Porodnice Apolinář nebo Podolí

noname9
24. črc 2017

Ahoj, chtela jsem se zeptat kdo ma jake zkusenosti s porodnici Apolinarem a Podolim co se tyce, vybaveni, jak se vam libilo oddeleni a hlavne personal v neposledni rade jak jste se citili a jaky tam byl porod. Jsem prvorodicka a chtela bych si to dobre a hlavne vcas vybrat kam mam jit a tyto 2 me nejvice oslovili, ale byla bych rada o aktualni recenze. Jsem z toho trochu vyplasena a bojim se vic kde budu rodit nez porodu samotneho. Dekuju moc za radu a pomoc. 🙂

morcica
24. črc 2017

Já rodila u Apolináře a za sebe nedoporučuju. Měla jsem hodně pozitivních i negativních ohlasů ve svém okolí. Rozhodla jsem se nakonec z těchto dvou pro Apo a myslím, že jsem neudělala dobře. Volila jsem tak z důvodu, že porodnice byla relativně blízko domovu a že mají vynikající neonatology. Dnes bych zvolila jiný typ porodnice, takový, kde je lidštější a individuálnější přístup. Toto je opravdu továrna. Na porod jsem schytala hroznou PA i dr., nakonec mě odrodil někdo jiný, protože ty dvě mladé mě naprosto demotivovaly - vůbec mě v té těžké chvíli něpodpořily a naopak přidávaly hlášky typu: "jo vy už nemůžete? No tak běžte domů... hahaha". Porodní sály jsou pouze boxy, je hrozně slyšet ženský odvedle - to mi dost vadilo. Manžel nemůže být na hekárně s tebou, na box jdeš s mužem až tehdy, když fakt rodíš (byla jsem den a půl na hekárně, protože mi praskla voda a nerozjely se kontrakce, takže vyvolávačka; rodila jsem celkem 10 hodin, z toho asi 4 na boxu).
Odd šestinedělí, byla jsem na P15. Na pokoji jsem měla teda skvělý holky- to bylo největší plus mého porodu. JInak personál tak půl napůl - někdo byl zlatej, někdo se tvářil, že otravujeme - asi jako všude. Zázemí pro rodičky tristní - sprchy a WC na chodbě, pokoje po třech, návštěvy na chodbě... Vrchol byl, že v děn prpouštění mě nechali asi čtyři hodiny čekat na chodbě bez lůžka, než pan primář napíše propouštěcí papíry - s tím nástřihem to bylo super, tam takovou dobu sedět - pak jsem doma vůbec nebyla schopná fungovat. Jídlo bylo jakž takž, i když si také někdo stěžoval.
Kamarádka kladně hodnotila Podolí, tak třeba někdo taky napíše zkušenost.
Jinak přeji hladký porod a hlavně štěstí na lidi. Kdyby tě něco zajímalo ještě, ptej se.

lenkajan
24. črc 2017

Ja rodila loni v Podoli a byla jsem naprosto spokojena. Po prohlidce se jde rovnou na porodni pokoj, kde zustanes az do konce porodu. Pokoje jsou krasne zarizene, vubec nevypadaji jako nemocnicni saly, spise jako loznice🙂 Doprovod muze byt po celou dobu s tebou. Rodila me PA, ke ktere jsem chodila na ambulanci, takze jsem ji znala a byla jsem spokojena. Pokoje na sestinedeli jsou bohuzel jina kapitola...velmi stare vybavene, po trech, bez socialniho zarizeni, ktere je spolecne na chodbe pro nekolik pokoju. Mne to ale treba skoro nevadilo, protoze pro me bylo hlavni to, ze jsem mela fajn porod a vedle me lezi krasne zdrave miminko, ktere mi dali uz chvilku po porodu.

vanea
24. črc 2017

Zatím jsem nerodila, ale co říkaly známé, tak naprosto ve stručnosti:
1. Obě jsou to továrny na děti, nečekej nějaký spešl přístup, mají málo sester i PA
2. Apolinář má hezčí pokoje a koupelny, zato horší boxy
3. Podolí má super boxy, hrozné pokoje a koupelny
4. Blbce najdeš na obou místech, záleží kdo má zrovna směnu🙂
5. Rodit můžeš nakonec úplně jinde, registrace vůbec nic neznamená, když je stop stav (ten je letos skoro furt)
6. Z hlediska odbornosti jsou na tom obě porodnice podobně, Podolí má k tomu i super lakt.poradkyně a dia doktorku.

Sama jsem vybrala Podolí, máme to nejblíž a mají super vybavení🙂 Jinak uvidíme...mám Pod. balíček, ale to stejně nic nezaručuje a neznamená..tak uvidíme, jestli se v září vejdeme a nebo nás pošlou pryč.

renca1978
24. črc 2017

Za mne teda Apolinar super co se tyce porodu.Skvely tym-mozna jsem mela stesti.😉Lezela jsem taky na P15 Soc. zazemi jsme meli na pokoji,taky 3luzak-bezbarierovy.Pry je tam jedinny..Mela jsem zazadany o nadstandart ale byli obsazene.Personal a jidlo nic moc...Ale tak prezit se to dalo...Jak bylo popsano vyse i Ja se rozhodla kvuli tomu ze maj uzasnou neonato peci.Coz byla pro mne priorita...

noname9
autor
24. črc 2017

@morcica Dekuju, o tom jsem premyslela, ze kamaradka, ktera rodila v dubnu to hodnotila kladne, ale vic jsem pro Podoli. Jeste pokud se muzu zeptat na jmeno doktora a PA?

morcica
24. črc 2017

@noname9 Bohužel jména těch mladých nevím, moc jsem nevnímala, když se představovali. Manžel pak chytil jen jméno toho doktora, co mě finálně odrodil. A ten se jmenoval Kocián. Na toho nemůžu říct půl slova, byl moc příjemnej a fakt mi dodal optimismus.

zkrat
25. črc 2017

Rodila jsem před 3 týdny v Podolí a nemůžu si na nic extra stěžovat.
Když jsme přijeli napoprvé řekli at ještě jedeme domů ale já měla být za dvě hodiny na monitorech (přenášela jsem) tak jsme čekali v autě před porodnicí. Po monitorech mě kontroloval primář a šli jsme na sál kde se mnou byl i manžel. Porodní asistentka nebyla špatná a opravdu se snažili o to abych měla porod bez extra zásahů i když nějaké byly (začaly klesat kontrakce tak pustili vodu a pak dali oxytocin) Po dvou hodinách tlačení jsem skončila s nástřihem ale u mě se tomu nedalo divit malá měla 4210g
Pak nás nechali na pokoji s malou a nakonec jsme šli na pokoj.
Pokoj jde snést 🙂 byla jsem na třílůžáku ale skoro celou dobu jsme tam byly jen dvě asi jen 12 hodin jsme tam byly tři 🙂 Jinak sestřičky některé super jiné fajn ale vesměs byly všechny hodné. Jediné co mě trochu zlobilo bylo stálé vyšetřování ale chápu že to bylo potřeba 🙂 (sluch, žloutenka, vizita pro malou, pro mě, školení o péči)
V Podolí jsem nakonec využila laktační poradkyni.
Trochu mě ještě mrzely kratší návštěvy hodina na pokoji a dvě na chodbě.
I když byl pobyt v porodnici náročný myslím že bylo vše v rámci možností dobré a rodila bych tam klidně znovu 🙂

agnes_123
23. čer 2020

Podolí. U alpolinare teď kamarádce prvorodicce vykoupaly dítě ve studené vodě. A druhá kamarádka, co tam taky nedávno rodila, mi to vysvětlila - na šestinedělí neteče v umyvadle odpoledne teplá voda. No comment. Obě teď budou sepisovat stížnost na tamní sestry.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru