Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
@verunkaaa27 krásne fotky 🙂mě tady žádná fotka dát nejde asi to mám zablokovane nebo nevím :(
@inssomnia my taky nejsme pohromadě tolik jak bych si představovala. Chlapa vidím az večer většinou takže přes den jsem s prckem sama.
@matys13 no mě dítě vydrží u prsa i hodinu ale to jen žvatla... Taky máme max 30minut kojit a pak 2hodiny přestávka mezi kojením aby bříško mohlo trávit ... To se malému nelíbí řve jak urvany a po půl hodině vyžaduje opět prso :( přes den se to dá ale večer už to není moc dobré když v paneláku řve... :(
Jinak pořád bojujeme s pupkem.. Mažeme antibiotickou mastičkou a furt nic :( nemá to pořád stále :( uvidíme na prohlídce ve 3 měsících... Třeba se to do té doby stáhne
Ahoj holky, už máme za sebou 3 měsíční kontrolu 🙈 60 a 58 cm, 5 500 a 6 100g. Plenky už máme trojky, dvojky už připomínaly bikiny 😃. Domík už krasne pase koníčky, ale protaci se do jedne strany tak vyfasoval Vojtovku 😞 a když brácha bude chodit cvičit tak bude i ségra, ta zatím odmítá pást. Nemá ani snahu prostě se ji líbí ležet a zvedat se ji nechce. Ale tak ma stále čas, korigovane ma 2 měsíce. Příští týden jdeme na chirurgii na kontrolu pupeční a vodní kýly. Taky má každý nějakou, aby si nezavidely. Jsou to sluníčka. Dnes jsme byli vybavovat občanky a to teda bude. Vůbec jsem nečekala že nebudou spolupracovat. Na Vánoční výlet to bude stačit a pak si dáme repete.
@verunkaaa27 sluší Vám to. Holka po tobě, kluk po tatínkovi ... hezky Vám to vyšlo.
@inssomnia tak on malej se prsa pousti a pere se mnou.. Tak ho zkousim odrihnout. Obcas pomuze..ale vetsinou ne.. Tak dam i z druhyho..uz ani tech 15 min nedame.. Tak po kojeni odstrikam a pak vecer mu to dame.. Ale musela jsem sahnout i po tom umelym.. I kdyz mi po nem vcera zval taky.. Tak nevim..
Jedna kamoska mi psala ze pro nektery deti je ten nutrilon slabej a oni chtej sinejsi.. Tak uvidime..
@inssomnia krásné tlemidlo 😍 na to mě asi nepřestane bavit koukat. U nás holka vždy když je na prebalovaku tak je vysmata jak lečo. Nebo ve vani. Asi má ráda slobodu naheho zadku.
Pojedeme na Slovensko, ať si babička užije. Jeste pracuje a byla u nás zatím jenom jednou. Nemá dobre záda a ta cesta busem je nic moc. Tak uvažujeme že bych tam zůstala aspoň 3 týdny, ale nevím jak to zvládne tatínek. Může si vzít volno jenom na týden.
@inssomnia takže vy jste nebyli na očkování ve dvou měsících? My jsme dali Hexa a ve třech měsících jde na Prevenar...ale tlačila nás doktorka na Rotaviry a Meningokok, ale to jsou hrozně drahá očkování a navíc malej tu Hexa nenesl zrovna dobře, tak bych ho nechtěla víc trápit :(
snad se neopakuji :D Malej neměl rád pasení koníčků, vždy položil hlavu a vztekal se..ale narazila jsem na jednu diskuzi, kde radili, že máme dát mimčo na kojící polštář a řeknu ti, od té doby pase krásně, asi po týdnu jsem ho zkusila dát na tvrdší povrch a šlo mu to 🙂 ale nebudu ho trápit a zatím budeme u polštáře, myslím, že ho to tolik nebolí 🙂 Tak to můžeš taky zkusit 🙂
@lenulka89 děkuju 🙂 mě to nešlo dát přes mobil, ale přes počítač nemám problém 🙂 s tím pupíčkem mě to mrzí, nevím co bych dělala, kdybychom měli taky problém :( tak držím palce ať je to v cajku co nejdřív..
@amitrama jak jsem radila výše, zkus jí dát na kojící polštář jestli bude pást, malýmu to pomohlo 🙂 taky mi to do té doby odmítal dělat 🙂 ale jinak krásná váha i výška, dobře prospívají, jsem zvědavá na nás :D tak hlavní je, že budou mít občanku, aspoň se policajti zasmějou :D my takhle jezdíme do jižních Čech ze západních Čech za přítelovo rodinou...většinou 3x do roka, každé Vánoce jsme tam cca týden 🙂 je to tam super, beru to vždy jako takovou dovolenou :D
@inssomnia a malej je krásně vysmátej :D to je super :D
@inssomnia takže to budete mít o měsíc později než my...já jsem si dala kojící polštář napůl a spojím konce k sobě...pak srovnám tu výplň, aby byla rovnoměrně všude a pak ho na to celého položím, takže má polštář pod nohama, pod tělíčkem, pod rukama i pod hlavou 🙂
Já byla naposledy na dovolené jako takové před prvním porodem, na začátku těhotenství, což už je 5,5 roku :D vždycky jsme plánovali, že další rok pojedeme a vždy se něco pokazilo...před rokem jsme si řekli, že už tenhle rok musíme a nakonec se narodil druhej prcek :D
@verunkaaa27 nestraš, snad se nám nic nepokazí ... My s mužem rádi cestujeme. Milujeme hory a letos jsme nebyli. Když začal plánovat tak jsem zjistila že jsem v tom a vzhledem k dvojitému požehnání jsem nebyla schopná ani jen nějaký wellness víkend s mini procházkou. Takže mám neuvěřitelný deficit. Poslední roky jsme si oblíbili Asii s batůžkem na zádech, to budeme muset asi těch 5,5 let počkat aby i dvojky unesli svoje pidi batůžky. No chceme je trénovat on mala. Sice zatím jenom Slovensko, ale aspoň si otestujeme jak zvládnou 6 hodinovou cestu autem a tam s kočárem oběháme všechny kopce po okolí. Moc se těším. Jenom nevím jak to logisticky zvládneme. Máme menší auto golfíčka a už jen když dáme do kufru náš megakočár tak už toho místa moc nezbude. A to jsem ještě nepřišla na to jak moc se dají korbičky rozplácnout. Pak jsem přemýšlela že už jen výbava lahví, sterilizátoru lahví, plenky i když asi co se bude dát tak koupíme tam... no těch věcí které budeme muset brát. Asi nebude stačit se balit 30 min před odjezdem. A ještě jsem ani nepořídila zrcátka, abych v autě na ně viděla. No bude to sranda.
@verunkaaa27 jo a zkusila jsem to pasení s polštářkem a vypadala na tom jak pytel rýže. Ani malinká snaha. No co asi ještě pást prostě nechce, tak má čas a viděla jsem to i u Domíka že to bylo téměř ze dne na den a teď už se i úmyslně umí protočit. I když je to blbě je vidět že to dělá záměrně a ne že se převáží. Asi to tak bude že kluci jsou víc pohybově zdatnější, jsou to taký siláci. A holky by radši žvanili a zkoumali hračky.
@amitrama my jsme dříve taky hodně cestovali, hlavně po Česku 🙂 a taky se snažíme prcky učit, aby něco zvládli, protože plánujeme do budoucna taky pořádně dlouhé procházky :D jinak je dobré učit děcka od mala jezdit delší trasy, dcerka takto jezdila od dvou měsíců, je zvyklá a není jí v autě špatně. Syn si to už zkusil v prvním měsíci :D a další cesta nás čeká právě o těch Vánocích, tak jsem zvědavá 🙂
jinak my jsme před rokem kupovali od strejdy Škoda Fabia combi, hlavně kvůli psovi, který je tedy už většinu času v jižních Čechách u tchýně, ale někdy si ho vezmeme ještě k sobě. Je už starý a ona tam má baráček a my jsme v bytě ve třetím patře a on má problémy s páteří :( a i přesto, že máme větší auto, tak máme problém vše odvést :D takže jsme to vymysleli tak, že jsme starý kočárek odvezli ke tchýni a když tam jedeme, tak se nemusíme tahat s kočárkem a máme volný kufr. Starý kočárek po dcerce jsme měli od známé za pětikilo a stále slouží a druhý kočárek pro syna jsme sehnali za 1300 na jedné dětské burzičce...
Zkus se podívat na ten svůj kočárek na youtube, někdy jsou tam návody jak se skládají, my jsme to museli u druhého kočárku taky udělat, protože jsme na to zaboha nepřišli :D
jinak dcerka pásla koníčky už od 14 dne a každý den jí to šlo lépe a lépe a měla to hrozně ráda...každé dítě je fakt jiné 🙂
Ale jinak klobouk dolů, že cestujete takhle daleko (Asii)...já byla akorát jednou v Tunisku a 2x v Itálii :D v Itálii jsem byla naposledy před 10 lety s bývalým, jeli jsme na blint skoro na tři týdny, letěli jsme do Milána, pak stopem do Raveny, u Raveny Lido Adriano jsme spali na pláži, pak jsme jeli do Mirabilandie a poté z Rimini zas do Milana a z Milana busem domů :D ale jediné co mi z té dovolené zbylo, byl napsaný můj "cestopis" :D protože nás v Rimini okradli a přišli jsme o všechno, tedy krom mého pasu, ten byl na jiném místě
@verunkaaa27 ajajajajaj to si nedovedu přestavit být okradená na dovolené. Nám se naštěstí nic podobné nepřihodilo. Ty jo Itoška, tam jsme byli na svatební cestě. Asi 4 týdny jsme cestovali už ani nevím kde všude jsme byli Benátky, Rimini, San Marino, Pisa, Roma, Neapol, Sorento, Capri a úplně boží místo Cinque terres. Na to místo si vždy vzpomenu když je v tv reklama na italské dny. Nádherné barevné vesničky na skalách. Na plážích drobné barevné kamínky, pro mně jako kamínkofila něco neskutečé :D:D to by s dětmi taky šlo. V okolí máme taky spoustu krásných míst. Snažíme se v poslední době volit méně navštěvovaná místa a kolikrát jsou krásnější než ty vyhlášené.
No kéž bych to s kočárkem měla jednodušší. My máme taky bazarový ale i tak za 20tis. Pravděpodobně pojedeme bez něj. Známá nám půjčí svůj a snad ještě jeden seženeme.
@amitrama tak to musela být krásná svatební cesta 🙂 mě mrzí, že jsme přišli i o ty fotky, byly nádherné...Mě se v Česku moc líbí, jižní Čechy mám prolezlé, pak Český Ráj, České Švýcarsko, trochu Krkonoše, já jsem z Krušných hor, takže tady to mám taky prolezlé 🙂 v Praze jsem jeden čas taky bydlela, takže i Prahu mám prolezlou, dokonce jsem se tam naučila jezdit autem :D ...a tenhle rok jsme chtěli jet do Moravského krasu, tak snad to brzy vyjde 🙂 Měla jsem v plánu dávat malého do krosny, kterou máme po dcerce, ale to asi neklapne, když vidím jak přibírá, tak ho nikdo neunese moc dlouho :D
:-O :-O :-O 20 táců za bazarový kočár? tvl, tak to je masakr
@verunkaaa27 jj, je to masakr. Původní cena byla téměř 40tis. a paní ho používala jenom necelý rok, takže jsem byla za kočárek moc ráda, je to teda trojkombinace.
@inssomnia zase tolik ne. Cestování bohužel není levné a navic dovolené v práci taky nebylo moc. A "poznavacky" chtějí vždy víc než dva týdny.
Jak ti jde nošení v šátku? Já až tak často nenosim. Domikovi se to moc líbí, ale on se v něm strašně prohyba a to není dobre. Od narození to dělá poměrně často a v šátku nikdy nemá kulatá záda. Jsem zvědavá na tu Vojtovku jak to pomůže. Chudák neměl moc místa v bříšku a asi byl vytlaceny do blbe polohy. Častokrát si vzpomenu na ten pocit, jak se i v brise propinal, az si z toho rupnul vodu. Vikinka ta se krasne zachuchla a sedí si krasne.
ahojky, tak jaký rekord při nočním spánku mají vaše dětičky? 🙂 my měli párkrát 8 hodin, pak 9, 11 a na dnešek dokonce 12 hodin :-O a to jsem ho musela vzbudit, protože jsme museli jít do školky :D pamatuji si, že dcerka spala i 14 hodin v kuse, tak jsem na něj zvědavá jestli to taky zvládne
@inssomnia já jsem si musela napsat seznam toho co mám každý den doma uklidit, plus data větších úklidů jednou za měsíc, umytí oken atd..(postupně škrtám), mám to vytištěné a mám to na lednici, abych to měla pořád před očima :D a můžu říct, že mi tenhle způsob dost pomáhá, vždy stihnu co mám a nejsem tak unavená.
Jinak vždy musím malého minimálně 1x přebalit, ale dělám to tak, že nakrmím z jednoho prsa, pak přebalím a pokračuju druhým, on pak u toho zas usne :D má plenu vždy durch pročůranou a to používám pampers premium care.. dneska jdem na vážení, měření a očkování, tak jsem zvědavá na průběh