Ahoj, chci se zaregistrovat do Podolí do porodnice. Dle jejich infa berou jen 12 lidí za den. Kdy je dobré ráno na registraci dorazit, abych měla šanci? A nejlépe přesně 14 týden? Mám už jednoho klučinu doma, takže ani nemám moc možnost chodit to zkoušet každý den. Díky.
@neu.sona já jsem se setkala s případem, že zaregistrovali maminu i později než ve 14+0, ale musela být volná kapacita (tj. na daný den se nesměla zaregistrovat plná kapacita 12 těhotných) - což není moc pravděpodobné. a dokonce jsem v poradně narazila na maminu, která tam přišla až pár týdnů před porodem s tím, že o registracích nevěděla či co, tak se jí taky snažili nějak vyjít vstříc - nějaká porodní asistentka s ní obíhala celou porodnici, jestli by se pro ni nenašlo místo - ale nevím, jak to dopadlo
karol84: budem vdecne za aktualni info, abysme vedeli, co tam muzem cekat a co se tam za ty dva roky zmenilo. Mne teda prekvapilo, ze uz i vlozky musi byt vlastni ... Zlom vaz a at uz to je! 🙂
@beisis @bl4nche
seznam věcí, které je třeba vzít si s sebou je na stránkách UPMD: http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-5-60 (na té stránce úplně dole). jen nám říkali, že není třeba si brát noční košili přímo na oddělení, že stačí na porodní sál
@karol84 Jéje, pořád nic? Ten váš mimouš je nějaký nerozhodný... Už jsi na nervy z dotazů celého okolí, jestli už? 🙂 A s tou košilí, jako že košili na porod musíš mít svoji, ale na oddělení ti dají jejich eráry? Já právě slyšela, že dávají košile jen fakt neradi, a zase všechny kámošky mi říkají, že měly spotřebu tak 3-4 košile denně... tolik jich ani nemám ☹
já rodila v červenci a musely jsme mít svoje košile...
vložky tam byly a neomezeně
karol84: ten seznam je x let starej. A ty vlozky chteji - aspon tady v diskusi o Podoli se o tom pise.
Co se kosil tyce - pred dvema lety sem rodila ve vlastni a po porodu mi nabidli, ze si muzu vzit jejich, abych si prej nemusela spinit vlastni - aspon prvni den 🙂
Já tam jdu zítra na 1. předporodní kurz, tak se jich tam na tu aktuální nutnou výbavu pěkně zeptám a zkusím hodit info, kdyby to někoho zajímalo...
Určitě se budu ptát na ty košile a vložky, ideální by bylo, kdyby mi dali nějaký aktuální seznam.
Ale info hodím do diskuze "Porodnice v Podolí", k registraci to moc nepatří 🙂
Holky a chodil jste někdo k nim do tý těhotenské poradny?
@aajda to, co jsem psala o trošku výše jsou právě informace z těhotenského kurzu a od místních porodních asistentek...
@beisis já chodím do těhotenské poradny (bohužel stále)
@bl4nche porodní asistentka + paní na kurzu říkali, že seznam je aktuální (s výjimkou těch košil) + netvrdím, že vložky si nemáš nosit - naopak, v seznamu jsou
hmm uz sem ty vlozky nasla ;)) Ale je to trochu neprehledny. Rozhodne bych to nedavala do kategorie, co si vzit na porodni sal. Obzvlast, kdyz pisou, ze tam je malo mista a vlozek muze byt pekne velky balik 🙂 Jestli si dobre pamatuju, tak mi po porodu ani nedali zadny vlozky, ale spis takovou super sirokou plenu, neco ve stylu jednorazovych podlozek, kdyz to tou dobou z cloveka jeste docela dost tece ...
beisis: na predporodni kurs sem chodila. Ale vzhledem k tomu, ze sem chodila i na jiny kurs (studio pro zeny), tenhle mi prisel trochu zbytecny. Ale dobry bylo, ze nas vzali nahoru na prohlidku porod. pokoju. A prednaska o kojeni byla taky dobra, dodala trochu optimismu. No ale tohle je ale asi opravdu do te obecne diskuse.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Holky a dá se registrovat i později než 14+0? Nebo to musí být přesně? Třeba ve 20 a dál 🙂 ? Děkuji.