Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
@tereza1989 pěkný večer, jsem na tom podobně jako ty, jednu noc v porodnici na 22.2. už jsem si dala. To, co vypadalo jako slibně se rozvíjející kontrakce, se během noci zaspalo. Ráno po vyšetření otevřená na 3, nabídli mi vyvolávací tabletu, ale na tu jsem byla nakonec zbabělá, takže už tři dny zase sedím doma a užívám si tvrdnoucí břicho po celé dny, ale nic, co by znatelněji sílilo, zatím není na obzoru. Takže hodně trpělivosti!
@calwena mně dr. Řekla že do -5můžeme, ale jestli půjdeme tak max do obchodu, ten máme cca10minut, tam se ohrejeme a zpět domů. Mlíko se mi taky rozjelo až doma 4den po porodu a 7den po jsem kojila plně.
Holky, jak.uspavate miminka? My jen na ruce, jak ho.položíme tak řev, jak kdyby jsme mu rvali hlavu či co. Usne na ruce a pak spí v postylce klidně 4hod. Už jsem musela i budit, jak mě bolela prsa..
@evelin1251 uz ted ti zavidim ze chcete jeste jedno... Ja vim ze my uz opravdu nee,duvodu mnoho,i tohle tehotenstvi...i kdyz bricho mi chybi...ty pohyby uvnitr,jako by se to nikdy nestalo.ach jo,dojimam se uplne vsim.. Ta HAK,asi se vratim k telisku,mela jsem Mirenu,ale musim to poradne promyslet.
@calwena jojo,byl to des...dnes uz ale ani nevim 🙂 ja mam do mrazu zakaz.dr rikala tak tyden nechodit jako bezne v zime a pak do -5taky ne.tak vyrazime asi az v breznu.
Drzim ti pesti s kojenim,jsi skvela,ze jsi vydrzela..verim,ze se ti to v dobrem vrati..jinak je spousta "podporovacu" - vyvary,caro,melta,caje...ale to uz urcite vis...
@crashboombang na 3jsem byla druhy den po tabletach a pak uz stacilo relativne malo,snad se ti brzo rozjede porod...poradna tepla sprcha ulevuje a pomaha,pekne na podbrisek,brisko,zada... Chudaku to cekani kdy uz to je des vid? Urcite i pro @tereza1989 vid? Nejake novinky? Jeste 2v1?
@bzubzalka mas krasneho klucika! Strasne to utika,vzdyt i nasemu uz je 11dni a to mam pocit ze jeste vcera jsem na pocitadle mela 56dni do porodu..
No nic.mam nakojeno s uz se mi klizi oci...dobrou noc vsem
@bzubzalka Chodím každý den ven kočárkem, spon na chvilku. Přes poledne, kdyz svítí sluníčko. Dnes resp.vcera 😀 jsme měli v poledne -2 stupně, zachumlala jsem ho a šlo se na půl hodky. Po vysvlečení byl spokojený, ani zmrzlý ani přehřátý...
@wendie děkuji
@evelin1251 v kočárku taky hezky usne, po kojení taky občas vytuhne.
@evelin1251 jak malého oblekas? Samovi je pořád zima mi přijde. Máme doma 22-23stupňů, on má body,dupacky nepolo polodupky, ponožky a prikryty a ruce jak z mrazaku a nohy občas taky. Ven když jdeme a bylo nad 0,tak body,dupky,oteplene kalhiry,mikyna,bundicka, deka na 4x prelozena,zimni fusak a ruce pořád studene,tělíčko teplé.
@bzubzalka Taky máme doma kolem 23stupňů, doma mu oblékám body s dlouhým rukávem a polodupky nebo tepláky s nožkama a ponožky, to je vše...přikrytý peřinkou.
Do kočárku oblékám - body s dlouhým rukávem, polodupky nebo tepláčky, ponožky, overal (tenký jako body), a kombinézu chlupatou s kapucí - ta má uzavřený rukávy i nohavice, čepičky bavlněnou a pletenou.A fusak z ovčí vlny, ten je ještě po mě 😊 Plus včera jsem Vénu ještě zabalila do pletený hebký dečky a pak až dala do fusaku. A abych vyplnila volný místo v korbě kolem hlavy, tak to obložím taky dekou, aby mu tam netáhlo, z hlavy utíká nejvíc tepla. 😉
@bzubzalka V porodnici byl malej 1.den v inkubátoru, furt byl studenej.A doma měl ručky studený asi týden, a teď už si je zahřeje, i když je má věčně vystrčený venku 😂
Třeba moje ségra, když byla miminko, tak měla ruce, nohy i stehna úplně ledový, a zůstalo ji to doteď, je jak ledová kralovna. 😜
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. 21.ledna jsem porodila holčičku a hned jsme přikládaly k prsu. Většinou jsem kojila okolo 10-20 ml, takže jsme dokrmovali už v nemocnici. Říkala jsem si, že až přijdu domů, tak se to zlepší..bohužel nezlepšilo :(, kojime pořád stejné množství, takže dokrmuji okolo 100 ml. Všichni okolo mi říkají, ať se na to kojení vykašlu, že to nemá smysl takhle malá dávka. Co si o tom myslíte vy? Přestaly by jste? Já si pořád myslím, že je lepší jí z toho prsu dát málo, než nic.. aspoň nějaké vitamíny ze mě má. Nebo myslíte, že je to hloupost?
@petrareskova Já jsem měla stejný problém, z porodnice jsme šli s dokrmem. Měla jsem rozkousaneé bradavky, kojení bolelo jak blázen. Také jsem uvažovala o tom, že to vzdám. Měla jsem doma dvě laktační poradkyně. Ta první mi poradila kloboučky, kojit jenom z jednoho prsu a potom dokrmit pomocí stříkačky, ... Chvíli jsem to tak dělala, ale připadalo mi to, že mi spíše mléka ubývá než naopak. Pak jsem si pozvala druhou paní. Přístup úplně jiný. Kloboučky pryč, kojit z obou prsou, pokud má malý hlad a dokrm ne pomocí stříkačky, ale pomocí cévky přímo u kojení. A pomáhá to. Mléka přibývá, malý hezky saje, je spokojený. Každá kapka mateřského mléka má smysl.
@petrareskova Záleží, jak jsi odhodlaná. Já se v porodnici nerozkojila vůbec, teprve týden po porodu se mi konečně začalo dělat aspoň mlezivo. Podle mě je dobře, když z tebe malá dostane aspoň něco. Ono nejde o nutriční hodnoty, ty má z prikrmu, ale o protilátky a jiné stopové prvky, které proste do UM neumějí dat. A taky o blízkost mámy a citovou vazbu.
Jak píše @lucikf, zkus to přes cevku nebo si porid suplementor. Miminko pak jako saje z prsa a zároveň se dokrmuje. Jde o tu neustálou stimulaci. Já jsem dostala od dětské tip na oxytocin v ampulich, který cicham před kojením cca 5 min. Spoušti tvorbu mléka, ale je na předpis. Poptej se. Pak taky beru homeo a hodně pít, což asi víš. Kamarádka si nemůže vynachválit čaj z pískavice.
Jestli tedy mas odhodláni, nedej na ostatní a ještě to nevzdavej. Říď se vlastním instinktem.
Tady je odkaz: http://www.medela.cz/produkty/suplementor-A2000...
@petrareskova pod vsechno co tu holky napsaly se rada podepisu... A opravdu klidne kojit z obou prsou.. A nejvic mleka se tvori v noci,obetovat 2-3 noci a fakt pravidéne po 3h kojit nebo zkusit odsat... Pujde to,ne vzdy,ale casto je to i v hlave...drzim ti moc pesti!!! A presne,kazda kapka MM ma smysl...
Holky děkuju moc za podporu, to jsem potřebovala 🙂. Ten suplementor 100% pořídím, třeba se mi ještě povede to mléko rozjet.
@petrareskova mě v porodnici dvě sestry rekly, že to je v hlavě. Doma js.prikladala pořád, i po.hodině a rozkojila se, někdy si řekne a musim dát z obou prsou. Piju meltu,caroaudio oboje 1x denne, na noc si připravím půl litru kojiciho čaje a piju ho studeny u kojení. Když se sprchuji.dávám dost teplou vodu na prsa, kolikrát začne mlíko téct i samokdyž po sprse. Drzim palce.
@evelin1251 řekla bych, že oblekame stejně, jen Sam je asi zmrzlý čumáček-ruce, nos porad studený...
@calwena ahoj, ráda slyším tvé novinky! Já už jsem dopegyt vysadila úplně, tlak se celkem drží, občas je 95, ale celkově to klesá. Po cca. týdnu mi zmizely i ty otoky, byla to sranda, každý den jsem vážila o 1-2 kg méně 🙂. Jinak s kojením to mám tak, že občas má malá hlad, asi neprodukuju dost, snažím se to držet na max. 1 příkrmu 70ml denně. Dík moc za ten tip s tím suplementorem, podívám se na to, taky bych to potřebovala. Máme trochu problém, že malá dost mléka vyblinká, je to trochu nepříjemné, člověk musí furt dávat bacha aby jí to mlíko nezaskočilo v dýchacích cestách, občas jí to vylítne i nosem. S tím oxytocinem, to je super, nikdy jsem to neslyšela zítra jdeme k pediatričce, třeba mi to taky předepíše 🙂. Držím ti moc palce ať se ti to kojení pořádně rozjede. Synka jsem kojila dva roky a skoro není nemocný a když je má to hladký průběh. Mám ale pocit, že taky občas dostával příkrmy, ale už nevím kolik. Určitě má smysl kojit i kdyby jen 1/10 mléka denně, kvůli těm protilátkám apod. Budu se snažit vydržet. Jinak do mrazů nebudeme chodit. Byli jsme 2x v Motole a od parkoviště dovnitř to bylo tak 400m tak mi to bylo nepříjemné to miminko prohánět tím mrazem. Asi vyrazíme až bude alňespo 5 stupňů. Malá měla poporodní zranění - při porodu jí praskla cévka pod kůží na hlavě a vytvořil se hematom - krevní boule na hlavě, tak jsme byli na punkci - odstranění jehlou, byla jsem na nervy když jsem slyšela malou křičet, držely ji dvě sestry a prováděl to doktor, pak měla celý víkend tlakový obvaz na hlavě a spousta náplastí, dnes jsme byli na kontrole a trošku tam ještě zůstalo ale o hodně méně, takže to se snad vstřebá, to odstranění náplastí je práce na 2 dny. Ale je to jen povrchová záležitost o nic vlastně kromě toho nepříjemného odsátí nejde, když člověk v Motole vidí, co tam děti a maminky podstupují, je to neuvěřitelné.
Holky, kojení zdar a píšeme si dál, co a jak! 😀 buďte vy i miminka zdraví 🙂!!!!
jinak pozor na lahvičku od Medely, která je dost drahá tuším se jmenuje Calma, má simulovat sání z prsu, ale mně z ní nechtěl pít ani syn ani malá teď, takže kdyby ji chtěl mermomocí někdo zkusit tak prodám za polovinu ceny 🙂. https://www.pilulka.cz/medela-calma-lahvicka-pr...
Holky, co.pořád varite? Já už nevím...jak jsme doma tak je to za trest, pořád něco vymýšlet☹
Zatim nic moc..kdyz jsme byli doma vsichni bylo knedo-zelo-kureto 🙂 ryba ve vajocku s bramborem,rizoto.ted jsem doma sama,tak to trochu odbyvam,dnes kuskus s rajcatovym pyre,mrkvi jen ochucene.vetsinou varim na dca dny .a rikala jsem si ze budu varit dle jidelnicku ve skolce 😀
@wendie j pořád 2v1😢už mi to leze na mozek. Křeče neustávají,dneska mi dr. v poradně řekla,že spodek vypadá nadějně na porod,malý je už kompletně srolovaný pod pupíkem i nožičky,takže ho už nemohla ani změřit,jelikož hlavičku už má napasovanou div né v porodních cestách a proto orý mám ty bolesti. Dostala jsem na vyspání Spasmopan čipky,ale je prý na mě zda si je vezmu a budu to chtít uklidnit. Už jsem jd tento týden totiž jednou měla a je fakt,že jsem se vyspala,ale taky se nic nedělo. Už jsem si je nevzala,ta bolest neni smrtíci a k tomu vsemu mi Terezka opět začla strašně kaslat v noci a rýma,takže se stejně moc nevyspím a jsem nonstop vzhůru kvuli kapkám,čaji atd. Na druhou stranu mi to nedává prospr zaobírat se tím,že nerodím. Na kontrole mi řekli jen prcka váhu 3224g což je nádhera oproti odhadu mého dr. +-3770. Tak se těšim na miminko. Teď teda aktuálně řešim kašel dcery než můj porod. V pondělí mám nastoupit do porodnice na vyvolání. Snad porodim do té doby
@wendie děkuji za typ..Já vařím, manžel totiž nemá většinou teplý oběd v práci. Ale třeba zelí se bojím, luštěniny taky,aby malý netrpěl pak na prdy.
@tereza1989 držím vše co jde,aby jsi už porodila...úplně s tebou soucitim, jak se to.v tvém případě vlece...a ať je dcerka zdravá, teď to lítá všude.
@tereza1989 neboj za chvíli to i ty budeš mít za sebou a za týden bude to čekání dávná minulost, ani si na něj nevzpomeneš jak budeš řešit kojení, tak přeju co nejhladší průběh a zdravé miminko!!!
@bzubzalka a už jsi zkousela jídt zeli? Nemusil na to trpět. Já miluju knedlo vepřo zelo,plněný knedlíky se zelim,čerstvé pečivo a nechtěla jsem se toho vzdát. Tak jsem zkoušela postupně,jedla jsem jeden den cerstvé pecivo a to na co byla terezka zvyklá,a když vše bylo po koje ok usoudila jsem,ze to je v poho. No a takhle jsem pak po jednom přidavala vše,co může způsobovat bolení nebo prdíky. Zkus to
Jinak děkuju za podporu holky. Dneska šla Terezka odpoledne spát s manzmelem a začla kašlat. Ten přišel,že kašle a neví co s ní ať tam radši jdu. No on Tobis asi ví proč nevylézat ještě ven. On manžel tvrdí,že to zvládne ale když potřebuje jen uspat dítě co kašle-přijde za mnou. Copak mužiu teď rodit a nechat je tu?
Holky ččekáte některá ještě? Z nás budou asi březňáčci
@tereza1989 taky cekam. A prichazi na me taky jen dusivy kasel a z nej bolest hlavy. K porodu tedy nejsem moc ve forme 🙄
@tereza1989 no zatím jsem zkusila hrášek a děs jak trpěl ☹ pak mandarinka se osypal, ale nejsem si 100%jistá zda mandarinka ci ořechy. Zelí mám taky ráda...Zatím jsem zjistila, že mohu cčokoládu😀to jsem u Erika nemohla, měl zacpy.

Ahoj holky,
tak my jsme od středy doma. Malá je děsně hodná a protože jsou z ní všichni doma odvaření, mám i dost hlídání, na což si nestěžuju 🙂. Taky manžel se zapojuje, vždycky s námi v noci vstává. Ty noci mi vadí nejvíc, ani ne tak z únavy, ale to ticho mě deptá, musím si aspoň pustit televizi.
Jinak bojujeme s kojením. Teprve teď týden po porodu se mi rozjíždí pomalu mlezivo. Už jsem z toho byla zoufalá, asi stres či co, mně se tedy fakt v porodnici nelíbilo. Odmítla jsem však malé dát lahvicku, tak jsem nejdříve dokrmovala přes injekci a přikladala. Později jsem našla na netu suplementor, ktery funguje tak, ze se dá miminku hadicka do pusinky a pokud se neprisaje k bradavce, nic neteče. Takže pěkně musí stimulovat bradavku. Taky beru homeo a na radu detske čichám oxytocin... a ejhle, začíná se vyplácet. Jsem fakt šťastná, ze jsem to nevzdala, byla jsem z toho dost spatna.
@dixxie Já jsem z porodnice taky dostala Dopegyt 3x denně a doma jsem to hned stáhla na 1x denně a za par dni ho vysadim úplně. Myslím si, ze nemá cenu se tím cpát, když mám tlak úplně normální. V poradce mi ho taky nutili, ukecala jsem to ze tří na dva, v propouštěcí zprávě mi nechali tři a konzultaci s obvodakem. Vzhledem k tomu, ze jsem ho brala 14 dni, nemíním se tím dále živit. Takže jsem v tom s tebou.
@wendie Fakt hrůza s těmi dvěma dny kontrakci. Mne totiž po první kontrole, kdy jsem se po třech hodinách kontrakci neotevřela, slibovali to same. Večer utlumit, vyspat se a druhy den to same. Ta představa byla pro mě tak hruzna, ze jsem asi zmobilizovala všechny síly a po dalších několika hodinách kontrakci do zad se nakonec otevřela. Fuj, ani si nepredstavuju, co to u tebe muselo byt za hrůzu. Hlavně, ze je malý v pořádku.
@tereza1989 moc držím palce, ať se mimčo konečně rozhodne jít ven. Taky jsem někde četla, ze by mohl pomoct rybí olej. Dat si decku. Pěkně te prozene a možná spustí i porod. Ale asi to bude hnus na chuť.
Holky, plánujete chodit s miminky v těch mrazech ven?