Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
@amitrama no to tě obdivuji a vůbec nezávidím .. musí to být dobrý zapřach tam mít 2. Si to neumím představit . Jsem ráda za jedno a v noci někdy skučim .... No kdybych čekala dva tak na další už taky nemyslím. Kamarádka co mi dělá nehty tak má taky páreček a mohu říct že holka šikanuje bratra😂sranda je pozorovat. Ale on ji respektuje🙂
@inssomnia to mi poslali kamarádi.. já sama na ně nenarazila.ale jak jsem je viděla tak jsem si řekla že si je musím koupit.. odkaz je tady: https://www.trickotisk.cz/ maj tam hodně zvířátek na výběr
No já už asi od 18tt pocituji tlak/bolest z roztahovani delohy kdykoliv. Kdyz jdu na delší prochazku tak zakonite citim nepříjemné pnuti. Radši chodim fakt na mini prochazky a spis si jenom nekam sednout. Je to neprijemne a kdyz to boli vic tak dlabu magnesium. Vic mi zacina vadit ten tlak, staci malý kopecek a srdce mi jde vyskocit. Stale se ale snazim zachovat si alespon nejakou kondicku. I kdyz nevim jak to budu mit a jestli vubec bude realne porodit prirozene, na skodu to snad nebude.
tak já fakt nevím.. když já jsem se vdávala tak jsem zvala skoro celé příbuzenstvo.. od prosince vím že se moje sestřenice chce vdávat letos.. a dneska nám poštou přišlo jejich svatební oznámení.. ale zváni očividně nejsme.. i když zbytek rodiny tam bude. nejsme zváni jen my..
nevím, ale já bejt pozvaná na něčí svatbu, tak je pak taky pozvu.. aspon ze slušnosti.. ale tohle je navíc i rodina.. mě by jen zajímalo co je na nás tak špatnýho
@amitrama tak už se mi to stalo podruhé.. loni se ženil můj bratránek co byl taky na moji svatbu pozvanej.. nebyl pozván nikdo od nás ale zbytek rodiny už ano. takže to nevypadá že by za to mohli peníze nebo něco.. spíš je něco s náma..
asi nás berou jako vesničany protože nebydlíme ve velkým městě a nejsme vysokoškolky vzdělaný.. mě by to ani tolik nevadilo kdyby aspon napsala proč nás tam nechce.. i kdyby opravdu psala ty peníze..
a pak se babička diví že si s nima nemám o čem povídat.. já je na oslavy zvu oni nás ne.. ono to pak vytvoří díru.. no nedá se nic dělat.. my se jim tam nutit nebudem.. jen mi to přijde trochu smutný od nich
tak tedka nevím.. vyhlídla jsem si krásnou postýlku pro mimi na netu.. ae dneska přišla máma s tím, že si máme vzít z půdy postýlku po mě.. že ji stačí jen natřít a něco pozinkovat.. ale chlap si ji vzít nechce.. jenže pak budu od mámy poslouchat že zbytečně utrácím když tahle je skoro zadarmo.. tak já fakt nevím kterou :(
@inssomnia tak s tou postýlkou už se to vyřešilo. můj muž včera mluvil s mým tátou ohledně postýlky a táta se na muže tak hrozně nasral jak ho máma už dlouho neviděla.. my bydlíme u mých rodičů.. normálně je to tu super.. jen sem tam s najde něco kvůli čemu vyváděj.. takže jsme se rozhodli že si vezmem radši tu z půdy než se s nima hádat.. ale ano, natírat ji budu já. prej do ni stačí koupit jen novou matraci. bratr když čekal první dítě tak ji původně měli mít, takže je prakticky opravená.. jen potřebuje natřít a něco pozinkovat.. ale jinak ji prej nic není
@matys13 inssomnia má pravdu s tou postýlkou, to máš další práci a výdaje s postýlkou plus dýchat výpary. Tak jako když si ji nevzal bratr tak proč si ji musíš vzít ty.. ach jo... Bydlení s rodiči pod jednou střechou je hrůza jak tak poslouchám. Ještě že já budu moct někde utéct kdyby náhodou. Nemáš to jednoduché nezávidím ti to ale kdo ví jak dopadnem my až budem bydlet na baráku a pod podlahou bude tchýně.... Ale já s nimi budu hotová raz dva . Včera jsem se s tchýni bavila a říkala že jí starý štve že se hádají že on na všechno vytahuje víru a boha že už to poslouchat nemůže . To jsem docela koukala jak se rozvykladala. Stařecká demence začíná působit. O víkendu jsem šla k babičce která má 78let a ta mi nalévala jagermaistra . Vůbec jí nezajímalo že pít nemůžu. Aji přítel jí to říkal ale to bylo jak do větru... Samozřejmě že jsem to nepila...
S tou svatbou je smutné . .Koneckonců u nás tady na Valašsku je zvykem dávat peníze do obálky jako svatební dar takže to občerstvení atd se většinou novomanželům vrátí když to zaplatí z peněz. Vždy se dává tak 1000kc. A co jsem se ptala tak občerstvení na hlavu na svatbě vyjde s jídlem a pitím atd za 700kc cca. Je to smutné to by je už ty dvě hlavy nezabily. Na druhou stranu až já budu mít svatbu tak od chlapa mají být asi 70lidi jsou strašně rozsáhlá rodina a ode mě asi 20😂komedie no... Říkal že to krouhne ale tak to zase budou kecy teho jste pozvali a nás ne atd... Je to u nich nekonečná šňůra... Říkali jsme si že když už tak na obřad jen blízké a na odpolední party třeba koupit prase nebo něco takového a béčku a pro ostatní udělat afterparty na chalupě na statku. Já ani nevím kde jsou takové obr prostory kde by se všichni vešli.... A když přijdou kamarádi tak min. 150lidi😂🤔zatím svatbu oddaluji chlap chce furt kostel ale já do kostela nechci.nejsem věřící a na žádné přípravy v kostele nemám nervy.
@lenulka89 mě to ani nepřijde tak hrozná práce.. já měla natírání dycky ráda a vždycky mi ty barvy hrozně voněli.. už jako děcku.. to jsem jezdila o víkendech ke strejdovi a se sestřenskou jsme mu tam dycky něco natřeli a on nám za to dal nějakou tu kačku.. mě to ani nepřijde tak hrozný to dýchání výparů.. stejně budu muset natřít dřeva na pergolu co se u nás tedka staví.. staví se to na naší zahradě, tak at taky trochu přiložím ruku k dílu když nic jinýho dělat nemůžu.. bratrova přítelkyně to určitě neudělá.. jakmile malá otevře oči tak ji tahá nebo hnedka zkouší znova uspat.. pěkně ji rozmazlujou už od malička.. ale to je asi jen můj názor.. jako malá má 5 měsíců a už váží přes 6 kilo.. docela se už pronese :D
nám přišlo jen jejich oznámení a tím to asi hasne.. ale tak co se dá dělat.. jen mi to přijde trochu smutný když vím že zbytek rodiny tam bude a my zas nic.. aspon vím, že s nima nemám na nic počítat 🙂
@inssomnia mě to tedka v podbřišku všude bolí, začli mě bolet už i třísla.. a skoro každej den i záda.. a to jsem teprve ve 23 týdnu.. příští týden jdu do poradny tak mu to řeknu ale beztak mi jen řekne že je to normální..
já břicho sice mám, ale tukový.. když ležím tak se mi stane že si v břiše nahmatám bouličky.. což by mělo bejt to naše mimi.. ale takový to hezký břicho mít nebudu.. ale tak hlavně že bude zdravý mimi
@inssomnia no já si mažu břicho od začátku bioilem každý večer a jsem za to ráda ,pije to posledni dobou dobře tím jak je kůže napjatá, nevím jestli to pomůže ale podle recenzí by mělo.. tak uvidíme 😁 už i pupík se natahuje tak jsem zvědavá co tělo snese když do porodu zbývá 4mesice cca. Nicméně svou velikost oblečení jsem dala do pytle a musela jsem odnést do sklepa. nakoupila něco těhu a cítím se fajn 🙂 škoda že je výběr omezen:(
No já mám pocit, že mi kůže už rupne. Přestala jsem cvičit jógu právě kvůli tomu jak mě to tahalo. Do bazénu na plavání už taky radši ne. Mažu taky denně někdy i několikrát a kombinuji různé typy. Jestli to bude k něčemu uvidíme... já mám už i po ránu břicho tvrdé, špeky se taky natáhly :D, ale už nějakou dobu vypadám dost těhotně. Místo pupíku mám velký kráter a mrňousci mi do něj pořád kopou, tam je to i nejvíc vidět.
@lenulka89 no já myslela, že když si koupím těhu rifle a nějaké leginy tak to bude stačit. Trička, svetre ... běžně nosím volnějších střihů. Min. týden jsem si zkoušela šaty o kterých jsem se domnívala, že když bude teplo tak je budu nosit a je to teda děs a hrůza :D ani jsem netušila že mám o tolik větší prsa. Tak jsem pořídila jedny šaty co měli zrovna v lidlu a musím říct, že jsou strašně fajn. Ale s nimi si rozhodně nevystačím, takže mě asi taky čeká nějaký nákup.
@inssomnia tak jsem si myslela že dneska pojedem do obchodu a já začnu kupovat výbavičku pro mimi ale nakonce nemám vůbec nic.. chtěla jsem do 2 obchodů a chlap samozřejmně zapomněl na oba takže jsme jeli rovnou domů.. akorát mi tím zkazil náladu.. jsem si myslela že se na to dítě těší jako já, ale očividně mu to je celý ukradený.. dost mě tím zklamal.. to jsem si jen chtěla koupit pár věcí pro mimi.. až se narodí asi bude pořád nahatý ani nebude mít postýlku a těch 5 bodyček mu vystačí na celej život..
Tak některé maminy na fórech říkají že stačí se mazat sádlem.. tak na to bych asi žaludek neměla ikdyž to je nejpřirodnějši. Mě dneska chlap potěšil kytickou na prvního máje, koupil mi i větrník a ehm zítra jdu na cukrovku tak snad projdu😂
@amitrama no mě sice prsa bolí ale nezvětšily se:( Lidl šatník je fajn dělala jsem tam prodavačku a hodně super věcí koupíš i na různých výprodejich jako jsou ty jejich mega výprodeje(mají i akce plná taška textilu za 200kc) nebo se někdy i poštěstí a zbytky oblečení slevni na polovinu v obchodě.
@matys13 a proč si mu neřekla ať odbočí do obchodu? Třeba fakt zapomněl kdo ví co se mu honilo hlavou. Se mnou chlap nechodi po obchodech . Nenávidí to ,když má prodřené kalhoty a já mu řeknu že si má koupit nové tak to jsou ksichty že si to musí zkoušet atd.natahne to na sebe co mu vyberu řekne arogantně:"jo dobré" a už to sundava. Tak jako on v tom bude chodit. naštěstí trička mu odhadnu sama 😂 jinak by chodil jak hastroš.pro malého mám oblečení pořízené z bazarku a taky z Kiku nebo Tesca. Teď jsem vychytala 3tricka s dlouhým rukávem za 60kc v Lidlu. Takže spokojenost🙂 nakupují sama nebo se segrou. Je super že mám své auto takže jsem mobilní a zajedu si kde potřebuji sama. Já kupovala oblečení on platil kočár. Však postýlku budete natírat nebo nakonec ne?
@lenulka89 to by se musel úplně otočit.. ale to je na nad jeho síly.. já jsem si myslela že pro miminko budem nakupovat spolu.. ale asi to prostě musím koupit já sama.. hold si tam někdy dojedu vlakem no.. nakonec ji budeme natírat.. lepší než aby na mě byla naštvaná máma i táta.. ti to se mnou myslej dobře

@lenulka89 každým dnem je to náročnější. Včera jsem musela do centra tramvají a málem to se mnou seklo. To teplo dusno, stačí málo a rozbusi se mi srdce. Sama už radši nikam. Břicho mám už dost velké a ten spánek nic moc. Na boku proste spát nemůžu. Ale zatim to jde zvládat.
Zajímalo by mě jak velký rozdíl je mezi těhotenství s 1 a s 2 miminkami. Ale to se nikdy nedozvim 😀 2 mi budou stacit.