Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
Holky já se nestačím divit jak někteří lidi jsou hnusní... Necítím se nějak invalidní či nějak omezena nebo tak něco když jsem těhotná ale tak nemusí lidi ve frontě neustále se tlačit a mačkat s vozikami u pokladny. Už tak je to teda pro mě docela zátěž na záda když roste bříško dle mě den ode dne víc a víc a nepotřebuji aby do mě ještě někdo vrážel zezadu.dnes jsem šla do sekáče kouknout na těhu rifle. Chtěla jsem projít kolem paní co se docela roztahovala v uličce... Myslíte že mi uhla? Vůbec. 2X jsem ji slušně poprosila jestli by mě pustila.
Jak se jinak cítíte? Já když jsem v klidu tak malý řadi dobře. Když se hýbu, tak je v pohodě asi mu pohyb dělá dobře a kolébá se v bříšku 😂 sranda někdy pozorovat🙂 už se nám to děvčata blíží;) utíká to rychle. Máte pokojíčky vybavené? Já chci příští týden zařizovat malemu doktorku ať to už pak nemusím řešit.
já doktorku pro prcka neřeším.. moje bývalá dětská pořád přibírá.. má na to i papír v čekárně u mého gyndaře :D takže tohle by neměl bejt problém.
ale v úterý jsem byla na cukrovce a prý mám trochu zvýšený cukr. a co jsem koukala po netu, tak jen tu poslední hodnotu a ani ne o moc.. ale i tak jsem poslána na dietologii kam jsem hnedka volala a jdu tam až v červnu..
jinak co se týče výbavy tak jsme od minule ještě nic nekoupili..ale už se chystáme jet do krámu tak uvidíme co se potom koupí 🙂
@inssomnia no šátek jsem taky strašně chtěla mam i knížku handling a nošení dětí v šátku a byla jsem u sestry v restauraci a přišla tam na jídlo její kamarádka co je porodní asistentka a tak se jí ptala jaký šatek vybírat a ta říkala že šátek určitě ne že se tím dítěti ničí páteř. Tak já nevím jestli to koupit nebo ne... :( Každý říká něco jiného. V knížce je psané že šátek zase jo... Nevím ..
no my teď řezali gauč na kterém jsme přespávali buď by šel pryč nebo by se daroval nakonec jsem sehnala pilku a sponkovačku a řezali jsme opěradlo aby se nám vešel tam kam jsme potřebovali😂 na kojení bude v pokojíčku super a přespat se na něm taky dá;)
Taky neumím sedět, prcka to utlačuje a když mě pořádně kopne tak mě to donutí se narovnat 😂 už ty kopance cítil i přítel. Nenapadně jsem se k němu přitulila zezadu a ten dostával rány... 😂Jen ať ví jak trpím ... A bude hůř.. teď nás dámy bude čekat poslední trimestr..
Taky bych nikam nechodila ale tak jíst se musí a radši si nakoupím sama než posílat přítele a koupím si zrovna to na co mám chuť 🙂
Já spím na zádech když si lehnu na bok tak mě břicho táhne jakoby dole a když si ho podložím tak se stejně zpátky přetočim nevědomky na záda
@matys13 tak to jo to máte super. Tady někdy bere někdy ne podle kapacity a počtu novorozencu prý... No mě nikdo z cukrovky nevolal tak asi v pohodě.. ale sladkého se můžu užrat,jsem strašně ráda že nemám žádné příznaky nebo nevolnosti atd.. kamarádka je teď ve 4tt a říkala že jen leží a zvrací a že jí všechno smrdí a že jí šíleně bolí prsa... Mě jen teď bříško začíná pomaličku omezovat v pohybu jinak v pohodě a chlapovi se líbí že se mi plní prsa 😂
A co pohyby? Už jsou pořádně znát? Já už mám výbavičku jako oblečení vyprané do 2mesicu po narození. Jeste musim koupit žehlicí prkno ať to mohu vyžehlit. Dříve jsem nežehlila.. jen košile když nějaká byla nebo halenku tak na zemi na dece.Jinak jsem to vždy jen poskládala protože pokrčené to nebylo.
Tak náš prcek taky pěkně řádí. Na ogtt jdu v pondělí a mám z toho celkem vítr, protože v minulém těhu to bylo špatné. Jinak výbavičku máme více méně po prvním dítěti, i když to byla holčička a teď to má být kluk. Nakupovat jsem trochu chtěla, ale než jsem došla k pokladně, tak jsem si to rozmyslela. Přece jen asi ještě měsíc počkám. Na malou jsem měla vše nakoupeno v 62 a víc a byla takový prcek, že plavala v 50. Takže se všechno dokupovalo po porodu a taky se to zvládlo. Takže asi není kam plašit. Jediné, co si chci taky dokoupit, je nosítko. Já bych šátek nechtěla. Já raději do 4 měsíců, kdy už může mimi do nosítka, využiji kočárek.
@lenulka89 já sladký jím sem tam. ne že bych se ho mohla užrat.. jen třeba sušenku a stačí mi to.. ale tak co se dá dělat..
mě dneska bratrova přítelkyně přinesla hezký oblečení na to nejmenší.. stačí to jen vyprat.. u nás se taky nežehlí a začínat s tím asi ani nebudu..
pohyby cítím každý den.. jak je prcek vzhůru.. třeba na tom testu jsem malýho cítila docela dost.. jednou jsem ho cítila i na ruku.. ale muž takový štěstí neměl.. já musím spát na boku.. na zádech jsem nikdy nemohla spát.. jen to přetáčení je masakr :d
ale dneska mám špatnej den.. byla jsem venku natírat trámy na pergolu.. dokud nepršelo.. a jak už jsem to měla hotový tak se náš pes svalil na zem a zůstal ležet.. pořád jen sýpal.. ani postavit se nemohl.. já tedka doma sama a pes váží 20 kilo. .tak jsem musela počkat na bratra až přijde aby psa odevzl k doktorovi.. tam nám řekli že má špatný srdce a že prodělal nějakou mrtvičku a že je to na uspání.. takže jsme toho našeho hafíka museli nechat uspat.. bylo to hrozný u něj jen sedět a koukat jak nemůže dýchat a pak jak dýchat přestává.. vím že pak měl klid ale to mi nějak nepomáhá. věděla jsem že jen otázkou času než umře.. měl na to věk a nemohl chodit na 1 nohu.. ale jak se tohle stane tak je to fakt hrozný
Jak Vám jde tehulkovani? Já si musím zaťukat, ale snáším to teď docela dobře, asi si tělo konečně zvyklo na ten zahul. Konečně je prostor a začínám řešit pokojiček, už máme vymalováno, navoskujeme parkety, smontujeme skříň a hurá
Do ikeii pro postýlky a ostatní serepetičky. Jsem zvědavá když vybalim vsechno oblečení kolik mi toho bude chybet, asi moc ne. A pak uz jenom objednat kočárek a zaklad bude 😀 už jsem začínala propadat panice že nic není připravené, tak teď jsem konečně klidná a užívám si hnízdění.
@matys13 jj kopance jsou zatím sranda 🙂 já je cítím téměř celý den, mám pocit že se střídají. A nenecháte si to už jako překvapení? Já jsem na tím přemýšlela, že kdyby se pokaždé tak neukazovali, že by bylo asi ještě víc dojemné zjistit pohlaví až u porodu. Sice se nedá přizpůsobit výbavička, ale mně osobně se nejvíc líbí neutrální oblečení.
@inssomnia tak budou to naše jediné děti :D víc jich pořizovat nebudeme, tak se musíme vyřádit. A co za šátek tedy máš? já asi taky nějaký pořídím aspoň na doma aby mi ruce neupadli když je budu střídat. No neumím si to představit. Nedávno jsem koukala na typy šátku/nosítek a vůbec jsem netušila že je to taká věda. Našla jsem i pro dvojčata, ale to asi moc nejde. Minimálně když budou ještě hodně malinký, ale pak jak budou těžší nést oba je asi síla. Tak pokukuji pro nějakém klasickém pro jedno mimčo, když tak koupím dva a bude nosit i manžel :D
@matys13 tomu rozumim, že máš strach. Taky jsem se teď posledně hodně bála jestli je holčička v pořádku, že cítím jenom chlapečka a ukázalo se že nohy maji u sebe takže nerozeznam který zrovna kope. Navíc placenta na přední straně takže je to tlumené. Jinak je mám oba hlavičkou dolů, takže možná bych mohla zvládnout porod normálně. Kdy máš další kontrolu? V 30 TT? Snad se už ukáže.
@inssomnia no tak to ani nechci vědět co je to za kotě 🤣🤣🤣 já pořídím nejdřív nějaké levné abych poznala jestli mi to vůbec bude vyhovovat a kdyžtak pak nějaké lepší...
Plánujete nějaké těhotenské focení? Já asi ano, ale nevím jestli už nebo ještě počkat na větší bříško.
Máte v plánu zkusit látkové pleny?
@amitrama to je asi normální se pořád bát.. ale jsem ráda že jsem zatím bez komplikací.. i ten podbřišek už přestal bolet a já se můžu normálně zvednout ze židle.. bolej mě jen kyčle když ležím..ale to si dám polštář mezi nohy a spí se mi taky hezky.. další poradnu mám za 2 týdny.. ale to nemám ultrazvuk.. to mě jen zkontoluje jestli jsem otevřená a tlak a tohle všechno.. ultravzuk nevím kdy mi bude bělat.. poslední byl když se zjištovali ty vývojový vady..
my jsme si už koupili i skřínku s přebalovákem pro malýho.. jen ji ještě sestavit.. ale na to tedka nemám moc čas.. stavíme pergolu a já jsem schopná pomoct jen natíráním.. dneska jsem natírala skoro celej den.. a ještě tam toho je hromada na natření..
@inssomnia tak on má táta doma takový to železo který je ze starých školních lavic.. v takových jsem ještě seděla na základce.. a já jsem prcek. takže to není tak hrozný.. ale poobědě jsem si šla na hodku lehnout jak jsem byla z toho sluníčka unavená a taky si mezi tím dávám třeba 10 min pauzu než to uschne.. takže to není až tak hrozný.. a ta barva tak hezky voní :D

@matys13 hoď sem foto 🙂 raději ji natři... Kdo ví co po ní lezlo🤔