VBAC: Kde je lepší podpora, Podolí nebo Apolinář?
Prosim, absolvovala jste nektera prirodzeny porod po cisari v Podoli nebo u Apolinare? Pripadne mate nekdo srovnani, kde VBAC podporuji a neposilaji automaticky na cisare? Predem dekuji. 😊
V Podoli mi třeba sestra v červenci 21, když jsem měla po akutním císaři říkala, ze když už mi tam udělali císař, kdybych tam rodila podruhy, udělají ho zase, ale zkušenost nemám.
@nika110818 Mám za sebou tři porody přirozeně po akutní sekci, z toho dva poslední v Podolí (2020 a 2021), neměli s tím žádný problém. Ten poslední porod byl navíc po akutní břišní operaci ve 22. týdnu těhotenství, jen kontrolovali jizvy, ale vše bylo bez problémů.
U apolinare jsem rodila prvniho akutním cs a druhého jsem chtěla taky cs, ale s přirozeným porodem by nebyl vubec problem..
Zvážila jsi Motol? Tam to snad dokonce podporují.
@nika110818 Já jsem po první akutní sekci v roce 2018 porodila přirozeně teď v listopadu 2021 ve Vinohradech. Byli maximálně pro to zkusit, když je miminko správně otocene, nemá vysoký odhad váhy a jizva je v pořádku, neboli. Porodní asistentky byly skvělé, doktoři také. Šestinedělí moc fajn, sestry příjemné. Muž mohl by se mnou celých 12 hodin od příjmu na porodním boxu, který byl opravdu krásný. Doporučuji

V Podolí mně rozhodně na druhý císař sami neposílali, vyžádala jsem si ho sama. Řekli mi, že pokud to budu chtít přirozeně, udělají veškerá nutná vyšetření a pokud to bude z medicínského hlediska možné, maximálně mě podpoří. Takže bych se toho, že by to nešlo, nebála.