Porodnice Vyškov - máte čerstvé zkušenosti?

ka_cici
23. lis 2016

Ahoj,
poprosila bych Vas o cerstve zkusenosti (cca 2 roky) z porodnice Vyskov.
Za dva mesice mam rodit a porad jsem se nerozhodla, kde ..
Vyskov je mi sympaticky prostredim a tim, ze se jedna o mensi nemocnici, svym pristupem k prirozenemu porodu... oproti tomu se na me hrnou doslova hororove historky o tom, jak zensky rodily tri dny polomrtve deti, jelikoz je tam jakykoliv zasah odkladan do posledni chvile... navic jsem behem tehotenstvi mela nekolik komplikaci a pristup sester na gyn. ambulanci byl katastrofalni...
Proto uvitam jakoukoliv zkusenost z teto nemocnice, zejmena s komplikovanejsim prubehem porodu.

adypro
23. lis 2016

Ahoj, rodila jsem tam již dvakrát, 2013 a letos v září, oba porody se soukromou PA, první hodně dlouhý, vleklý, chodila hodně i doktorka, druhý úplně super, doktor přišel jen poprvé nakouknout a pak až na závěr, vše bylo v rukou PA, dr. jen přihlížel. Byla jsem co se týče porodu maximálně spokojená, ale hodně dělá ta soukromá PA, se kterou se již znám a věřím jí a ona ví, co chci a nechci. Dr. prováděl jen vyšetření po porodu, pochválil mě, pogratuloval a šel.
Na šestinedělí všichni moc milí, doktoři i sestřičky, ale nikdo nic moc neřeší, o vše si musíš říct, asi je to i jiné, když máš druhé dítě. Ten systém na šestinedělí mi tedy moc nevyhovuje, zvlášť obyč pokoje hrůza, šla jsem hned na placený, jak se uvolnil ten nejlevnější (i ten je příšerně drahý, ale máš-li rodinný pas, je pak sleva 20 %). Ale ten pokoj stojí za to, tam si můžeš odpočinout, vše ti donesou, máš vlastní WC a sprchu (nebo napůl s vedlejším pokojem), první den na obyč pokoji jsem si vůbec neodpočla a to to ještě šlo, mimčo spalo.
První porod jsem měla rizikový, vlastně u obou porodů abnormální rotaci mimča, takže druhá doba porodní trvá dýl, u prvního to věděli, porod nepostupoval, u druhého to bylo překvápko, když dcerka vykoukla obličejem nahoru. Po prvním porodu jsem ještě ztratila dost krve při přechodu na šestinedělí, dostala jsem transfuzi, následně jsem si ještě užila co se týče žloutenky a problémů s kojením, takže cokoli tě zajímá, ptej se. Ale tentokrát opravdu super, nejkrásnější zážitek v životě, moc krásně na to vše vzpomínám, ale i první porod dopadl dobře a byl pro mě velkou posilující zkušeností, rozhodně mi posunul hranice, od té doby vím, že hodně vydržím 🙂
Ale nemám vůbec zkušenost co se týče personálu porodního sálu, potkala jsem jen mžikově doktora, jak jsem psala výše. Rozhodně doporučuji si tam předem vyplnit vše potřebné, ať tě to pak neruší v rozběhlém porodu.

ka_cici
autor
23. lis 2016

@adypro díky za příspěvek. Mám taky kamarádku, která měla ve Vyškově svoji PA. Poslední dobou o tom i začínám uvažovat, protože se asi nejvíc bojím toho, že tam bude ňáká protivná trubka, která bude chtít "čárku" za přirozený porod.
Mám ze zdravotníků respekt a nikdy se s nima nedohaduju, sama tomu nerozumím...

adypro
23. lis 2016

Podle mě to byly nejlépe investované peníze, navíc ten luxus porodu bez poranění, u prvního s malým poraněním. To samozřejmě soukromá PA nezaručí, ale udělá proto max.
Právě to co píšeš mi říkala holčina na pokoji, moc litovala, že si tu soukromou PA nezajistila, asi neměla štěstí na personál, celkem jsem koukala, ale spíš jsem slyšela pozitivní chválu, horší je oddělení novorozenců.
Ale neváhej a oslov ji včas, jsou hodně přetížené.

mrs_v
24. lis 2016

Rodila jsem taky se soukromou PA teď v listopadu.Doktora jsem viděla na příjmu a pak až na šití.Asi by byl aktivnější ale vždycky ho PA ujistila že je vše ok a nb s ním mluvil manžel.Teda vlastně přišel na tlačení.Chtěl mě dostat do lehu,PA mu to nedovolila a nastavila mi křeslo na polohu v kleče.Možnost soukromé PA,byl důvod proč jsem si Vyškov vybrala.Nejlíp investované peníze.
Jo NO je 30 let pozadu svým přístupem ale i s tím se dá leccos udělat když si člověk určité věci pohlídá. Rodila jsem poprvé a domů jsme šli za 24h strávených na nadstandardu, naprosto bez problémů.

ka_cici
autor
26. lis 2016

No jo, kdyby se clovek mohl spolehnout na to, ze bude pri smyslech a bude si moct rict, co chce a potrebuje 🙂

adypro
26. lis 2016

No a že když si řekneš co potřebuješ, že to budou respektovat, z toho jsem měla taky strach, proto jsem volila Vyškov právě kvůli té soukromé PA, i když jsem z dědiny za Brnem. Kolikrát jezdí holky z Vyškova rodit do Brna.

adypro
26. lis 2016

Pro mrs_v: Taky jsi rodila s Laďkou? 🙂
Jo, je nejlepší jít od tam brzy domů, pokud je vše ok a člověk se na to cítí.

mrs_v
26. lis 2016

@adypro jj taky🙂

ivadol
6. pro 2016

Já jsem rodila 29.11. taky Laďkou Ryšavou. Přijeli jsme 10 hodin po odtoku plodové vody a nikdo s tím neměl problém. Druhá doba porodní trvala asi 2-3 hodiny (bráno od úplného otevření) a taky mě nikdo netlačil do nějakého popohnání. Doktorku jsem viděla po příjezdu, kdy mě jen rychle vyšetřila a pak při šití. Přišla teda ke konci tlačení, ale vůbec do ničeho nezasahovala. Je ale pravda, že těžko říct, jak by to proběhlo bez mé PA. Ale já jsem vlastně o takové možnosti ani neuvažovala. Ještě než jsem otěhotněla tak jsem byla rozhodnutá pro Vyškov a soukromou PA. Taky to považuju za nejlépe investované peníze. Myslím, že hlavně díky tomu klidu a pohodě, kterou dokázala navodit Laďka, je pro mě porod zážitkem, který nechci nikdy zapomenout. Co se týče následné péče tak jsem se celkem obávala novorozeneckého, ale nakonec to celkem funguje. Vyhovuje mi, že mi nikdo nenutí žádnou péči. Co potřebuju, o to si požádám, zbytek zvládnu sama.

mrs_v
6. pro 2016

@ivadol moc gratuluji já s ní rodila 13.11 ❤ v porodnici jsme byli už od 12.11 dopoledne rovněž mi to nikdo nechtěl urychlovat a tak.Laďce nikdy nepřestanu být vděčná ☺

ka_cici
autor
7. pro 2016

Děvčata děkuju za příspěvky!
Teď chodím na cvičeni s PA z Vyškova a je moc sympatická a líbí se mi její přístup i názory. Osobně znám jen 2 ženský, co rodily ve Vyškově (bez vlastní PA) a jsou obě hodně spokojené.

ka_cici
autor
7. pro 2016

@ivadol ty jo, 2 - 3 hod., to je docela dlouho 🙂

ka_cici
autor
7. pro 2016

A samozřejmě všem gratuluju k dětem!👍

aquila
7. pro 2016

Holky prosím vás a jak je to tam s porodními boxy? Je tam jen jeden nadstandard? A ty normální boxy vypadají jak?

mrs_v
7. pro 2016

@aquila jsou malinký. Je na nich křeslo (na jednom takový dost starý),velká zinenka/matrace a pak balon.Je to tak akorát pro 3 lidi.

aquila
7. pro 2016

A záchod a sprcha jsou někde na chodbě?

ivadol
7. pro 2016

@ka_cici Mě to ani nepřišlo. Celkem to uteklo, byla tam taková prima atmosféra. Akorát ke konci už jsem si říkala, že to trvá dlouho a že už chci, aby byla malá venku.

ka_cici
autor
7. pro 2016

@ivadol tak to je dobre 🙂

ivadol
8. pro 2016

@aquila Ano. Jenom ten velký box má záchod a sprchu vlastní. Ale myslím, že je celkem šance, že se člověk dostane na ten velký. Když jsem přijela tak nikdo nerodil, až někdy během dopoledne přijela ještě jedna paní. Jsem tu už víc jak týden a žádný velký šrumec tady není.

aquila
8. pro 2016

@ivadol moc děkuju za odpověď. Rodila jsem 2x v Bohunicích a minule jsem se zařekla, že už nikdy. Chci svoji porodní asistentku, se kterou se budeme znát a bude respektovat co chci a co ne. Tak zvažuju právě Vyškov.

ivadol
8. pro 2016

@aquila Myslím, že za ty peníze to stojí. Z mého pohledu je služba soukromé PA spíš k nezaplacení 🙂.

any_any
8. pro 2016

Rodila jsem ve Vyskove v zari a fakt zalezi, na koho clovek narazi. Ja mela smulu hned na PA u prijmu. Cely den jsem mela kontrakce a do Vyskova jsme jeli kolem 21:00, kdy jsem mela kontrakce po 5 minutach. PA se me na prijmu zeptala, co se deje, tak jsem ji rikala, ze asi rodim. A ona na me, ze neni vestec s kristalovou kouli, aby to vedela ona. Nebyl to vtip ani sarkasmus, ten mame s manzelem v maliku. A ona na nas, jestli jako tedy chceme zustat ci jet domu. Tak jsme ji rekli, jestli aspon muze udelat monitor... ja nemohla kvuli kontrakcim ani lezet, tak jsem poprosila, at mi ho natoci v sede. Takovy oci v sloup, co hodila... Pak me vysetrila a rekla, ze jsem na 1cm a ze tedy nevi. No, po jeste nejakych peripetiich zavolala lekare, takovyho mladyho, skvelyho, kterej konstatoval, ze jsem otevrena na 4cm, kontrakce silne a pravudelne a ze se porod krasne rozbiha a ze mam supajdit na porodni box. PA nas tedy odvedla na sal. Byli jsme na porodnich boxech uplne sami, tak jsme dostali ten nej. Bohuzel nas tam jen odvedla a nic nerekla, jen "tady na ten stul mi neshejte" a sla pryc. Tak jsem v prubehu porodu a postupujici noci prosila manzela, at mi bud napusti vanu, ci rozbali mic ci vak (meli je zabalene do obalu a PA se nenemahala mi nic nabidnout). Kdyz manzel za ni jednou v noci sel, neco zjistit, tak byla zrovna na facebooku. Evidentne jsme ji nasim porodem prekazili klidnou nocni...

Po porodu bondingu atd. mi PA rika, tak sup dolu a do sprchy. Kdyby tam nebyl manzel, ve sprse jsem omdlela (dalsi dny mi dvali krevni infuze)... rychle me pak prevezla o patro vys, pac ji koncila sluzba.

Musim pochvalit lekare, ti byli super. Co se tyce potom sestinedeli, tak bez nadstandardu bych se na normalnim pokoji zblaznila. V zivote jsem nelezela v nemocnici, ale ty klasicke pokoje jsou fakt navrat do minulosti. Byla jsem tam pul dne a stacilo. Nastesti se pak uvolnil nadstandard, tam uz jsem si pripadala jak clovek.

Sestry z novorozeneckeho jsou kapitola sama o sobe... nektere fajn, ale nektere s myslenim 40 let zpatky. Pres to, ze jsme meli porodni i poporodni plan, tak hlavne jedna do me furt sila, proc malou nechceme koupat, proc to a to...

Kdyz to shrnu, tak neco bylo fajn, neco byl fakt pruser. Az se budu rozhodovat, kde rodit priste, tak fakt nevim. Pokud Vyskov, tak asi se soukr PA.

aquila
8. pro 2016

@ivadol a koho jsi měla jako porodní asistentku?

@any_any já jsem právě na takovou pipinu natrefila minule v Bohunicích a "díky" ní jsem měla zmrvenej celej porod a málem to nedopadlo dobře

any_any
8. pro 2016

@aquila chapu, nastesti my se ve vysledku nenechali rozhodit a porod byl ktrasnej, i kdyz tezkej... super to bylo diky manzelovi, kterej byl u porodu oporou a fungoval jako komunikator vuci te PA

ivadol
9. pro 2016

@aquila Měla jsem Laďku Ryšavou z Mamicentra. Do Vyškova jezdí ještě třeba Sabina Trojková, ta působila při osobním setkání taky fajn. Akorát je z Olomouce tak se musí počítat s tím, že to má dál.
Jinak co se týče toho novorozeneckého tak to bylo překvapivě v pohodě. Je teda pravda, že hned na začátku bylo potřeba vyjasnit si některé věci, ale můžu říct, že mě rozhodně nikdo do ničeho netlačil. Sestry občas něco navrhly a já jsem to buď přijala nebo slušně odmítla. Odcházela jsem dnes na revers (dítě nemělo požadovanou váhu) a ze strany sester i dětského lékaře jsem byla podpořena. Ještě podotýkám, že jsem byla na nadstandartu a sestry z ženského byly super.

ka_cici
autor
24. led 2017

Holky, jak jste to mely s volbou polohy u porodu?

any_any
24. led 2017

@ka_cici Polohu jsem si mohla zvolit. Planovala jsem rodit v cupu na porodni stolicce ci na vsech 4 na zinence, ale nakonec mi bylo "nejprijemnejsi" tlacit na boku.

akcul55
24. led 2017

Ahoj holky, já rodila ve Vyškově 2/2015 a PA byly v pohodě, byla jsem na sále dlouho, vystřídaly se mi dvě směny - měla jsem PA Smejkalovou a Pupíkovou a obě byly výborný a dr Vašíček taky zlatej... Jelikož jsem tam ležela už pár dní před kvůli přenášení, tak jsem je tam poznala všechny a natrefit při porodu na některé z nich, tak nevím no... jsem ráda za ty co jsem chytla 🙂 Jinak za měsíc mě to ve Vyškově čeká znovu a už teď doufám, že mi vyjde fajn PA.

mrs_v
2. únor 2017

@akcul55 tak hodně štěstí🙂

akcul55
3. únor 2017

@mrs_v Moc děkuji 🙂 jak se to blíží, začínám být pěkně nervozní 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru