Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@evelin1251 me takhle zacinala bolest uprostred hrudni kosti a vystrelovala pak az do stejne urovne na zadech a zjistilo se po letech bolesti, ze mam zlucnikove kameny. Jsem po operaci a vse razem preslo. Tak zkus vypozorovat jestli se ti to nestava hlavne po nejakych konkretnich jidlech.
@danielle94 taky mi neřekli nic o omezení-nejist sladké. Malý taky přetočeny není.
@evelin1251 taky mě boli záda, jakmile ležím na zadech chvíli mám problém se zvednout. Pri chůzi mám někdy pocit, že mě dloube dolu do čípku nebo kam. Občas si myslím, že se pocuram.z tohi.
@mari90 přesně,pokud nemáš otoky,vyspký tlak tak bíkovina u těhotných je v moči m malé formě prý normální. Já to měla taky a dr. řekl z interny,který na to náhodou přišel,mě hnal rychle na gyndu,a tam mi právě řekl,že zvýšená hladina nevadí
@bzubzalka jsem na tom podobně,jen se dodělá jedna věc,už se kupí další😩ale já teda chodím odpoledne pravidelně po práci s dcerou spat v 1do 3takže to je super alespoň. Ale teď jsem víc a víc unavenější takže tu práci doma si často hrnu před sebou. Ale zas ty dny ubíhají,nemůžu řict,že bych se nudila někdy.
Aniball urcite kupuji a premyslela jsem i nad masazi hraze. A jeste pres porodem ty dva tri tydny malinik caj, rikam si, u me to bude priprava jak blazen a nakonec pujde mala cisarem, ale tak hlavne abychom to obe zvladly.
taky jsem chtela odsavacku MM, ale vsichni mi rikaji, ze je to zatim zbytecne i pani v lekarne i prodavacka v mimi obchode a to by mela kseft ze me a rikala, at pockam, ze toto jsou dostupne veci, muj drahy uz je pouceny popripade pro co zajit, ale zatim to asi kupovat nebudu.
A odsavacku rymicky manualni nebo na vysavac, na ten vysavac je to asi lepsi, ale spoustu deti ma trauma s toho, ale je to efektivnejsi a az bude starsi tak chci potom pouzivat konvicku
@barushe_27 odsavacku na rymu jsem mela vzdy klasickou za par Kc a vystacili jsme si s ni. Kamaradka mela na ten vysavac a spokojena, ale je fakt, ze kdyz chces odsavat v noci, tak si predstav ten rachot, kdyz zapinas vysavac....
@evelin1251 tak to je také nepříjemný sen, tedy.
co se týká toho rozpínacího balonku, neznám aniball, měla jsem něco jiného, tuším epi-no, před prvním porodem jsem to používala, ale myslím si, že to je nepřirozené a k ničemu. Jenom mě to vystresovalo, protože jsem už měla pocit při nafukování, že tam mám velikost hlavičky dítěte a pak jsem to vytáhla a byla to velikost něco mezi pingpongovým míčkem a tenisákem, takže za mě nedoporučuju, nejenom že to jsou vyhozené peníze, ale ani nevěřím, že se tam tím něco rozáhne, protože při porodu jsou tyto věci řízené hormonálně a najednou tam ta elasticita je, toto je jen zbytečný stres pro tebe i pro ty orgány, dokonce bych se bála, aby mi to neublížilo. podle mě je to jen další věc jak vytáhnout z vystrašených maminek peníze.
jinak maliník maliník za mě určitě a masáž hráze specielně určeným na to přípravkem taky, proč ne 🙂.
teď si tedy čtu návod k tomu epi-no http://www.epino.cz/epi-no/predporodni-priprava... a je pravda, že to je velmi lákavé, hlavně pro prvorodičky, ale jestli si to pořídíte, počítejte s tím, že vás to může i vylekat, když to nebude fungovat tak jak budete čekat a už při pár cm to bude dost bolet. opravdu při tom porodu se rozjedou procesy kdy se to všechno řídí samo, je fajn věřit svému tělu 🙂.
i když koukám, že tady v diskuzi to maminky hodně doporučují, tak možná jsem se unáhlila, těžko říct: https://www.modrykonik.cz/forum/porod/epi-no-jak-dopadl-porod-u-vas/
napsala jsem své porodní asistentce, ať mi napíše svůj názor zda balonek používat či ne, tak vám dám vědět 🙂. jsem teď trochu nalomená jak všude čtu ty kladné recenze...
@tereza1989 no ja prave v nemocnici lezela (ne kvuli tomu) a tam mi ji zjistily na jeden krizek a hned mi delaly to vysetreni moci za 24 hodin, to uz vyslo dobre. Jen sestra me vystrasila, kdyz jsem se ji zeptala co to znamena, tak ze to muze byt preeklampsie, v sobotu kdyz to zjistily mi porad merily tlak a ptaly se jak mi je, nastesti tlak jsem vzdy mela ok spis nizsi a otoky zadne nemam..
@danielle94 Mě řekli alespoň 8 hodi nejíst. Ale stejně to asi neovlivníš.
Je tady někdo registrován v Motole?
@marimal já jsem registrovaná v Motole 🙂 ale nakonec asi budu rodit jinde, uvidím ještě
holky tak zkušená porodní asistentka balonek doporučuje, tak se omlouvám, za mé předchozí negativní příspěvky 🙂.
mam kolem sebe jen kladne recenze na aniball, opravdu bez nastrihu nebo jen minimalni, nejde tam ciste jen o tu elasticitu, ale pomuze vam to najit i polohu, pri ktere se vam bude dobre tlacit, urcite bych to doporucula a ja do toho pujdu, da se koupit i na bazaru a jen si k tomu koupite novy balonek a kondomy na nej. jen tedy cvicit az od ukonceneho 36 tt a tak patnact minut denne, a pisou jen lehce do bolesti, zbytecne to nehnat, to je stejne jak u te masaze hraze, taky to muze byt bolestive a neprijemne. Budu si kupovat olej od saloos stoji do 150 kc a masaz se muze delat od ukonceneho 34 tt, kdyz to muzu preventivne delat proc ne, nejsem zastance preventivniho nastrihu, samozdrejme kdyz bude velka hlavicka a ja se tomu nevyhnu, nikomu to nebudu mit za zle nebo kdyz bych sla na CS tak take ne, jde jen o zdravi miminka, ale mam na to od kamaradek kladne recenze a ani jedna nemela nastrih. Takze za me topovka 👍
@barushe_27 pro pocit že je člověk připraven to možná dobré je... no já minule s balonkem epi-no trénovala a u porodu řešili zda mě nastřihnout, nějak se to zaseklo a pak se rozhodli že ne a trochu jsem se sama natrhla, ale nic závažného, pár stehů to spravilo... co teda byl po porodu velký problém byla inkontinence, tak rok to bylo špatné a teď po skoro 6 letech při kýchání nebo křečovitém zvracení s tím občas problém mám... tak jen doufám, že mi to druhý porod nezhorší ☹.
na to je taky dobry ten balonek po porodu tim muzes posilovat panevni dno a svaly, a tim snizujes riziko inkontinence, nevim na jake bazi je ten epi balonek, ale asi to bude ten stejny princip, ale jina firma
kazdopadne je to neprijemny, kolikrat taky kdyz pcikam tak si obcas ucvrknu, snad to po porodu prejde uvidime, hlavne, ze u sebe budu mit mrnouska
Ahoj, chtěla bych taky napsat svuj názor na Aniball.. Jako vystrašená prvorodička co se bojí nástřihu jsem ho taky chtěla kupovat, ale pro jistotu jsem se ptala mojí doktorky, primáře na gyndě a porodní asistentky - hlavně kvůli tomu, že mám placentu nízko a jsem po konizaci čípku.. Všichni se jednoznačně shodli na tom, že to je špatně, hlavně ten tlak z pochvy dovnitř, pak to tlačení atd.. Spousta ženských si tim akorát prý zadělalo na komplikace a následného císaře.. Prý to nedoporučují vůbec, ale když už, tak úplně zdravým těhotným, které tyto problémy nemají.. Takže za mě: ač jsem zezačátku chtěla, tak nakonec zůstanu jen u masírování hráze olejíčkem a bude to i levnější 🙂
@deniskaaap taky jsem to konzultovala s gynekologem, nesla bych do sama sama od sebe, a doporucoval to, samozdrejme pokud ma tehule riziko tak se musi opatrne.
Tak jsem opet zpivala ukolebavku a zase se ji to nelibilo, asi to zni hrozne... 😅
Holky je tu takova otazka na telo..Mate zacpu nebo spis opak?Me prijde divny, ze chodim 3x za den.Vsichni mi rikaji, ze je to divny, ze bych s tim spis mela mit problem.Omlouvam se za toto tema, ale ted teda nevim..😔
@snazilka01,
já jak kdy, jsou dny, kdy jdu i 4x za den a pak třebas 3 dny nic. Což je pak peklo, protože mám pocit, že mi praskne břicho.
@snazilka01 neberes nahodou horcik? Jinak asi lepsi 3x denne nez nejit treba dva dny, ted jak jsem byla v nemocnici, tak jsem tri dny nebyla a myslela jsem, ze mi opravdu praskne bricho
@mari90
@dominikaromanova tak jsem rada, ze je to dobre.Me jedna znama rikala, ze kdyz chodim takhle casto, ze to pry znaci zacinajici porod, tak me vylekala.
Holky tak mame za sebou test na cukrovku. To piti tak hrozne nebylo musim rict. Jen z toho sladkeho dost palil krk. Ale horsi ty odbery. Vypadam jak fetak co si picha. Vsude sama modrina a vpichy 😀 bolej me ruce, jsem unavena a vycerpana. Tak snad se dnes vyspim a zitra bude dobre🙂 ale ten test tak hroznej nebyl jak jsem cekala teda. Uvidime co vysledky🙂
Holky já mám takový hloupý dotaz, už hrozně dlouho chci jít do kina a zrovna dávají film na který bych ráda šla. Myslíte že kino a jeho prostředí hlavně zvuk miminko v bříšku neohrozí? Miminka prý zvuky už slyší tak právě nevim jestli zrovna kino je ok. 🙂

@marketka00 jupiii 💪😂 tak posli foto na fb jak budes mit chvilku.Jsme s Vicky zvedavy jak opice 😅