icon

Zkušenosti s porodnicemi Vinohrady, Podolí a Thomayerka?

lori1097
1. lis 2021

Ahojky, prosím máte některá zkušenosti s těmito porodnicemi jako pacientky? Ráda bych si vybrala porodnici k porodu takovou, abych se opravdu mohla na vše spolehnout. Děkuji

lennus
•
1. lis 2021

@lori1097 2013 Thomayerka, 2016+2018 Podolí a šla bych zase do Podolí, naposledy jsem tam rodila s dulou a bylo to super. Na webu mají porodní přání a vše dodrželi.
Nevím, jak je to teď v Thomayerce je, budovali tam tuším nové pokoje. Tenkrát tam byly sprchy a toalety na chodbě. V Podolí je to všude součástí pokojů. Navíc Podolí je spolu s Apolinářem top, co se týče rizikových případů a neonatologie. Já byla dost riziková. Pokud bych nebyla, jdu rodit do Rakovníka nebo Příbrami.
Mimo jiné v Podolí jsem mohla mít manžela + dulu, v Thomayerce je možné mít jen jednu osobu, proto jsem se tam už neregistrovala, ale třeba to už jde. Já bych si ještě ohlídala, pokud bych šla na sekci, aby nedošlo k separaci miminka, ale to jde třeba v Podolí jen na nadstandardním pokoji.

mishka87
•
1. lis 2021

Rodila jsem sice už skoro před sedmi lety ve Vinohradech, ale nejspíš to bude pořád stejné. Sestry mě nechaly na porodním sále v klidu si chodit, občas mě přišli zkontrolovat nebo případně vyšetřit nebo natočit monitor. Ptaly se, jestli něco nepotřebuju třeba na bolest atd. U samotného porodu bylo kolem mě asi 5 lidí, pediatr seděl opodál a čekal. Jedna s asistentek mi pomáhala i při tlačení, jelikož jsem byla už fakt unavená (2 dny mi nešlo spát). Po porodu nebyl bonding problém, otec u porodu taky nebyl problém (já ho ta nechtěla a ani on nechtěl). Zatímco mě doktorka zašivala, protože musel být proveden menší nástřih, syn byl u tatínka. při převozu na pokoj se mě ptali, jestli chci syna hned k sobě nebo až si odpočinu. Na šestinedělí jsem měla nadstandard. Dětské sestry i laktační poradkyně byly super a vždy se vším poradily. Doktoři to samé. Nevím jestli už není porodnice od té doby po rekonstrukci, ale tehdy vypadala trošku zastarale, i když vybavení bylo moderní

lennus
•
1. lis 2021

@mishka87 Kromě manžela čtyři zdravotníci? U mě krom manžela a duly lékařka a porodní asistentka.

mishka87
•
1. lis 2021

@lennus Doktorka, 2 porodní asistentky a dětská sestra. Ta stála o krok vzadu, aby byla připravená. Ta jedna porodní asistentka spíš pomáhala mě. Ta druhá asistovala lékařce

lori1097
autor
•
1. lis 2021

@lennus právě se nemůžu rozhodnout protože s thomayerovou porodnicí nemám dobré zkušenosti, takže jak čtu tak Teda vede Podolí nebo Vinohrady 😊

kamcaci
•
18. lis 2021

@lori1097 já rodila v srpnu v Podolí. Byl to můj první porod, nakonec jsem skončila na císaři. Prošla jsem oddělení kde mi porod vyvolávali, operačnim sálem, jipem a nakonec šestinedělim a musím říct že dokonalost. Vsude na mě byli milý, hodný, na šestinedělí když malá brečela a já nevěděla proč, tak si ji sestřička vzala k sobě abych si na chvíli odpočinula. Pokud ještě budeme mit jedno dítě, určitě se vrátím do Podolí. Takze já ho můžu vřele doporučit.

pampeliska1313
•
18. lis 2021

Červenec Podolí - lékaři s sestry i na JiP úžasný. Ale kvůli sestrám na šestinedělí se tam už neukážu.

fifinka2020
•
18. lis 2021

@lori1097 2021 Podoli. Chtela jsem mimoprazskou, ale kvuli moznym komplikacim u mimca jsem chtela mit v pripade potreby zajistenou dobrou peci. Pojistila jsem se vlastni dulou, aby tam byl nekdo pri me a podporil me v mych pranich. Jinak sestinedeli me mile prekvapilo - podle recenzi jsem cekala horor a nakonec to bylo lepsi jak v mimoprazske porodnici. Ale rodila jsem podruhe, tak to mozna bylo i tim...