icon

Je tady už někdo s termínem leden, únor 2018?

simona94
11. čer 2017

Ahojte holky. Před týdnem jsem měla první // a dneska jsem testovala naposledy. Ve čtvrtek jdu k Dr. tak snad už tam půjde něco vidět. Dnes jsem +- 4+6 TT.

garalela
1. bře 2018

@bzubzalka nene, neperlivou magnezii

barushe_27
1. bře 2018

Ahoj holky, krasne miminka mate, nenuli jsem strasne ráda, ze je Michalek tak sikovny, na fotecce ti i krasne drží hlavicku, je to malej bojovnik.
Co se tyce kojení urcite neprerusovat i minimum je pro ditko prospesne, nejde jen o jidlo, ale i o kontakt matky a ditete, pro podporu kojeni si dítko vyslecte a kojte telo na telo, taky to stimuluje, hlavně casto prikladar v noci, to se kojeni rozjizdi nejvic. Ted ma mala asi taky rustovy spurt nebo co a rve mi u kojeni, odrrhava se je na prsu cele dny, dulezite je vydrzet, vsechno to přejde.

Ted jsem ji konecne uspala, doufam od dvou hodin do.ctvrt na pet, ty noci jsou nekdy tak strasne narocne.

Vy zvadate uvarit, obdvuji vas, ja se kolikrat nestihnu ani vycurat, jsem z ni uprdena a mala asi trochu zavislacek, princezna nase. Dneskem koncim sestinedeli uteklo to jako blazen a mala se blíží ke ctyrem kilum a 54 cm.

Rikala jsem si kdyz budu kojit, ze budu bez menzesu a ja to vcera uz dostala, jsem nastvana, myslela jsem ze bude aspon na chvilku klid a prd.

V jidle jsem se omezovala tak dva tydny nic jsem nejedla, jaky jsem mela strach a taky jsem se hned dostala na puvodni vahu, ale uz pomalu zkousim, a čekám co bude.
Ja.piju neperlive vody, caj hruskovy dzus (je dobry na laktaci i ananasovy), i jiné dzusy, ale redim si je. A tri litry nedam, kolikrat jsem rada, ze vypiju pul litra, hrozne to flakam.

wendie
1. bře 2018

@barushe_27 krasna princezna... Napadlo me to ze rve ted,nejen spurt ale jestli jsi dostala MS,zmeni se chut mleka a miminko ho nechce,tak vydrz!Zase se to srovna...
Mne malej zase porad skyta,zutra mame 2tydny,fakt to utika... A @tereza1989 chudaku porad nic? Uz na to cekas jak na smilovani vid? Jak te chapu.... Ale zaroven zavidim,ze mas mimco jeste v brisku,ty prvni dny jsou proste boziii...

garalela
1. bře 2018

@barushe_27 ja taky nestiham, jsme porad s malym, je hodne plactivy, potřebuje kontakt
holky prosím o radu, nedari se mi uplne cvicit s nožičkama na prdiky, když chytnu stehýnka, tlaci se nahoru do mostu, místo abychom pritahli k brisku

lucikf
1. bře 2018

@garalela Na prdíky je dobré vzít miminko do klubíčka. Na netu určitě budou ukázky, jak to vypadá. Nám to zabírá.

bzubzalka
1. bře 2018

@barushe_27 to s chutí mlicka a ms jsem.taky četla, určitě zkus i víc pít,aby se mělo mlicko z čeho dělat...malá je roztomilá!
@wendie náš malý taky hodně skyta, dnes třeba 2x za noc. Myslim si, že mu vadí mokrá plena a to ji nnemá treba úplně mokrou, má ji třeba 4hod. Už nemenim při každém kojení.
@lucikf ja stocim malého do klubicka a nebo dělám masáž rukou-našla jsem na netu- ve směru hod.ručiček.

Holky, jdete s miminky na srenning sluchu? Malý má v nose vrátilo suché nudle a sestra mi po tel.řekla,že rýma může mít vliv na vysledekněj. Mám to brát jako rýmu?

garalela
1. bře 2018

@lucikf mně to klubíčko taky moc nejde, samozřejmě jsem měla hafo rad načteno předem, ale realita je jiná, hrozně se zaklání do luku úplně opačným směrem jak stočením

martinato1989
1. bře 2018

Holky, řešíte už očkováni?

dominikaromanova
1. bře 2018

@martinato1989 já ano.

wendie
1. bře 2018

@bzubzalka já vůbec nevím, rozškytá se vždy po přebalení... ale co pamatuju, škytal hodně i v břiše... Jinak ten screening sluchu nám dělali v porodnici.

Očkování udělám asi stejně jako u kluků: povinné, synflorix, rotarix

martinato1989
1. bře 2018

@dominikaromanova a budeš očkovat něco navíc?

martinato1989
1. bře 2018

@wendie to budu očkovat taky a ještě mi navrhla meningokoka - tak nad nim taky přemýšlím.

paja173
1. bře 2018

Mi taky valcime s prdikama, to se vzteka a protahuje do luku. Bobek. škytavku má taky a do toho začal grcat mléko. Takže je to zajímavé. 😕První syn měl taky prdiky a reflux, ale je síla jak rychle člověk zapomene. Musíme to vydržet, spraví se to samo. 😉

wendie
1. bře 2018

@martinato1989 ja meningokoka budu resit asi dost pozdeji.. Ted nas ceka doockovat zloutenku u starsich a u nejstarsiho bych rada klistovou encefalitidu.

wendie
1. bře 2018

Holky a jak to mate/mely jste s novorozeneckou zloutenkou? My mame asi v norme ale zitra mu je uz 14dni,tak jsem takova nejista..pojedu pro sichr k doktorce zitra,rovnou si ho i zvazim..

lhubajda1
1. bře 2018

@paja173 Zkus koupit v lékárně Balonix med - na prdíky je super. Dávám ob kojení a malý se pěkně po něm vyprdí, někdy dělám klubíčko, ale málo kdy. 🙂

lhubajda1
1. bře 2018

@martinato1989 očkování budu dávat základ + synflorix, rotarix

tereza1989
1. bře 2018

Holky tak i my se hlásíme mezi novorozeňátka. Tobiáš se narodil dnes ve 12:13 s váhou 3980 a 53cm. Dal mi zabrat se silnýma bolestma ale ten pocit teď je k eaplacení. Fakt teda jsem si májla,slibovali max 3500g ale porodit jsem ho musela,jinak to nešlo. Zato mě etřil a ven šel bez násťrihu i potrhání takže já se cítím fajn. Teď konečně usnul a já jdu poprvé s ním.mám toho plné brejle.

wendie
1. bře 2018

@tereza1989 krasna zprava! Moc gratuluju..odpocivej,sily budou potreba.

dominikaromanova
1. bře 2018

@martinato1989 základ, meningokoka a asi rotaviry.

dominikaromanova
1. bře 2018

@tereza1989 moooc gratuluji. 💐💐💐

evelin1251
1. bře 2018

@tereza1989 Velká gratulace 💐🌷 Ať ta dělá jen radost a jste zdraví 😉

evelin1251
1. bře 2018

Ahoj děvčata, Vendelín měl včera 4tydny, děsně to utíká, už s ním začíná být trošku zábava. Začíná se na mě usmívat, když na něj dělám opičky. Vzhledově se dost změnil, už to není takový mrňousek, plně ho kojim, takže se krásně zakulacuje.

Vařím rychlovky - špagety, rychle omáčky, polévky, kuskus, pohanku,bulgur se zeleninou, nic extra. Přítel má oběd v práci, a většinou mi ještě přiveze polévku domů. Zatím nepozoruju,že by malýmu nějaké jídlo vadilo.
Pitný režim nic moc, ráno si uvarim do termo konvice, lektvar z kmínu,anýzu a fenyklu, vše 1lzicka na 1litr vody, mělo by to pomáhat na prdiky. Nevím jestli to nějak účinkuje, možná placebo 😂 Jinak, když se třeba začne kroutit, tak s ním cvičím, pokrcuju mu nožky k bříšku, a pak je natáhnu, zas přitáhnu k bříšku a krásně prdí.
Vypiju tak 2 ty konvice, cca 2 litry + ráno si vařím Caro, jinak piju ještě šťávu.
Škytavku má taky často, babská ráda zní, dát mu napít, změnit polohu, když má skytavku u kojení,.na chvilku přestat...moc to nepomáhá 😁

crashboombang
2. bře 2018

Tak to vypada, ze jsme tu posledni na rade. Po dnesku timto oficialne opoustime unorovky, nebot mame breznatko Kristiánka. Narozen s vahou 3310 g a delkou 49 cm v 19:45 prvniho breznoveho dne.
@tereza1989 gratuluji k chlapakovi

dixxie
2. bře 2018

@crashboombang holky huraaa!!!! Konecne jsou vase miminka venku! To jsem rada ze uz to mate take za sebou! Taak hodne zdravi detem a vam at se rychle dostanete z poporodnich neduhu. Krasne prvni dny a uzivejte si novorozenatka😀!

tereza1989
2. bře 2018

@crashboombang tak se nám ty nase prďolky narodily stejně. Moc gratuluju

tereza1989
2. bře 2018

Tak místo spaní po porodu malej spal tak 4hodiny za celou dobu,takže jsem nespala ani já. První noc probdělá. Pořád jsk násoska u prsa,ze kterého toho zatím moc není ale evidentně jako dudlík funguje skvěle

wendie
2. bře 2018

@crashboombang moc gratuluju a hlavne zdravi...

@tereza1989 srovna se to.jen ta unava vid?mate stale zakazane navstevy? Vyuzij kazdou minutku k odpocinku. Brzy budes doma a tam si vse sedne 😉

vvercatkoo
2. bře 2018

@crashboombang
@tereza1989 moc gratuluji k miminkam, ať vám dělají samou radost a přeji hoooodně zdravíčka 😘

tereza1989
2. bře 2018

@wendie jj návstevy jsou zakazané,ale jsem zatim na pokoji sama,takze chvilku za mnou dnes manzel s dcerou muzou,ale jinak nikdo. Celé dopoledne jsme s malýma přestávkama s prckem spali. On to tak měl už v břiše. Přes noc vzhuru a pres den spal

Strana