icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

bzubzalka
5. únor 2018

@danielle94 zkus dát teplou sprchu, buď se to rozjede nebo to přejde...

danielle94
5. únor 2018

@bzubzalka akorat jsem ji sla zkusit. Tak uvidime zda se to pak rozjede nebo to bude dobry. Ale teda zada bolest hrozna

akcejn
5. únor 2018

@danielle94 kontrakce by mela byt cca 1 minutu. Stahni si nejakou aplikaci na mereni to pomuze. Drzim palce ;)

danielle94
5. únor 2018

@akcejn 1minutu a prichazet v pravidelnych intervalech? Ted jsem vylezla z vany. Bolesti stale mam. Zada nonstop a do podbrisku to prichazi postupne vselijak. Je mozne ze je to treba pred a poradne se to rozjede az za nekolik hodin? Ted ta krec chodi opravdu nepravidelne ale vystreluje z podbrisku do zad a tlaci me i cela panev

dixxie
5. únor 2018

@danielle94 mozna uz rodis uvidis zda to prejde a byly to jen poslicky nebo to pretrva, drzim palce 🙂

danielle94
5. únor 2018

Dekuju moc holky. Uvidime🙂 Zda poslicci nebo porod. Zatim krece v podbrisku prichazej stale i po horky vane. Ale ne nijak pravidelne a bolest se zatim da vydrzet. Uvidime jestli se to treba do nekolika hodin rozjede uplne nebo naopak zmizi🙂

wendie
5. únor 2018

@bzubzalka Mám tam časopis Téma a Speciál Olympiáda 2018 a pak nějakou oddechovou četbu, světové bestsellery staršího data :D spíš proto, že se to dobře čte a nevadí ti, že musíš přestat v napínavém bodě. teď naposledy doma jsem četla Harryho Pottera a Proklaté dítě a to jsem přelouskala strašně rychle, nemohla jsem se odtrhnout.. jinak ale když jsem byla v práci, četla jsem hrozně málo, nebyl čas. teď doufám, že doma zase budu číst. pevně totiž věřím, že si svou poslední životní mateřskou pořádně užiju, když nebudu mít dvě děti doma 19m od sebe, ale jen jednoho pidižvíka, který snad!!! bude hodný. taková ta idylka - ráno a dopol doma, poklidit, sem tam návštěva, zahrádka, každý den pes a kousek knihy 🙂) a odpolko se věnovat těm starším 🙂)) (já vím, realita bude tvrdě jiná :D)

@simona94 já mám dnešní den taky takový osudový, ale předpokládám, že to nevyjde... nicméně, já si to ještě můžu dovolit :D jsem o 2tt méně než ty... tobě bych přála, aby už to přišlo... 🙂 chápu, že se bojíš, ale věř, že i my, co jsme rodily, se bojíme asi tak stejně nebo hodně podobně... já to teď mám tak, že se mi právě vybavují předchozí porody, a o to víc se bojím. na druhou stranu porody jsem měla dobré... oba dva. je to prostě nestandardní a bolestivá událost, ale hned potom ji zalepí to krásné miminko, nebooooj 🙂

@paja173 jéé, jak se žije v Anglii? a kde přesně bydlíš? máš manžela Angličana? Anglie je moje velice citová záležitost 🙂 kdyby kdysi nebyly určité kdyby, žiju tam taky... tak ať je vše ok!!!

@bzubzalka @dixxie jste mě pobavily s tím holením... já holím cestičku v Africké bushi :D (prosím nesmějte se, ale asi to máte podobné)... prostě popaměti co se dá. bohužel ještě k těm super hemoroidům, kterých jsem se teď na chvilku zbavila, mám na svých partiích obří varix, nikdy jsem to nezažila, nicméně se to v těhu prý děje a i když na křečáky netrpím, tak se to objevilo. prý se to ale samo zatáhne... potíž je, že na té dané straně se ani nemůžu holit, protože kdybych se řízla, je prů**r. takže před poradnou cestička, a zbytek nechám na nich až u porodu, snad to stihnou...

@danielle94 takhle jak to popisuješ jsem to měla u prvního... držím ti pěsti, ať je to rychlé, pokud se to rozjede...

wendie
5. únor 2018

@danielle94 já to u prvního měla přesně jak popisuješ. ráno kontrola a tam mi ještě řekli, že za týden se uvidíme, že rodit nebudu... v poledne doma podbřišek jako ty, bylo mi divně, ani chuť k jídlu a vystupňovalo se to do nějaké pravidelnosti až kolem 17hodiny odpol... takže může být... pokud se na to cítíš, klidně bych si dala ještě sprchu/vanu znovu, myslím, že se to tím dá hodně popohnat. z toho co popisuješ už mi to nepřijde jen jako poslíčci... myslím na tebe!!

calwena
5. únor 2018

@paja173 Ahoj... a kde žiješ v Anglii? Já sice rodím v Čechách, ale manžel je Angličan, takže v Anglii jsme taky většinu času. Tak kdybys třeba byla blízko...
Já se nakonec rozhodla po zkušenostech s porodními asistentkami v Anglii, že to riskovat nebudu a že porodím v Čechách. Manžel je naštěstí kosmopolitního založení, takže tohle rozhodnutí nechal na mně.

Jinak, holky, gratuluji ke krásným miminkám. Závidím, už bych taky brala to mít za sebou, i když obtíže mě naštěstí moc nepostihly. Klepu to. Jen takové to základní jako pálení žáhy, oteklé kotníky apod. Jinak zvládám, ale jako velryba se cítím taky.

calwena
5. únor 2018

Mám ale dost smíšené pocity z předporodních prohlídek v porodnici. Ačkoliv všechna měření i monitory ukázkové, doktorka mě nutí do předčasného vyvolání porodu ještě před termínem, a to jen a pouze vzhledem k věku. Porodní cesty nachystané prý ještě nemám, malá se má vevnitř dobře, a přesto si doktorka vede svou. To si dokážu představit, jaká hrůza to bude, pokud se zatím nic nechystá, to mi klidně můžou vyvolávat 3 dny. Já se zatím úspěšně bráním (věk je někdy výhodou, pokud jde o asertivitu), ale fakt mě tím už štve. Kdybych měla potíže, ani neceknu, ale nutit se do vyvolání, když je vše ok, to se asi nenechám. Nemáte někdo stejnou zkušenost?

danielle94
5. únor 2018

@wendie ty joo tak mame uplne stejne. Ja od rana nic uz nejedla a moc ani nepiju. Vubec zadne chute ani hlad. Obcas prujem. Zada boli porad a podbrisek vzdy po nejake dobe ale opravdu zadna pravidelnost. Ale uz to boli od kontroly od rana porad. A pritom poslicci by meli ustupovat. Zatim se mi nezda ze by to bylo silnejsi. Je to silne vzdy kdyz to prijde ale ne tak ze by se to nedalo vydrzet. Cekam co bude. Twd jsem byla na prochazce. Cetla jsem ze je na to taky dobra. A dam si malinik. Uvidime. 🙂 myslela jsem ze se to rozjede hned ale pravidelnost to teda muze ziskat hodne pozdeji

bzubzalka
5. únor 2018

@wendie cesticka v africké buši...to musím říct manželovi, jsem se málem pocurala😀😂 on mi pořád říká, že.na bobry není zvyklý....takže buď v klidu taky jsem jak zarostla ☹ já četla.hodně, denně jsem.dojížděla do práce 2hod tam a zpět,tak mi to krátilo cestu.

wendie
5. únor 2018

@bzubzalka chlapi musi vydrzet esteticke nedokonalosti nas zen ale co vse musime vydrzet my... Tak to je super ze jsi takova ctenarka.. Kam jsi jezdila do prace zes travila tolik casu na cestach?

@danielle94 myslim na tebe,snad se ti to rozjede at to mas uz za sebou 😉

@calwena souhlasim s tebou,zbytecne bych taky nevyvolavala... Nevim,kolik ti je,ale pokud je vse v poradku,nechala bych to do konce 40tt urcite na prirode.. Jak dlouho se tady po porodu zdrzis? 🙂

dixxie
5. únor 2018

@calwena ahoj, to jsem ještě neslyšela, kvůli věku... kde rodíš? ja mam 38 a nikdo nic neříká.

paja173
5. únor 2018

@wendie Ja uz jsem tu hrozne dlouho, ale doma je doma. Ja jsem potkala manzela chvilku pote co jsem do Anglie dojela a nejak jsem se tu zapomela. 😉 To vis, zivot. To same jako v CR, z prace do prace, do toho deti atd. Ale ted kdyz uz mame maleho a ted bude druhatko, tak mi rodina a CR chybi vic a vic. Co se da delat. Jeste ze se da sednout na letadlo a byt za chvili doma.

bzubzalka
5. únor 2018

@calwena taky mě zaskočilo, že tě tlačí kvůli věku...kamaradka rodila ve 40,5a v klidu nikdo ji nenutil, přenášela 5dni
@wendie bydlíme kousek za prahou a dojizdela jsem na budějovickou, mhd to ráno trvalo cca50min,odpoledne tu hodinu

danielle94
5. únor 2018

Holky tak to vypada ze se mi to rozjizdi po 10 minutach. Pokazde krec a mala se hrozne vytlaci na brise. Cekam az to bude po 5 min.

bzubzalka
5. únor 2018

@danielle94 držím palce,ať to jde jako po másle!🍀

paja173
5. únor 2018

@calwena Mi jsme na okraji Londyna, ve Watfordu. Jsem tu uz dlouho. Manzel je anglican, do CR kolikrat i chtel, ale ja to nejak brzdim. Jeste ze se da sednout na letadlo a je to. No uvidime jak to pujde tentokrat. Prvni porod byl zdlouhavy, ale jinak dobra zkusenost i s porodni asistentkou i v nemocnici potom.

Gratuluju vsem maminkam co uz maji ty svoje stesticka u sebe. 😉

paja173
5. únor 2018

@calwena Kvuli veku? Kdyz se jeste nic nedeje a nic neni nchystane? To je nejake zvlastni. Vek by nemel preci hrat roli. Hlavne je to tvoje rozhodnuti a Dr by mela respektovat tvoje prani. Tak uvidis. Ja mam kontrolu v patek, termin je ted ve stredu, ale kvuli tomu, ze jsem prvniho 10 dnu prenasela ( z toho ty posledni tri dny mi odtekala plodovka) tak mi moje midwife navrhla ze mi muze v ten patek udelat Hamiltona, jestli teda chci. Tak uvidim. No, zatim ticho po pesine. sem tam nejake zaboleni, ale jinak nic.

deniskaaap
5. únor 2018

Ahoj holky, tak jsem dneska byla na kontrole 40+1 a nechala si udělat Hamiltona, pak jsem se šla do města projít a chytly mě hrozný křeče do břicha, ale jen do levé půlky, pak při sezení dobrý a při chůzi znovu.. a @danielle94 přeju, ať je to porod a ať je rychlý 😊

wendie
5. únor 2018

Holky,ja se ted dozvedela,ze pokud bude zakaz navstev,ze mam smulu i u porodu,ze mi tam manzela pry nepusti... 😢 tak jsem z toho docela spatna.jako do terminu daleko,ale zakaz je stejne tak na dva tydny alespon... Projela jsem par diskuzi,j to nemocnice od nemocnice,ale ta nase v lonskych letech opravdu k porodu otce nepoustela... Ja tam ale nechci byt sama...

dixxie
5. únor 2018

@wendie tak bude mít roušku - držím palce ať ho pustí!

bzubzalka
5. únor 2018

@wendie taky mi to přijde smutné, i pak, že nemohou na návštěvu...v motole zatím část nemocnice zavřená...a děti do 10let zákaz úplně...takže asi stejně nepřijdou...nemáme kam Erika dát...

dixxie
5. únor 2018

@bzubzalka a co tvé kamarádky, nepohlídají?

bzubzalka
5. únor 2018

@dixxie možná jo, záleží jaký den to přijde...pokud budu přenášet, tak zkusíme Erika udat ke tchyni, tady budou všichni na horách(jarní prázdniny).Rodiče mám 160km a pracují oba.

wendie
5. únor 2018

@bzubzalka
@dixxie mne ani tak nevadi ze nepijdou na navstevu,to se proste prekona,vyuziju cas pro sebe a mimi,k odpocinku... I kdyz jsem kluky celou dobu ladila jak hned prvni den prijdou za braskou.ted uz vedi ze se neuvidime par dni.. Ale ten muz u porodu me fakt mrzi.uz jen proto,ze to miminko se mnou "vyrobil" a ma preci pravo videt jeho zrozeni,sam mi rikal,ze ho to mrzi,ze ho teyy asi hned neuvidi... Z moji strany me nejvic stve ze prijdu o oporu,sestry se na tebe "vyprdnou",navic nektery byvaji neprijemny... A celkove vubec kdyz tam ten chlap je a treba te jen drzi za ruku pohladi po vlasech,poda vodu... No fakt me to stve.navic pracuji hormony..

Dnes me zase pekne boli v podbrisku,jsem zvedava co ve stredu povi doktor... Tak se mamky cekatelky opatrujte,brzy bude jiste lepe..

calwena
5. únor 2018

@paja173 My žijeme v Somersetu, takže spíše na venkově 🙂. @wendie Po porodu zůstanu určitě měsíc a půl, možná déle. Uvidím. Já do Anglie nijak nespěchám, nepracuji tam, takže žádný stres. A manžel přiletí tak na 3 týdny.

@dixxie Před měsícem mi bylo 40, takže žádná hrůza ještě. Ta doktorka mě s tím fakt štve, ale já se nedám. Pokud bude vše ok, k vyvolávání svolení nedám a těžko mě tam donutí jít násilím. Kdybych měla nějaké špatné hodnoty, tak neřeknu, ale tohle je fakt spíše buzerace a připadá mi to, jako by tam jeli podle nějakých tabulek, ne podle individuálních případů. Jinak termín mám zhruba za 10 dní.

danielle94
5. únor 2018

Tak jsem dorazila domu. V pul 5 jsem odjizdeli do porodnice. Rekli mi ze bud zustanu ale muze se stat ze se rozjede poradne treba az za dva dny a nebo pojedu domu a muze se stat ze jsem v noci zpet. Ale jela jsem jeste domu. Jinak bolesti zpusobovalo velke zkracovani cipku. Od rana se hodne zkratil. Takze se porod blizi. Bolesti porad jsou ale ne tak velke. Bolest zad trva a do bricha to prijde fakt jednou za cas. Dostala jsem cipky a nejake prasky na spani. Pokud cipky zaberou tak pohoda. Zabrat nemusej a muze se to pak samo rozjet. Takze uvidime a budeme cekat. Musim rict ze jsem rada ze jsem jeste doma. Hrozny jak clovek nevedel co s nim bude a co ho ceka. Ale vyzkousela jsem si prijem tak priste to bude trosku min stresu. Dneska jsem fakt stastna ze snad jeste budu spat v klidu a ve sve posteli. Snad celou noc. Predpokladame ale ze to asi kazdym dnem prijde uz. Ze se asi dalsi poradny v pondeli nedockame. 🙂

dixxie
5. únor 2018

@calwena jojo, chápu tě, taky bych toto dilema nerada řešila. U minulého porodu jsem rodila asi 10 dnů po termínu, v pondělí jsem porodila a ve čtvrtek mi to chtěli vyvolávat. Měla jsem štěstí, tak doufám, že to na mě teď přijde dřív, protože se mi do vyvolávání moc nechce. Myslím, že nutit tě nemůžou, ale zase není rozumné čekat třeba 14 dní po termínu, přece jen mimču je tam těsno a můžou se vyskytnout komplikace.

Strana