Ahoj holky, v dubnu budu rodit v Benešově, je tady nějaká mamina, která má stejný nebo podobný termín? Ještě jsem zjistila, že se musíme zaregistrovat ve 35. týdnu. Holky, budu ráda, když mi napíšete, jaké máte zkušenosti s porodnicí atd. Já ze své zkušenosti můžu říct, že jsem poznala pana Dr. Kroužka a toho druhého nevím jméno, ale měl na ruce kérku, který byl moc milý a zachránil nám našeho malého, protože jsem ze začátku těhotenství krvácela
Ahoj holky.
Moc děkuju za gratulace 😀. Ještě se tak nějak dávám do hromady. Jsou chvíle, kdy mě všechno bolí 😠, ale snad to bude rychle OK...
lucky.lady: Když se tam někomu nelíbi a napiše to, tak opravdu nemusí být sestřička co krade 😀 Jaksi Ti asi nedochází, že všechny porody nejsou přes kopírák a některej se jim povede zatímce jinej zbabraj! Takže bud ráda že jseš v té první kateforii a netrap svůj mozeček konspiračníma teoriema!
lucky.lady... I my s Martínkem moc gratulujeme 🙂 🙂 ... Není nad to mít vše již za sebou 🙂 🙂 a naše ratolesti při sobě 😉
Jinak zdravíme všechny maminy a přejem krásnou dovču a hlavně ať všichni (hlavně dětičky 😀 ) jsou zdravý a pěkně nám rostou.
Tak papa mamči
Holky nechystáte se některá chodit s prckem do Benešova na plavání?
Prosim tě a od kolika měsíců je v Benešově to plavání?
jojo, chystáme v prosinci :o)).. pavání je pro novorozence (ty jsou pouze ve vaně) a i pro děti od 6M
My už snad začneme od září, pani řikala že bere přihlášky až od 18.8. tak si to hlídám . Jinak od 3 měsíců prý do výřivky a od 6ti měsíců na bazén. Káje už bude devět takže pudem rovnou do bazénu. 😉
Halo holky!
A až budou vaši plaváčci větší a otrkanější, budu se na vás těšit na velkém bazénu kam dětičky přecházejí mezi třetím a čtvrtým rokem a já tam s nimi dovádím. 😀 🙂
Jinak jsem s Adélkou začínali plavčit v sedmém měsíci a bylo to naprosto úžasné..
Paní cvičitelky jsou všechny naprosto úžasné. Mají většinou každá dvě až čtyři děti vlastní... 😉
Denisko, tak to se na tebe budeme s Martínekm těšit 🙂 🙂 .
Ahooooj,
Lucky - jsi tu?? Koukám, že jsme se v porodnici nevědomky potkaly 😀 Já porodila 1.8. 😀 Máme holčičku Natálku (také) 🙂
Souhlasím s tebou, že je Bene porodnice je super. Byla jsem tam víc než spokojená!!!
Šla jsem na kontrolu a zjistili mi, že jsem oetvřená na 7cm (žádný bolesti jsem ještě neměla!), tak si mě tam nechali. Ve 14:00 mi píchli vodu, ve 15:00 mi začali bolesti a v 16:28 nám pan doktor Nováček porodil krásnou holčičku 🙂 Takže porod rychlý a Mudr Nováček byl super!!!
Sestřičky na novorozeneckém naprosto na jedničku!!! Velký dík všem!!!!!!!!!!!
majka: Ahoj 😀
tak to jsme se tam určo viděly 😀 😀 😀 😀. Natálek tam v tu dobu bylo prý 5 🙄. Hold je to teď moderní jméno 😀.
Přišlo mi, že všechny maminy, co jsem tam viděla, byly naprosto spokojené 😉. Sestra je těhu a ráda bych jí zlanařila, aby se taky zaregistrovala tam, ale ona chce jít do Podolí... tak jsem zvědavá, jak se jí tam bude líbit. O Podolí jsem slyšela dost negativního, co se týče právě sester.
Nováček mě operoval spolu s Kroužkem, ale setkala jsem se s ním jen letem světem. Když jsme tam s manželem čekali, než mě vezmou na sál, tak jsme ani nevěřili, že je možné, aby nemocnice dýchala tak přátelských duchem. Ten pooperační pokoj je vážně krásný. A taky jsme byli nadšení ze sestřičky (taková blondýnka asi 40 let) byla tak milá, že jsem se s takovou sestrou v životě nesetkala, ani můj manžel. Byla jsem po císaři, tak nějakých 20 hodin o mně hodně pečovali. Od otevírání a zavírání dveří na balkon, až po omývání. Vždy byly moc milé...
Z vlastní zkušenosti můžu říct, kam se na Benešov hrabe třeba Apolinář... Přístup lidí dělá hrozně moc. Proto jsem si pobyt v porodnici vážně užila a žádné poporodní depky (jako při prvním porodu) nenastaly 😀
Lucky kámoška tam 29.7. porodila taky Natálku 😀
Deniso, na plavčo už se tedy těším 😉
Ty jo holky, z těch Natálek se učitelky jednou zblázní 😀. Asi si je budou muset očíslovat, nebo tak... 😀 😀 😀
Lucky, s přístupem sester jsem byla opravdu na 100% spokojená! Sice jich tam bylo tolik, že už si ani nepamatuju která byla která, ale hlavní je, že žádná nebyla protivná.
Tééda tak to by mě zajímalo, která jsi to byla 😀 Kdy jsi šla domů?? Já ve středu. Zdržela nás žloutenka 🙄
Nebyla jsi v tu středu v 10:30 taky na tý chodbě na přednášce? Tam jsme se musely vidět určitě 😀
Se divím, že se v těch Natálkách vyznaly 😀 Sestřička mi na porodním sále říkala, že se před náma už nějaká Natálka narodila 😀 A to jsme měly číslo 5 🙂
Majka, sester tam byla spousta, to je fakt 😀. Ve středu jsme na přednášce byly. Ta doktorka byla taky bezvadná, viď? Prý "prolaktin vám to stejně odplaví z hlavy" (nebo jak to říkala) 😀
My jsme šli domů až v pátek. Rodila jsem císařem.
První dcera je Betynka- Alžběta. S manželem jsme si tenkrát říkali, jak je to v dnešní době neobvyklé jméno, ale když jsem byla před pár měsíci u zápisu do školky, tak ta ředitelka říkala, že Alžbět tam mají taky hafo 😕. Člověk nikdy neví... Ale co... Naše generace je zase samá Jana, Petra, Katka... a taky je nám to fuk, ne? 🙂
Halo holky - marky !!!
Na plavčo a na malé plaváčky už se také moc těším...
Potkávám dětičky-plaváčky ve městě a ti vždycky spustí : mamíí, mamíí, to je ta paní z plavání a to mě vždycky zahřeje.... Až budeš vědět, který den a čas budete chodit, tak písni, přijdu se juknout.... 🙂
Koukám, že je teď pěkně přeholčičkováno..
Kolem mne jsou také samé holčičky.
Dnes jsem zrovna kamarádce vyprávěla, jak si tu popisujete zážitky z benešovské porodnice.
Měli jsme husí kůži. Kamarádka čeká druhou holčičku a také byla při prvním porodu maximálně spokojená!!!
A jinak Natálka je úúúúžasné jméno!!
Lucky - tak to jsme se v tu středu stopro viděly 😀 Ale ani podle té tvé fotky nevím, která jsi to byla 😀 S tím "prolaktinem" je jediný co si pamatuju 😀 😀 😀 😀 Doktorka měla pravdu 😀 😀 😀 Byla moc milá. Ptala jsem se jí na dost věcí a vždycky mi příjemně odpověděla. Opravdu si stěžovat nemůžu.
A jak se cítíš po císaři ted? Bolí tě něco? Mě už zadek nebolí 😎 Sice to ještě chvílema cítím, ale jinak už můžu sedět bez kruhu 😀
S těmi jmény máš pravdu. Naše generace je opravdu samá Jana, Katka atd. Tak tadle generace bude zase samá Natálie 😀 Je to moc hezké jméno, akorát to má jednu nevýhodu. Svátek těsně před Vánoci 😖
Majka, v tu středu... já jsem seděla na křesle a doktorka si půjčila mojí Natálku, aby na ní ukázala jak ji držet na odříhnutí. Po císaři je mi fajn. Jizva sem-tam pobolívá, ale ani to nevnímám. Jen mám pořád 10kg nahoře a z toho začínám mít depky. Jsem pořád jako slonice ☹
Tu přednášku vám asi dělala pani doktorka Vokurková ne?
Byla sem na ní taky když sem tam byla. Je opravdu moc milá.
Lucky, já si z porodnice naštěstí odvezla jen 4 kila navíc, takže to bylo v pohodě, postupně mi to lezlo dolu a teď už sem na tom asi o kilo a půl líp než před těhotenstvim. Jestli budeš kojit tak určitě ještě něco schodíš. 😉
Deniso, tak mi pani na plavčo poslala hodiny ze kterých si můžem vybrat, tak sem jí napsala středu od 13.30, tak snad to tak bude, akorát sem jí to poslala v pondělí a od té doby žádná odpověď, tak nevim jestli jí to došlo protože zrovna v tu dobu nechodil kámošce ode mně mejl, jinak mi pošta ale fungovala. Tak sem s toho krapet nervozní abych něco nepropásla. 😝
Lucky, tak to si tě pamatuju moc dobře 😀 Zrovna o tobě jsem na začátku přemýšlela...Ríkala jsem si: "ta holka se má, že může sedět 😀 , ta asi nebyla natržená 😀 A byla jsi tam jediná, která držela mimčo v ruce, neměla jsi ten vozík 😀 No a když paní doktorka ukazovala to odříhnutí, tak jsem si říkala, že se to mimčo vůbec nevzbudí 😀 Ta moje holka by už dala o sobě pěkně vědět 😀
Tak to je fajn, že po se cítíš dobře po tom císaři. S těmi kily si nedělej hlavu. Ono to půjde dolů. Mě to jde docela pomalu. V těhu jsem nabrala cca 14 kg, když jsem přišla z porodnice měla jsem dole 7 a po 3 týdnech mi zbývá ještě 5kg shodit. Tak nevím, jak to dokážu.
Marky - jo jo myslím, že se jmenovala pí. Vokurková. Jestli byla milá, tak to ona bude 😀 O víkendu jsme tam měli nějakého doktora (takový postarší pán - ted nevím na kolik bych ho tipla, ale třicátník to nebyl). V pondělí pak nastoupila ona...
ahoj holky, zdravim Lucky 🙂 ..taky se chystam rodit v Benesovske nemocnici, rada bych tedy kazdym dnem, ale ditku se zatim nechce... 😉 uz je to vcelku dlouhe a narocne...a taky se obavam, jak dlouho me tu nechaji prenaset, no tak uvidime...jsem rada, ze Vy mate dobre zkusenosti, ja zatim take - ovsem jen z monitoru a kontrol 🙂
lisounku, držím palce, aby mimčo přišlo na svět každým dnem, aby tě moc netrápilo 🙂 Já mám zrovna dnes oficiální termín porodu, kdyby se malá nenarodila o 3 týdny dříve, tak to bychom se v Bene asi potkaly 😀
Tak držím palce, jestli máš dobré zkušenosti z kontrol, tak to stopro budeš spokojená i potom. Všichni jsou fakt super 🙂
To jsem zvědavá kdo tě bude rodit 🙂
majka: dekuju, ja jsem na to taky zvedava...ale je fakt, ze mi to staci uz ted, kdyz chodim na monitory na ten porodni sal, musim rict, ze to je dobra skola 😀 ...pusobi to tam na me teda jako hrozne pohodove a klidne, ale asi proto, ze jsem tam nezazila zadny poradny srumec (asi dobra organizace), ac rodici maminky a nazelenale tatinky - to uz jsem mela tu cest 😝
tak co lisounku? Už máš po???
Cetla jsem, že jsi chodila na monitor na porodní sál...To já ne...Pořádný šrumec tam byl toho 1.8. kdy jsem rodila já. Byly v provozu dva porodní boxy a stále byly zaplněné. Odrodila jedna, šla na řadu druhá. Se divím, že to ten doktor stíhal 😀 Hezky jsme se střídaly, jako by to měli vypočítané...
ahoj majko..no nemam jeste po ☹ ...porad chodim na monitor na porodni sal, vcera jsem mela uz z toho takovy trauma, ze jsem rada, ze dnes nerodim..vcera meli snad 8 rodicek a to jsem tam byla v poledne...obavam se, ze zase maji nejak vic plno..na psychiku nic moc teda..pokud neporodim sama, tak na vyvolani pujdu max. nekdy pristi tyden, tak snad se kapacita uz snizi... ☹
no teda Lisounku to není možný. Tak ted už to snad máš za sebou ne 😲
Teda mají tam opravdu pořád plno 😕 to čučim jak blázen... Tak držím palce. Snad už dneska máš to mimčo u sebe 🙂
Ahoj majko 😉 Pamatujes na Kubika? Jestli si mela cislo 5 toho 1.8., tak jsme byly spolu na pokoji 🙂 Alespon vse tomu nasvedcuje...
Lisounku, moc ti gratuluji k holčičce a přeji jí hodně moc zdravíčka 🙂 Pak napiš jaký to bylo. 😉
Deniso, tak my na plavčo nakonec budem chodit v pátek ve 13.30 h., tenhle pátek už začínáme. 🙂
Jůůů ahoj "merivo" - Ivča, že jo? Jestli si to správně pamatuju 🙂 jj jsem to já z pokoje č. 18 z 1.8. a číslo 5 😀 To víš, že si na vás pamatuju 🙂 Jak se má Kubík? Dívala jsem se na fotečky a je krásnoučkej 🙂 Jak jste dopadli s tou žloutenkou? Měl to už potom dobrý?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
lucky: super zprávy... blahopřeji... 😉