Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
@amitrama GRATULUJI 💐💋🎈🎊🎉 máš to za sebou jako první🙂 Ať ti drobečci dělají jen samou radost a doufám že tu bolest nějak vydržíš (lepší by bylo kdyby vůbec žádná bolest nebyla). Teda ten váhový odhad byl malinko přestřeleny ale tak to je jedno hlavně že jsi ty a miminka v pořádku 🙂
@matys13 no to by mě taky zajímalo jak poznám plodovou vodu 😀jako občas něco unikne ale je to takové jako jen čurknuti co nezaznamenam a pak se divím že je nějak vlhko ale byla jsem ve středu na kontrole a prvních ozvech a jsem zavřená a vody má drobek hodně tak snad to ta voda být nemůže 🤔😁
Jinak jak jste se bavily o tom znamení že to budou lvicata tak má tchyně je taky lev a narozeniny má 8.8 tak snad se to nenarodí na její datum by mě jeblo by chodila s nosem nahoře 😁jinak ona jako lev nějak neslavi narozeniny vždy se to nějak přejde jako celkově z přítelove strany tohle neřeší to jen z mé strany jsme zvyklí se všichni sejít a popřát si a sednout k jednomu stolu a společně se najíst a popovídat si je to takové pěkné... 🙂
Tak už se cítím dobře. Mám čípek od bolesti a můžu normálně fungovat. Dnes mi je dali na pokoj, nemůžu se na ně přestat koukat 🥰
Jinak já měla taky pochybnosti jestli to je nebo není plodovka co mi uniká. Ani jsem nevěděla jestli sebou brát tašku do porodnice. Prostě to pomalicky teklo a co mě překvapilo že když jsem seděla na WC tak se to dalo ovládat. Ale když už takto 5 min to teklo došlo mi že to nebude nic jiné 😃
@lenulka89 ono při tom těhotenství bývá i únik moči, proto jsem taky měla strach, že to nerozeznám, protože tento únik mám taky, ale už delší dobu :D
@amitrama moc gratuluji a tiše závidím, že už to máš za sebou 🙂 u mě to dnes zas vypadalo ve čtyři ráno, že by UŽ...ale zas to byly jen poslíčci...i když dnes jsem je nezahnala sprchou a byly celkem pravidelné, ale trvali jen do šesti hodin a doteď ani ťuk
@matys13 no já mám taky termín koncem měsíce přesněji 21. Ale tak přijít to může kdykoliv jen doufám že ne za 14 dní. To má přijet k chlapovi na chalupu kart na řezbu trámu na chalupu tak telefon moc neuslyší přes ten ruch... Stejne to vidím tak že budu nakonec v porodnici sama... No všeci říkají že to poznáme ale jako každý to má jinak. Někomu to teče proudem, někomu jen čourkem a jak psala výše amitrama tak ovládat se to dá.. Tak já nevím teda 😀no jsem zvědavá...
@verunkaaa27 no já nevím jestli to je únik moči nebo výtok nebo si říkám že plodovka? 😀Proto se bojím že to nepoznám 🤔tak snad to povali proudem abych to poznala 😂
co bych dala za to, kdyby prcek někdy spal :D už od 14 týdne o něm vím, od 18 týdne mě začal kopat a od té doby nepřestal...přes den mám možná klid půl hodiny, jinak je vzhůru furt, i v noci, buď mě vzbudí kopáním anebo když mě vzbudí záchod, tak pak kvůli němu nemůžu usnout :D ale to už jsem tu asi psala :D Mě to čeká buď 14.8 podle ultrazvuku anebo 18.8 podle PM, ale už teď mi přijde, že se chce vyhrabat ven přes břicho aniž by čekal na normální průběh :D :D
Jj taky vždy udávám nepřesné údaje, co jim je do toho😂Já mám podle PM 16.8 ale podle UZ 21. Tak jsem zvědavá 🙂 mě naštěstí moc nekope. Nejvíc kopal když jsem byla v minulem týdnu na ozvech poprvé to se mi břicho dobře vlnilo až to bylo nepříjemné a myslela jsem že mi vyskočí pupkem 😂jinak v klidu vypada to spíše jak by si protahoval nohu nebo ruku žádné prudké pohyby. Naštěstí ani břicho nepopraskalo tak snad to už těch pár dní vydrží 😀jen doufám že mě to nechytne teď ve středu jak půjdu na dentální hygienu jsem z návštěvy nervózní jak bacil v lékárně.
Dámy pijete třeba čaje z maliniku či užíváte lněné seminko? Nebo něco takového (rituály) co baby dělají před nastávajícím porodem?
@kspp1 jak jsi dopadla? Stále hlavou nahoru?
@barbora_rozek jj, stále, ale obrat jsem odmítla, ještě vyčkáme. Minule seděl dolů nožičkama, dnes seděl zadečkem, takže možna trochu posun tam je 🙂
chjo, zas jsem někde něco četla nebo slyšela a dneska se bojím že se miminku něco stane při porodu.. už abych měla toho prcka u sebe.. jsem hrozná padavka.. pořád se něčeho bojím
@matys13 to je normální že se o miminko bojíš. (taky jsem četla vše možné atd slyšela) Vůbec takové články nečti zbytečně se pak trápiš:( všechno bude v pořádku!Miminko potřebuje klid tak ho nestresuj že bude něco špatně , stačí že se bobek bude stresovat při porodu když vstoupi do "neznámá"
@lenulka89 já vím že je to špatně.. ale stačí kolikrát aby se malej ten den hejbal mín a je to..
já ho třeba cítím dopoledne a pak mě kopne až někdy odpoledne.. ale to bude asi tím mým tukem na břiše.. co mi dělali monitor, tak jsem polovinu z toho ani necítila.. ale doktor říkal že je malej v pohodě.. jen bych ho už chtěla mít u sebe.. to čekání je hrozný :(
@matys13 no taky skoro nespím nemám pomalu žádný režim. V noci min. 5x na záchod. Tím se prdola vzbudí a vrtí se že nemohu pak usnout a jakmile usnu tak mě zase chytne záchod. Timpádem jsem dost unavená a přes den si aspoň 3x ještě po 2hodinkach schrupnu. Naštěstí v panelaku máme výtah ale jak jdu k chlapovi na chalupu tak musím vyjít kopec a musím si dělat přestávky jelikož funim jak parník . Naraz to nevyjdu jak před těhu😁taky se na maličkého těšíme ale ještě aspoň do konce týdne ať tam vydrží 🙂pak už může jít ven 😂
@matys13 jo mě se taky moc nehybe spíše se jen tiskne jako by se nožkama zapiral. Jeden den mi vůbec neškytal tak jsem si říkala jestli tam má nějakou plodovou vodu? 🙄🤔A včera škytal 3x minimálně tak tam asi něco má. Já se zase pořád bojím aby mi nějak neunikla plodovka jelikož pořád cítím vlhko😂je to na mozek🙄
@lenulka89 ani mi nemluv.. včera jsem si šla lehnout po 22:20 a za hodinu jsem byla vzhru a musela na wc, potom zase za hodinu.. já celou noc chodím jen čůrat.. už mě to nebaví. .pak se musím v posteli zabalit aby mě neboleli záda jelikož usnu jenom na boku a poloboku.. já když musím jít do města tak mám hnedka od baráku taky kopec, dřív jsem sice funěla ale vyšla ho, tedka si musím dávat 1-2 pauzy (on je docela prudkej) no a pak mám po cestě ještě schody a tam si musím dát taky aspon 1 pauzu. .takže cesta do města mě trvá asi tak půl hodiny a předtím mi zabrala asi tak 5 min :D
taky si říkám at tam ještě vydrží, ale zas na druhou stranu už ho chci mít venku.. si myslím že se na něj pak nebudu moc vynadívat..
mě malej škytal poprvé včera.. nebo jsem to já poprvé cítila. trvalo to asi 4 minuty.. pořád ze stejnýho místo jakoby pohyb :D bylo to takový zvláštní.. ale jinak taky většinou jen cítím nožičky na vrchu břicha. a pak ho cítím jen když ležím na boku a on spolupracuje.. kolikrát ho necítím koptnout ani jednou za noc. a to si říkám kdy je vzhůru když ho skoro necítím.. nebo mám extra lenocha a spáče :D už aby byl pátek a další kontrola.
o tý plodovce si to říkám taky :D ale zas je léto, tak se potím si myslím.. není toho zas tolik.. hrozně se takhle ke konci kontrolujem jestli se už něco děje nebo ještě ne :D
jen kdyby byla aspon půlka srpna už :D
@matys13 no jo no... Tak blížíme se do cíle😀Ja už teda nikam moc nechodím. Vadi mi pohledy některých lidí 🙄kdysi jsem četla diskuzi že holčina nemůže mít děti a nemůže vidět těhotné a holky či páry s kočárky a v okolí o jedné vím že to tak má taky . Tak mi vadí když mě někdo očumuje a kdo ví co si říká.. Minule jsem čekala na autobus na zastávce a pořád na mě hleděl dědek.. Ale furt mě sjížděl pohledem ikdyž viděl že ho vidím že se na něj dívám s výrazem co na mě pořád tak blbě čumíš vůbec mu to nebylo blbé. Už to nějak vydržíme 🙂 naštěstí už nebývá takove vedro jak v červenci🙂
U mě funguje když chci cítit pohyby tak převalit se z boku na bok a nebo se pořádně napít a sníst něco sladkého 🙂
Poslední dny mi začíná často tvrdnout břicho a taky píchat tam dole - asi čípek... Možná se už něco pomalu chystá 🤔ve čtvrtek jdu na kontrolu a ozvy tak jsem zvědavá co mi poví...
@lenulka89 jo, my dneska šli do centra kde nám k miminku pomohli a po cestě na mě čučeli snad všichni řidiči všech aut a koukali na břicho. .taky je to dost nepříjemný.. jako by nikdy dřív neviděli těhotnou.. nebo nevím co je na mě tak skvělýho že na mě koukali..
já v poslední době tomu sladkýmu moc nedám, asi proto ho mín cítím.. ani na limonády moc nemám chut.. piju jen perlivou vodu, tak asi proto ho cítím mín než dřív.. a tedka ho asi zase citím škytat :D ale když chci cítit pohyby v noci, tak si trochu štouchnu do břicha a on se za chvíli začne ohrazovat co si to jako dovoluju ho budit :D je to docela sranda..
mě píchá pořád někde.. vylezla jsem z baráku a bolelo mě pod žebrama, vylezla jsem kopec a píchlo mě zas někde jinde :D já si toho snažím se nevšímat.. ale mám pocit že je fakt už hlavičkou dole, často tam cítím tlak.. a uleví se mi na chvilku jen když si dojdu na malou.. ale to zas skoro nic nevyčůrám :D