Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
@inssomnia jasný. .tak na to já jdu zítra.. on se mě dycky ptá jeslti se něco dělo, ale jelikož jediný co cítím jsou sem tam kopance tak asi proto mi nedělá ultrazvuky i v každý poradně.. posledně si změřil břicho a i to se mi už zvětšilo o 6..no a taky zkouší jestli jsem otevřená což nejsem.. tak mám celkem pohodový těhotenství
@inssomnia to jo kolik tě stal kurz že máš osobní porodní asistentku a ještě jezdí domu a dostalas aniball? To vypadá už na Dulu. No nám ho taky ukazovala chodím teda na skupinový kurz ale kupovat ho nebudu... Nám ukazovala animovaný porod na promítacím plátně. Teď máme poslední kurz kde bude péče o mimčo jak přebalovat atd. a pak návštěva porodnice.
@lenulka89 tak nevím.. asi každej doktor to dělá jinak nevím no.. a to můj není zas tak starej aby to dělal jako ze staré školy.. dřív jsem chodila k doktorce co neměla ani svůj ultrazvuk.. takže tohle je pokrok.. a mám ho ve městě a nemusím nikam jezdit.
mě ani nevadí že ty ultrazvuky nemám. já jsem v klidu a tím že cítím pohyby by mělo být v pohodě i mimčo.. ale uvidíme zítra
@amitrama no tak já se chtěla poradit s lékárnici ohledně porodních kalhotek jinak taky vše kupuji na eshopu a pak vyzvednu. Takže jsem počkala až tam nikdo nebude a zeptala se lékárnice, ta mi pomohla a poradila a úplně v pohodě. Nechtěla jsem brát velikost jakou mám normálně jelikož bříško se ještě zvětší a je super že se ty kalhotky natáhnou. Doporučila mi o velikost větší než mám obvykle tak mě to nebude nikde škrktit. 5ks mě vyšlo na 79kc v Benu. Doporučovala to i porodní asistentka že holky si berou svou normální velikost a pak mrči že je to stiska. Říkala nám že kojící podprsenku o košíček větší jelikož se prsa nalejou mlekem. Tak mám dvě z Lidlu za pár kaček tak uvidíme. Ještě bych měla koupit vložky do podprsenky, ty jsou prý nejlepší z DM 🙂
@inssomnia tak koukám, že jsme na tom hodně podobně...já jsem si právě myslela, že se něco dočtu aspoň z karty a bohužel jsem zjistila, že tam nic není...tohle měl být právě třetí screening (kontrola v 30-32 týdnu) a všude je to prázdné :( mrzí mě to, byla jsem hodně zvědavá, i když je to druhé dítko, tak mám z toho radost a jen kvůli tomu, že se doktorka špatně vyspí, tak to odskáčou pacienti
tak jsem dneska byla na tom ultrazvuku.. prý to vypadá že čekáme chlapečka.. aspon pan doktor tam viděl pytlíka a pindíka :D ale prý až u porodu to bude na 100%.. jinak prcek v pohodě. velikostně odpovídá týdnu a má se k světu.jen jsem si myslela že ho budu mít otočený hlavičkou nebo prdelkou dolů a ono ne.. mám ho podélně.. divím se že se tam ještě vejde :D
@inssomnia tak já na něj už od zjištění mluvím spíš jak na kluka.. tak si muž myslí že jsem to přivolala :D jako k tomu že to bude kluk se přiklání doktor, sestra a můj muž.. takže si myslím že si to malej asi nerozmyslí a narodí se nám s pindíkem :D
jako já co jsem tak četla tak jsem si taky myslela že bude dolů bud hlavou nebo zadečkem..tohle jsem nečekla.. si říkám jak se tam ten prcek pořád může vejít:D zas tolik místa tam není.. jestli se bude otáčet až bude větší, tak to asi budu víc pocitovat :D ale nevím kdy bude další ultrazvuk abych věděla jestli se přetočil.. tedka jdu jen v pátek do poradny..
ale co mi vypisoval do průkazky, tak velikostně odpovídá týdnu ve kterým jsme.. takže to mě uklidnuje.. sice mám špatnou přehlednost tkání ale malýho jsem viděla hezky. .dokonce i ve 3D nám ho ukázal.. to ten obličej byl vidět krásně
@lenulka89 jako on to tam má.. ale nevytiskl mi fotku.. ale jednou říkal že mi ty fotky pošla mailem..
o tom vůbec nic neříkal.. a mám pocit že tam to mimi je pořád takhle.. cítím ho na obou stranách břicha.. možná ještě zkusí počkat, třeba se ještě sám otočí.. místo tam snad ještě má
@matys13 no některym holkám to gyndař přehrává na flashku tak mají fotek a fotek. Jo to mě se taky zda ze se mi tam točí že ho někdy cítím na pravém i na levém boku současně , někdy se objeví dobré boule😊 prý to jsou ručičky a nožičky. ale byla jsem ujištěna že miminko je hlavičkou dolů a nemá už tolik místa aby se otočilo, že už tak zůstane. Tak uvidíš třeba se ještě dobře přetoči a žádné chvaty nebudou muset být provedeny.
@lenulka89 tak jsem byla včera v poradně a zkoušel jestli uslyší mimi takovým zvonem.. ale jelikož jsem silnější tak prd slyšel a dělal ještě rychlej ultrazvuk aby se ujistil že je mimi v pohodě.. a prej je hlavičkou dolů a byl i v úterý.. tak nevím co jsem ho v úterý slyšela říkat :D
jen rychlej ultrazvuk asi tak na 3 min, ukázal mi malýho jak se tam hejbe a já byla ráda že jsem ho zas viděla.. už 32 týden začínám
já bych z jedné strany brala trochu klidu v bříšku :D přes den mám klid možná dvakrát po půlhodinách...jinak mě kope celý den a bohužel i v noci...ještě by mi ty pohyby ani tak nevadily, ALE jsou bolestivé a nemůžu vůbec nic dělat :D navíc je natočený tak, že mi pořád kope nožičkami do pravých žeber a kolikrát mi po nich brnká jak na kytaru :D
jinak řešíme problém ve školce se čtyřletou dcerou...v srpnu je normálně školka zavřená (máme hlídání), ale jim se prý přihlásilo hodně dětí i na červenec (i z jiné školky, která je zavřená a rodiče nemají hlídání) a kolem 20.6. bylo na nástěnce sdělení, že ty, co jsou na mateřské, mají mít dítě celý červenec doma :-O tak jsme museli zdlouhavě řešit to, že jí doma fakt mít nemůžu, za prvé rizikové těhotenství a můžu kdykoliv skončit v nemocnici (již jsem tam jednou byla), za druhé ty vedra mě zabíjí a sotva funguju, natož dcerku hlídat a zabavit a za třetí neměla bych jí v případě porodu ani kam dát, navíc naše porodnice je celý červenec zavřená a musela bych 50 km do vzdálené porodnice :-O nakonec ustoupili, protože jsme měli hodně argumentů. ALE dnes nám učitelka zas oznámila, že ředitelka v našem případě počítala s variantou chození do školky jen do oběda :-O fakt mě z nich jednou trefí, takže budeme vše řešit od znova.
@matys13 taky jsem ráda že kope, aspoň vím že je v pořádku 🙂 a dobre se tlačí na břišní stěnu tak hladime bříško a on se tlaci ještě více 🙂 je mazec jak reaguje na chlapa... Když uslyší jeho hlas (většinou chodí domu kolem 19h přes den je v praci pak maká na chalupě ) tak se začne nehorázně tlačit a kopat jako kdyby chtěl říct haló já jsem tady taky 😊... Hezky rozlišuje🙂 já si to užívám😊vedra jsou šílene. Všude beru s sebou vodu když už někam jdu. Ale většinou jsem doma. Jinak větrám ráno v 5h jak chlap odchází do práce to je nejlepší a chladný vzduch dnes 16 stupňů paráda.Jinak mám vše zabedneno aby horko nešlo do bytu. Dnes se jdem podívat do porodnice 🙂
@verunkaaa27 tak to mě kope spíše do boku. Jak kdyby byl prdelkou na pravém boku a nozkama a rukama na levém. Zatím mě to nevadi ale občas dostanu dobrou ránu když mám ruku na břichu a kopne jak kdybys dostala elektrický šok že se leknu. S tou školkou to je drsné🤨jak kdyby nebylo jedno jestli tam zůstane o pár hodin déle než do oběda. Stejně tam budou ostatní děti tak to jedno už se ztratí... O co jim jako jde? No tak s tou porodnici nezávidím. Já mám porodnici hned tady za rohem nějakých 100m že si z toho utahuji že kdyby něco tak dojdu pěšky 😂No uvidíme rodim poprvé nevím ještě co mě čeká 😁další porodnice je 19 km. Tak to máme v klidu.50 km už je docela dost 🙄my tu zase v regionu nemáme žádného zubaře. Včera jsem obvolala co jsem našla do vzdálenosti 30km a nikdo nebere :( ani ti soukromí :(
@lenulka89
@inssomnia
napsala jsem dotaz na školní inspektorát, tak mi včera jedna paní volala a ujistila mě, že na toto ředitelka nemá právo, že se to NESMÍ udělat...diskriminovat rodiče, pracujicí, na ÚP či mateřské...navíc, když máme řádně dcerku přihlášenou na celý den, tak to nemohou ani zkrátit...prý jestli s námi bude chtít ředitelka o tom mluvit, že jí máme říct, že jsme se dotazovali na tom inspektorátu a celé jednání si zapisovat a pokud si bude trvat na svém, tak jí to nechat podepsat a poslat stížnost. Byla ta paní hodně naštvaná, když slyšela co si paní ředitelka dovolila.
jinak já mám porodnici cca 10 minut pěšky a při prvním porodu (tedy po prasknutí vody) jsem si tam došla taky po svých :D :D ale obávám se, že tenhle porod bude jiný, už od 23 týdne mám silné poslíčky...takže očekávám, že to začne i kontrakcemi, což jsem u prvního neměla...takže asi budu ráda, když si zavolám taxíka i do porodnice za rohem :D