Porodnice Praha Krč. Jaké máte zkušenosti?

snehulacek1
18. říj 2019

Hezky den 🙂 prosim o zkusenosti s porodnici v Krci, hlavne me zajima, jak je to s pritomnosti tatinka u porodu, co znamena pojem predporodni pokoj na jejich webu a kde se tedy travi tech x hodin pred porodem? Jaky je tam personal? Cekaci doba pri kontrolach pred porodem? Nechavaji miminko stale u sebe? Sestinedeli vypada hezke a ciste, co personal na sestinedeli? Dekuji❤️

astyna88
18. říj 2019

Rodila jsem tam pres 4 lety a hlavne z duvodu,ze se hodne zastavaji kojeni bych tam uz znovu nesla. I kdyz jsem byla na 6nedeli sama,porad tam kdo chodil, nebyl klid,navstevy na pokojich, velky ruch. Hodne fakt hodne davaji na vazeni ditete, proto jsem druhe dite uz rodila jinde, kde byl prave ten klid,co jsem po porodu chtel (apolinar). Pro me bylo hlavni 6nedeli, nove to tam maji fakt hezke. Treba da nekdo lepsi novejsi info.

snehulacek1
autor
18. říj 2019

@astyna88 Dekuju 🙂 no ja zase mam takovej pocit, ze tim ze rodim podruhe bych si hlavme ten porod chtela udelat co nejprijemnejsi a sestinedeli si rikam, ze kdyz bude ciste a budu mit sprchu a zachod na pokoji, tak budu spokojena. Verim, ze s kojenim problem mit nebudu, kdyz jsem prvni dite kojila 21 mesicu a nebude to ani rok od toho, co jsem prestala, tak verim, ze to dame i bez nejakych blbych reci sestricek, ze bych je vlastne az tak moc nemusela potrebovat🤔hlavme abye ten porod zvladli v pohode a byli jsme v poradku no...mozma o tom ale uvazuju uplne blbe ale uz nevim ze kterych pozadavku ustoupit, abych vubec mela chut se nekam zaregistrovat🤔

hanih
18. říj 2019

@snehulacek1 Já jsem v Krči rodila dvakrát. Poprvé před čtyřmi lety (včera měla dcera narozeniny 🙂 ), podruhé před rokem a půl. Poprvé jsem šla na vyvolání a celou dobu jsem strávila na pokoji na šestinedělí, jakmile mi začaly kontrakce, šla jsem na sál. Manžel se mnou byl až na sále, ale pak celou dobu a dokonce ho nechali i docela dlouho s námi na pokoji, ač byl už večer. Dceru jsem měla pořád u sebe. Druhý porod vyvolávaný nebyl, zato byl celkem rychlý, takže jsem hned po příjezdu a vyšetření šupajdila na sál bez jakékoliv přípravy. Manžel se mnou byl celou dobu a po porodu byl se mnou chvíli na pokoji, pak ho ale vypakovali, že je už po návštěvních hodinách. Jen tedy dceru při přesunu z porodního sálu na pokoj někam odnesli, nic neřekli a donesli mi ji zas až skoro za hodinu. Několikrát jsem se ptala sestřičky a ta jen odpovídala, že už mi ji brzy přinesou. Když ji konečně přinesli, řekli mi, že čekala na pediatra, což mě teda trochu naštvalo, protože čekat na pediatra mohla se mnou. Co se předporodního pokoje týká, nemám vlastně vůbec potuchy, protože tam jsem asi nebyla. Na personál si nemohu stěžovat, sestry byly ochotné, poradily, pomohly. Jediná sestra, která byla nepříjemná, byla u druhého porodu na příjmu. Ptala se na kontrakce, tak jsem jí říkala, že mám sice po patnácti minutách, ale už dlouhou dobu pravidelné, a ona na mě docela nepříjemně vyjela, že co tam dělám, že jsem měla být ještě doma. Zadostiučiněním pro mě bylo, že ji pak doktorka sjela, protože jsem v podstatě už skoro rodila a sestra neměla připravené papíry, protože si myslela, že mě zas pošlou domů. 🙂 Jo a čekací doba při kontrolách byla jak kdy - někdy dvacet minut, ale někdy i dvě a půl hodiny.

ziarivkaaa
18. říj 2019

@snehulacek1 Rodila som tam pred 2 rokmi. Dieťa stále so mnou na izbe, brali iba na vyšetrenia. Návštevy na izbe mi práveže vyhovovali. Prišiel manžel a 5h mi pomáhal s dcérkou. Iní ľudia za mnou nechodili a medzi posteľami je zaťahovacia plachta. Návštevy spolubývajúcej mi nevadili, bola som šťastná za svojho chlapa a jeho pomoc, keďže som nemohla chodiť. Dcérku som mala non-stop priloženú na prsu, tak som im len oznámila, že vážiť nebudem, že pije vkuse po 2-3 hltoch. Nebol s tým problém.

Do pôrodnice som prišla v noci skontrolovať bábo, že necítim pohyby. Chceli si ma tam nechať, že už rodím. Pýtam sa, či idem na sálu a či môže byť manžel so mnou. Tak vraj nie, že ešte budem dlho na izbe šestonedelia, kam muži nemôžu. Tak som im nepodpísala papiere na príjem, že idem domov na revers a prídem, keď sa mi pôrod viac rozbehne. Že bez manžela v pôrodnici neostávam. Tak to nejako vymysleli a manžel bol celý čas so mnou na izbe, aj na sále.

katgatoo
18. říj 2019

Před 2,5 roku. Porod celkem v pohodě, jen mi vadilo, že mě nenechali hýbat se když jsem to nejvíc potřebovala. Muž byl se mnou i ve sprše, protože jsem tam byla úplně sama. Šestinedělí za mě hrůza, furt průchoďák, vážení, měření, naspala jsem za ty tři dny asi 3 hodiny. Malou jsem teda měla u sebe furt. Řekli mi, že mi ji daji za 4 hodiny, ať si odpocinu, ale já ji chtěla hned, tak jsem ji za půl hodiny měla u sebe a pak už pořád. Druhé jdu rodit do Neratovic.

snehulacek1
autor
19. říj 2019

Dekuju holky! No a to jako kdyby tam rodilo vic zenskych tak v te sprse chlap byt nemuze nebo co? A jeste takovej dotaz jako bobej ale kde tam je zachod? Ten jsem na fotkach mejak nezaregistrovala, ja treba prvni porod na zachode travila hafec casu, tak si nedovedu predstavit ho mit nekde v cudu🤔a nevite jak jsou na tom s neonatologii?

fatal_error
19. říj 2019

@snehulacek1 tak jasne, ze kdyz je ve sprchach vic zen, muz tam nemuze, jsou to sprchovy kouty v rade vedle sebe, ale venku je cekarna. myslim, ze by se ti taky nelibilo, kdyby na tebe nahou ve sprse koukal cizi chlap.

jinak v ty mistnosti, kde jsou sprchy, je zachod, ale dela se tam za plentou i klystyr, takze myslim, ze travit tam "hafec casu", to nevim, jestli by ti proslo. 🙂 kdyz jsem byla v te sprse pred samotnym zaverem, tak na ten zachod chodily i holky odjinud, nevim odkud, ale odnekud z chodby.

fatal_error
19. říj 2019

@fatal_error na fotky jsem nekoukala, ale zachod je vlevo. kdyz vlezes do mistnosti se sprchama, pred tebou jsou sprchy a nalevo je stul a zidle pro lekare/sestru (asi) a lehatko a hned za je zachod.
cekarna je hned za zamcenymi dvermi. to vim, protoze me tam privedla por. asistentka a posadila me tam mezi ty cizi tatinky, kde jsem sedela, nez si me zavolala doktorka do ordinace. 🙂 ale jelikoz uz byl porod v plnem proudu a mela jsem kontrakce, tak se cizi tatinkove velice rychle nekam zdekovali. 🙂

snehulacek1
autor
19. říj 2019

@fatal_error No to me trochu desi prave🤔koukala jsem ze jeden porodni sal sprchu ma ale jak muze clovek vedet, kam se dostane...a zachod jako na porodnim sale neni vubec? 🤔To daji trem zenskejm klistyr a musej se vystridat na jednom zachode? Tomu prave nerozumim 🙈

fatal_error
19. říj 2019

@snehulacek1 tohle nevim, kdyz jsem prisla do sprchy, byla jsem tam sama, takze s muzem, ale zase byly obsazeny vsechny saly, takze jsem cekala, az budu moct porodit. 🙂 jenze to byl zrovna kolaps a stop stav i pro sanitky, takze mozna se pletu, ale myslim si, ze v jednu chvili za normalnich okolnosti snad vetsinou nerodi vic zen nez treba 2.

jade85
19. říj 2019

@snehulacek1 pro mě bylo to, že nemá každý porodní pokoj vlastní sprchu a záchod asi největší mínus. Ještě je záchod na chodbě mezi porodními pokoji, ne jen ten u sprch, ale jako člověk vůbec nemá soukromí, já tam litala furt, jak se mimčo tlačilo dolů.

fatal_error
19. říj 2019

@jade85 ja tomu nerozumim, k cemu je na sale potreba sprcha a zachod?
na priprave (=mistnost se sprchama) mi udelali klystyr a na sal uz jsem sla jen na tu zaverecnou fazi porodu.
tam proste sprcha a zachod nejsou potreba, ne?
ale ja jsem mela vyvolavanej porod, vyvolani zaclo na sestinedeli dole, kdyz jsem byla na x centaku, sla jsem na pripravu, tam jsem byla hodinu a na sal uz jsem sla jen porodit. nebo on nekdo na porodnim sale travi x hodin? 😲 to asi ne, ne?
na porodni sal se jde az na uplnej zaver. nebo se pletu?

jade85
19. říj 2019

@fatal_error já byla na sále po přípravě cca od 6, malej se narodil v 9:25. Chtělo se mi pořád čurat, jak se tlačil dolů. Sprcha by byla fajn na úlevu při kontrakcích. Bylo by rozhodně pohodlnější mít svůj vlastní záchod, sprchu a soukromí a nemuset se v kontrakcích potácet na chodbu...

fatal_error
19. říj 2019

@jade85 aha, takhle, uz je mi to jasny. mas pravdu, predstava, ze se v ty zaverecny agonii potacim nekam chodbou na zachod, to je blby. mela jsem stesti, ze se mi nechtelo. 🙂

snehulacek1
autor
19. říj 2019

No presne, ja zase po klistyru litala x krat a ve sprse jsem travila vicemene cely porod, jestli jsem vylezla na posledni pul hodinu🤔takze kdyz by chlap nemohl byt se mnou tam, v podstate uz by to bylo skoro jedno...mne ta faze pred samotnym tlacenim prijde proste nejdulezitejsi na tu pritomnost chlapa...no jsem z toho tumpachova no :( fakt nevim kam jit...

jade85
19. říj 2019

@snehulacek1 zkus si do Krče zajít na prohlídku, asi za stovku tě PA provede a všechno vysvětlí. Já bych pro druhý porod zvažovala buď znova Krč nebo Bulovku, pokud se jim tam podaří rozjet to Centrum porodní asistence - tam mi přijde zásadní, že se o tebe celou dobu stará jedna PA, kterou pak máš i u porodu.

astyna88
19. říj 2019

@jade85

Já se budu taky zapisovat do Bulovky. 🙂 mě nejde ani tak o hekárnu, porodku máme 15min od domu, takže počkáme doma na finiš a pak dojedeme. Teda, jestli to stihneme,poslední porod byl do hodiny hotovy. Jen se trošku děsím toho, že z 5 porodních sálů budou jen 2 apartmany....

ziarivkaaa
19. říj 2019

@fatal_error Tak ja som bola v Krči na sále asi 8 hodín. A fakt to bolo náročné chodiť čúrať na chodbu. Ináč mi asi všetko vyhovovalo, ale to wc bolo ďaleko a ešte pod vplyvom liekov od bolesti som strácala orientáciu a nevedela ho nájsť alebo sa vrátiť

fatal_error
19. říj 2019

@ziarivkaaa nepamatujes si, pri kolika cm jsi na ten sal sla? mne furt prijde divny, ze je tam nekdo takhle dlouho a to nemluvim o dylce trvani porodu, ja rodila asi 20 hodin, ale proste vetsinu z toho jsem byla na sestinedeli, ne na sale. prece jsi nesla na sal driv nez kdyz jsi byla treba na 5cm, ne?

ziarivkaaa
19. říj 2019

@fatal_error Bola som otvorená na 6cm. Do sprchy som šla na 5cm. Na sále som sa nechala ukecať na lieky od bolesti a tie mi totálne zastavili pôrod. Tak sa to dlho znova rozbiehalo

fatal_error
19. říj 2019

@ziarivkaaa a jaky? kamaradce se tohle presne stalo po epiduralu, porod byl krasne rozjetej, ale po epiduralu se najednou zastavil. tak ono je to asi docela bezny. :(

a to se pak clovek plizi na zachod chodbou jeste s kapackou/hadickou do zad? 😲

jade85
19. říj 2019

@fatal_error já šla na sal otevřená na 5 cm, po puštění vody na 7 cm a stejně to trvalo ještě tak 3 hodiny, než jsem porodila. Na bolest jsem nic neměla a když jsem mohla, tak jsem chodila. Takže jsem tam fakt nějakou tu dobu strávila 🙂

jade85
19. říj 2019

@astyna88 to byl přesně můj plán s Krčí. Bohužel si mě tam nechali po poradně kvůli úniku plodovky 🙂 ale nebylo to vůbec špatný. Sice jsem tam byla bez manžela, ale měla jsem tam fakt pohodlí, soukromí a cítila jsem se v bezpečí, coz mi přijde pro porod asi nejdůležitější. A hlavně jsem měla dobrej pocit z toho, že do toho samého pokoje, kde jsem byla, se "za chvíli" vrátím s miminkem 🙂

ziarivkaaa
19. říj 2019

@fatal_error Dali mi na kapačku niečo, tuším dolsin a buscopan, ale možno kecám. Na Wc mi hadičku odpojili a šla som len s kanylou

sonikv
20. říj 2019

@snehulacek1 Já jsem tam rodila před několika měsíci. Jako nevim jestli bych tam rodila znovu. Byla jsem prvorodička. Porod jsem tedy měla poměrně rychlý a bez komplikací, ale pár věcí se mi fakt nelíbilo. Ty porodní boxy a sprchy..... Když to na mě přišlo, byla jsem tam sama, žádná jiná rodička tam nebyla. Díky bohu. Ten pokoj, kde se dělá klystýr, je společný pro všechny a jsou tam ty sprchový kouty..... Takže žádný soukromí. Nedovedu si představit, kde by mi jako dělali klystýr, kdyby tam byla i nějaká jiná rodička. Asi jako přímo před ní???? Jinak je tam i společné wc, takže po klystýru jsem tam seděla snad 15 minut, a bylo to málo...... Jenže pak přišla další rodička, a potřebovali si jí tam připravit, takže me v podstatě už odlifrovali do toho rodícího boxu. Což by ani tak nevadilo, jenže tam wc nebylo, jen sprcha. A protože se mi chtělo ještě na velkou, tak jsem pořád z toho rodícího boxu musela lítat na chodbu, kde bylo další společné wc, samozřejmě bolesti, křeče... a dojít tam bylo docela náročný, a ani ne moc příjemný, protože na tý chodbě na začátku boxů už seděl nějaký tatínek a čekal na tu svou rodičku......Takže před ním tak lítat jen v tý jejich košili, u který jsem nevěděla, jestli mi v ní nekouká zadek...... Měla jsem košili svojí, ale narvali mě do tý jejich........NO nic.Rodila mně nějaká porodní asistentka, menší, tlustá, kratší tmavý vlasy, jako ta byla perfektní až do tý doby, než mi vynadala, že jsem se jí trochu vykálela na ruku. Což mi přijde při porodu normální, když tlačíte jak můžete.... i když jste po klystýru..... vždycky ve střevech něco může zustat...... Jinak porod ok. Miminko mi dali na břicho a odešli. Nechali nás tam s partnerem asi tak dvě hodiny. Bohužel mi nikdo jako prvorodičce neporadil aneřekl, jak je důležité přiložit mimino k prsu co nejdříve po porodu, takže to jsem přikládala až někdy po 6ti hodinách a už se nikdy nerozkojila. Jako prvorodička čekala prostě mnohem větší podporu a více rad. A to mi bylo v podstatě slíbeno i během předporodních kurzů.... že se o mě jako prvorodičku postarají a že nemám studovat žádný materiály ani nic na netu, a že mi se vším poradí.... A to se nekonalo. Po porodu mi dali jednolůžák, kde jsem byla sama. Každou chvíli tam za mnou někdo lítal na kontrolu. Mně to tedy moc nevadilo, ale chápu, že někomu to vadit může hodně, a že chce radši klid. Z gynekologie tak chodila taková hrozně mladounká sestřička, byla hrozně hodná a podpořila mně v mnoha situacích. Z ní jednou bude fakt perfektní sestra. Z dětského tam bylo více sester. Skoro všechny byly perfektní až na jednu ježibabu, která měla služby hlavně v noci. Taková spíš huběnější, středně vysoká, na hlavě takový hrozný rozčepejřený vlasy. Nikdy nezapomenu, jak mě na chodbě pomlouvala, že dítě ani nenakojim (protože se mi vůbec nespustila laktace) a že mě moje dítě prostě nechce. A přitom se mi tam věnovali dvě laktační a i další sestřičky a snažili jsem se mě rozkojit jak to jen šlo.... Kdybych byla druhorodička, tak bych si tohle rozhodně nenechala líbit a něco jí řekla nebo na ní podala stížnost...... Další co mi vadilo - snad všechny sestřičky používali desinfekci na ruce, která je na každém pokoji i chodbě. Jen tahle ježibaba jí zásadně nepoužívala a když jsem museli už malou dokrmit stříkačkou, tak malý strčila malíček do pusy a ani si před tim ten malíček neomyla nebo nevydesinfikovala!! Jako nechutný....... Co mi taky vadilo byla starší lékařka pediatrička, která chodila na vizity. Děsná bába! Neuměla se chovat a zbytečně mě pokaždý vystrašila..... Fakt osoba, která na šestinedělí nepatří....

sonikv
20. říj 2019

@ziarivkaaa Přesně. Chodi na wc na chodbu v těch šílených bolestech co máte, je docela na hov.....

snehulacek1
autor
20. říj 2019

Holky moc dekuju, presne tohodle jsem se bala...jako sestinedeli jako druhorodicka nejak ustojim snad ale ten porod 🙈jak v dnesni dobe nemuzou mit na porodnim salu sprchu a zachod, to proste nepochopim :( nebo teda dobre, delat pripravu a rozbehnout porod az do zaverecne faze nekde na samostatnem pokoji, kde to je a muze byt otec...a pak teda jit to vyprdnout na sal, kde nic neni no...ale neni nad to, aby to byl jeden pokoj od prijmu az po porod...to v praze je asi jen v podoli coz?

lennus
20. říj 2019

@snehulacek1 Ty už jsi tam registrovaná? Rodila jsem v Krči, syn bude mít tedy už šest let, šlo to celkem rychle, šestinedělí se mi nelíbilo, ale moc jsem neřešila, navíc jsem neměla dítě u sebe, byl na JIP, protože se narodil ve 34. týdnu, teď naposledy jsem rodila v Podolí, předtím taky, ale to bylo ve 23. týdnu sekcí minor, ale přístup úžasný, naposledy loni v dubnu taky v Podolí s dulou. V Krči není možné mít dvě osoby, tzn. dulu plus manžela, tak jsem se registrovala v Podolí. Na porodním boxu super, šestinedělí taky nic moc, ale já to už neřešila, odcházela jsem i o něco dřív, sestra mi chtěla malou odnést po porodu po bondingu, ale já šla s nimi, na sesternu jsem prý nemohla, to byl si už nenechala, ale za deset minut jsem už bušila, ať mi ji vrátí. 🙂

lovemusicsun
20. říj 2019

Ahoj, já v Krči rodila před 1,5 rokem a plánuji tam za pár měsíců rodit znovu. Přijela jsem tam s rozjetým porodem otevřená na 6 cm. Hned jsme s manželem šli na sál, dostala jsem klystýr, monitor. Požádala jsem je, abych mohla jít do sprchy a tam zůstala vlastně skoro až do konce. Ta teplá voda mi dělala dobře. Nikdo další tam nebyl. Upřímně, kdyby tam někdo další rodil a chtěl mít manžela u sebe, mě by to asi nevadilo. Jsou tam závěsy, chlapi můžou sedět zády k sobě, okukovat druhou těhotnou tam asi nikdo nepřišel. Během klystýru by samozřejmě odešli. Já ani nikoho dalšího nevnímala, manžel mi pak říkal, že tam na druhém sále někdo rodil a já to ani nevěděla. Jinak sál na kterém jsem rodila byl celkem malý, PA moc milá, pamatuju si že byla mladá, blond vlasy. Porod jsem měla bez komplikací, celkem rychlý. Od příchodu do porodnice to trvalo asi 3 hodiny než se dcera narodila. Já z té sprchy vylezla a šla vlastně rovnou tlačit. Jak jsem si lehla na lehátko, tak už bylo miminko připravené. Po porodu nás nechali na sále asi 2 hodiny s manželem o samotě, to bylo moc fajn.
Co se týče šestinedělí, tak to tam mají moc pěkné, nově zrekonstruované. Všichni tam byli moc milí (až na jednu sestru, která podle mě ke všem přistupovala jako bychom byly nesvéprávné). Já byla na dvoulůžáku. Nepřišlo mi, že by tam pořád někdo chodil nad rámec běžných každodenních vizit. Návštěvy na pokoji mi nevadily, se spolubydlící jsme si rozuměly a vyhověly, když jsme potřebovaly soukromí.
Pár připomínek:
- nemají “hekárnu”, takže se tam míchají maminky s miminkama a ty, co na porod ještě čekají. Mě na pokoj na poslední den přivezli maminku v raném stadiu porodu, chudák se moc nevyspala když moje dcera hodně plakala, až mi jí bylo líto.
- s kojením mi moc nepomohly. Dcera se nechtěla přisát, údajně jsem měla špatné bradavky, z porodnice jsem odcházela s kloboučkama a pro jistotu s UM a hlavně s nízkým sebevědomím. Zavolala jsem si laktační poradkyni po příjezdu domů a po její první návštěvě se v pohodě rozkojila a kojila až do dceřiných 18ti měsíců.
- jsou tam přisní na dodržování návštěvních hodin, nikoho tam nepustí ani o 10 minut dřív.
- jídlo bylo příšerný.
Za mě je to tam ale fajn, důkazem je to, že jsem se tam registrovala i podruhé. V každé porodnici je něco.

barchen
20. říj 2019

@snehulacek1 Ahoj. Rodila jsem tam 2x. První porod v době stop stavu, nebrali rodičky, rovnou posílali do jiné porodnice, já už bych to jinam nestihla, takže mne vzali. Na kontrolách dlouhé čekací doby, mnoho rodiček, omezené registrace. Samotný porod rychlý ale neměli místo ani na pokojích ani na sále, takže jsem čekala s manželem na sesterně v křesle a prodýchávala. Personál tam lítal, ani papíry jsme nestihli vypsat. Bez přípravy, bez klystýru, bez epidurálu jsem šla po svých na sál, v té chodbě před nimi postávali tatínkové (hrůza v očích, minimálně ten na kterého jsem se stihla podívat), jiné ještě vysmáté rodičky a já na tam čekala, než uklízečka vytře sál po předchozím porodu. Přesně tam jsou i sprchy a wc. Netuším, jestli ti tatínkové jsou tam normálně nebo je nestihli hnát pryč, když byla situace jaká byla. Rodilo se na všech čtyřech sálech, v obou operačních místnostech probíhali císaře. Dveře otevřené, PA a lékaři běhali z jedného sálu do druhého. PA co mne rodila, měla fleky na oblečení z předešlého porodu (to mi utkvělo v paměti), ani převlékat se nestihla. Na wc ani do sprchy jsem již nešla. Porod proběhl, miminko na chvíli odnesli kvůli dechu. Masakr. PA se mi pak omlouvala, že takhle se tam běžně nerodí. A co si vybavuji, tak u porodu byli ještě tři kusy mediků (já měla v papírech, že můžou být). Personál na šestinedělí je rozdělený na sestry pro matku a sestry pro miminka, mají barevně odlišné oblečení. Dvě sestry z dětského chováním nic moc, jedou si to svoje i za cenu ječení na matku a dítě, jinak ok. Mají tam tvrdou laktační ligu a některé sestry chtějí rozkojit i polštář. I přesto jsem si ale sehnala domů lak. poradkyni, protože z papírů jsem to nedala. Neměli pro nás ani volný pokoj, čekala jsem pak na sále, než někoho pošlou po vizitě domů. Na pokoji jsme byly dvě ale s vlastní novou koupelnou. Moje spolubydlící byla trochu stěžovatelka, na krátké návšt. hodiny, na jídlo, na málo slazený čaj... Já v tomto nejsem náročná, jídlo mi chutnalo, klasické hotovky nebo suché večeře. Mnoho maminek by si to u dalšího porodu po této zkušenosti asi rozmyslelo, já tam šla rodit i podruhé. Druhý porod ještě rychlejší ale v klidu. Nikde nikdo, jen já a ještě druhá rodička. Kontroly v klidu, přípravu jsem zase neměla, nestihlo se ale porod s PA, lékařka došla až na finále. Já jsem si přípravu ale udělala více méně doma. Miminko jsem měla celou dobu u sebe, kojení bez problémů, nic jsem od nich nepotřebovala až se ty sestry divily, že se mnou nemají žádnou práci. Pokoj jsem měla jednolůžko a po třech dnech jsem šla domů. Dost trvají na dodržování návštěvních hodin ale zase se nedivím, když jsou dvě maminky na pokoji, tak to není moc příjemné když ty chceš spát, kojit nebo být jenom odkrytá bez peřiny a ta druhá tam má pořád partnera. Jsou tam zástěny ale když je tam víc lidí, tak je to takové nekomfortní. A taky ještě bazírují na vážení, měření teploty miminka a všechno to zapisovat do lejstra. Takže ke tvým dotazům:
1. Přítomnost tatínka možný je ale pokud tě přiveze mimo návš. hodiny a na porod to ještě nebude vypadat, tak ho pošlou domů. Jinak tam s tebou pak zůstane.
2. Předporodní pokoj je normální pokoj šestinedělí. Je tam možnost být na přízemí, nebo na patře. Ale žádná spešl hekárna tam není a tím pádem je to personál šestinedělí a může se tam potkat maminka již s miminkem a maminka co se na porod chystá.
3. Čekací doba při kontrolách je různá, zažila jsem 3 - 4 hodiny ale také 0,5 hodiny a všechno hotovo.
4. Miminko je s tebou podle možností. Snaží se ale když je problém, např. zkalená voda, problémy s dýcháním nebo jiné, tak je možné, že miminko na chvíli odnesou pryč, pediatrovi na kontrolu ale je to mimo sál. Jinak na kontroly po porodu jsem mohla být s miminkem u každé kontroly i mimo pokoj šestinedělí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru