icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

vvercatkoo
16. pro 2017

@nenulinecka vítej v klubu😂
Já zatím žádné strie nemám, mažu bříško, prsa, boky i stehna🙂

nenulinecka
16. pro 2017

@vvercatkoo takze taky ruce nohy opuchy jooo 😂

vvercatkoo
16. pro 2017

@nenulinecka ti už mám dlouho, otoky už neřeším😂 spíš teď ty bolesti podbřišku a pipiny😂 to je katastrofa

evelin1251
16. pro 2017

@nenulinecka Mě se udělaly strie zespod na prsou 😠 ale jsou docela malinký, tak se to dá přežít. Udělaly se mi hned na začátku, snad ve 20tt jsem si jich všimla. Prsa mám snad o 3 čísla větší, přítel si ty "melouny" nemůže vynachválit 😂 Poslední dobou mě dost svědí bříško po stranách, tak mažu o sto péro😀

@vvercatkoo Včera mě taky bolelo v podbříšku, celý den i v noci, jak kdybch to měla dostat. Nejdřív mě vyděsilo, že chce snad mimi už ven. Přišlo mi, že ho mám nacpanýho až někde v pánvi, i když jsem se překulila na posteli a nebo když jsem vyndavala myčku, tak mě tam jakoby píchlo, ale děsně 😖

evelin1251
16. pro 2017

Holky jak jste na tom s váhou? Já mám 16kg nahoře 😖 no jsem tulení slonice . I sestra na gyndě mi začala nadávat, že moc přibírám, a určitě jim jen samý slaný polívky, že mi stačí 1 mandarinka za den a né 2 kila, a ať moc nepiju, že to zatěžuje ledviny, a nakonec mi řekla, vy jste neslyšela asi nic o preeklampsii, si o tom něo zjistěte, to byste se chovala jinak. Tak jsem na ní koukala, protože na mě spustila jak kulomet, a nezmohla jsem se ani na prd 😢 Naměřila mi totiž vyšší tlak 140/90. Otoky nemám, a hlava mě nebolí. Bylo mi to líto...Na hematologii mi řekla, že mám hodně pít, na ultrazvuku, že mám taky hodně pít, kvůli tomu, že mimi nemá tu plodovku, množství na hranici minima 😕 Tak jsem se prolejvala vodou tak 4l/den. Nemám ani fotku, když si tam nemůže moc plavat, mimi je přilepené na stěně, poslední fotku mám z 16tt.
Abych to ukončila, druhý den jsem měla přijít s močí (že jí pošlou do laboratoře - na bílkovinu), a měřila mi zas tlak, a ten jsem měla v pořádku 124/90. To mi sestra řekla, že to není možný, že je tlakoměr asi rozbitej, že zkusí ještě 2 ruku 😠 a taky to bylo v pořádku. Nakonec jsem tam musela ještě včera, bílkovina v moči není, a tlak zas v normě 130/85. Že si mě víc pohlídaj, takže zas za týden na kontrolu. Byla jsem z toho fakt smutná. Holky pardon za román 🌷

sticker
calwena
16. pro 2017

@evelin1251 To je tedy docela pruda. Sestra asi má špatný týden, co? Já bych se řídila hlavně instinktem, zdá se mi, že ti ten tlak vylítnul jen z rozčilení a šoku z toho hrubiánství. Řiď se tím, co ti řekli doktoři, sestry jsou někdy chytřejší než rádio.

Já zatím zvládám, otoky nemám, strie ani nevím, pořádně jsem to nezkoumala, ale asi zatím dobrý. @nenulinecka zkoušela jsi těhotenský pás? Koupila jsem si ho a zdá se mi, že to bříško trochu nadzvedne a uleví zádům. Mám tento: http://www.jojomamanbebe.co.uk/maternity-suppor...
Nenosím ho pořád, jen když mě čeká nějaké dlouhé chození.

dominikaromanova
16. pro 2017

@evelin1251,
tak já mám zatím navíc jen 9 Kg, ale mi se zastavila váha, když jsem musela začít dodržovat dietu kvůli těhotenské cukrovce, jinak bych byla již jak vorvaň.
Ale abych Tě trošku uklidnila, s malou jsem přibrala 20 kg, a to jsem se nepřejídala a na sladké se ani nepodívala. Můžeš být zavodněná, s tím pitím bych to sice nepřeháněla, ale jestli máš málo plodové vody, rozhodně bych pila cca 3 l denně. Bohužel některé sestry a ne jen sestry si nevidí do úst, nic si z toho nedělej. Nejhorší je srážka s blbcem.
Co se týče bolestí v podbřišku jako před MS, doktor mi řekl, že se roztahuje děloha.

nenulinecka
16. pro 2017

@evelin1251 tak to bych byla taky smutna... pit se musi... me rikala hodne. Pribrala jsem 15 kg a sestra mi rekla, ze to tak proste je... zakaz ovoce mam taky, ale posloucham svy telo a o co si miminko rika, to mu proste poslu... 🌹

nenulinecka
16. pro 2017

@calwena dekuju za radu, ja se teda podivam po nejakym... ale snad to.po porodu dam dokupy. A co, miminko ubere trosku krasy kazde, ale hlavne, ze bude zdravouckej vid ? ☺ ale do toho padu pujdu natuty si jdu ted objednat. 🌷at se mi.trochu odlehci

mari90
16. pro 2017

Ja mam nahore 16kg mozna vic, vic jak tyden jsem se nevazila na konec 31tt asi dost, ale nikdo mi zatim nic nerekl, jen sestra mi vzdycky rekne "jee uz mate krasne brisko", mysleno ale v dobrem, popravde neresim to, malej je sice o tyden vetsi, ale nemyslim si, ze je to z toho jak jsem rozezrana 😀

elenadavis
16. pro 2017

Já holky už rovná desítka nahoře, ale zatím to jde do bříška a trochu ty boky. Co mě štve jsou strie 😕 bříško ještě nic,ale na boku už se mi z každé strany klube malá jizvička, tak mažu a mažu, ale asi to bude k prdu. Co se týče prsou to už je horší, přesně jak někdo psal, také mám strie pod prsy a pár u dvorce. Jen co mi nejde do hlavy je to, jak je možné že se mi dělají, když my prsa vůbec nerostou. Vážné já jsem stále na stejné velikosti, jen je mám hrozně žilnaté ale nerostou.😕 tak nevim.

nenulinecka
16. pro 2017

A ja tech jizev na bocich 😞
@elenadavis

elenadavis
16. pro 2017

Holky trochu mimo téma, můžu se zeptat a zároveň poradit jakou máte matraci do dětské postýlky? Pořídily jsme matraci zdála se nám v pohodě, ale teď ji máme v postýlce tak už jsi nejsem jistá. Je celkem měkká, nebo jak to říci celkem péruje a mám špatné tušení že by měla být asi tvrdší. 🙂

elenadavis
16. pro 2017

@nenulinecka Taky hezky, ale máš krásné kulaté bříško 😉😀

nenulinecka
16. pro 2017

Ty strie jsem tu resila rano, co na ne, bojim se, ze za tech 48 dni to bude horsi @elenadavis . Ale co nadelame a Ty tu pises o jedne jizvicce 😂

elenadavis
16. pro 2017

@nenulinecka No víš celkem mě to mrzí víš, do teď jsem doufala že bych je nemusela mít, ale jak to jednou začne veřím že i mě se pěkně rozjedou. Ale na těch prsou to nechápu myslela jsem že se strie dělají tím že se vše zvětšuje a natahuje, ale když mě prsa vůbec nerostou tak proč tedy.

maxannie
16. pro 2017

@elenadavis My máme kokos, je tvrdší.

nenulinecka
16. pro 2017

@elenadavis to bohuzel nevim, je to divny, ale zachvilinku porodime, segra rikala, ze mazala biooilem nebo cim a ze vymizelo po porodu... tak snad se to nerozjede moc uz... taky se bojim, tomu ver. Vcera jsem to i obrecela trosku. Ale hlavne, ze budem zdrave a miminka take, to je to nejvic na svete 🌷

vvercatkoo
16. pro 2017

@evelin1251 to je kráva, já jsem na tom podobně a mě nic neříkala, jen že vypadám krásně. Jinak já dost trpím na otoky nohy ruce a teď poslední dobou někdy po ránu i obličej😂, ale pokud je tlak v pořádku, tak ti nemám řešit.
Mě zase řekla, že málo piju, nacož jsem řekla, že piju dost😂
Ty bolesti asi přejdou až půjde ven, je to i tím, že mi už dost na to tlačí hlavičkou😂

elenadavis
16. pro 2017

@nenulinecka máš naprostou pravdu 😉❤🍀

vvercatkoo
17. pro 2017

@elenadavis já už jsem tu matraci tady fotila. Doporučuji ji fyzosi a pediatři

vvercatkoo
17. pro 2017

Holky, tak dneska trpím jak nikdy předtím, píchání v podbřišku a pipina už bolí pořád ne jen při otáčení

nenulinecka
17. pro 2017

@vvercatkoo jj to uz mam takhle cca mesic. Znamena to pry ze budeme mit lepsi porod 😂 tak jsem zvedava

nenulinecka
17. pro 2017

Ne jen, ze me boli zada, vse mezi nohama, ze si prijdu jak tulen, ale me se i zacly lamat hrozne nehty a praskaji mi rty... 😨

nenulinecka
17. pro 2017

@barushe_27 kdepak jsi? Co ty zada?

vvercatkoo
17. pro 2017

@nenulinecka fakt? Tak to jsem o něco klidnější😂 ale i tak ta bolest je dost otravná

marketka00
17. pro 2017

@evelin1251 já mám nahoře 20kg, teď už možná i víc. A kdyby ji někdo takhle vynadal, tak mu teda něco řeknu. Řešila jsem to jak přibírám s doktorem a ten mi sám řekl, že si tělo prostě řekne. A pokud neotykam, tlak je v pořádku a nemám cukrovku, tak to řešit nebude. Každá jsme jiná a tělo si prostě řekne samo kolik potřebuje. Mám kamarádku, která přibrala dokonce 35kg. Buď v klidu a nenech se rozhodit sestrou, která evidentně měla blbej den.

marketka00
17. pro 2017

*kdyby mi...
Ten telefon mě zabije, pardon za překlepy

nenulinecka
17. pro 2017

@vvercatkoo jj je, boli to tak, ze kolikrat mi to uz natahuje k breku, takze nic moc bolest

evelin1251
17. pro 2017

@vvercatkoo
@marketka00
Holky jste zlatý 🙂 Ta sestra je taková stará baba, a furt vzpomíná na svoje mládí, jak se co řešilo a léčilo za jejích mladých let. Doktor byl celkem v pohodě, že kila taky řešit nebude, a že vypadám na pohled docela normálně 😀 (neotekle)
Už to neřešim... 🙂
@nenulinecka Taky mě vše bolí, záda v kříži a pak i mezi lopatkami- nejhorší je, že nevim jak si je křupnout. V noci se budim snad 10x.

Strana