icon

Porodnice Hradec Králové. Máte zkušenost?

konja
16. kvě 2008

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda někdo máte aktuální zkušenosti s porodnicí v Hradci Králové. Své první mimi jsem rodila jinde a tak mám teď z druhého trochu obavy.Nejvíce by mne zajímalo, zda jste někdo použil porodní plán a jak na vás bylo koukáno (jestli to berou v pohodě, neo jestli se na vás kvůli tomu nedívali přes prsty).První mimi jsem porodila ve Vrchlabí a tak mám teď z porodnice v Hradci strach.Nechci být od personálu braná jako histerická a nespokojená matka,ale taky si nechci všechno necht líbit a ráda bych do svého poroduu,alespoň částečně zasahovala.No a pak by mě ještě zajímalo, zda jste si někdo prošel císařem.Jelikož mám zadím mimi KP, tak musím přemýšlet i nad touto možností a tak by mě zajímalo zda vám někdo nabídl možnost císaře pouze ve spinálu.Nevím proč, ale mám z celkové narkózy strach. Zajímalo by mě, jak se maminky po císaři ve spinálu cítí.

normalnimatka
21. únor 2017

@pusolamy tak o to jde asi každý ženě. (i když to "nejrychleji" asi ne vždycky). záleží, co má kdo za informace. já sem třeba přesvědčená, že oxytocin a jiný zásahy u porodu dělaj porod nakonec delší a komplikovanější, nebo minimálně bolestivější.
a pak, když ještě dneska nechápe prospěšnost bondingu a nesnaží se nemocniční rutinu tomu přizpůsobit... tak mi to prostě hlava nebere a je vidět, že v takovejch porodnicích maj svoje pacoše jistý a nesnažej se následovat nejnovější trendy, myšleno ne módní výmysly, ale třeba doporučení WHO..no nic, ale netvdim, že to tak v hk vždycky je. podle toho, co jsem právě četla na tom emiminu je to tam dost zvláštně zařízený....někdo mimino dostal na břicho, aniž si o to řek. někdo nedostal, ani když to měl slíbený a hodně o to usiloval...při nejmenším "zvláštní", trefnějc řečeno - bordel:D

pusolamy
22. únor 2017

@normalnimatka myslim ze ten oxytocin jak kdy o pul sedmy mu prdli vodu nic,v 8.45 kapacka zaclibolesti nejak po 9 a v10.38 dite venku. Ja treba za nej byla rada aleje to kazdeho vec a tim bych to uzavrela😉

normalnimatka
22. únor 2017

njjn to je přesně ono...já bych si třeba nenechala píchnout vodu, protože to mnohdy nic neurychlí, ale naopak, personál začne bejt nervózní, že se "nic neděje" a začne člověku cpát oxytocin, když to pak nejde tak další zásahy... ale samozřejmě, vždycky to průser není. ale riskovat bych to nechtěla🙂

normalnimatka
22. únor 2017

a právě proto píšu, že záleží, co člověk od toho oočekává. já bych se uričtě dopředu informovala, jaká je rutina v porodnici a snažila se najít něco, co nejlíp odpovídá mejm požadavkům nebo představám a podle toho, jak jsou ochotný a schopný mi v mejch požadavkách vyhovět🙂

eviicka
22. únor 2017

@luciiih rodila jsem tam na podzim a co se týká přístupu personálu, tak jsem byla moc spokojená. Všichni milí v pohodě. Plán jsem neměla, bonding byl, i když velmi krátký.

luciiih
22. únor 2017

@eviicka dekuji moc docela me udivuje, ze kaslou na bonding což bych u fakultní nemocnice nečekala. Trosku me to děsí

luciiih
22. únor 2017

@normalnimatka porodnice co odpovídá mému gustu je bohužel 50 minut cesty a ja mam strach z te dálky ikdyz hodina neni relativně daleko. Proto hledám alternativu blíž domovu

normalnimatka
22. únor 2017

tak myslim si, že pořád lepší pardubice, než hradec...:D což je půl hodka z hradce snad. a taky je potřeba počítat s tím, že z hradce relativně často ženy stejně posílaj jinam s tím, že maj "plno" a berou fakt jen akutky... nechápu, ale stalo se to víc známejm a i na netu jsem to četla od x žen, takže se to tam asi fakt děje:/. možná lepší se informovat telefonem dopředu, jesi tě přijmou, nebo rovnou jet jinam. já bych doporučila UnO nebo RK a Náchod má taky dobrý ohlasy - internetový teda.

volantka
22. únor 2017

No,myslím taky,že je to o tom kdo co jak očekává.Já rodila tedy obě děti v Rk,stejný lékař u obouch porodů a napoprvé hrozný,porod 30 hodin v bolestech po 2minutách,bez účinného otevíracího efektu, špatné kontrakce dělohy,nakonec zakončený wexem,protože mi ho narvali dolů,a dál nešel a na císaře pozdě.Jinak malý dobrý,měl 3120g a 50cm naštěstí je jen adhd a opožděný vývoj řeči.Ale teď je mu 6let a už vše ok.A druhý porod,stejný dr a od píchnutí vody,na vyvolání malej za 8hod venku,ale kontrakce jak blázen.A to měl 4070g a 50cm,takže macek.Podle mě záleží na určitém porodu,psychice rodičky,a např.druhé těhu,a také na sestřičce.Třeba já napoprvé měla takovou co mi nic neřekla a na podruhé mlaďoučkou a ta dýchala se mnou,když viděla že funím blbě🙂Jinak při druhém mě zas blbě sešili,takže tam jsem měla problémy já,protože ani po 6nedělí jsem neměla jizvu zatáhlou,měla jsem ji na malíček širokou a dlohou až k zadku☹Takže záleží i na tom koho chytneš za dr.,podruhé mě totiž šila medička☹

volantka
22. únor 2017

A co se týče bondigu já měla poprvé malýho na břiše asi půl hoď ky -před 6 lety a druhýho syna přes 2,5hodiny na břiše tomu teď bylo 5 měsíců🙂

volantka
22. únor 2017

Bylo mi totiž řečeno že v rk dávaj na břicho místo pytle s pískem dítě,proto na celý 2 hodiny jsem ho měla🙂

luciiih
22. únor 2017

@normalnimatka Pardubice ani náhodou tam mam špatně ohlasy od doktoru i rodiček uvidím snad budu mít štěstí rodit u nas ve městě nebo rysknu ten Havlíčkův brod. Ten Hradec me trosku desi a to sem myslela, ze když je to fakultka je tam úroveň

eviicka
22. únor 2017

@luciiih jinak ještě k té naplněnosti, můžu potvrdit, co píše @normalnimatka v Hradci se poslední rok (jak dříve to nevím) opravdu stává, že je stop stav.

myskakatka
8. čer 2017

Ahoj holky čeká mě první porod v hk. Chtěla jsem se zeptat zda tam dávaji třeba plenky nebo vložky atd.na jejich strankach to nemůžu najit. Děkuji

eviicka
8. čer 2017

@myskakatka dostali jsme 5 ks plenek a balíček vložek, takže určitě vzít svoje, ale základ tam bude 🙂.

eviicka
8. čer 2017

@myskakatka Jinak erar oblečení, látkové pleny apod. tam je k dispozici neustále.

tesinka
8. čer 2017

Ahoj, taky mě zajímají aktuální informace, budu rodit v září, jen z Pardubic, ale chci rodit v HK, je to problém?

myskakatka
8. čer 2017

@eviicka
Moc děkui za info a kdy jste tam rodila? Ja bych měla ted v cervenci a když čtu některé recenze tak mám smíšené pocity.

myskakatka
8. čer 2017

@tesinka
Nám na kurzu říkali,že si můžeme vybrat. Já mám termín když v porodnici malují tak mám v záloze Jíčín a nebo Chrudim 🙂

tesinka
8. čer 2017

@myskakatka mno já v Chrudimi rodila před 8mi lety a znovu ani za nic.

myskakatka
8. čer 2017

@tesinka
Já se spíš přikláním k porodnici v Jíčíně ale tajně doufám,že to stihnu v HK :D

tesinka
8. čer 2017

@myskakatka a kdy se maluje HK?

pusolamy
8. čer 2017

@myskakatka rodila jsem v hk loni 1.6. a obrovská spokojenost , dostala jsem 5 plenek , vložky si myslím 2 baličky jsem dostala, pro mimco krem na zadeček leniensku, lih na pupik při odchodu krabici se vzorkama a letačkama

myskakatka
8. čer 2017

@tesinka
Od 8.7. do 12.7. maji uplně zavřeno a od 12.7. od 20h přijímají,ale jen omezené množštví rodiček do 21.7. do 14h ☹

tesinka
8. čer 2017

@myskakatka od toho 21.7. je to kvůli dovoleným, nebo proč? Doufám, že v září to bude v pohodě.

myskakatka
8. čer 2017

Od 14h toho 21.7. už berou normálnê bez omezení 🙂 v září už to bude v poho 🙂

tesinka
8. čer 2017

@myskakatka tak paráda, snad to stihneme :D Do Pardubic rodit nechci.

eviicka
8. čer 2017

@myskakatka rodila jsem na podzim a byla jsem spokojená, personál super, ale já nejsem moc náročný klient... 🙂

myskakatka
8. čer 2017

@eviicka
To já taky ne. Jen se bojim nepříjemného chování. Jsem prvorodička a tak jsem trochu vyděšená ze všeho. Vím,že jsme jen lidi, ale bylo by fajn natrefit na příjemný personál 🙂

eviicka
8. čer 2017

@myskakatka tak to jsem měla stejně a kromě jedné sestry na šestinedělí to bylo v pohodě

Strana