Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
Ahoj holky, nejak mi ten konik zlobi. Uz jsem sem psala a koukam ze se to neulozilo 🤬...
Jinak u nas rekord 12 hodin ktery se bohuzel neopakoval. Vetsinou po pulnoci a pak nad ranem krmim. Kdyz se to zrovna nepovede tak vstavam 4x na stridacku. Ale divim se jak to jde v poho zvladnout . Ja uz nekojim tak s UM je to snazsi. A taky v noci neprebalujeme. S pobavenim vzpominam na zacatky jak jsem celou noc kojila prebalovala a vypadala jako zombie. Kolikrat se mi stalo ze jsem sla prebalit Domika a najednou koukam a pod plinou jsou holcici partie :D a to jsem pak nevedela jestli jsem Domka krmila nebo ne.
@verunkaaa27 jak dopadlo ockovani? Bez reakce?
Nas ceka na 4mesicni prohlidce prvni hexa a prevenar az pak. Mame odklad jak jsou o mesic driv narozeni. Docela se zacinam bat jak se to oddalilo. Ted po ranu maji plne nosiky, tak jsem z toho uplne vypleskla a furt merim teplotu.
@amitrama u Hexy ve dvou měsících měl reakci takovou, že mu hrozně natekla noha a hodně ho to bolelo, takže hodně brečel asi tři hodiny :( byl bez horečky..a včera z Prevenaru měl jen v noci zvýšenou teplotu 37,5, ale jinak vše v pohodě, tak jsem byla ráda, měla jsem z toho hrůzu po té první zkušenosti.
@verunkaaa27 tak ta nozka by me taky pekne vydesila. Jinak te Vojtovky se neboj. Ono je lepsi kdyz se radsi plasi a neco se dela nez aby pak to blbe dopadlo. Navic ne vsechny cviky jsou pro dite neprijemne. Ja jsem s chlapeckem Vojtovku chtela. Hlavicka do strany se mu vubec nelepsi. Podkladam ho a stejne si vzdy vybojuje tu svoji polohu. Na brisku se uz udrzi aniz by se protocil zpatky ale stejne se vic drzi na jedne ruke. Nam hodne pomaha i koupani ve velke vane, tam musí zapojovat víc svalu a bavi ho to .
@amitrama no je fakt, že se hrozne točí u přebalování taky na levou stranu a když si ho dam na nohy a pokrcim je, tak se taky zkrouti doleva, takze už ho mám radši jen na zádech na gauči a to lezi rovne. Tak snad to zvládneme 🙂
@inssomnia my uz taky davame um.. Po kojeni porad brecel tak jsme sli k doktorce a ta rekla at zkusime prikrmovat, nakonec je prikrm moje mliko.. Porad odstrikavam, ale malo uz.. Musim odstrikat 3x aby z toho byla plna lahvicka..
Jinak my mame vodu pripravenou cobydup.. Jednou za den ji prevarime a nalejem do termosky.. Pak jen nalijem do lahvicky a dame prasek a je hotovo.. Jen to musime michat s uz vychladlou vodou pokud je voda v termosce moc tepla.. Ale vydrzi nam tepla skoro celej den, takze mliko mame pripraveny rychle
@inssomnia pro me rozhodne. Kdyz chteli jist oba tak jedine tandem a ta poloha "fotbalova "je hrozna. Nahodit je oba a kdyz jeden vypadl zase ho jednou rukou nandat... kolikrat to neslo kdyz se kroutili. Jak narostli tak se zacali vic odkopavat a stejne rvali. Ideál byl kdyz mi je pomohl chlap nahodit a pak pripadne jedneho odrihnout. Kdyz jsem byla na to sama tak mi blinkali jeste vic nez normalne. Nemam moc velke prsa, tak jina poloha nesla. Pak mi k veceru nestacilo mlicko jak se oba rozjedli, rustove spurty jsem taky nezvladla odkojit. A zas taka bio eko zena nejsem abych je nechala rvat, ze se to prizpusobi. Postupne jsme zavadeli UM, nejdriv vecer, pak i odpoledne...3x denne a jak zacali jist jeste vic a reflux se zhorsil tak uz jsem to utla uplne. Zaludecne kyseliny ktere se jim furt vraceli byly fakt nechutne. Nechtela jsem je uz vic trapit a tak jsme dali antiblici mlicko. I ted jim obcas dam cucnout, jako prso je fakt dobry uklidnovak, ale uz tam skoro nic nemam tak uz ani nemaji co blinkat. I tak jsem si to uzila, kojit oba najednou je strasne krasne. A od kdy jsou na UM tak moc nervou. Vetsinou to jeden ohlasi, tak pripravene to mam za 2 min, druhy se zatim tak nejak na rev probudi a uz je krmim oba. Castokrat to odhadnu predem a nez zacnou sireny uz je mam v lehatkach a krmim. My mame rezim, skoro na hodiny presny. Jinak bych moc nestihala nic a nervy bych mela v kyblu.
@matys13 ja jsem parkrat zkousela odstiknout a taky nic moc, dite se vytahne vzdy vic. Pak jsem si uvedomila ze jsem pitomec a k cemu ztacim cas s nejakym nicmoc odstrikavanim kdyz mam stravniky.
To je dobre ze davate i UM, ted vam krasne poroste a urcite bude spokojenejsi. Ted jsou mlika dost kvalitne, tak mu nebude nic chybet.
Jj taky pouzivam termosku a ruzne to tam mixuji aby byla teplota akorat.
@amitrama jako uz me to odstrikavani ani nebavi.. Musim malyho nechat kokikrat i kricet abych mohla odsat.. Tak radsi vezmu malyho a neodsaju..Ale o mliko prichazim docela rychle.. A nebo malo piju tak se ho dela min.. Malej je hroznej zrout.. Kolikrat krmime co 2 hodiny.. Tedka chceme zkusit jiny mliko jestli po nem nebude klidnejsi.. I po nutrikonu kolikrat krici.. Brisko to neni, kadi krasne.. Tak uvidime.. Mozna mame proste jen urvany dite.. Ale co davame umely je to malinko lepsi...
Jak vam vase mimca pasou konicky? Tomu nasemu uz to i jde 😍
@matys13 to se rika ze nutrion je hladovejsi mliko. My jsme davali nejdriv hipp a ted bebu protiblici. V merku mam kendamil, ale asi to jeste proberu s pediatrem. A proc tedy odsavas a nedavas mu z prsa?
My paseme uz krasne. Domik je uz i stabilnejsi, ze zacatku se protacel na zada, jak je smrnclej do strany. Uz druhy den se snazi protocit ze zad na brisko. Staci uz jen malicko. A Vikinka ta kdyz vidi na brachu, nebo ma pred sebou zrcadlo tak se snazi jakoby plazit. Preklada rucicky a nozky. U nas velka sranda koukat do zrcadla, mam ho za prebalovakem a to se furt koukaj, nebo se o to pokouseji. To same televize, jak muzou z lehatka vykoukaji a tlemi se.
@matys13 přesně takto pase náš prcek..a když to viděla doktorka, tak ho poslala na rehabilitace, že je to špatně :D a nelíbilo se jí, že má ještě ruce v pěstičkách :D Tím tě nechci strašit :D každá doktorka je jiná ;) jde vidět, že mu to jde krásně, šikulka 🙂
@amitrama malej si furt prohlíží ruku, jakoby jí natáhne před sebe, dívá se na ní a pobrukuje na ní :D jakoby si povídá a když to chci vyfotit nebo nahrát, tak přestane, protože se mu v tu chvíli zalíbí mobil a nemám šanci :D a máme i takovou zábavu, že mu strčím ruku před obličej a on dělá to samé co se svojí ručičkou, prostě se to snaží ohmatávat a pobrukuje
@amitrama proto chceme zkusir sunar.. Jednoj jsme zkouseli i hipp ale po tpm mel pevnejsi bobky a moc mu to neslo tlacit.. Uvidime co sunar.. Zacnem ho davat dneska asi..
Z lrsa mu sem tam dam, ale on je linej sat. Takze z nej pije jen to predni mliko a za chvili ma zas hlad a jeste se u toho vzteka ze mu to netece samo.
@inssomnia tak ona ta voda je vlazna.. Ta termoska je super vec i na vylety..A rozmicha se to v ni krasne.. Jeste do toho kapnem espunizan na prdiky a dame mu to vypit.. Jen nam prijde ze je na nej slaby.. Uz vypije 150 vody na jedno krmeni a ji skoro co 2 hodiny.. Je hrozne nenazranej..
@matys13 tak se asi snazi dohnat zacatek. Je dost hubenoucky tak at si jen da. Nebo 3m spurtik?
Jinak mlicko nestridej tak casto. 14 dni trva nez si zvykne a az pak je potreba sledovat jak sedi/nesedi. Nam z hippu kadily ukazkove, jenom antiblici hipp je sileny na pripravu (musi se jeste 7 min cekat a nechat odlezet) to bych se zblaznila. Tak jsme dali bebu, ted zkousime normalni tak snad bude fajn. Hipp ma prave v sobe probiotika tak po nem by se nemelo trpet na brisko. Ale jasne ze kazde dite je jine. Ja se modlim aby kazdy nemel jinou znacku, to by mi narusilo system.
@amitrama tohle je u nas prvni zmena velka.. Tak uvidime.. Zatim ma v sobe 3 davky a vypada to dobre.. Ae zmena v breceni nenastala.. Rve jak ho polozime ns zada.. Rve v lehatku.. Obcas je ticho kdyz ho drzime.. Ale ne porad a nejde ho tahat porad.. V satku se mu uz taky moc nelibi, v kocare breci.. My mame nejakyho vzteklouna a ja uz nemuzu z toho kriku
@amitrama mě se takhle podobně (ne teda tolik) zakroutí při přebalování :D a jakoby na něco furt kouká...si říkám, že je tam buď duch anebo anděl strážný, kterého vidí jen on :D ale taky pasou krásně 🙂 a jak koukám, též mají ruce v pěstičce a to se mojí doktorce nelíbilo u malého
@verunkaaa27 my máme rekord 8h taky stačí 1x přebalit v noci a to je ukecany a vysmátý... Ale naštěstí pak vždy zase usne🙂 v noci neodřihavame jelikož to ani nejde když usne a je jak hadrova panenka. Začíná si teď ve 2,5 měsících cpát pěstičky do pusy. Myslím že na zoubky má ještě čas. Příští týden první očkování tak jsem zvědavá jak to bude snášet
@lenulka89 to je taky krásný 🙂 jak tady holky psaly, že nepřebalují, tak si to vůbec nedokážu představit :D já fakt minimálně jednou musím, ale někdy se stane, že když je vzhůru 2x za noc, tak že přebaluji pokaždé, protože to má vždy durch počůrané :D
jinak jsem si taky myslela, že začínají zoubky (hodně brzo), když si cpal ručičky do pusy a hodně slintal, ale to k tomu vývoji asi patří, dělá to furt a zuby nikde :D
Držím palce ohledně očkování, dcerka to zvládla úplně v pohodě, a Vašík to má trochu náročnější, ale pořád nic hrozného
@verunkaaa27 Domik je ma tak porad a dost s ruckami rozhazuje jak taky vztekloun. Doktorka mi to taky rikala a pry se cvicenim i zklidni. Viktorka je tak ma jenom kdyz nelezi na pevnem povrchu. Kdyz pod sebou nahmata deku nebo neco tak to uchopi a tak se zveda. Ale je taka uvolnena, Domik je v kreci.
@amitrama mě taky kolikrát přijde jakoby v křečích...ale doufám, že jak píšeš, že se uvolní, že se nezmění ještě něco jiného, protože jinak je to klidné dítě, které v noci krásně spí :D kdyby to mělo být naopak, tak mě trefí :D

tak zítra malému budou 3 měsíce a má 63 cm a 6850g, to samé co dcerka v půl roce :D bohužel jsme vyfasovali vojtovu metodu, neboť při pasení koníčků se nakláněl na levou stranu a to je prý hrozný problém :(