Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@nenulinecka Jak jsi psala, že máš problém se stehy, tak si zkus v lékárně koupit heřmánek nebo řapíkovou nať. Večer si udělej odvar z řepíku, heřmánku nebo můžeš i najednou a udělej si sedavou koupel. Je dezinfekční a hojí dobře rány. Na genitálie se může normálně používat. Dělala jsem na doporučení doktorky, když malý měl problém s "pinďourem". Dá se využít i porcovaný jako čaj, ten pak nemusíš cedit. 🙂
@lhubajda1 jsem na tom podobně jako ty😉 bolí mě záda, v noci se budim bolestí kycli, otoky mám ruce i nohy a to takové, že mě ruce brni, pry otok utlacuje nervy mi bylo řečeno. Tlak mám hraniční a nemám cukrovku ale hemeroidy,dnešní procházka byla za trest, šla jsem jak kačer...sprosta být nechci takse nepíšu jakej 😀
@wendie já si myslim,ze asi ne,oni teď mají i některé porodnice omezené návštěvy z důvodu chřipek. Ale třeba kdyby můj manžel měl chřipku,asi by se mnou ani nechtěl jít. Ona viróza jen s rýmou a kašlem ještě asi projde,ale ta pravá chřipka,kterou si spousta lidí plete,je mazec. To tě bolí kliuby,celé tělo a vyspká horečka podle dr. nesrazitelná až 3-5dní. No hlavně aby my jsme v tomhle stavu nerodili,vem čert ty chlapy
@dixxie no právě proto bych se nebranila rodit i v tomhle týdnu už jen proto,ze je pryc a nemusela bych jeste resit hlidání a nebo volat manzelovi jak a co jí dát apod. Jsem teď 37+1 a měla bych ješte vydržet,ale už mi je protivnej každej den. Skoro nic neujdu,jsem často unavená, zase se mi vrátili odpolední nevolnosti…no chci prostě už rodit. Ale cetla jsem,ze jakmile se dovyvinou zcela plíce,začne do plodovky vydechovat (teď si nevzpomenu na název) a to odesílá info,že porod může začít,tak doufám,ze nasemu se bude chtít tenhle signál vysílat co nejdřív
@tereza1989 jj.prave protp jsem to psala s lomitkem.zatim to u nej vypada na virozu... Hlavne ryma,jinak vcelku ok.rano jsem ho nahnala do postele a lezel az do obeda,ani vube nebyl venku,on je schopen normalne i jit...jen pro neco a je z toho hodina... Ja jsem dnes 36+6 a asi je mi uplne jedno,kdybych uz rodila.od zitra jsme s vahou nad 2500g povazovni za donosence,odhadem jsme tuto vahu meli uz pred 2,5 tydny,tak ted ji snad uz ma urcite.dnes mi pekne tvrdne bricho,rekla bych,ze mi i vic spadlo.myslim si,ze 1-4dny a bude venku (i kdyz se muzu mylit).no,ve stredu jdu na gyndu tak uvidime.jinak do porodky mam o tasku navic kvuli zakaznym navstevam,hlavne cokoladu,jablecny dzus,knizku (ano,hodlam si i cist 🙂 a par zbytecnosti navic kdyz za mnou nikdo neprijde...
@bzubzalka No tak otoky rukou mám také, už jsem si musela sundat i prstýnky a náramky. Už fakt bych byla ráda kdybych porodila. Ještě ani nevím jak to bude u druhého, první byl císař akutně pro hypoxii malého. Tak se trochu bojím aby u druhého to nedopadlo stejně. Zítra jdu na monitor tak jsem zvědavá jestli mi něco řekne 🙂
@wendie No tak náš malej je hrozný šídlo. Je všude a nikde 🙂 Teď trochu je pozitivní že mi manžel marodí, že na něj nejsem sama. Po obědě jsem tak unavená, že si musím jít na chvilku lehnout. Nejvíc mě štve, že mám oteklé ty prsty a nemám v nich cit a v noci mě brní. Na záda mi pomáhá teplá sprcha. Na žebrech mě pálí jako kdybych měla kůži spálenou a malej v břichu se dneska neustále hýbe.
holky, my jsme jak vyvrhnuté velryby na pobřeží 🙂 taky si tak připadáte? 😀
@wendie taky mám stahnutou knihu v telefonu, nachystanou.do porodnice. Dopoledne to s hemeroidy jde, ale po obede to vždy začne a sedím na půlce zadku ☹ jinak Erik.se narodil 36+2 a měl 2820g a byl brán jako lehky nedonosenec
@lhubajda1 mě vadí ty otoky na rukou, jak brni prsty ☹ když si sundam ponožky tak otlaky ☹
@dixxie přesný...verlyba 👍
@wendie Zakladatelka diskuze je na pokraji rozpadu :D Už mě nic nebaví a chci porodit, do toho mám jako prvorodička strach z porodu s tím že malá už ve čtvrtek měla odhad +- 4100 g takže to na průchod nebude asi nejjednoduší a dr mě odešle do porodnice až po kontrole ve čtvrtek, to budu 39+1. Zítra je moje další datum co bych chtěla porodit, jako osud, ale nevypadá to nato. A co ty?? 🙂
Holky me taky uz nic nebavi sice nenatykam ale dnes palila zaha o 106 do toho furt kasel prede mnou zase noc plna kasle, vsude vordel nemam silu a motivaci na nic dnes jsem se divala na youtube jak jsme vyhrali Nagano abych do sebe nabusila nwjake pozitivni emoce jinak doporucuju serial Dabing street na ivysilani je to specificky zelenkuv humor a ja se u toho muzi potrhat. Jinak me nic moc uz fakt nebavi. A jsem lina ted se nutim se jit osprchovat ted uz musim byt furt ready do porodnice zitra 39 tyden zakonceny.
Tak holky. Nase mala uz ma 3,45. Dr rikala ze by to melo do vikendu prijit samovolne. Tp mam zitra. Tak snad se dockame! Pokud ne tak v pondeli posledni poradna a ve stredu nastup na porod.🙂 Dyl me prenaset nenechaji
@danielle94 ty se máš🍀
@dixxie hele, tak to jsi mě dostala...😂já holim před poradnou, tak dnes taky budu. Zítra mám i první monitor.
@wendie tak to on dovylezí kdyz jsi 37.tejden. Já bohuzel nemuzu posuzovat kdy to u mě prijde podle poklesu bricha,jelikoz mam nahore bricha 25cm jizvu která vede šikmo dolu,takze mě břicho uz od zacatku roste dole. Tudíž vypadám na porod už tak 4měsíce. No já jdu na kontrolu az v pátek,ale nejradsi abych už nešla. U nás měl malej 2200 už v 31 týdnu,prý jsem ho dost vykrmovala a hlavne do té doby zobala porad Femibion 2,kterej mi okamžitě zakázali,prý pokud teda nechci rodit 5kilový díte
@bzubzalka já už jsem to holení dole vzdala,nohy teda a kam az to slo jsem oddepisovala,nemuzu holit nohy ziletkou naskáce mi vyrázka, ale tam dole uz zaprvé nevidim a za druhe cítim,ze nemá původní vzhled takze poslepu uz bych to nedala. Ale nejmim si predstavit,ze mě budou holit v porodnici,pripadá mi to,jako ze tohle je vec,kterou bych si měla udelat sama. No nechápu,jak jsem to s Terezkou zvládla tenkrát
Holky co uz jste to zazili. Jak vam to zacinalo? Prijela jsem z kontroly. A zacal me dost bolet podbrisek jsk pri menstruaci a v krizi. Uz to trva asi hodinu. Takova tahla vracejici se bolest. Do podbrisku, kosti a a krize. Jak to ma byt? Rikal vam nekdo jak dlouho ty stahy maji byt? Trvat? Vim jen ze maji prichazet treba po pul hodinach a pak az budou treba po 5-10min tak vyrazit.
@tereza1989 mám to asi stejně, nohy ještě dám, spodek už je problém, to se holim po paměti a jistá si nejsem. U Erika jsem oholena nebyla a ani se toto nestihlo😉
@danielle94 mě boleli.jen.záda jako při ms, nejdřív málo i interval delší a pak už mi to prislo, že to bolí v kuse....těžko radit...
@bzubzalka ja vubec nevim prave. Cekam zda se to nejak hodne rozjede. Prijde mi ze bolesti silnejsi. Stupnuje se to. Vzdy hrozna krec. V zadech i podbrisku. Ale nevim jak to pocitat. Vzdy mi to prijde tak cca na dve minuty krec. A po nejaky dobe dalsi.

@wendie No hrozně, všechno mě bolí. Dnešní noc jsem strávila na toaletě ☹ Už se těším na porod 🙂. Doma mám ještě 3 letého syna tak s ním si člověk ani neodpočne. Bolí mě poslední týden hrozně záda v kříži a o kyčlích v noci ani nemluvím, to už nevím jak si mám lehnout. Ještě do toho mám začínající otoky, vysoký TK a cukrovku.