icon

Čekáte mimi v srpnu 2019?

lenulka89
13. únor 2019

Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?

verunkaaa27
4. črc 2019

@inssomnia taky jsem si zjišťovala jak poznat poslíčky :D nebyla jsem si jistá :D a k tomu tvrdnutí břicha máš ještě bolesti, které vystřelují do nohou nebo do zad a navíc máš jakoby menstruační bolesti...někdy je to silnější bolest někdy slabší, ALE když mi v nemocnici museli vyvolávat kontrakce, tak to byla úplně jiná bolest, mnohem větší, takže dokonce i rozeznáš, zda jsou to poslíčky nebo kontrakce....

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
5. črc 2019

@inssomnia tak to já tobě závidím až až :D při prvním těhotenství jsem taky byla na rizikovém, ale to mi bolel jen spodek při chození, ale dalo se to...ale to co mám teď, tak už vím jistě, že u druhého dítěte končím :D i když ani do druhého už se mi moc nechtělo, ALE přítel před rokem přišel s tím, že by chtěl kluka, ale že samozřejmě záleží na mě, tak jsem se na podzim rozhodla, že do toho nakonec jdu a kluk nám vyšel 🙂

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
5. črc 2019

@inssomnia to máš pravdu, na to se hodně těším 🙂 teda doufám, že to kluk nakonec bude. Bylo mi řečeno, že bez kluka se nemám vracet z porodnice :D :D :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
7. črc 2019

holky mám dotaz, jak je to s prohlášením o jménu dítěte? na netu nemocnice píšou že ho chtěj, ale někde na netu píšou že mi ho dá doktor, někde že to stačí až v nemocnici a jinde že to není potřeba .. tak už nevím kde to seberu :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
7. črc 2019

@inssomnia já nevím čeho se to týká.. jen že to chtěj v porodnici kde mám rodit pak.. já jsem vdaná, takže dítě bude mít příjmení stejný jako my, ale vůbec nevím jak s křestním jménem..

amitrama
7. črc 2019

@matys13 mne ho dají v nemocnici v poradne. A kdybych to nestihla tak ho stačí vyplnit při příjmu k porodu. Případně po, pokud se ani to nestihne. S tímto bych si hlavu nedělala.

matys13
7. črc 2019

a prý se musím registrovat v porodnici.. tak tam asi v týdnu zavoláme a uvidíme co nám řeknou

inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
7. črc 2019

@inssomnia já na tomhle ještě nebyla.. ale asi bych už měla.. jsem to nějak nechala na poslední chvíli to vypadá :o

inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
7. črc 2019

@inssomnia oni v tý porodnici dělají 1. a 3, středu v měsíci prohlídky.. tak se objednáme a tam se snad půjde rovnou registrovat.. ale musíme tam zavolat no..

fakt mám čas? mě přijde že to řeším nějak dlouho :(

lenulka89
autor
8. črc 2019

@matys13 co jsme byli na exkurzi v porodnici tak žádnou preregistraci nechtěli a o ničem takovém nemluvili. Říkali jen že máme zazvonit až nás to chytne , natočí záznam miminka odevzdáme prohlášení o jméně kde bude holčičí a klučiči jméno. Prohlášení otcovstvi jelikož nejsme svoji. Rodinnou amnezu, porodní plán, prohlášení o bondingu,jméno dětske lékařky a to je snad vše..

lenulka89
autor
8. črc 2019

No tak ještě jsem něco zapomněla a zrovna koukám že mi končí občanka tak budu muset vyřizovat ještě novou. Snad mi to udělají rychle 🙄

matys13
8. črc 2019

@lenulka89 tak koukám že je to fakt jak která porodnice asi.. třeba nějaký prohlášení o bondyngu o tom slyším poprvé.. u nás v porodnici jak se dítě narodí tak ho hnedka daj matce na prsa a klidně ho tam nechají chvíli ležet..

tak mě chybí jen to prohlášení o jménu.. jinak mám tedka připravený všechno.. dneska jsem si i zabalila tašku pro jistotu. už mi tam pak jen stačí přidat průkazku, peněženku a telefon a můžu odjet rodit :D tedka maj v mojí porodnici dovolenou, ale v pondělí tam zavoláme a objednáme se na tu prohlídku porodnice a uvidíme co nám tam poví 🙂

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
9. črc 2019

@inssomnia já právě ani nevím jestli do tý nemocnice na monitor půjdu.. viděla jsem ho u doktora tak je možný že mě tam nepošle.. no my tam hnedka v pondělí zavoláme a objednáme se na tu prohlídku.. to oni myslím taky sepisujou ten předpříjem.. jen musím vyzjistit kde dostanu to prohlášení o jménu dítěte 🙂

lenulka89
autor
9. črc 2019

No já myslela že to taky automaticky dělají že se dá dítě na prsa. Tak asi ne někdo to asi nechce tak to chcou mit na papíře 🙄přikladam foto dokumentu😁. Jinak prohlášení o jménu buď v nemocnici nebo ke stažení na internetu ale tak každá porodnice to má asi jinak🙄já už se ničemu nedivím někdo chce to a jiný zase tohle...

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
amitrama
18. črc 2019

@inssomnia poslední týden příšernost. Cítím se jako největší uknouranek. Předevčírem pohotovost kvůli tvrdému břichu... mám extrémně dráždivou dělohu, aby ne když kopou na střídačku. Kapacka pomohla částečně, ale mám z toho magnezka průjem. Dnes už dvě hodiny mě šíleně bolí jedna ledvina, včera asi hodinu taky, tak čekám jestli přestane a zítra zajdu do nemocnice, nebo zase pojedu na pohotovost. I otoky nohou se asi zpětinásobili. S tou ledvinou mám blbí pocit. Na to že hodně piju na záchod téměř nechodím a to extrémní zadržování vody ... 😢😢😢 Už toto nechci zažívat...

lenulka89
autor
19. črc 2019

Já to mám zatím v pohodě akorát si už neobleču ponožky 😀jinak okolí mi říká že mám malé bříško. Mě ale stačí a klidně už nemusí růst jsem menšího vzrůstu. Strie na bříšku se neobjevily mažu bioilem, jen se mi objevila celulitida na stehnech a zadku a nohy mám natekle. Mám 13kg nahoře tak snad je pak po porodu shodim... Uvidíme 😀jinak malý kope někdy dobře 🙂 když je v klidu a nekope tak si zase říkám jestli je v pořádku. Jinak už se na prdolu moc těšíme. Uteklo to rychle a ještě si tak nějak pořádně neuvědomují že budu mámou(je to mé první dítě) ale to přijde 🙂 snad porod proběhne v pořádku(mam z něj trochu strach). Jinak na ozvy jsem ještě nebyla. Jsem zvědavá kdy mě na to dá..posličci zatím nic tvrdnuti bříška občas ale žádná hrůza že by to bylo až do křečí, spíše lehký únik moči když mimčo tlači na močak tak to prostě neudržim. Včera jsem byla na festivalu odpoledne na oběd na guláš ve městě a malému se to moc nelíbilo a to hudba nebyla nějak hlasitě. Jinak jsme byli s tatínkem na matrice. Šel se přiznat že je tatínek to byla taky dobrá komedie😀

@inssomnia tak to nezávidím když ti dělá problém se i najíst :( spíš na boku nebo na zádech? Já spát na levém boku nemůžu malý kope a donutí mě polohu změnit buď na záda nebo na pravý bok. Chlap si přivlastnil můj dlouhý polštář na spaní na boku,prý stejně pořád spím na zádech 😀

@amitrama no s dvojčatama to musí být dobrý zahul :( kolik máš nahoře? S tou ledvinou to nebude snad moc vážné, ale radši bych šla k doktorovi taky bych měla strach :( držím palce ať to dobře dopadne💐

inssomnia
Autor odpověď smazal
matys13
19. črc 2019

to jsem z vás nabrala nejmín? při posledním vážením jsem měla nahoře 5 kg.. břicho nějaký mám, ale spíš to vypadá že jsem hodně přibrala než že bych byla těhotná. ale já si ho i tak hladím.. je to hrozně návykový :D.. jinak ode dneška už jsem na mateřský. .včera jsem vezla do práce ukončení neschopenky a nástup na mateřskou ode dneška.. takže vím, že mě to za chvíli taky čeká..

ale jinak já sem tam nějaký jakoby menstruační bolesti cítím dole v podbřišku, ale jen tak na minutku a je zas klid.. tak nevím jestli to je ono.. dycky to po chvíli přejde.. malej ve středu skoro nekopal, ale včera si hrál na fotbalistu.. taky jsem se bála jestli s ním něco není. .ale asi ve středu neměl svůj den :D

jinak se cítím pořád v pohodě.. jen občas vyjít schody a nebo se ohnout je vrchol mého úsilí, ale jinak jsem naprosto v pohodě..

i taška do porodnice už je hezky nachystaná 🙂 a to mám rodit až za tak dlouho :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
20. črc 2019

to já nabrala 16 kg :D a ještě možná nějaký to kilčo dám nahoru...ale v prvním těhu jsem měla 20, tak jsem s tím zas počítala :D jinak ve čtvrtek ráno ve čtyři mě chytili poslíčcci tak silně a tak často (i po 5 minutách), že jsem myslela, že se můžu oblíknout a jet do porodnice, ale za hodinu jak když utne a mám zas klid...objevují se přes den, ale zase normálně

Strana