icon

Čekáte mimi v srpnu 2019?

lenulka89
13. únor 2019

Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
21. led 2020

@inssomnia my měli odloženou Hexu z 16.12. na 30.12. a tu jsme odložili znova na 20.1. :D pokaždé kvůli nemoci...teď jsme měli mít prevenar a dostal místo toho Hexu a prevenar za měsíc, ale aspoň, že mi neonemocněl teď, protože na mě něco lezlo, na dcerku taky a naštěstí nás to opustilo a nikdo další to nedostal....joooo přesně, já si uvařím pro sebe tak na tři dny a většinou něco jednoduchého :D stejně si myslím, že se mi na nějaké jídlo vybodne, že prostě mlíko bude nejlepší. Ale jsem ráda, že taky stále kojíš...poslední dobou kolem sebe slyším, že mají problém s mlíkem, že je slabé nebo mají málo...ale já to vypozorovala...ono se to může zdát, že je málo, ale to je tím, že se to přizpůsobí miminku...a to že jim nic nejde do odsávačky, tak to s tou odsávačkou musí umět...odsávat stejně jako odsává miminko, prso si pak dá říct a mlíko jede ve velkém :D

puhelin
21. led 2020

@inssomnia Muj maly se na bricho otaci od 3 mesicu (3m 1 tyden), dcerka taky zacala brzo. Dr. tohle neresi, mame pohodare. Maly se od vcera vedomne plazi. Utikala mu hracka, jak jj jeste spravne neumi uchopit a vysmekava se mu. Doted to byly takove skoky z perovani na oblicej, vubec jsme ho nestihali zabrzdit. Ma par modrin v obliceji. Vcera jsme byli potreti plavat, ale budeme odkladat dalsi lekce na jaro, protoze to pokazde proplakal. Jeste neni zraly, byl tam nejmladsi. Je tam jina ozvena, vic lidi a to ho zatim desi.

puhelin
21. led 2020

@inssomnia A stale plne kojim. Zkousela jsem mu dat zuzlat varenou bramboru, mrkev, jablicko a zatim nezajem. Presne v 6 mesicich asi zacinat nebudu, proste az ho to zacne zajimat.

verunkaaa27
21. led 2020

@puhelin taky mám ten názor, že až jej to začne zajímat 🙂 teď pár dní ho zajímá to co dávám k puse, hlavně sklenička..jakmile ho mám na sobě, tak mi po ní furt šmátrá :D my si zatím s plaváním v bazénu asi počkáme kvůli jeho atopickému ekzému, snad ho to časem přejde :(

puhelin
21. led 2020

@verunkaaa27 Ono se rika, ze se ma zacit, kdyz se nam po jidle budou sapat. Ten muj by se sapal i po kladivku, kdybych ho mela v ruce 🙂 Ze je to k jidlu urcite nepozna 🙂

verunkaaa27
21. led 2020

@puhelin :D :D :D to máš pravdu...jakmile se něco mihne před jeho obličejem, tak už po tom šahá :D

lenulka89
autor
21. led 2020

Tak to náš prdolka se zajímá o jídlo dost dostává kašičky že mu rozmixujeme bramboru a mrkev s čistým vývarem místo vody a bašti to dobře 🙂 večer dělám od sunarku kasicku a taky chutná 🙂 doktorka říkala že můžu zkoušet dávat pomalu příkrm nebo nemusím jelikož mu ještě s mlíčkem stačím. jinak my byli s tátou na plese tak hlídali babca s dědou a super malý vydržel. Pro nás příjemné odreagování ale popravdě nám malý chyběl... 😀

verunkaaa27
28. led 2020

tak už mi doma pasou koníčky obě děti :D :D ale je tedy věc zachytit nějakou hezkou fotku, aniž by se z nich někdo nehýbal :D

amitrama
4. únor 2020

@verunkaaa27 to jsou poklady ❤ to focení 2 dětí chápu, nadlidský úkol...

Konečně mám čas se ozvat. Jako teď mi to přijde nějaké náročné. Od Vánoc to spaní nebylo nic moc, jak se začalo baštit tak se rozhodili a víc mlíka vypili v noci než přes den. Až teď je to asi týden tak je to lepší. Ještě stále se každý vzbudí 1x-2x ale aspoň to už není každé 3 hodiny. Snad se blýská na lepší časy. Dnes na 6m prohlídce mi doktorka řekla že by se už vůbec budit neměli a když tak dát jenom vodu. Jak to ale vysvětlit dětem? Jako vodu mi nepijí ani po jídle. Na milost vezmou jedině naředěnou šťávu a každý si dá tak 30ml a dost.
Jinak příkrmy mě baví, nečekala jsem teda tu šílenou spotřebu zeleniny, ale baví mě to mixovat a kombinovat. Někdo tady psal o tom jak se dají přebytky mrazit. No vybavila jsem se sáčky do mrazáku a silikonovými tvořítky a ta realita u nás je jinde. Téměř nic na zamrazení nezbude :D. Dělám tak 300g a připravuji si vždy na 3 dny a to zavařuji. Už začneme i dopolední svačinku, no jsem zvědavá. Oba mají přes 8kg, mám bicepsy jak blázen :D

puhelin
4. únor 2020

@amitrama To je silene davat takhle malym vodu. Ja teda tu starsi odstavila od nocniho mleka (kojeni) az kdyz jsem byla na konci prvniho trimestru (mela 22 mesicu) a nahradila ho kvuli zizni vodou, ale to uz pochopila. 6mesicni to asi nepochopi :/ Davas mixovane? Ja jeste nezacala, 6 mesicu mu bude tenhle tyden a mozna se uz do toho pomalu pustim. Segra uz mu dala ochutnat mandarinku, rohlik, syr, ... Obliznul, zasklebil se a zajem zadny 🙂 A s tim budenim se jsi me rozesmala. Muj se nebudil do cca 3 mesicu, pak pomalu zacal a ted se v noci budi i kazdou hodinu. Ne vzdycky si chce cucnout, nekdy mu staci jen pochovat v ruce, nebo se s nim jit projit po byte a kdyz ho polozim do pelechu, otoci se a spi. Takze misto snizovani probouzeni to spis zvysuje. Uz ma venku dva zuby, dalsi minimalne dva citime, jak se kazdou chvili proderou skrz dasen.

amitrama
4. únor 2020

@puhelin no já bohužel už nekojím od 2,5m jsou plně na UM (prostě poptávka byla větší než jsem byla schopná dát, silný reflux a vůbec umístnění dětí ke zdroji když už měli nějakou váhu bylo nad moje síly) možná proto říkala vodu, no nevím. Zuby jsme si užili zatím jen 3 večery u holky, vidět je už jde nějakou dobu ale ještě nevylezli. Já mám hodné děti, je snadné poznat že chtějí spát, jíst, pomazlit... a prostě vím že se budí protože mají hlad. Tak nevím proč bych flašku dát neměla. Že jsou velcí? nebo tedy nejsou tabulkový? No nevím, jako zkusit to zkusím, ale udělám to jak to budu cítit. Když začali v noci jíst každé 3 hodiny a na jeden zátah víc než normálně tak to jo, to jsem to mlíko začala trochu šidit, ale nedat vůbec? vždyť je to 12 hodin, docela dost aby vydrželi. A kaší ji zacpávat fakt nechci.

puhelin
4. únor 2020

@amitrama Driv se to tak delalo, ze se ve 4 mesicich zacalo s prikrmy, aby do konce 6. mesice mohly plne prejit na dokrm, bez mleka. Kase, polevky, mixovana zelenina. Spousta starsich lekaru to tak ma zazite doted. I to imunologicke okno vychazi z tohodle postupu - aby si miminko do konce 6. mesice vyzkouselo vsechny potraviny a mohlo se prejit na bezmlecnou stravu, podavanou kymkoliv (nejcasteji v jeslich, tam se ani neresilo, kdo co jeste nema z jidel vyzkousene). Zase na druhou stranu ted budes davat mene UM, ktere v sobe vodu ma, tak aby nemely ubytek hydratace? Kdovi... Kasi nedavej, boli z toho brisko. Moje mala ji poprve ochutnala v 15 mesicich ke svacine, na noc jsem se ji bala davat.

verunkaaa27
4. únor 2020

ach jo, já ty názory doktorů asi nikdy nepochopím :D hlavně co doktor to názor...jsem zvědavá na naše příkrmy...teď 10.2. jdeme na půlroční prohlídku a doktorka v lednu říkala, že začneme...zkoušela jsem mu včera dávat k puse kůrku od chleba a asi deset minut jí olizoval :D :D :D on bude asi labužník, protože cokoliv se mu mihne kolem pusinky, tak hned musí olíznout...nemůžu se podívat ani na zuby, hned tam strčí jazyk :D

Malému se trochu porouchalo spaní, když lezl zoubek, pak po týdnu se to zas vrátilo do starých kolejích, tak uvidíme u dalších zubů..

jinak stále bojujeme s tím atopickým ekzémem, dnes mi přišel krém od biodermy atoderm sensitive, ten nám doporučila doktorka, že je fakt dobrý, že pomohl její dcerce, tak budu doufat 🙂

verunkaaa27
5. únor 2020

hip hip hurááá, konečně nemusíme chodit na rehabilitace, dnes jsme tam byli po páté a už nám řekla fyzio, že je vše v pořádku a už to ukončuje 🙂 měli jsme tam být dohromady 10x, takže se mi dost ulevilo...na začátku ledna jsme byli i naposledy na ortopedii, konečně mu našli jadérka, takže konečně pomalu končí maraton doktorů. Krém od biodermy asi taky zabírá, dnes to měl o poznání lepší, takže se už blízká na lepší časy

verunkaaa27
10. únor 2020

tak naštěstí Vašík už tak rychle neroste a nepřibírá...byli jsme dnes po třech týdnech na půlroční prohlídce a přibral jen 220g a vyrostl 0,5 cm :D má teď nějaký útlum, ale vůbec se nezlobím, aspoň ho unesu a chvilku mu bude oblečení a nebudu muset shánět hned další :D a konečně dnes poslední očkování, už jsem myslela, že se tam nedostanu a že to budem muset už potřetí odvolat...Nedávala jsem dcerku kvůli tomu větru a dešti do školky, ale naštěstí se to u nás kolem oběda trochu umoudřilo a foukat jen vítr, ale i tak jsem myslela, že mi to odfoukne kočár

lani1
12. únor 2020

@lllucielll 1.stupen a 4.tridu zavidim, termin mam 26.8. A ucim cerstve na Zs po 12 letech ve firemnich kurzech. Tretaci me na AJ nebavi, ale 5 a 6 super, 7 nemam a pak uz je to o necem jinem..cekame druhe

lllucielll
12. únor 2020

@lani1 mne neva na Aj ani ti tretaci, děláme hodně písničky s pohybem, to je baví a hodně se tím naučí 😊 stýská se mi po mych dětech, zrovna zítra je jdu s malým (5m) navštívit... 💕

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
flowerkacrochet
25. únor 2020

Ahoj čekáme naše třetí miminko. TP je 20.8.2020 🙂
Okolí reagovalo normálně asi to od nás čekali🙂

flowerkacrochet
25. únor 2020

Teď mi došlo že jsem ve špatném roce 😂😂 tak nic

verunkaaa27
25. únor 2020

@flowerkacrochet to nevadí :D klidně tu být můžeš, akorát tu budeš asi jediná těhotná :D

verunkaaa27
25. únor 2020

@inssomnia myslím, že si spletli skupinku 🙂

verunkaaa27
25. únor 2020

my dáváme příkrmy od 11.2., máme za sebou cuketu, dýni, mrkev, batát, červenou řepu, brokolici...vždy sní maximálně tři lžičky a to přeháním :D moc se mu do toho nechce a už to jsou dva týdny, ale tak hlavně, že ochutnává :D :D já zbytek zamrazím, tak bude aspoň dost pro příště až začne víc papat :D brzo začnem maso a pak ovoce, tak jsem na něj zvědavá. Nám začal na kolínka asi před třemi týdny, teď už to zvládá na jedničku a je to srandovní pozorovat :D Zuby má dva dole a horní nás trápí už nějakou chvíli, tak snad brzo prorazí.

Jinak máme teď za sebou chřipku, přinesla jí dcera ze školky, tak jsme postupně onemocněli všichni...hrůza a děs

lenulka89
autor
6. bře 2020

@verunkaaa27 my už dáváme maso od 5mesice a teď od půlroka máme zařazovat lepek. Do plazeni se mu moc nechce:( jsem zvědavá kdy začne jinak zub ještě nemáme. Začíná mě při kojení štipat do bradavky bolí to jak čert. Jinak malý začíná kopírovat😀zítra dostanem domácí hovězí tak z něj udělám poradny vývar ať může prcek baštit😀

verunkaaa27
9. bře 2020

@lenulka89 tak na plazení mají čas ;) nám zatím péruje na těch kolínkách, couvá a otáčí se, ale dopředu jde vidět, že chce, ale nejde mu to, vždy si dá na tlamu :D ale pár dní zpátky už si zkusil sednout a trochu se to podařilo 🙂 a taky si teď začíná hrát s mým prsem a štípat ho u toho kojení

lenulka89
autor
9. bře 2020

@verunkaaa27 šikulka 🙂tak daleko nejsme on občas zvedne prcku vzhůru ale pak se mu rozjedou kolena a je na zemi vypadá u toho jak housenka 😀 začíná tahat za řetízek a tak uvažuji že si pořídím kojící korále. Ty může i žužlat jelikož jsou ze silikonu tak si bude o ně dřít dásně. Sranda i s miminama😀

verunkaaa27
11. bře 2020

@lenulka89 no on vždycky něco vyzkouší a pak to měsíc znova neudělá :D :D teď mi tu dělá kliky...je na kolenou a pak normálně zvedne nohy, neskutečný :D zatím si ale užívám, že mi nikam neuteče, protože jakmile to začne, tak budeme chtít zas vrátit čas, kdy jen leželi :D

Strana