Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@marketka00 tak to je fajn, ze vas pustili. Jen se drzte. Ja chodim do rizikovky uz dlouho kvuli tlaku. A mas nejaky klidovy rezim?
@nenulinecka no to jo.Ja kdyz byla ted na kontrole, tak byla uz hlavickou dolu.To je mazec fakt...Nevis jak je to kdyz porodis, tak jdes automaticky na kyretaz aby te docistili?Me to v tom 17tydnu delali a pritom jsem rodila.Tak nevim..
@snazilka01 to neeee, myslim, ze jen ojedinele... pokud moc krvacis, neodejde placenta... nevim, ale normalne po porodu se nedela.
@donia měla bych ležet, nenamahat se atd. Oni se mnou Teda při propouštění byli rychle hotový, zrovna tam měli hrozný frmol. Tak uvidím co mi ještě řeknou v té poradně
@vvercatkoo
@snazilka01 holky, jak dlouho (kolik hodin denně) se má ten pás nosit? Já už ho mám v tašce od porodnice, ale tohle jsem nikde nenašla.
@nenulinecka tak snad ne
@bayt tak to vubec netusim...Ja bych chtela co nejvic.Cele dny, ale to se asi nema..
@snazilka01 celé dny asi ne...já myslím odhadem půl den, ale nevím
@bayt nevím, záleží asi na tobě. Když jsem si pročítala recenze, tak psali, že tři čtyři hodiny denně a viděli výsledky, nebo přes noc, nebo když šli ven. Si myslím, že čím dýl, tím líp
Dobre ranko tehulky 🤰 tak porad premyslim, jestli mam vse jak sbalene s sebou do Podoli, tak doma pro malou..Jsem uz z toho hotova, opakuju si to dnem i noci abych na neco nezapomnela.Kez by v tomhle byla pak po me 😂🙏 pritel na vsechno kasle.Hrozna vlastnost 😖
@vvercatkoo Zase se to nesmí přehnat aby se ta tkáň nepoškodila
@snazilka01 Já mám takový seznam z porodnice a postupně vyškrtávám věci, co už jsem zabalila. Teď už mi chybí jen pár papírů - třeba ofotit občanku nebo tak. A vyprat župan :D Jídlo si neberu, jen čokoládu k porodu a flašku vody. Doufám, že neumřu hlady 😨
@bayt tak to ja si beru jidla dost.U nas v Podoli davaji posedni jidlo v 16:30 a to nevydrzim do rana.Takze pritel priveze jogurty, doma oblozene bagetky, banany atd.Svuj pribor uz mam radne sbaleny 😂 akorat jsem si chtela vzit kojici caj a neni tam konvice 😕
@snazilka01 Jo tak kojící čaj mě nenapadl, ten bych si mohla vzít. Myslíš, že fakt nemají horkou vodu ve várnici nebo v automatu?
Manžel určitě doveze nějaké jídlo, ale myslela jsem přímo to tahat v té porodní tašce. Zatím mám tu čokoládu a minerálku, ale to je fakt na porod, max. po porodu. Já rodím v Neratovicích a některé holky byly s množstvím spokojené a některé ne. Prý tam je bufet, ale nevím, kdy zavírá :D :D
Holky tak ja ted s balenim a chystanim mam utrum v utery jsme o pul ctvrte rano jeli na pohotovost, a do patku si me tam nechali, mam porad neskutecne krece v krizi nemuzu se ani pohnout ani nadechnout brecim tu bolesti, je to hrozne. V pondeli jdu za fyzio vubec nevim jestli tam dosmajdam, ale hlavni je ze mala je v poradku, ale toto nikomu nepreji uz nevim co s tim mam delat, chuze je hrozna v postely se poradne neotocim, je ze me uplny mrzak.😢
@nenulinecka to teda,hlavně když pak oečeš piškotové těsto,ta barva hezky žuťoučká
@barushe_27 chudaku a vi se z ceho to mas?
Koukam tady ma kazdy neco ☹ musime holky jeste chvilku vydrzet, pak uz bude dobre...ja si obcas pripadam jako bych mela behem chvile porodit ☹ doma pripraveno samozrejme nic neni, jen jsem si nechala usit hnizdo, povleceni, mantinel a rychlozavinovacku, tak jsem zvedava...v takovyhle barvickach 😍
Mam vysetrene ledviny, neurologie vse mozne a nikdo se moc nevyjadril, ale ted jsem cetla ze to delaji tehu hormony, jako jestli se to nezmirni tak ty dva mesice budou masakr, ale mam i krivou pater jak uhybam te bolesti tak to asi taky moc neprida.
Jj to mintove hnizdecko je moc krasne
@barushe_27 tak to mě moc mrzí, že tak trpíš
@vvercatkoo musim to vydrzet, hlavne ze broucek je v poradku
@barushe_27, je mi moc líto, že tak trpíš, přeji Ti ať bolesti co nejrychleji ustoupí, a je důležité, že prcek je v pořádku.
Ahojte holky 🙂 tak nam se s malou dari dobre. Spis narocne. Jedeme momentalne akci na podporu pejsku. Kdy vetsi vydelek jde na opustene pejsky. Takze jedu objednavky mydel od rana do vecera 🙂 Kdyby mel nekdo z vas zajem podporit na Vanoce dobrou vec pridavam fotky pejsku. A muzete mi napsat zpravu. 🙂 Vse zodpovim.
@barushe_27 Tak to hlavně v pořádku přežij! Já jsem měla asi týden kdy jsem nemohla chodit, asi mi malej utlačoval nějaký nervy, ale ja to začlo, tak to skončilo. Možná se ti zrovna otáčí jako mně nebo tak něco.
Já už jsem od včerejška doma na mateřské, ale furt něco. Peru všechny nashromážděné hadříky - holky, odstřháváte z těch hadříků ty vnitřní cedulky? A jinak poklízím, vařím, chystám se na svátky. A navíc je pořád co dělat do školy.
@bayt je tak kezby to bylo taky tak, uz mam malou hlavickou dolu, tak je mozne ze na neco tlaci, nikdo nevi co me je, ale kdyz se postavik k zrcadlu tak mam bricho krive uvidim co rekne v pondeli ta fyzioterapeutka
@galatea_a A co ty hladký? některý mám takový ty hladký a nějak nevím co s tím...
@barushe_27 To vypadá "nadějně", že když se srovná, tak se ti zlepší i ty bolesti, u mě to tak bylo...dokonce mě hnali k cévaři, jestli nemám trombózu. Samozřejmě náš internista pryč, takže jsem ho sháněla po všech čertech. Ale nakonec dobrý. Fakt tě lituju, mě to bolelo jak čert.
Vy co už jste sbalené, co zajímavého si berete s sebou? Přikládám můj seznam:
1. taška k porodu
- plavky pro manžela
- župan
- pružné tílkové "šaty", kojící košile a manželovo tričko k porodu
- omyvatelné pantofle pro mě i manžela
- lahev neperlivé vody, tmavá čokoláda
- pinetky, gumička
- balzám na rty
- teplé ponožky
- ručník
- papírové kapesníčky
- foťák
- doklady, těhotenská průkazka, prohlášení o jménu dítěte, porodní plán, oddací list
- CD s hudbou, vonný olejíček ještě přihodím
2. taška do porodnice
- ručník
- kojenecké košile a podprsenky
- papírové kapesníčky
- moje klasická kosmetika na tělo, ksicht i vlasy
- síťované kalhotky
- poporodní vložky
- kojenecké vložky do podprdy
- stahovací poporodní pás
- bambucké máslo pro mimčo, kdyby náhodou
- vlhčené ubrousky
- jedno balení plenek pro malýho (oni dávají, ale kdo ví, jak mu to sedne)
- běžné léky, co beru
- probiotika, kojenecký čaj, rybí olej
- čtečka
- nabíječka na mobil a mobil
- poporodní dezinfekce do klína - ve spreji
na miminka vše dávají, takže s sebou na malého asi jen zavinku Miracle, a pak na cestu z porodnice už to vezme manžel
jo a zapomněla jsem, že beru i mast na bradavky

@marketka00,
je super, že jste doma. 🙂🍀