Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?
Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.
kašel jsem měla před porodem šílenej suchej tuberák, naštěstí jsem cítila že malá počká - porodem pak už dohasínající kašel úplně zmizel ale k porodu jsem šlas oparem a pak musela nosit 3 dny roušku. nebojte tělo kašel včas odrovná!
Teda to nezapvidim s tim jídlem,já jedla úplně vše tenkrapt a nikdy nic malý nebylo,což jsem ráda,protože takhle co vim, tak kamaradky mamka když vařila pro rodinu,musela jí dělat guláš zvlášť aby nebyl na cibuli,i sebemensi vařenej kousek malýho stavěl do pozoru. A co si budem povídat,guláš bez cibule… no přeju ať se s tim srovnan a nechaj vaás postupně potraviny přidávat
Ahoj holky tak se po delsi dobe hlasime taky. 🙂 bejt mamou je zatracene tezky😀nejvic bojuju s kojenim a nocnim vstavanim. Ted nam zacala mala ublinkavat tak za chvilku jedu k dr abychom se poradili zda pokracovat v kojeni nebo umele mleko. Jelikoz mi moc nesaje a mleko odchazelo. Tak beru homeopatika plus jeste vzdy odsavam abych podporila tvorbu. Dokojime a breci ze ma zase hlad. Takze ted s ni nekam jit se neda🙈jsem zvedava jak dopadnem. Uz je u prsa kolikrat i neklidna. Jinak roste a uz se na nas casto usmiva. Zitra ji jsou uz 3 tydny!! Sileny! Za dalsi tri zaciname chodit na plavani ve vane tak se tesim. Drzim pesti vsem maminkam a vsem cekatelkam🙂
@danielle94 maly mi také po jídle ublinkava, někdy mi připadá, ze co vypil, vyzvacel. U prsa se mi občas vzteka a po kojení ho nekdy musím přiložit znovu. Pokud Ti malá přibírá na váze, u kojení bych ještě zůstala. Je to pohodlnější než UM, tedy pokud Te kojení spíše nestresuje. 😉
Holky, vy mate ty děti nějaký velký 😂 až si říkám jestli u nás není něco špatně. Malá při odchodu z porodnice měla 2500g a teď skoro v 6 týdnech má 3440g 🤔 plné kojim a přibírá, ale ne asi nějak extrémně. Zítra jdeme na 6t kontrolu, tak uvidime. Malá mi občas taky zvraci, kolikrát mi přijde ze i jako při kojeni se ji to vrátí a ona to znovu spolkne 😏 jinak jsme byly na ortopedii a malá dostala decku 😔
@martinato1989 uzivej si ze je takhle malinka...ja si se stejnou vahou nesla domu druheho klucika,dnes mu jsou 4roky. ma 17,5kg a je to pekny rostak! Dite v roce ma mit trojnasobek porodni vahy,takze bud uplne v klidu.nas Jirka mel tenkrat neco pres 8kg 🙂 ted treti mel porodni vahu 3720,logicky na konci 6nedeli bude mit taky kolem 4-5kg... A ja se tesila na pidi miminko... Takze si to uzivej,lepe se nosi,dele vydrzi tvoje zada 😉
Ahoj holky, máte nádherná miminka. My cvicime valcime sest x 2 leku podavame na mozecek a krece a rehabilitacni rekla, ze je sama prekvapena, ze kdyz mel vse spatne co mohl mit, ze vypada tak jak vypada. Ze tezka mozkova obrna by byla znat uz ted a zatim nemame znamky postizeni. No holky, na to, ze nas malem opustil , je to neskutecny zazrak, ze slysi, vidi, hybe nozkama ruckama... jen vlasky od tech klesti tam ma mezeru velikou, snad se to srovna. No pry se to projevi co mu bude v prvnich mesicich. Prosim drze nam pesticky. Na pana doktora podame stiznost, protoze kdyz se na to divam zpetne, je silene, ze tu s nami Michalek nemusel byt, protoze druhy den po porodu, kdy ho rozdychavali mi rekl, ze za nim byl a ze vypada skvele a pak prisel jiny a rekl, ze ma to krvaceni, otok mozecku a uz jel. Kdyby nas pustili holky domu z Bulovky... fuj uz na to nemyslet a divat se dopredu... Misak se drzi, doma je spokojeny, dnes nas cekaji kycle vazime pet kg a jeja nam pet tydnu dva dny ☺
Jinak mate vsechny nadherna miminka,hrozne to s nimi utika,ze?
Ahoj holky, vy teda všichni krásně rostete. My jsme v porodnici strašně zhubli, a teprve doháníme co jsme pohubli, v pátek máme měsíc a máme 3600. chodíme se ukazovat doktorce co třetí den, jestli přibýváme, strašně jsme bojovala s kojením, nešlo mi to, odsávala jsem, přikládala, teď naposledy mi laktační poradkyně řekla neodsávat, protože upřímně, já už bych odsávání nedala - přikládání hodinku, s přebalením a odbrknutím hodinka třičtvrtě a pak ten stres, že za tři hodiny máme papat a já nemám dostatečně odsáto...spánek už vůbec žádný...takže jsme teď pátý den bez odsávání a mléčko už se snad spravilo, držte pěsti, abychom rostli. Taky jsme už měli břichaboly, je to těžké, vidět takového maličkého drobečka plakat. V pátek, jak budeme mít měsíc, nasadím kapičky bio gaia.
@nenulinecka To jsou krásný zprávy! Moc držím palce, ať se to pořád zlepšuje 🌹
@nenulinecka zrovna vcera jsem na vas myslela, je to bojovnik a vse krasne zvlada, jsem moc rada, ze se vam dari dobre.
Jinak nas malickej je zatim hodnej, vcera mu byly tri tydny a vazila jsem ho tak by mel mit kolem 3,5 kg, porodni vaha byla 3050g, tak tedy nevim, zda pribral dost, ale vypada spokojene, mleko mi strika snad i usima, tak um to zatim snad staci, jen mu zacalo minuly tyden tect z ocicek, tak dnes jedeme k dr., ale v tom mrazu se mi taak nechce, uz aby prislo jaro, tesim se az konecne provetrame kocarek
@nenulinecka To je skvele jsem za vas moc rada drzim palecky at jste zdravi. 🍀❤
@nenulinecka Jen taková myšlenka...já si nyní nevybavím, jestli jsi psala, v kolik jsi rodila, ale zvaž, jestli nezapinkala něco i předchozí směna, že mohli včas a lépe uhlídat. jenom myšlenka, když už budeš u toho řešení s nemocnicí...jsi statečná a všechno bude v pořádku, ale nenechej to být!
@nenulinecka, je nádherný. 😘😘😘
@dominikaromanova tak pribrala skoro pul kila od posledni kontroly. Prej super. Kojeni me stresuje porad ale poradila mi tak uvidime. Zkusim se tim ridit. Mlicko po kojeni odsavam dal aby se tvorilo.
Mala jak u toho usina a moc nesaje a jwste ten stres tak jsem byla skoro bez mlika
@nenulinecka tak to jsou super zprávy, malý je nádherný. Mám velkou radost, jen tak dál. 😘
@garalela Také jsme v porodnici hodně zhubli, ani nás nechtěli pustit. Po dvou týdnech na kontrole přibral pouze 10g, takže musím dokrmovat. Uvidíme teď po dalších dvou týdnech, v pátek, kolik přibral. Používala jsem odsávačku, ale také jsem toho nechala, člověk nedělal nic jiného, než kojil, dokrmoval a odsával.
@nenulinecka Michalek je kouzelnej.. Moc vam drzim pesti aby se darilo tak jako doposud.pises same dobre zpravy! Opatrujte se. Taky na vas mnohdy vzpomenu..
@nenulinecka moc a často na vás myslím! Zatím to vypadá vše pozitivně🍀 moc drzim palce! Je to.kus chlapa!
Holky, mám dotaz, co pijete? Mě už nechutná čaj ani voda. Mely by jsme pri kojení vypít min.3l ale já dám tak 2l a to se nutim...
@lucikf No já i chtěla zůstat déle, ale byl hrozný tlak na nadstandardní pokoj, až teď zpětně jsme si všimla, že byť jsme odcházeli domů s nutrilonem v papírech máme plně kojený....já měla manuální, pak půjčenou, teď mi nakonec i přišel balíček už s odsávačkou vlastní, ale naštěstí, musím zaklepat, se to s mlíček spravilo a jak si vážím, tak vidím, že něco vypije
@bzubzalka no já ty tři litry vypila běžně a teď mám větší žízeň, tak jsem pila i více a laktační mi naopak řekla, že pít více je naopak už na škodu. Piju půl litra melty hned ráno u kojení třeba ve tři, ubařím 750ml termosku weleda čaje, to mám vypité tak do šesti, pak udělám spokojené bříško stejnou termosku, pak tu stejnou termosku jedu leros jestřabina, k tomu dvě magnesky do včera a zhruba třikrát caro
Holky miminka máte rozkošný. Z nás oficiálně budou březňáčci. Kdo by to byl řekl.

@crashboombang @tereza1989 nebojte,kasle pred porodem telo pri porodu zapomene.. Vime sve,ze @dixxie ...
Jinak @bzubzalka ja toho zeli mela jen na obarveni talire... Citrusum se vyhybam,papriky a rajcata v cerstvem stavu taky nejim a s cerstvym pecivem jen opatrne.hrasku a kukurice se taky bojim 🙂 secteno podtrzeno cerstva okurka nrkev,hroznove vino,jablko a banany... Cokoska mi taky chutna 🙂