icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

dixxie
5. únor 2018

@danielle94 čím dřív tím líp, tak si aspň teď odpočiň v noci...

dixxie
5. únor 2018

@wendie neboj, třeba do té doby než porodíš ten zákaz zruší, každopádně ho tam zkusíš propašovat, třeba s tou rouškou.... přej si aby tam byl a povede se to!

wendie
5. únor 2018

@danielle94 opatruj se a hodne odpocivej,sily budou potreba! Myslim na tebe...
@calwena @paja173 jojo,Cechy krasne,Cechy me,ze? Ale UK ma hodne co do sebe... Ve Watfordu,resp. na krajicku Bushey u Watfordu jsem stravila rok zivota,mam na nej jedny z nejkrasnejsich vzpominek.velmi casto jsem se vracela,nez jsem potkala sveho stavajiciho muze a zalozili jsme rodinu.a jeste se zeptam odkud z Cech jste puvodem?

bzubzalka
5. únor 2018

@danielle94 holka, jsem na tebe zvědavá! Třeba nám zítra ráno napíšeš, že už máš miminko u sebe 😉🍀

calwena
5. únor 2018

@danielle94 To vypadá nadějně. Skoro závidím, buď ráda, že se to takhle rozjíždí spontánně!

@wendie Já UK miluju už od dětství, ale neplánovala jsem, že bych si jednou brala Angličana. Prostě mi ho osud přihrál do cesty a bylo to moje nejlepší rozhodnutí v životě, je to super chlap. Já naštěstí nejsem na Anglii závislá pracovně, já tam jenom žiju. Práci jsem si nechala v Čechách, takže naprostý ideál. Mám to nejlepší z obou světů. Jinak původem jsem z jihu Čech a taky z Prahy, jak mi to zrovna vyjde 🙂.

lhubajda1
5. únor 2018

@wendie
@bzubzalka Tak po dnešní kontrole pan doktor rozhodl, že mě pošle do porodnice k observaci. Vzhledem k mému tlaku a otokům pro jistotu. Jinak nevím jak se rozhodnou v porodce, ale možná bude proveden císař a ukončení v 38 tt. Ještě mám tu těhu cukrovku tak nechce nic riskovat. Docela mě mrzí, že z tel mi nejdou odesílat příspěvky, takže si budu moc jen číst jak jste na tom ale neodpovím vám ☹ Tak se držte a ať vám to dopadne všem dobře. Pak se ozvu.

bzubzalka
5. únor 2018

@lhubajda1 kolik máš tlak? Mě minule řekli jen.hlídat a jak spodní bude přes 100přijet.ja jdu na kontrolu zítra...

lhubajda1
5. únor 2018

No dneska jsem právě měla 145/105 po 1,5 tbl Dopegytu právě že je to už dost.

bzubzalka
5. únor 2018

@lhubajda1 tak to chápu...ja zatim léky neberu...držím palce

wendie
5. únor 2018

@lhubajda1 budu na tebe taky myslet! Drzim pesti at je vse ok... A az to pujde,tak se urcite ozvi! 😉

lhubajda1
5. únor 2018

@bzubzalka No já už Dopegyt beru 3xD od 25 tt a postupem se to prostě zvyšuje a teď jsem na dávce 1,5-1-1,5 což už je dost. Na druhou stránku se mi nechce od malého jít si lehnout a čekat co bude a nebude, ale na druhou stránku aby se něco nestalo bude to lepší.

lhubajda1
5. únor 2018

@wendie Až to půjde tak se ozvu, ještě mi je smutno z toho že malej bude mít 11.2 3 roky a já nebudu doma 🙂 a ještě je zákaz náštěv!

wendie
5. únor 2018

@lhubajda1 rozumim ti.ale oslavite si to hned jak doma budes 😉 triletak stejne jeste presne nevi,kdy presne ma narozky 😉 a pak si to spolecne uzijete... Vzdyt dostane ten nejkrasnejsi zivotni darek, sourozence!

bzubzalka
5. únor 2018

@lhubajda1 třeba už budeš.doma....abys přesně 11.2nepřinesla domů dárek😉

calwena
5. únor 2018

@lhubajda1 Moc držím palce, ať nemusí kvůli preeklampsii vyvolávat.

tereza1989
5. únor 2018

@danielle94 no počitej si ne jak dlouho to trvá,ale za jak dlouho prijde dalsí. Já měla zprvu tak po 20min. pak se to treba zkratilo po 10 a pak zas treba az za hodinu, to se měnilo a měla jsem je hodně slabé. Tak já kontrakce něela vlastně nikdy silné. Ale vecer jsem to už mela intenzivnejsi,po 10min a pak po 5jsme jeli. I kdyz to nebyla ani tak bokest jako protivný pocit,ale tak muj celej porod byl zvlastní. Kazdopádně:kdyz to bude trvat delší dobu co 5minut jeď do porodnice,v nejhorším pojedeš zas domu,ale budeš mít jistotu,žes nic nezanedbala. Jsi prvorodička tak nějaké plané poplachy mít můžeš. Ale fakt počkej na vícero opakování po stejné nebo přibližné době

paja173
5. únor 2018

@wendie Je, no vidíš. 😉 Malý svět. Jinak já jsem z Valašska, kousek od Vsetína. A už se nemůžu dočkat až na léto pojedu s prckama domů.

danielle94
6. únor 2018

Tak noc strasna holky. Malou u sebe nemam. Cipek sel ven s prujmem. A prasek na spani zabral az po 3 hodinach. Krece do podbrisku. Nepravidelne ale porad se opakujici a stejna intenzita bolesti. Podarilo se mi to nakonec zaspat ale vzdy ztvrdlo bricho a mala se vrtela. Ted uz je to rano lepsi. Ale porad bolesti do kycli a vse. Neprijemne. Vypada to ze se telo pripravuje. Takze kazdym dnem cekam ze to prijde.
Porad slabounke spineni dole.
Bylo to po vcerejsku vazne dost slozite to poznat jestli to je porod nebo co. A bude to slozite. Ale nezkracovalo se to takze kontrakce to nebyly. Ted uz budu poradne odpocivat protoze vcera jsem byla tak strhana a nevyspana ze bych porod nedala!! Dekuju vsem za na me myslite a za rady. Predpokladam ze max par dni a mala je s nami

evelin1251
6. únor 2018

Holky, všem ještě jednou gratuluju k miminkům 💐 Nestiham vás skoro číst, natož na něco reagovat a to Vendelín je miláček, jen se nabasti a chrupe. V neděli nás pustili domů, jsem stastna, že je v pořádku a vše nakonec dopadlo dobře.

dixxie
6. únor 2018

@danielle94 určitě se to blíží, tak držím palce ať to přijde rychle a ať to zvládneš 🙂.

evelin1251
6. únor 2018

@bzubzalka @wendie a spol, co řešíte návštěvy, byla jsem v porodnici 4 dny, chodili za mnou Vašek s tchýni a tchánem,a pak moje mamka se ségrou, jinak jsem návštěvy odmítala. Vypadala jsem hrozně unavené, než se mi rozjelo mlíko, tak jsem měla Venu furt na prsu. A hlavně ty rozbouřeným hormony 😊 fakt masakr, věčně jsem tam brečela, a teď doma taky brečím (štěstím) 😍
Ale chápu, že když máte doma ještě starší dítko, tak vám bude smutno.

wendie
6. únor 2018

@evelin1251 mně vůbec nejde o ty návštěvy. spíš, že kluci chtěli vidět miminko, já to beru naopak pozitivně, že si odpočinu 🙂 ale nejvíc mi teď vadí, že jsem zjistila, že v naší porodnici nepustí manžela k porodu. z toho je mi do pláče. že tam budu sama, nechci rodit sama.... byl mi velkou oporou u obou předchozích... no, uvidíme...

lhubajda1
6. únor 2018

@wendie Tak uz jsem na pokoji, zatim me jen hlidaji, maly ma tachykardii tak budu chodit casto na monitor. Jinak zatim nic se nedeje. Me vyskocil tk na 145/115 takze to muze reagovat na muj tlak. Pokud se to nezlepsi tak pujdu na sc.

danielle94
6. únor 2018

@lhubajda1 drzime moc pesti!! Hodne stesti a drz se.

Ja mam dneska opet asi poslicky. Neni to tak silne jako vcera ale bolest v krizi porad ale do bricha to prijde jednou za cas. Ted se fakt bojim abych ty kontrakce poznala kdyz je ma kazda jine:D nejvic se desim ze neco propasnu a mala dopadne spatne. Ale snad ne..

bzubzalka
6. únor 2018

@evelin1251 za mnou v porodnici byl jen manžel a jednou naši (mají to 160km),jednou tchýně ta to má 80km. I když jsem byla unavená byla jsem ráda, že na hodinu přišli..
Ja dnes byla v poradně, dr.mě tam chtěla nechat kvůli tlaku a to mám jen 143/90. Nakonec na 4měření 138/85tak me pustila...mám měřit 2x denně a jak.bude nad 90přijet...

bzubzalka
6. únor 2018

@lhubajda1 držím palce!🍀

dixxie
6. únor 2018

@bzubzalka mám pocit, že tvoje Dr. nějak moc psychuje kvůli tomu tlaku. Máš to stejné jako já, většinou ho máš v normě, jen občas doma nebo u doktora ti vyskočí víc. Abys jezdila kvůli tlaku nad 90 mi přijde na palici. Já mám přijet nad 100 a to jsem jela před týdnem uprostřed noci a úplně zbytečně, protože mě zase poslali domů. Dřív se tlak léčil jen když byl dlouhodobě nad 110. Já chodím k Apolináři, kde jsou dobří doktoři a kvůli tlaku nad 90 by mě fakt nikam nehnali... neřekla bych kdybys měla bílkovinu v moči a nějaké šílené otoky, ale takhle mi přijde, že jsi v normě a jezdit tam jen kvůli tomu, že ti to z nervů vylítne trochu víc, mi přijde na palici. Já už ten tlak radši ani neměřím, protože ta epizoda v noci v nemocnici, kdy se mi pak rozjela ta šílená viróza, mě fakt nebavila. a to jsem měla doma pozor 166/123. Tam mi to kleslo na 135/85, udělali mi ukázkový monitor a štrádovala jsem zase domů. Peníze za taxíka ani nezmiňuju.

dixxie
6. únor 2018

jinak holky ten kašel se mi zhoršil, zase jsem celou noc nespala a svíjela se v suchém dráždivém kašli, teď přes den taky... už nevím, co s tím, je to 11. den nemoci a průměrný kašel prý trvá 18-25 dní... jsem z toho už zmořená, energie 0, stálé polehávání, doma skoro šestiletý syn a nemám sílu se mu věnovat, jen kouká na youtube, jdu si s ním zkusit aspoň prohlédnout knížku...

wendie
6. únor 2018

@lhubajda1 taky na vás moc myslím...

@danielle94 nezávidím, ale věřím, že nakonec vše dobře dopadne!!

@dixxie a nestálo by za to skočit k PL, aby tě poslechl? Spíš pro sichr, aby ti něco neviselo na průduškách... jako kašel se léčí dlouho, ale aby se nezlepšoval?

lhubajda1
6. únor 2018

@wendie Tak monitor je hranicni. Ja tk po 2 Dopegytech mam 139/95, což je pod 100 takze zatim ok. Vecer jdu jeste na monitor.

Strana