Porodnice Brno x Ivančice, máte čerstvou zkušenost?

simkar
20. říj 2014

Ahoj holky, jelikož to bude brzo aktuální, chci se zeptat, jestli máte některá čerstvou zkušenost z Ivančic. Jak tam vedou II. dobu, nutí ještě rodičky na postel se zafixovanýma nohama, nebo už můžou rodit, v jaké poloze chtějí? A jak je to v Brně?

adypro
20. říj 2014

Zvažovala jsem hodně Brno (Milosrdné, byla jsem na exkurzi) a Vyškov, trochu jsem uvažovala i o Ivančicích (bylo by to blíž), ale nakonec vyhrál Vyškov a nelituji. Doporučuju zajít na exkurzi, na vše se vyptat, ale bohužel člověk nemůže 100 % věřit tomu, co řeknou, ale může to mnohé napovědět. Myslím, že celkově se všechny brněnské porodnice tváří tak, že si můžeš polohu vybrat, praxe je někdy asi trošku jiná.
Přeji mnoho štěstí pří výběru.

hanivasi
20. říj 2014

@simkar já byla v Brně na Obilnaku, a nemůžu na ně říct ani jedno křivé slovo. Byla jsem max.spokojená. všichni moc příjemní, a to jsem rodila fakt dlouho. Polohu jsem si sama určila. Všichni mi tam moc pomáhali a podporovali mě. ...rodila jsem letos v červnu, takže je to aktuální reakce.

soleilll
20. říj 2014
simkar
autor
21. říj 2014

@adypro
@soleilll
@hanivasi Díky 🙂 jsou to nervy

hanivasi
21. říj 2014

@simkar ještě bych ti chtěla přidat další zkušenost, co se týče epiduralu. Já na Obilňáku dostala velkou dávku epi. a jakmile vyprchávala, přidávali mi další a další. Kámoška u Milosrdných dostala malou dávku, a tím to skončilo. Ani ji to nezabralo, vůbec. Takže bolesti prožívala velmi živě..... tak jen taková zkušenost. Co vím z doslechu od ostatních kámošek, tak u Milosrdných moc na epidural nejsou. Takže ti nakukají cokoli, aby ti ho nemuseli opravdu dát. Třeba že to na tebe nemusí nefungovat - a to je fakt kravina, je to jen o použitém množství...
Další věc je ta, že kdyby se COKOLI stalo s miminkem, tak na Obilnáku jsou maximálně vybavení. Všichni co chtěli rodit jinde a měli s mimi problémy, tak je okamžitě převezli na OBILŇÁK. Takže toto bylo pro mě to rozhodující.

funnysunny
26. říj 2014

Ja som bola v Bohuniciach.Je to takpovediac tovaren na deti 😀 Porodnu asistentku som mala uzasnu,no potom na tom novorodeneckom - OTRAS!!!!! Pred kazdym papanim a po papani sme si museli vazit babatka same a zapisovat to do tabuliek a tie sestry su hrozne, dve tam boli celkom fajn. Na kojenie sa snazia prvorodickam nastrcit klobucik,aby akoze pomohli. Mne sa mliecko rozbehlo az v den,co som prisla domov, a to som bola stastna,ze som doma s miminkom😉

melodygirl
26. říj 2014

@simkar poptám se ti kamarádky, rodila v Ivančicích před 2 měsíci. I když to není k tématu, malé porodnice jsou fajn, konkrétně Ivančice, sedl mi personál, soukromí na šestinedělí (málo rodiček), výběr pokoje jen pro sebe. Ale nevýhodou je, že malé porodnice nemají JIPky. Já jsem takto pochopitelně před porodem neuvažovala, chtěla jsem rodit co nejpřirozenějším způsobem a s dulou. Ale pak vznikla komplikace po vyvolávaném porodu ukončeném sekcí. Malou mi odvezli, aniž bych ji viděla na JIPku do Dětské v Brně 😔 . Tam jsem za ni nemohla, protože po císaři nezajišťovali gynekologickou péči 😖 Zpět ji přivézt také nemohli, protože v Ivančicích zrušili dětské oddělení 😠 . I když v Ivančicích pěkné, tak bych volila velkou nemocnici právě kůli komplikacím, které dopředu nemůže nikdo předpovědět.

simkar
autor
27. říj 2014

@funnysunny
@melodygirl
ufff, no právě, člověk si musí vybrat mezi přístupem nebo vybaveností porodnice, což je strašný :(

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru