Porodnice Benešov vs. Praha 2019

kkacca
2. kvě 2019

ahoj holky,

chtěla jsem se vás zeptat na aktuální zkušenost s Benešovem. V nejbližší době se budu muset registrovat v Praze, pokud se rozhodnu rodit tam. Do Benešova to mám cca čtvrt hodiny, do Prahy minimálně jednou tolik, záleží na provozu. Byla jsem rozhodnutá zkusit Podolí, ale termín mám 20. 11. a mezi 3.- 10. 11. mají uzavřené sály, což bych se nerada trefila 🙂))

děkuju za zkušenosti

K.

tina_ko
2. kvě 2019

ahoj, já být tebou, tak bych to zas tak neřešila. prostě se zaregistruj tam, kde chceš rodit. Pokud bys raději chtěla Benešov, a to z důvodu dostupnosti, zajdi na porodnici, a požádej je o exkurzi - prostředí a porodní sály. V současné době tuto možnost téměř všechny porodnice umožňují. Ale jestli jsi slyšela chválu na Podolí, zaregistruj se tam. Porodnice jsou všechny stejné. Jen personál je všude jiný,někde je vstřícný, Jinde je protivný.... Je to o lidech. A pokud bys přece jen zvolila Podolí, a pak s porodními bolestmi jela do Benešova, neboj. V Benešově by tě neměli odmítnout. Ze své zkušenosti vím, že pražské porodnice požadují, aby se rodičky velmi brzo zaregistrovaly. Ty mimopražské to nepožadují, a stačí jim, když se přijdeš nahlásit měsíc před porodem. Jen nezapomeň, že cca 4 týdny před porodem už docházíš na kontroly každý týden do zvolené porodnice.... Přeji hodně štěstí při výběru porodnice a hlavně, ať ti vše probíhá tak, jak má, a mimčo je zdravé.

anca48
2. kvě 2019

Ahoj, ze zkušenosti mojí sestry- Benešov nikdy víc. Rodila tam loni v únoru. V 6 hodin ráno přijela že rodí a doktoři jí řekli že to porod ještě není a poslali ji domů. V 9 hodin tam přijela znova a malý se narodil v 11. Podotýkám že byla prvorodička. A prý to tam dělají dost často že posílají domů.
Za dva dny jela do Benešova na novorozenecké s tím, že má malý zelené zvratky a vše co sní vyzvrací. Nechali si ho tam na pozorování dva dny a vymýšleli teorie o vracející se žluči. Nakonec je poslali do Motola a tam šlo mimino okamžitě na operaci se zauzlenýma střevama...

klaruskaholubinka
2. kvě 2019

Ahoj🙂, vím že se na to neptas, ale já se rozhodovala mezi Prahou a Příbrami. Rodila jsemna Příbrami loni v srpnu a super 🙂. Jak porodni asistentka, tak doktoři jak ženské tak dětské, i dětské sestřičky moc ochotní 🙂.

kkacca
autor
2. kvě 2019

@anca48 ahoj, diky za zkušenost, hlavně, tento dobre dopadlo. Kamaradka má zase hroznou zkušenost s porodem v motole..je to tezky se pak nějak rozhodnout 🙂

kkacca
autor
2. kvě 2019

@klaruskaholubinka tak tam nedojedu 🙂)) krásná zkušenost, tak to má byt

kkacca
autor
2. kvě 2019

@tina_ko dekuji moc 🙂

gracinka7
2. kvě 2019

Rodila jsem v Benešově v prosinci 2015 a v srpnu 2019. První porod velmi rychlý, poporodní komplikace, druhý porod dlouhý, urychlovali mi ho a byly komplikace. Hodně záleží na doktorech, co chytneš. Na profilu mám články obou porodů, tak na podrobnosti koukni tam, když budeš chtít.
@anca48 no a mě zase domů poslat nechtěli, i když mi tvrdili, že to bude nejdřív večer. A pak mi to urychlovali 🤦

dofi86
2. kvě 2019

Mam zkusenost s Podolim I s Benesovem a Benesovem nikdy vic! Treti dite rodim urcite v Podoli 🙂

jazizalova
2. kvě 2019

Rodila jsem v Benešově 3x a v září budu po čtvrtý a nikdy jsem neměla problém. To např. mojí sestru takhle poslali domů od Apolináře, takže tam několik hodin čekali na chodbě, protože jet zpátky do Benešova a vracet se fakt nemělo cenu, když měla kontrakce. No a podruhý jela hned, jak začala mít bolesti a dorozila tam a po 10 min porodila. Zůstat někde v zácpě, tak nedojedou. A do Podolí je to ještě dál, já bych to neriskla.

cranbie
3. kvě 2019

já takhle váhám mezi Benešovem a Krčí, neřešil jste někdo? jen taky záleží na dopravě a kdy to přijde, zacpanou D1 to v kontrakcích moc nechci no...

kkacca
autor
3. kvě 2019

@jazizalova díky za zkušenost, ucpaná D1 mě taky neláká :D

kkacca
autor
3. kvě 2019

@cranbie já teda na Krč nikdy neslyšela nic dobrýho, takže tu jsem vynechala rovnou....

dofi86
3. kvě 2019

@cranbie jj Krc Ted chvali, ale vzdy je to o lidech 🙂

6miska4
3. kvě 2019

Na Krč si všichni jen stěžují a co jsem slyšela byla dost hrůza. Kamarádky na Benešov nedají dopustit a Podolí je taky super. Já bych na druhý porod volila Podolí, kvůli lékařskému vybavení (po prvním porodu museli z Benešova dceru převážet kvůli komplikacím do Prahy). Každopádně v Benešově se registruje až 36tt, takže tam je času dost.

kkacca
autor
3. kvě 2019

@6miska4 jj, přemýšlela jsem, že zkusim registraci v Podolí a do Bene se dá pak přejít..díky 🙂

svija
3. kvě 2019

Já teda nedám dopustit na Krč. Rodila jsem tam obě děti a žádná hrůza to nebyla. Všechno v pohodě a bez problémů, personál příjemný.

dofi86
3. kvě 2019

@svija jj za posledni min.pul rok maji jen pozitivne hodnoceni (treba na emimino). Pry se hodne zlepsili. A pak jeste Vinohrady.

eevicka123
5. kvě 2019

V Benesove jsem rodila podruhe pred 14dny a super, nemuzu si stezovat. Je to asi o tom na koho zrovna narazite. Ja mela stesti, ale taky jsem schvalne jela az kdyz byly kontrakce po 3minutach.

nikolka2017
5. kvě 2019

@cranbie já chtěla rodit v Benešově a když mi praskla plodova voda o měsíc a půl dřív tak jsem jela byly 2rano já zmatená a nechala jsem doma i tašku. Když jsem tam zazvonila ozvala se ospalá sestra co potřebují a ona na mě jako že nemáte věci tak pojďte do vnitr. Na chodbě jsem čekala hodinu, když jsem šla za doktorem tak byl na mne tak hnusnej, byla jsem ráda když řekl sanitka vás doveze do krce mi máme plno a porod o měsíc a půl si neteroufnu já se tam rozbrecela a on mi řekl jestli chci brečet ať jdu na chodbu. Za mne v Benešově přístup strašnej. V KRČI ÚPLNĚ super doktoři sestřičky všechno

kuliseks
6. kvě 2019

@kkacca ja rodila 2x u Apolinare, protoze tam jsou odbornici na zeny i na miminka 😉 a nemenilA bych. Protivny personal nebyl ( a na ten muzu narazit kdekoli kdykoli podle nalady) a prostredi se mi libilo a nejaky extra luxus nepotrebuji. Jde hlavne o dite a na to tam jsou podle me machři.. ale kazdy ma jine proste priority (ja nepotrebovala nejaky soukromy porod s dulou apod.. ) drzim palce, at hlavne vse dobre dopadne.. kamaradka rodila v Benesove dvakrat, dalsi jednou a obe spokojene..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru