2020

Jo - a po prvním porodu jsem byla na šestinedělí, není to tam bůhví jakej luxus, ale lidi jsou fajn a to je hlavní. Po druhym porodu jsem byla zase na gyn. pooperačním, za dcerou jsem docházela na JIRP.

nika110818
autor
12. pro 2020

@prezdivka dekuji.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru