Porodnice KRČ - porod KP. Je rozhodnutí na rodičce?

romii27
4. čer 2020

Ahoj holky, mám dotaz na ty z vás, které rodily nebo se chystají rodit v Thomayerově nemocnici a máte miminko KP. Nechávají rozhodnutí o císaři na rodičce nebo si do toho nenechávají mluvit? Já jsem druhorodička, tak se obávám aby mě nechtěli nechat rodit přirozeně, kdyby už se malá neotočila.. Raději bych kvůli případným komplikacím sekci. Ale vůbec nevím, jak to zde v takovém případě chodí. Má někdo zkušenost? Předem díky za veškeré postřehy 🙂

jaja01k
4. čer 2020

@romii27 Ahoj, nemám zkušenost s Krčí, ale když jsem před 5 lety měla miminko KP, tak mi moje doktorka říkala, že z pražských porodnic jen v Motole jsou nakloněni přirozeným porodům KP. Nevím tedy, co je na tom pravdy. Nicméně já byla registrovaná právě v Motole, a i tam nechali rozhodnutí na mně. Myslím, že nikde tě do přirozeného porodu nutit nebudou.

neomenia
4. čer 2020

Obvykle se nechává ve větší porodnici rozhodnutí ma mamince. V Krči jsem viděla nekolik spont porodu KP, ale většinou si volily SC. Male porodnice nabízejí jen SC, protože nejsou vybavené tolik na případnou komplikaci. Jistě si budeš také moci vybrat.

neomenia
4. čer 2020

@jaja01k a rodila jsi nakonec spont.?

jaja01k
4. čer 2020

@neomenia Ano, rodila jsem spontánně. Doktoři mi řekli, že v mém případě nevidí důvod pro sekci. Byl to druhý porod dost brzy po prvním, mimčo mělo ideální polohu a dobrý váhový odhad. Ale do ničeho mě nenutili, rozhodnutí nechali na mě.

neomenia
4. čer 2020

@jaja01k tak to je skvělé, že to tak vyšlo dobře 👍

romii27
autor
4. čer 2020

@neomenia Děkuju za informaci 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru