icon

Proč nemůže otec na příjem k porodu?

luj89
28. srp 2016

Ahoj maminy,
nevíte některá proč se v porodnicích nepouští nastávající otcové na příjem? Co tak slýchám a čtu zkušenosti, musí zůstat na chodbě. Přitom mě ale nenapadá žádný důvod proč by nemohl být na příjmu... Jakou máte zkušenost vy?

Strana
z2
gumak
28. srp 2016

se mnou manžel byl při monitoru a potom šel přeparkovat auto když jsem byla na vyšetřovně ( na rovinu nevím co by tam dělal :D ) a pak už byl zase zpátky u mně 🙂

karlajasmine
28. srp 2016

Tohle me taky neskutecne vytocilo, ja cela vyklepana nevedela jestli uz rodim nebo ne, a manzela nechali na chodbe... to me tak vystresovalo, ze me to zastavilo na x hodin porod :-/

monikadejna
28. srp 2016

Manzel mi sice sel do auta pro veci, ale jinak by ho urcite nikdo nevyhanel, asi zalezi jak to ma nastaveno ktera porodnice...

kaja2016
28. srp 2016

@luj89 fakt? Me to treba vubec nevadilo, ani me nenapadlo, ze by tam mel/mohl byt. U nas na prijmu jsou treba i tri maminky naraz a vysetruje se tam. Muj gynekolog me take nevysetruje pred manzelem, jen ho vola na utz. Navic.na prijmi je tech maminek vic. Tak asi proto.🙂

zmrz_lina
28. srp 2016

Protože se nechá. Právně na to nemají nárok, můžeš mít doprovod u sebe po celou dobu, stačí si za tím stát a nenechat ho vyhodit za dveře.

makronka222
28. srp 2016

Zase je fine myslet na soukromi druhych, kdyz na prijmu jsou 2 najednou, mate na sobe sono, pak vas na preskacku vysetruji a kdyby tam u toho byl chlap me jako te druhy by to vadilo, nemohla bych se uvolnit u tech kontrakci a delat treba pohyby ktery by mi pomohli od bolesti zazimco se na me bude divat, nebo to bude slyset cizi chlap. Taky budte soudny sakra a pochopte ze je fine mit doprovod az na sale

luj89
autor
28. srp 2016

Jinak teď nepíšu o tom jestli to někomu vadí nebo ne (např. mě by vadil manžel u porodu a přesto chápu, že to umožňují), ale spíš nechápu PROČ. Chápu to, když je tam víc maminek najednou - což by teda vadilo mě, aby mě někdo vyšetřoval před cizími maminkami 😀.

luj89
autor
28. srp 2016

@makronka222 A co když je tam maminka sama? I přesto to často neumožňují...

zmrzlinka
28. srp 2016

Asi proto ze jsou tam i ine rodicky? Nevim....u prvního byl se mnou celou dobu prijmu,ale kromne mne uz nikto jiny nerodil.

pampeliska1
28. srp 2016

@luj89 protože jim to tak vyhovuje 😝 když budeš trvat na přítomnosti manžela, tak ho nemá nikdo právo poslat na chodbu. Všechno je o tom, co si (ne)necháš líbit.

luj89
autor
28. srp 2016

@pampeliska1 Na druhou stranu, v době rozjetého porodu se hádat s PA asi není nic příjemného... Ale máš pravdu 🙂

zmrz_lina
28. srp 2016

@luj89 nejlepší investice za celé těhotenství byla vlastní dula s sebou k porodu (případně soukromá PA). Nemusíš se hádat, spoustu věcí vyjedná za tebe. A kolikrát ani nemusí, protože když vidí, že tam máš někoho k sobě, tak si spoustu věcí, co by jinak dělali automaticky, ani nedovolí 😉

merunek
28. srp 2016

Ja manzela na prijmu mela,pomahal mi se svleknout,vylezt na kozu a tak. Mela jsem velke bolesti.

luj89
autor
28. srp 2016

@zmrz_lina Já plánuju mít soukromou PA, přijde mi to jako vhodnější varianta než dula ;).

zmrz_lina
28. srp 2016

@luj89 ve finále je to jedno, pokud PA nemá s porodnicí smlouvu, stejně tam pro ně funguje jako dula, porod jako takový vést nemůže. Ale ano - výhodu vzdělání má, o tom žádná. 😉

kaja2016
28. srp 2016

Ja nevim. Ja byla u porodu tak vlacna, ze me bylo vsechno jedno, slo o to jen porodit🙂 vubec by me nenapadlo se s nekym o necem dohadovat, personalu jsem teda verila, ze vi, co delaji. A manzel sedel v rohu, protoze dobre pochopil, ze me bude prd platnej. No casem me treba podal cistej rucnik nebo tak🙂 a byla jsem s prubehem porodu desne spokojena. Tak jsem i prekvapena, ze nekdo chce muze vsude. Podle me to vic rodicku stresuje, kdyz si udela dopredu plan a pak se neco deje jinak.

jipe
28. srp 2016

@luj89 obvykle se sejde na příjmu více maminek, případně přes den bývají na monitorech i těhule, co jsou jen na kontrolu. Záleží asi jak to má která porodnice uspořádané. Osobně jsem tam manžela fakt nepotřebovala a nelíbilo by se mi, kdyby se tam pohyboval jiný chlap patřící k spolurodičkám (na monitoru jsme byli 3, ultrazvuk hned vedle za plentou, koza teda ve vedlejší místnosti, ale dveře se otvírali směrem k monitorům často)

astyna
28. srp 2016

partner u příjmu byl , jen od klystýru ho odehnali, ale stejně mě čekal u záchodů a klepal, co tam dělám tak dlouho a jestli jsem v pohodě 😀

verusky
28. srp 2016

@luj89 ja myslim, ze na vysetrovnu muze nevezmou opravdu kvuli soukromi dalsich maminek. i kdyz tam zadna neni, co kdyby prisla nejaka akutni. proste chlap podle nich patri az na porodni pokoj. ja myslim, ze na tom neni nic spatneho. a kdybys akutne rodila uz na vysterovne, ihned ho zavolaji 🙂

lenam
28. srp 2016

Manžel byl celou dobu se mnou. Na příjmu vyplňoval za mne většinou papíry. Nikdo ho nevyhazoval, ani když mi dělali kontrolu ultrazvukem apod.

brouzdalka
28. srp 2016

U prvního porodu v Havl. Brodě byl se mnou úplně po celou dobu, u vyšetření na příjmu, vyplňování papírů. U druhého porodu v Chrudimi ho nechali na chodbě a byli jsme dost překvapení, protože v první porodnici to bylo běžné. Ozval se a bylo mu řečeno, že tam je stejně málo místa - prostě plky. Kdybych byla hádavý typ, tak si ho tam vyhádám, protože je to jen stupidní výmysl, nevím, proč by tam nemohl být.

ifiim
28. srp 2016

Na příjmu jsem byla sama, manžel byl celou dobu se mnou, jak při monitoru, tak i vyšetření 🙂 V tu chvíli jsem byla ráda,ze tam nejsem sama a on o všem ví, co se se mnou i mimcem děje 🙂

olga_
28. srp 2016

@luj89 Já manžela na příjmu měla. Četl mi ty d.. formuláře a já už jen hodila podpis. Nikdo ho pryč neposílal a ani bych to nedovolila.

babanci
28. srp 2016

Stejně nechápu,co se tam zase,po sté vyplňuje. Akorát to rozptyluje a zdržuje. Přitom v dokumentu Pêt zrození se ptali maminky naxsále,jestli je epikeptička. Ona nebyla schopná odpovědět a otec to nevěděl! Nebo byl v šoku. Ale to je trochu pozdě se ptát na sále před sekcí,ne?

mrs_v
29. srp 2016

@makronka222 to bylo proboha co za nemocnici že jste byly 2 na příjmu a na preskacku vás obě vyšetřovali?!WTF?!

mrs_v
29. srp 2016

@babanci existují otázky co musí položit před akutní operací.Nejedná se o otázky typu "jmeno babičky za svobodna?" ale právě o alergie nb o závažné neurologické poruchy.

andysek2512
29. srp 2016

Přítel byl Teda semnou celou dobu.... Až když mi PA šla dělat klystýr přítele odvedla aby se převlékl a poslala ho na porodní sál..... a tam jsme byli také celou dobu spolu.....

luj89
autor
29. srp 2016

@mrs_v Nicméně ne každá ženská by dokázala na tohle správně a úplně odpovědět v té chvíli... Děsí mě, že bych se třeba spletla ve váze a dostala jinou dávku prostředku na uspání.

aklin
29. srp 2016

Manzela pri prijmu poslali na chodbu z porodnickeho oddeleni. Byla jsem prekvapena proc neni u me.

demetritis
29. srp 2016

Unas meli smulu bud tam bude nebo jedem domu nikdo nemel sanci protestovat

Strana
z2