Proč nemůže otec na příjem k porodu?
Ahoj maminy,
nevíte některá proč se v porodnicích nepouští nastávající otcové na příjem? Co tak slýchám a čtu zkušenosti, musí zůstat na chodbě. Přitom mě ale nenapadá žádný důvod proč by nemohl být na příjmu... Jakou máte zkušenost vy?
me teda prijde chlap na prijmu uplne zbytecny, tam vas vysetri, pripoji na monitor a behem monitoru se zeptaji na par veci, podle me spis zjistuji, jestli je clovek pri smyslech, protoze vsechny otazky, ktere jsem dostala byly v papirech uvedene. u obou porodu jsme byly na prijmu dve a fakt by mi vadilo, kdyby tam byl cizi chlap, idkyz se vysetrovalo ve vedlejis mistnosti. osobne bych mela potrebu se kontrolovat pri kontrakcich a podobne. Vsechno podstatne probiha az na porodnim sale a tam uz chlapi normalne jsou.
Jj, též mám tu zkušenost. Mně dokonce málem manžela vyhodili už ve dveřích s větou: "My vám pak zavoláme!" A mně se podlomila kolena a všechno se mi roztřáslo, když jsem si představila, že by ho se mnou k porodu nepustili. Naštěstí se nedal a do dveří se nacpal. Teda do dveří oddělení, ne na ten příjem. Pak musel zůstat na chodbě, přitom zpětně jsme taky na důvod nepřišli. Ale je fakt, že pak jsme mohli být spolu na takovém přijímacím pokojíku. Byly tam dvě postele, žebřiny, záchod, křesílka se stolkem a televize. Manžel ještě usínal, tak mu sestra odestlala posel a udělala kafe 😀 Přišli pro mě na vyšetření, na monitor, nebo se jen zeptat, co a jak. Manžel je dost komunikativní, taková pusa prořízlá, samý úsměv, takže sestřičky si získal rychle a pak ho pustili i se mnou do sprchy 😀 A mně třeba cizí budoucí tatínek u monitoru nevadil. Seděl celej bílej opodál, až mi ho bylo líto! 😀 A o tom, že manžel pak po dvaceti úmorných hodinách vyvolávaného porodu závodil s PA, kdo mi dřív natáhne ty šílený punčochy kvůli akutními CS, ani nemluvím! Měla jsem chuť je kopnout oba těma nohama ve vzduchu 😀
No ja jsem mela na prijmu u monitoru uz celkem slusne kontrakce, ta predstava, ze tam na me bude civet cizi tatinek...to bych ho asi v tu chvili kopla nekam 😉
V HB mohl byt pritel celou dobu. V prvni mistnosti je monitor, u toho standardne PA vypisuje anamnezu (ale ja ji jen odevzdala, maji form na netu), dalsi mistnost vysetrovna, ptali se, zda chce byt u toho, pry toho jeste uvidi dost, dvere nechali otevrene, takze vse slysel. Pak se mnou normalne pokracoval do satny se prevlect a na porodni pokoj...
@luj89 ja mela akutni sekci a kdyz musis, tak proste musis☺ Operateri se mnou predtim nebyli, nebylo jak, a vubec uz ne kdy to zjistovat...naopak mi to pomohlo, soustredila jsem se na otazky a ne na bolest.
@svetlus_pepca to je fajn postel a kafco pro tatinka. A muzu se zeptat, kde to bylo?
@kaja2016 V Rakovníku 🙂 Asi půl roku po narození syna tu porodnoci zrekonstruovali a dnes jsou tam porodní pokoje, kde je úplně soukromí. Proběhne tam celý porod od příjmu až po ty hodiny po porodu samotném. Je tam nový primář a musím říct, že úroveň šla neskutečně nahoru. Rodil mě právě on a dnes je to můj gynekolog. I zbylý personál byl bezchybný!
@svetlus_pepca Tak to je fakt super pristup! Tak snad se torozsiri po cele republice.Ja rodila v Podoli, bylo to super, ale myslim, ze jsem mela stesti na dobrou smenu. Ale i tak, takovy servis tam nebyl🙂
@kaja2016 Vidíš, a přitom v Podolí je celkem vyhlášená porodnice. Ale je pravda, že jsem už od pár maminek slyšela nějaká ta negativa. Třeba kamarádka je z Rakovníka, ale teď žije v Praze. Rozhodovala se mezi Podolím a Rakovníkem. Rakovník vyhrál 🙂 Fakt tam vychází rodičkám hodně vstříc a neustále něco inovují. Přesto se najdou rýpalky a taky ohromně chytré, co jsou těhotné poprvé a ví o porodu nejvíc na světě. Ale rodičky, kterým jde především o to, aby bylo miminko v pořádku, jsou opravdu spokojené! 🙂
Partner dostal v Krči "tátovský balíček" - pantofle, takový ten modrý obleček se jmenovkou, žetonek na kafe z kafomatu (které jsem mu pak vypila já), kroisant, sáček čaje se smetanou a cukrem a lampičku do ruky, ať si poštelujeme světlo podle sebe (na porodním sále) 😀 jo ještě tam měl hroznový cukr a kartu na ven, kdyby chtěl jít kouřit, aby se dostal zpátky (ikdyž bylo odpoledne, nikdo nevěděl, jak se to protáhne).
@astyna A cos dostala ty, hele?? 😀 Já vyvolávačku a zákaz jíst a pít 😀
@svetlus_pepca Tak to je fajn. A nebala se, ze nedojede?
@kaja2016 Bála 😀 Ale má tu rodiče, tak možná nakonec byla u nich. To už nevím 🙂
@svetlus_pepca No tak to asi jo, ja prave u druheho ditka zvazuju, ze i to Podoli mame daleko 😉
@kaja2016 Hele, mně stačilo necelých 10 km a bála jsem se 😀 To jsem ovšem netušila, že mám 20 hodin čas 😀

@mrs_v A co se ptají při nástupu do porodnice,když tak důležitou informaci zjišťují až v krizi?To se ptají na chujoviny,co jsou už stokrát v papírech.