Porodnice Kyjov x Uh. Hradiště x Vyškov x Kroměříž

barbarra
10. zář 2015

Zvažuju, kde rodit. Budu to mít přibližně stejně daleko do Kyjova, Uherského hradiště, Vyškova a Kroměříže-kolem 20-30minut. Dovedete někdo poradit?

bajana
11. zář 2015

@barbarra skús sa pridať do skupín každej pôrodnice tu na MK (ak sú) a precitat si, čo holky píšu....Vyskov je vyhlásený prirodzeným pristupom a práve kvôli tomu by som tam ja nerodila....ja by som vyberala podľa toho, ako sú pripravení riešiť komplikácie, preto som zvolila Bohunice....aj to si zváž - aký pôrod vlastne chceš...a aj to, ako budeš chodiť na monitor pred pôrodom - bude ta niekto voziť ci mhd?

pajula123
11. zář 2015

@barbarra Poradit nedokáže nikdo, nebo teda aspoň já mám ten pocit. Řeším totiž teď to samé, jen v jiné části ČR. I zkušenosti kamarádek a známých jsou do určité míry zavádějící, protože každá z nás od porodu očekává a požaduje mírně odlišné věci. Pro někoho je důležité mít porod co nejpřirozenější, jiný chce epidurál, jiný zase ideálně císařský řez na přání... a tím i rady o tom, kde je to "nejlepší", jsou vlastně skoro na nic, protože pro každou z nás to nejlepší znamená něco jiného. Asi nejvíc mi dala rada jedné porodní asistentky, ať se do všech porodnic, o kterých uvažuji, jedu podívat na prohlídku - a že tam na místě uvidím, zda mi ta daná porodnice a její přístup vyhovuje nebo ne. Tak věřím, že toto mi pomůže. A držím palce, ať správně vybereš 🙂

betelgeuzz
11. zář 2015

Souhlas s @pajula123 , každý má jiný očekávání. Můžeš si nějak sepsat tvoje požadavky a pak se ptát, ve kterých porodnicích ti je jsou ochotni splnit. a prohlídka porodnice taky napoví.
Já jsem z Kroměříže, rodila jsem ve Zlíně. V Kroměříži nejsou moc nakloněni přirozeným porodům, hodně se tam střídá personál, samí mladí doktoři, kteří si tam chodí udělat atestace. Porodní sály se mi taky nelíbily. Ale holky, co nemají extra nároky a mají bezproblémové porody si to tam chválí, není tam narváno.
Jinak k monitorům - ani jednou jsem v porodnici na monitoru nebyla, chodila jsem až do porodu ke svému doktorovi.

zo_ja
11. zář 2015

Přesně jako píšou holky - záleží, co chceš. Já zase chci porodnici, která mě nechá rodit a nebude do ničeho zasahovat, pokud nebude nezbytně potřeba. Protože ty zásahy častou vedou právě ke komplikacím, kdy je potřeba jak více specialistů pro matku, tak třeba JIP pro dítě. Kde ji nemají, musí se taky dle toho trochu chovat a přistupovat k porodu. Takže - pokud je dítě i matka zdravá - preferuji jednoznačně nemocnici s přir. přístupem, v důsledku čehož počítám, že novorozeneckou JIPku nebude moje dítě potřebovat.
Důležitý je pocit bezpečí. Pro někoho je to známá PA, co nejméně personálu u porodu, ideálně jedna PA a třeba partner, pro někoho doktor, přístroje a novoJIPka za zádama. Není to líp nebo hůř, je to jinak, a je potřeba si to ujasnit a dle toho vybírat.

Ne ve všech porodnicích chtějí monitory u nich, někde gyndr dělá až do porodu, některé matky je nechtějí, vypovídací hodnota a spolehlivost je dost nízká. Stačí doppler/naslouchátko, monitory mají rádi kvůli tomu, že z toho mají písemný záznam, toť vše.
Určitě může být fajn jet se podívat, jak to kde je, dojem z místa a hlavně z personálu.

barbarra
autor
11. zář 2015

Dík, zatím se kloním k verzi, že pokud bude vše ok a nebudou se očekávat komplikace chtěla bych rodit v nějaké menší porodnici s přirozeným přístupem k porodu. Pokud by se před porodem ukázali nějaké komplikace,budu každopádně volit Brno. Ale kde z těch čtyř porodnic budou maximálně respektovat má přání a nebudou zbytečně zasahovat do přirozeného průběhu. Toť otázka.
Každopádně se tam pojedu podívat, ale osobní zkušenosti se vždy hodí...aspoň budu vědět, kde začít🙂

betelgeuzz
11. zář 2015

@barbarra Vyškov je přirozenými porody celkem vyhlášený, měli tam i PA, kterou sis mohla domluvit k porodu. nevím, jestli tak pořád funguje.

zo_ja
11. zář 2015

@barbarra Tak to bych zkusla ten Vyškov jako první. 😉

jipe
13. zář 2015

@barbarra Vyškov si hodně chválí

katyxq
13. zář 2015

@betelgeuzz Vyškov má smlouvy s několika externími PA

Já měla Laďku Ryšavou (Mamicentrum) a můžu jen doporučit i na těhotenské poradny 🙂, kombinovala jsem to až do konce s kontrolami u své gynekoložky a do porodnice nechodila, monitory jsem tentokrát vypustila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru