icon

Porodnice Kladno - zkušenosti

dandysek11
17. lis 2018
lucie_j
23. lis 2018

Rodila jsem tam dvakrát, v roce 2015 a letos a nemohu si stěžovat ani na první porod, ale posunulo se to k lepšímu. Před těmi třemi lety mi dali jal a snažili se urychlit porod oxitocinem a protržením vaku blan, nicméně porod nepostupoval, během vyšetření při porodu se zjistilo, že z důvodu špatného naléhání hlavičky, bylo mi nabídnuto, že mohu ještě 2 hodiny zkusit pokračovat, nebo že bude sekce, jelikož jsem již byla značně vyčerpaná, zvolila jsem sekci v částečné anestezii, vše bylo ok. Když jsem chodila do porodnice do poradny podruhé, četla jsem tam článek, jak se tam podporuje přirozený porod a nedělají se zbytečné zákroky a léky a asi na tom něco bude. Když zjistili, že první porod nepostupoval, nikam nespěchali, dali mě na čekačky a sledovali, po asi 4 hodinách jsme šli na sál a po dalších 3 hodinách jsem porodila, vodu mi píchli až před tlačením. Nedali mi ani klystyr, i když jsem ho chtěla kvůli prohřátí, abych se lépe otevírala,že už je pozdě. Taky se mi líbilo, že se umí postarat o miminka, která se narodí dříve než 36 tt, což všude není. Já to sice nepotřebovala, rodila jsem v termínu, ale přišlo mi dobré, že mají dobrou dětskou jip. Oddělení šestinedělí je docela hrozné, ale na nadstandardu se to dá. Sestřičky byly fajn, i když nějaká blbá se najde všude. Snad to má trochu hlavu a patu.