VBAC. Lepší Podolí nebo Apolinář?

nika110818
16. únor 2022

Prosim, absolvovala jste nektera prirodzeny porod po cisari v Podoli nebo u Apolinare? Pripadne mate nekdo srovnani, kde VBAC podporuji a neposilaji automaticky na cisare? Predem dekuji. 😊

malenka3
16. únor 2022

V Podolí mně rozhodně na druhý císař sami neposílali, vyžádala jsem si ho sama. Řekli mi, že pokud to budu chtít přirozeně, udělají veškerá nutná vyšetření a pokud to bude z medicínského hlediska možné, maximálně mě podpoří. Takže bych se toho, že by to nešlo, nebála.

pampeliska1313
16. únor 2022

V Podoli mi třeba sestra v červenci 21, když jsem měla po akutním císaři říkala, ze když už mi tam udělali císař, kdybych tam rodila podruhy, udělají ho zase, ale zkušenost nemám.

somalicats
17. únor 2022

@nika110818 Mám za sebou tři porody přirozeně po akutní sekci, z toho dva poslední v Podolí (2020 a 2021), neměli s tím žádný problém. Ten poslední porod byl navíc po akutní břišní operaci ve 22. týdnu těhotenství, jen kontrolovali jizvy, ale vše bylo bez problémů.

kkacca
17. únor 2022

U apolinare jsem rodila prvniho akutním cs a druhého jsem chtěla taky cs, ale s přirozeným porodem by nebyl vubec problem..

merope
17. únor 2022

Zvážila jsi Motol? Tam to snad dokonce podporují.

elsy3
17. únor 2022

@nika110818 Já jsem po první akutní sekci v roce 2018 porodila přirozeně teď v listopadu 2021 ve Vinohradech. Byli maximálně pro to zkusit, když je miminko správně otocene, nemá vysoký odhad váhy a jizva je v pořádku, neboli. Porodní asistentky byly skvělé, doktoři také. Šestinedělí moc fajn, sestry příjemné. Muž mohl by se mnou celých 12 hodin od příjmu na porodním boxu, který byl opravdu krásný. Doporučuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru