Porodnice Hradec Králové. Byly jste spokojené? 2014/2015

alice777888
19. led 2015

Ahoj holky, chtěla bych poprosit o spokojenost s Vaším porodem v HK. Jsem prvorodička a Hradec mám ráda, ale mám strach ze sériového přístupu. Říká se, že je to tam jak na běžícím páse a moc se Vám nevěnují jak tam mají hodně rodiček. Je to pravda? Jak se k Vám chovali? Rozhoduji se mezi Pardubicemi a Hradcem. DĚKUJI !!!! 🙂

eileenk
19. led 2015

@alice777888 Z místa bydliště mám stejně daleko do HK jako do Pce, ale právě jsem slyšela že v HK je strašný nášvih a kdo tam není registrovaný předem (tzn. už sledovaný kvůli nějaké těhu komplikaci), tak se může stát, že přijedeš a na dveřích najdeš nápis, že mají plno a dočasně rodičky nepřijímají a stejně musíš jinam. Takže jsem se rozhodla pro Pardubice, rodily tam v nedávné době 2 kamarádky a žádná si na nic zvlášť nestěžovala. Ovšem osobní zkušenost budu mít až v dubnu.

pouzarovaj
19. led 2015

Já rodila v květnu, nečekaně téměř o měsíc dřív, a byla jsem v HK spokojená. Registrovaná předem jsem nebyla. Byla jsem dole na oddělení těhotných a dříve narozených dětí a s přístupem spokojenost (jak která sestřička - některé byly ochotné samy od sebe, některých jsem se musela zeptat), ale celkově si opravdu nemůžu stěžovat. Tou dobou bylo maminek hodně, protože i další maminky s dětmi narozenými v termínu, byly na tomto oddělení. V srpnu čekáme druhé a půjdu zas do HK.

melis7
19. led 2015

@alice777888 Ja s HK taky max. spokojena.Rodila jsem tam 3x.Nebyla jsrm niky registrovana.V HK se neregistruje.Ten stop stam uz skoro nemivaji,jen velmi vyjimecne.Porodu asi maji hodne,ale rozhodne se maminkam vjenuji.Ja zase slysela hrozne veci o Pardubicich.
Za me rozhodne HK.

monalis
23. led 2015

@eileenk Registrace v HK je blbost! Jsem z Hradce a rodila jsem tam a rodit letos budu opět. Přijímají pacientky z celých východních Čech. A stejně tak jako plná může být Hradecká porodnice tak i Pardubická. Nemocnice stejně jako rodičky si těžko naplánují, kdy přesně budou rodit. Pokud je Hradec plný posílají do Pardubic, Náchoda nebo jinam.
Takže registrace nebo něco podobného je holá mistifikace @alice777888
Jinak pokud mají v Hradci plno tak Vás stejně vyšetří a pokud uvidí, že je ještě dostatek času pošlou Vás do jiné porodnice.

alice777888
autor
23. led 2015

ano, to vim, že se registrovat nemusíte, je to jen v Praze co já vím a jinde netuším ale tady ne..... Myslím že asi vyhraje Hradec Králové, co se týče péče o miminko, tak vím, že kdyby se cokoliv dělo, tak tam jsou na to nejlépe připravení 🙂 ale je těžké se rozhodnout, na Pardubice jsem teď docela slyšela chválu. Mám jen problém s tím že v HK je spousta různých arabský a já nevím jakých mediků atd. Nejsem rasista ale u porodu je nechci, chodí se dívat všude po nemocnici, třeba v 6-ti člených skupinách a ty fakt u svého porodu nechci, nemáme s nimi dobrou zkušenost s mužem. Vím, že nemusím podepsat souhlas se studenty, ale zase je mi to líto, protože vím, že sestřičky ze zdrávky a porodní asistentky mi nevadí, kolikrát jsou lepší než stálý personál :-/ tak nevím ☹

monalis
23. led 2015

@alice777888 Podepisuje se souhlas či nesouhlas pouze ohledně mediků. Já jsem je tam zahlédla jen na chodbě. Nechtěla jsem je u porodu ani na pokoji. Nemusíte se bát, oni je k Vám nepustí, když nebudete chtít 😉

melis7
24. led 2015

@alice777888 Kdyz nechces mediky,tak to neni problem.Podepisuje se souhlas a kdyz nesouhlesis,tak se nic nedeje.Zadne poznamky nebo neco takoveho nemaji,to se nemusis vubec bat.Proste nesouhlasis,tak nebudou.Dodrzuji to na 100%.Pri nejhorsim se te jeste zepraji a kdyz nechces,tak nic.Jo a ti medici myslim chodi tak 2,oni vedi,ze kdyby jich bylo hodne,tak by nesouhlasil nikdo.Takze mediku se fakt neboj,napis,ze je nechces a je to.

a.n.d.y
24. led 2015

Obě moje švagrové tam rodily vloni a obě byly spokojené. Já jsem pro Hradec rozhodnutá už dávno a nikam jinam nechci 🙂 Pořád si říkám, že kdyby se něco dělo, tak tam jsou na všechno připravený...

lucikani
17. bře 2015

Dobrý den. Za mě Hradec Králové ANO. 🙂 Rodila jsem tam 2x a byla jsem maximálně spokojená. Podotýkám, že patřím mezi náročné maminky - nemyslím tím, že bych chtěla nemožné. Rozhodně jsem neměla porodní plán ani žádné jiné požadavky. Jsem náročná na přístup lidí. Paní doktorku, která mi rodila syna bych Vám moc přála, ale je nyní na rodičovské dovolené. Její muž, pan doktor Dvořák je nejen profík, ale je to taky velký fešák. 🙂 Ten byl u porodu mé dcery loni v září. Pokud bych měla porovnat porod v roce 2010 a 2014....asi bych našla rozdíl, ale jednoznačně to jde vše správným směrem a je to lepší a lepší. Nikde jsem si neodpočinula tak jako teď po porodu. Můj osobní názor je ten, že ukňourané a přehnaně hysterické maminky budou nespokojené všude. Přeji Vám tedy zdraví a pohodu. Chce to jít k porodu s dobrou náladou. 🙂 Jde to, věřte mi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru