Riziko předčasného porodu. Která nemocnice je nejlepší pro riziková těhotenství?
Dobrý deň , prosím Vás hľadám nemocnicu, kde majú vyššiu úspešnosť pri rizikových tehotenstvách.
Riziko predčasného pôrodu od 20tt , hľadám nemocnicu kde majú vyššiu úspešnosť dotiahnuť tehotenstvo aspoň do 25tt a viac . A zároveň majú lepšie vybavenie pre predčasne narodené dieťa.
Ďakujem za každý komentár
Podolí, Apolinar, Motol v Praze.. co vim. Do všech porodnic vozi rodičky ze Středočeského kraje, pokud je předčasný porod a maji vybaveni pro extrémně nedonošené děti, tj. od 24tt. V Apolinari se narodila dcera kamarádky ve 28tt a nemůže si to vynachválit. A Natka je teď zdrava holčička bez následků, už ani k Apolinari nemusi jezdit na vyšetření.
U Apolináře se nám před šesti lety narodila neteř... Pokud je tam tohle riziko a volíte z Pražskejch, berte ten Apolinář. Zvlášť pokud je primární riziko předčasný porod, ne třeba srdeční vada (a předčasnost porodu je až její důsledek).
@cilkat skôr by som vybrala niečo z krajov Moravskoslezký, Olomoucký, Zlínsky , ale ak nenájdem niečo dobré budem pozerať aj vzdialenejšie. Nejde o vadu u dieťaťa spúšťajú sa mi predčasne pôrody od 20tt a dva krát sme to už nestihli podchytiť na koľko nastal prolaps vaku blán a už to išlo .
V tom případě bych volila Fakultku v Porubě
V tom pripade jedine Brno Obilni trh, kam by vas stejne prevazeli…. Lezela jsem od 23tt na obilnaku (odtok plodove vody v 19tt, ale byla jsem doma do 23tt) a tam jsme lezela 6tydnu do 29+6tt. Porod cisarem pro abrubci placenty, maly byl na neonato 10 dni (byli tam uzasni) a pak mel komplikace - operace v detske nemocnici a zustali jsme na 56jip dalsich 10 tydnu…. Takze - Brno. Maminky z vaseho kraje tam s nedonosenatky prevazeli po porodu, nebo teda jen dite a matka musela dojizdet nebo jit na ubytovnu pri nemocnici.
V Praze Apolinář zachraňuje už dlouho fakt hodně nezralé novorozence (zkouší vyloženě co se dá až úplně na absolutní hraně možnosti). Ale teda Praha. Nicméně pokud je to kvůli problémům na tvé straně a obavu o porod kolem toho 24tt, tak bych za Čechy volila určitě tohle. (Pokud jsou problémy na straně dítěte, tak pak Motol, kde umí suprově i operace.)
A ještě mě napadá, kdybys v Praze volila Apolináře a pak hledala ubytování "poblíž", tak bych asi hledala něco kolem Chodova a vůbec Magistrály (navázání na D1) čistě proto, že z této strany je tam případná sanitka asi nejhladčeji.
Holky, me to nedalo a guuuglila jsem 😃 nasla jsem interaktivní mapu porodnic. Jde tam krásně filtrovat podle typu péče... https://www.nzip.cz/data/1631-narodni-registr-r...
Tebe zajima, @anonym tech 12 perinatologických center intenzivní péče. Tak si fakt můžeš vybrat tu nejbližší a pro Tebe s nejlepsi péčí.
@denisq
@martina1317
@hezz17
@merope
@felis
Ďakujem veľmi pekne aspoň budem vedieť, kde hľadať❤️ Vyzerá to tak , že budem preventívne hospitalizovaná od 20tt aby v prípade potreby vedeli hneď zakročiť.
Hezký den, za prvé budu držet palce, at vše dobře dopadne 🙂
A za druhé nemám zkušenost, nicméně na facu je skupina "Recenze porodnic" a tam by taky mohlo jít získat info ;)
Tak to by tě měli hospitalizovat rovnou na pracovišti, kde mají i akreditaci pro extrémně nedonošené novorozence. Resp. to požaduj.

Písek, Č. Budějovice, v Praze nevím.