Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@tereza1989 myslim, že si.miminko bere.jen co.potrebuje. u prvního jsem.přibrala 19kg a rodila měsíc před a vážil 2,8kg teď jsem.přibrala 15kg a malý měl 3,2kg. Asi to prostě každý má jinak.
@tereza1989 jinak držím palce,ať se to.rozjede. já už na konci.zkoušela vše jen,aby byl venku...
@tereza1989 takhle uz jsem se taky zacinala citit, neboj, brzy toto vsechno bude zapomenute minulost, ted mi projde jakoby to cekaci obdobi ani nebylo jako by to byl sen. Snaz se co nejvic odreagovat sledovanim serialu na internetu nebo olympiadou nebo cimkoli co odvede tvou pozornost. A zkus meditace a predatavuj si jak se rozjizdi kontrakce a mluv v duchu s miminkem a simluv se s nim aby slo ven. Drzim palce!!!
@tereza1989 To je určitě individuální. S prvnim jsem přibrala 8 kg a měl 3.642kg když se narodil, ted u druhého zase 8 kg a maly měl 3.420kg. Kamarádka nabrala s prvnim 15kg a narodil se ji prcek 3.30kg a u druhého jen 10kg a prcek měl 4.10kg. Taky by mě zajimalo jak to vlastně funguje. 😉
@tereza1989 A užívej si to teď jak můžeš. Všechny jsme se nemohly dočkat, mít ty naše miminka v náručí a teď mi to připadá jako věčnost , že to je dávno. A určitým způsobem mi těhotenství chybí. 😂
Ahoja holky, jak se vede vam a vaším mláďatům??Já jsem byla včera s Vendelinem u doktorky v poradně, byli jsme pochválený, že krásné přibírá a vše dohnal - porodní váha 2780g a 49cm,teď ve 3 týdnech 3440g a 51cm 😍😘
Dostala jsem letáčky ohledně očkování, povinný je jasný. Chceme dát asi i pneumokoky - jen nevím jestli od Prevenar 13,nebo Sinflorix?? Rotaviry dávat asi nebudu. Co vy?Řešíte to?
@dixxie Já jsem si Dopegyt taky sama vysadila, v porodnici mi ho sestřičky nosily,tak jsem ho povinne musela užívat, ale děsně mě brněly ruce,jako bych je měla přeleželé. Měřily mi tlak 3x denně, a samozřejmě vyšší. Doma jsem ho postupně vysazovala, užívala obden asi týden. Po vysazení, tlak v normě, ruce brnet přestaly, takže si myslím, že má Dopegyt úplně opačný účinek. 😉
@evelin1251 my dáme jen povinné očkování. U Erika jsme davali sinflorix a stejně měl pneumokoka v uchu, následovala operace. Jeden dr.v Motole nám vynadal, že není očkovaný, když jsme řekli, že je jen hleděl 😡jiná dr.nám zas řekla, že je to jen na max.13kmenů a pneumokoku je 80! Erikovi bylo 8m,do 2let jsme čekali zda na ucho slyší...
Holky ja co jsem doma - od utery moc nestiham.jsme doma vsichni,aby to klukum nebylo lito,ale taky babicky navsteva,dnes moje segra..co nebylo v porodce kde byl uzasny klid mame ted srejne doma.. A pak ro tak leti a moje hormony placou.vim ze je to naposled.strasne bych si ty okamziky chtela nejak zafixovat,ten pohled kdyz si me prohlizi..a presto zustane matna vzpominka,kterou fotak nedokaze zachytit..je to krasny.tehu mi chybi snad jen proto ze byl porad se mnou,ale je fakt,ze dnes po 6dnech mi prijde jako by to nebylo...
Jinak ocko...mam dve skolkove deti,budu davat rotarix a synflorix.
A dalsi vec kterou resim ja... Jakou zvolite HAK? Mela jsem Mirenu,trvalo desne dlouho nez mi sedla,nevim zda do toho jit znova.. Co vy? Poradte,nazory,zkusenosti..
@tereza1989 odhady jsou fakt zkreslujici..u prvniho nevim odhad ale mel 3kg,ale 2.mel pred porodem 2900 odhad a mel jen 2650g,a tenhle broucek mel odhad 3390g 2dny pred a nakonec mel 3720g.. U vsech jsem pribrala do 10kg,u posledniho pouze 7 a podivej jaky je to klacek..nemam pocit ze bych se prezirala,asi si priroda dela co chce.jo a vsichni jsou tak nastejno dle tydnu tt..
Nechcete si, holky, zalozit soukromou skupinku? Stejne nas tu prispiva par a stale stejne dokola, tak at si muzeme v klidu psat co nas zrovna napadne a cte to jen ten, kdo by se aktivne ucastnil diskuzi. Ja tu jeste nic nezakladala, tak nevim jak na to, ale pokud byste do toho sly a nektera to umite, tak klidne zalozte a pristup se da tem pravidelnym prispevovatelkam. Nebo co myslite?
Mrzi me, ze jak se tu postupne rodi, tak uz hodne holcin neprispiva. Tak treba by zase zacaly...
@bzubzalka tak to jsem ráda,že si za 4kilový mimčo nemůžu s mou žravostí👏🍩jinak bojim se toho porodu když bude tak velký.
@evelin1251 jojo, taky se mi tlak po vysazeni srovnal 🙂. Bala jsem se aby si moje telo na dopegyt nezvyklo, abych ho pak nemusela brat do konce zivota. Ted se merim 3x denne a uz to vypada ze to bude v norme. Huraaa!
@bzubzalka jinak já už dneska pres tu bolest na stydké kosti skoro přemlouvala manžela k sexu,ale nakonec jsme se k němu nedostali. Ani jednomu z nás ta představa nebyla po chuti,takže raději na to,že nerodim nemyslim a třeba to přijde(jako ze to stejně musí přijít)samo
@dixxie děkuju za rady,ale já i u sebevětší práce nebo činnosti,stejně myslim na to jedno. Mozku prostě neporučíš,i když dneska jsme byli s manželem na delší procházce a chvíli jsem na to,že chci už rodit zapomněla,ale fakt jen na chvíli,pak bylo zase zpět to moje:tak třeba to tou chůzí začne.
@tereza1989 mne predpovidali mimi 4100 a bylnto duvod k vyvolani a pak mela 3600. A to jsem chodila do vyhlasene nemocnice u Apolinare 🙂. Se synem to bylo to same,
na ultrazvuku me strasili klestovym porodem a mel 3890.
@donia ja jsem pro ale taky to neumim :-/
@tereza1989 neboj se velikosti.z vlastni zkusenosti a cerstve nemela jsem pocit ze je to rozdil..
@tereza1989 já teď dala teplou koupel s bylinkami na uvolnění a pak silný čaj se skořicí, nevím zda to pomohlo, že mi praskla voda v noci, ale byla jsem ráda..
@donia taky jsem pro, ale taky netuším ☹
@tereza1989 mas pravdu, taky jsem pred porodem uz nedokazala myslet na nic jineho ale treba ta olympiada me odreagovat na chvili dokazala. Drzim ti moc palce at se ro rozjede co nejdriv!
Tak hlásím první návštěvu porodnice,od včerejšího večera křeče v dolní části břicha,nejprve jsem to neřešila,jelikož to rozehnala vana a v noci byl klid,ale od dnešního rána to je nonstop a v dlouhých intervalech. Na monitoru 2slabé zadní kontrakce(což nevim vo znamená) ale poslali mě domu. Dostala jsem 2čipky na doma a ty rozhodnou-buď se něco spustí nebo ne. Takže možná se i já dočkám. Ale řeknu vám,jestli tyhle křeče jsou jen slabý odvar kontrakcí,tak se normálně bojim. Já to vlastně u prvního vůbec neznám
@tereza1989 drzim palce at se ti porod brzy rozjede a moc neboli. Ja jsem dnes akorat 5 tydnu po a rikam si jak to neuveritelne uteklo.
@donia ty jo už 5týdnů,to teda fakt rychle uteklo,na to jak se mě to vleče tak kdyz to takhle napíšeš tak vidim,jak to vlastně i mě letí
@wendie Taky přemýšlím jakou antikoncepci zvolit...my budeme chtít jeste jedno mládě, tak za 2-3roky. Tak nevim, jestli do sebe cpat hormony nebo používat jen kondom. Před těhu jsem měla Lunafem a byla jsem moc spokojená.
@tereza1989 neboj to říkaly nám všem, že máme jen dráždivou dělohu že to nejsou kontrakce, ale neboj, jsou... i když ještě přituhne. snaž se to rozjet sama a't ti nedávají prostaglandin ten to může zbytečně moc urychlit do hodně bolestivých kontrakcí abys pak nelezla po zdi jako já 🙂. přeji co nejlepší porod a zdravé mimi!!!
Holky obrovska gratulace k miminkum, at vam dělají jen samou radost. Moje mala je tu uz pres mesic, tak strašně rychle to utíká. Teďka nás trápí růstový spurt je to šílený neustále na prsu řinčí mi u toho. ale je to náš miláček. Uz jsme zkouseli i sex ale zatim to boli, ani se do me nemohlto chudal dostat.
@dixxie jenže já nevím jak to urychlit,sex nepripadá v úvahu to brečim bolestí. Pohyb jsem zkousela,nemyslím klasiku,alw dlouhou sviznou procházku,lezu po kolenou a otírám i lišty u podlahy,okna jsem zkousela…no jeste dneska zkusim pro mě nesnesitelnej zázvorovej caj se skořicí. Jinak maliník nefunguje.takze uz fakt nevim. Máme dneska moznost hlídání Terezky tak bych ráda aby se to rozběhlo

Jinak já jsem dnes po kontrole,děloha tak nějak nevykazuje známky porodu,kluk odhadem 3770 +- 300g takže čekám taky porod 4kilovýho macka. A já chtěla malé miminko😢zajímalo by mě,zda jsem ho takhle vykrmila já tím,že jsem přibrala 18kg a nebo jestli si to dítě bere jen to,co potřebuje. Dr. mě asi nepochopil a neodpověděl mi na to. Už mě odeslal na kontroly do porodnice kam mám jít v pondělí. Já už ale nechci kontrolu,já už chci porod. Jsem doma na odstřel,protivná,nervózní,nesoustředěná(i to 3leté dítě mě porazí v pexesu) a to jsem vzdy vyhrala. A navíc mě strašně bolí pipina,dnes mi nemohl na podbřišek dr. abi ultrazvukem zajet jak to bolí. Tohle jsou nejdelší dny v mym život,hrůza.